6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla jsem se zeptat utratí veterinář čerstvě narozená zdravá těnata??
Mě se zdá, e ne, ale nejsem si jistá tak se raději ptám.
Sestřenka mi toti tvrdí, e jejich 8 narozených těnat nechali utratit, ale jeliko nebyli schopni ani zajít s fenkou kdy byla těhotná k veterináři a nestarají se o ni moc tak ji to nevěřím.
Upravil(a) Kaly (29. 11. 2013 8:15)
Není tady
nemyslím si, pokud byla zdravá..těňata se utratí do 48h od narození, ale jen ta, ktará by nepřeila..
Není tady
Kaly, podle mě utratí... Zákon připoutí usmrcení z důvodu "regulace populace", pak je to otázka toho, do jakého věku bude vet ochoten to udělat. Sice nebude naden, ale myslím, e do toho u čerstvě narozených těňat půjde.
Není tady
Paneboe to snad není pravda . Proč si tací lidé (a teď se opravdu musím hoooodně dret, abych nepouila sprosté slovo) pořizují psa?
Není tady
LENNNA napsal(a):
Paneboe to snad není pravda . Proč si tací lidé (a teď se opravdu musím hoooodně dret, abych nepouila sprosté slovo) pořizují psa?
leni a co s takovým mnoství psů (pravděpodobně podvraáků) měla dělat?
Není tady
Někteří majitelé jsou velmi zaujati proti kastraci, utrácení těňat jim přitom nevadí.
Není tady
Korin napsal(a):
Někteří majitelé jsou velmi zaujati proti kastraci, utrácení těňat jim přitom nevadí.
spíe bych řekla, e nechtějí dát za kastraci ty peníze . v mém okolí jsou téměř vechny fenky kastrované , take ádné nechtěné těňata
Není tady
Peníze rozhodně hrají roli (kor u velké feny), ale podle mé zkuenosti hlavně chlapi nejsou schopni kastraci přijmout.
Není tady
Jako moje tchyne, mela dve kocky co na jare meli kotatka.Jenomze kocky porodili neznamo kde a prinesli kotatka velke a ona je odnesla do vedlejsi vesnice ke kravinu.Nechala si opet jedno kote a nevi jestli je to kocourek nebo kocicka.Kastrovat nic nebude pry je to drahe.Ona navic neni jedna s tech ktera by na to nemela.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jako moje tchyne, mela dve kocky co na jare meli kotatka.Jenomze kocky porodili neznamo kde a prinesli kotatka velke a ona je odnesla do vedlejsi vesnice ke kravinu.Nechala si opet jedno kote a nevi jestli je to kocourek nebo kocicka.Kastrovat nic nebude pry je to drahe.Ona navic neni jedna s tech ktera by na to nemela.
a tvoje matka koata topila , take nepoukazuj na svou tchýni
Není tady
No, hodně majitelů fen je nechává kastrovat...ale proč to nedělají majitelé psů?
My máme fenku na zahradě, ona nám neuteče, máme plot 1,4 a kdy se hárá, tak máme plnou zahradu cizích psů...
První rok jsme ji neuhlídali, take těnata byla, darovali jsme je, ale jinak ji musíme při hárání zavírat...
Hodně lidí chce psa, aby nemuselo řeit následky... to je takový "prima přístup..."
Není tady
A nám říkala veterinářka za kastraci 4000,-, antikoncepce v injekci 600,- za dalí tři měsíce 600,- a pak toté co půl roku...
Není tady
annie napsal(a):
No, hodně majitelů fen je nechává kastrovat...ale proč to nedělají majitelé psů?
My máme fenku na zahradě, ona nám neuteče, máme plot 1,4 a kdy se hárá, tak máme plnou zahradu cizích psů...
První rok jsme ji neuhlídali, take těnata byla, darovali jsme je, ale jinak ji musíme při hárání zavírat...
Hodně lidí chce psa, aby nemuselo řeit následky... to je takový "prima přístup..."
jj, přesně tak, pes domů těňata nepřinese . my, ale dáváme přednost fenkám... jsou mazlivějí, přítulnějí
Není tady
annie napsal(a):
A nám říkala veterinářka za kastraci 4000,-, antikoncepce v injekci 600,- za dalí tři měsíce 600,- a pak toté co půl roku...
dávali jsme antikoncepci první fence, asi po třetí dávce dostala zánět dělohy a museli jsme ji dát vykastrovat.
Není tady
annie napsal(a):
kastrují se psy, feny se sterilizují.
my máme druhou fenu a obě jsme nechávali sterilizovat (i protoe tím odpadá hárání)
Není tady
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Nedopustit, aby se to stalo. Za svého psa si ručím, tzn. e si ho ohlídám a pokud toho nejsem schopna, tak kastrace. Já fakt něco takového nemůu slyet Já jsem moc proti mnoení psů a jetě to mnoení brát stylem "no co, tak je zabijeme, vdy jsou to jen zvířata" - je mi z toho straně smutno
Není tady
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Nedopustit, aby se to stalo. Za svého psa si ručím, tzn. e si ho ohlídám a pokud toho nejsem schopna, tak kastrace. Já fakt něco takového nemůu slyet Já jsem moc proti mnoení psů a jetě to mnoení brát stylem "no co, tak je zabijeme, vdy jsou to jen zvířata" - je mi z toho straně smutno
To by fenu nesměli venčit stylem vypustím ji ven vak ona příjde.
Není tady
Ptala jsem se jestli je veterinář utratí protoe jsem se bála, i jim udělali něco horího.
Není tady
LENNNA napsal(a):
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
myslím, e někdy se můe postavit na hlavu a psa neuhlídá.....
kamarádka hlídala o 106, ovem někdo zapomněl zamknout a bona prostě otevřela dveře a pozvala bročka dál (bydlí v domku. aby sis nepředstavovala, e brok běel do osmého patra na návtěvu )
Není tady
dycinky napsal(a):
annie napsal(a):
Hodně lidí chce psa, aby nemuselo řeit následky... to je takový "prima přístup..."kastrují se psy, feny se sterilizují.
my máme druhou fenu a obě jsme nechávali sterilizovat (i protoe tím odpadá hárání)
nechci se hádat, ale i fenky se kastrují...
http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar … trace-feny
http://www.muj-pes.cz/zdravi-a-nemoci/k … y-283.html
http://www.zvirataazdravi.cz/972/kastrace-feny/
Upravil(a) aprill (29. 11. 2013 20:00)
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Moje matka kotata netopila.
Není tady
aprill napsal(a):
LENNNA napsal(a):
asi nic, no. ale tak s tímhle k vetovi jde, ale aby tam vzala fenu, aby nemuseli v budoucnu řeit, coíse těňaty, to ne ..
Není tady
eremuruss napsal(a):
nepřijde mi to tak drahý. ale hlavně u je pak pokoj.
my budeme mít kocoura a toho to taky časem nemine.
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill má pravdu, erem.
Není tady
aprill napsal(a):
annie napsal(a):
Hodně lidí chce psa, aby nemuselo řeit následky... to je takový "prima přístup..."jj, přesně tak, pes domů těňata nepřinese . my, ale dáváme přednost fenkám... jsou mazlivějí, přítulnějí
já zase víc trpím na psy, moná nejsou tak mazliví, ale prostě milují svoji paničku ale nechala bych je vykastrovat taky.
Není tady