6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaké máte zkuenosti? Plusy, mínusy, atd. Někdo říká, e látkové vyjdou cenově levněji, někdo zase, e je to na stejno... atd. atd.
Není tady
My je pouíváme oboje - tak 70:30 ve prospěch látkových. Látkové na doma (rozuměj doma, na vycházkách, na zahradě... ) papírové, kdy vyjídíme ven a je pravděpodobnost, e se bude přebalovat... A na noc.
Pouívala bych látkové i venku, ale nechce se mi s sebou vláčet počůrané plenky. Větinou vyráíme toti na víc dní.
Na noc se mi nechce Mikyho balit do hutných vrstev látkových plen. V noci nepřebaluji.
Látkové pouívám ani ne kvůli penězům, ale z přesvědčení, i kdy je jasné, e uetříme velké peníze. Jejich pouívání mě neobtěuje, máme celkem levnou vodu na praní, máme kde suit, tak proč ne.
Není tady
S dvojčaty jsem to měla stejně jako Holčička. Doma a na běné bytí venku (kratí doba) látkovky, na delí cesty a na noc papírovky. Uetřila jsem tím neskutečně moc peněz, ale záleí, jakou koupí látkovou výbavu. Pleny typu AIO (ve v jednom) jsou docela drahé a kdybys chtěla celou výbavu z nich, vstupní investice bude vyí. My měly obyčejné čtvercovky a na ně nepromokavé kalhotky. jen pár kapsovek a AIO na parádu.
Kadopádně i pokud si pořídí luxusní látkovací výbavičku a neuetří třeba tak velkou částku, můe tě hřát, e ivotní prostředí uetří určitě
Není tady
Tak látkové mám typu klasika :-) Jsem ráda, e jste mi potvrdily mou představu o tom, e papírové jen na cesty. Přesně tak to mám v plánu, ale zajímalo mě to z toho důvodu, protoe jsem to diskutovala s těma co mají jen papírové. Diskutovali jsme hlavně o tom, e se látkové musí prát, take jestli to nevyjde v podstatě nastejno...
Není tady
Taky jsem pouívala látkové (a asi od 5M papírové na noc). Látkovky i na výjezd třeba k rodičům od rána do večera... na delí cestu papírovky. Ale i dovču 3denní jsme dali s látkovkama (vezla jsem sebou kýbl s víčkem na ty počůraný, jeli jsme autem a měli jsme apartmán, ale vím, e někdo tak dává i dovču pod stanem či na chatě bez teplé vody ) ...
Uetřilo se rozhodně...a hodně.
Měla jsem klasické bavl. čtverce a na to FLIP kalhotky nepromokavé...
ádné kapsovky či AIO pleny za 500kč jedna..to fakt ne.
Není tady
Ja jsem chtela ted pri Deniskovi latkovky vyzkouset, z porodneho uz nebylo co koupit bo vsechno mam po vetsich detech, tak jsem koupila 15 AOI plen s tim, ze to budu delat jako Holcicka. Zlaty papirovky !!!! Denisek je vecne mokry az na zada, pak je mu zima i doma, ven s latkovkama vubec nechodim. I kdyz dostava do plenky papir, stolice "vylejza' i mimo takze musim machat, proste des bes. Je to uplne stejna hruza jako pred 20 lety, kdy papirovky jeste nebyli. Jsem rozhodnuta se latkovek zbavit, prodam je.
Za ty galeje me teda par usetrenych korun nestoji
Není tady
Taky pouzivam latkove pleny castecne, hlavne doma a na kratsi vychazky. Na noc, do jesli a na cestovani mame jednorazovky. Zacala jsem po prvnim tydnu po prijezdu z porodnice. Dostali jsme luxusni latkovou vybavu darem (prevazne ceske Anavy a par AIO Bumgenius), tak mi bylo lito ji nevyuzit. Ale doma pouzivam hodne i obycejne ctverce. Delam to rovnez z presvedceni, na setreni az tak moc nehledim. Kupuju castecne odbouratelne jednorazovky a ty jsou drahe. Nesnesu pampers, hrozne mi pachnou.
Jako galeje mi to nepripada, plinky mi neprotekaji, i kdyz celou noc by asi nevydrzely. To ale kolikrat nezvladnou ani jednorazovky (konkretne s pampers mam jenom spatne zkusenosti). Myslim, ze clovek musi mit opravdu motivaci a chut a pak se latkovani stane rutinou a neobtezuje. Neni to asi pro kazdeho. Mne ted spis vadi, kdyz treba na cestach jsem odkazana na jednorazovky (toho odpadu!). Navic me nebavi sledovat porad kde je co v akci a tahat domu baliky plinek (nemame auto).
Jo, jeste bych asi zduraznila, ze mam jen jedno dite, takze asi vice casu nez nekdo kdo jich ma vice. Ale latku jsem pouzivala i kdyz jsem chodila na plny uvazek do prace a nijak zvlast me to nezatezovalo.
Není tady
Dito, moná je to tím e mohli být z druhé ruky a u jsou prostě jeté a protékají...nebo tento typ sám o sobě prostě nesedí.
Není tady
Misho, jsou z druhe ruky ale vubec by me nenapadlo, ze by mohli protekat, kdyz jsem je kupovala, zvenku jsou kalhotky hezky plysove a zevnitr v kapse pogumovane a navic vypadaji jako nove
Není tady
Taky jedu ve čtvercích. A neprotéká nic. Jako, kdy se Miky zasnaí a hodí tam dávku, kterou si týden schovával, tak to taky stojí za to Ale on je na mě hodnej a větinou to zvládá do papírovek Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy prala óňo.
Tak a teď jsem to zakřikla a bude to denní dávka do látkovky
Není tady
Ditu to je sice moný e na pohled vypadají ok, taky jsem měla takové svrchnáky, co vypadaly jako nové a prostě protékaly...ač ty samé nové ne. Nebo prostě jsou tvarované blbě na D. postavičku..moné je vechno. Ale chápu, e to odradí..
Není tady
Já látkovala s mladí dcerkou celé dva roky, papírovky měla opravdu výjimečně, třeba na dovoleně. Pouívala jsem obyčejné čtvercovky a k tomu flip kalhotky.
A zpětně lituju, e mě tenkrát ani nenapadlo je pouívat i u té starí...d
Není tady
Já jsem pro látkové pleny...chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkuenosti s bambusovýma?
Není tady
My jsem momentálně na plenkách jednorázových, ale chystáme se přejít na látkové, a se brzy naučíme na nočník. Tak se chci zeptat, máte někdo zkuenost s plenkama od Matějovského? Nala jsem tyto a líbí se mi ty s Krtečkem, mohlo by to urychlit zvyk na ně:-D Mám jen pár plen d kamarádky, le teď budeme asi potřebovat více.
Poradíte, Děkuji
Není tady
Taky přemýlím nad látkovýma. Přece jenom to musí být pro miminko příjemnějí. I na ven bych nechala, počůrané stačí hodit podle mě jen do sáčku a večer vyprat. Ale nevím zatím zkuenost nemám.
Není tady
Spí by mě zajímalo, kolik kusů koupit. Chci i klasické čtvercové a k tomu jsem se dívala tady na tyto http://www.mamaja.cz/latkove-pleny/ .
Není tady