Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 25. 11. 2013 8:06

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: Zivot v manzelove dome

helena napsal(a):

kdyz zdedim treba milion a koupim si auto, ze mi muze nekdo dokazat, ze jsem to brala ze spolecnych penez
Asi ten meloun nebudeš mít doma pod polštářem... takže třeba výpisem z účtu.

Co to ? Nerozumim...

Ja tvrdim, ze mi tezko muze dokazat, ze pokud si neco poridim ze zdedenych penez- z onoho milionu, ze jsem pouzila jakekoliv penize z penez spolecnych.

Vypisem z uctu mi nekdo dokaze, ze jsem si auto - pokud mam milion na uctu a auto si koupim z nej - zakoupila ze spolecnych penez? Jak ? To stale ty tvrdis, ja tvrdim, ze mne to dokazat nemuze.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#102 25. 11. 2013 8:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ja tvrdim, ze mne to dokazat nemuze
To je pak ale blbý... přečti si tohle
http://www.spolcest.cz/obcanska-poradna … na/7/4364/
Krom jinýho se tam píše:
"Je-li prokazatelné, že věc byla pořízena pouze z Vašich výlučných finančních prostředků, je rovněž ve Vašem výlučném vlastnictví. Je třeba upozornit, že důkazní břemeno je zde na Vás - nejste-li schopen prokázat, že věc byla zakoupena za Vaše osobní fin. prostředky, automaticky se vzhledem k době zakoupení zahrne do společného jmění manželů"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#103 25. 11. 2013 11:07

Zvedavka
♥♥♥----

Ano, opravdu si platim sve vydaje za sve. Platim si svuj byt, ktery je momentalne prazdny, platim si veskere vydaje na sporeni, obleceni, skolu, deti. Z manzelovych penez se plati spolecne jidlo, benzin a obcasna dovolena. Jeho nabidku jsem odmitla, rozlezelo se mi to a nic od nej nechci. Klid a jistota se koupit nedaji. Navic jeho postoj, kdy mu div naskocila husina i jen pri predstave neceho spolecneho (ten pozemek) me ujistil, ze si me vzal spis proto, aby mel uvareno, nakoupeno a postarano o barak. No nic, clovek nekdy procitne sakra do reality sad

Není tady

#104 25. 11. 2013 11:43

rudolf
♥♥♥♥---

a na co tam ještě čekáš prosím?

Není tady

#105 25. 11. 2013 11:50

Zvedavka
♥♥♥----

rudolf napsal(a):

Netusila jsem, ze bych v manzelstvi mela na neco cekat. Zkratka jsem spis necekala - ze me bude vyhazovat, ze si pojede ve svych kolejich, ze nebude nic, co bychom meli spolecne. Zadny spolecny majetek, deti, cile, plany.

Není tady

#106 25. 11. 2013 12:36

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

Zvedavka napsal(a):

rudolf napsal(a):

Netusila jsem, ze bych v manzelstvi mela na neco cekat. Zkratka jsem spis necekala - ze me bude vyhazovat, ze si pojede ve svych kolejich, ze nebude nic, co bychom meli spolecne. Zadny spolecny majetek, deti, cile, plany.

otázka zní - na co čekáš ted ?žijete každý sám za svý včetně "budoucnosti" a manžel to zřejmě změnit nechce . Takhle chceš žít ? V tomhle chceš vychovávat své děti?

Není tady

#107 25. 11. 2013 13:25

rudolf
♥♥♥♥---

Děkuji, Dycinky. Tak to bylo myslěný.
Zvědavka- máš svůj byt, tak šup do něj. Manželovi rád někdo navaří a tak.

Není tady

#108 25. 11. 2013 19:26

Zvedavka
♥♥♥----

rudolf napsal(a):

Jo to je fakt. Byla jsem hodne naivni myslet si na rovnocenne partnerstvi. Ze bychom snad meli neco spolecne. Kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji big_smile

Není tady

#109 25. 11. 2013 22:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Zvědavko, pošli ho k vodě, dokud jsi ještě mladá a pohledná big_smile Zbytečným vyčkáváním jenom marníš čas a příležitost seznámit se s člověkem, který se k Tobě bude hodit líp stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#110 26. 11. 2013 10:05

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

rudolf napsal(a):

Jo to je fakt. Byla jsem hodne naivni myslet si na rovnocenne partnerstvi. Ze bychom snad meli neco spolecne. Kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji big_smile

Rovnocenne partnerstvi pro tebe znamena asi neco uplne jineho. Rovnocennepartnerstvi proste znamena, ze se budes taky starat financne o rodinu. Samozrejme on neni nijak povinnen ti zajistovat TVUJ byt a TVOJE deti. On jim aleposn dava bydleni.

Rekla bych, ze deti on nechce mit  neplanuje to. Dum ti taky neprepise. Ale zase u nej bydlis zadarmo s detmi a jeste nan vas plati jidlo. A ty mas problem.

Sakra pristehuj si nejakeho chlapa k sobe do bytu s ditetem a plat jim ten najem, vse okolo, jidlo  jeste dovolenou. Abys mela predstavu.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#111 26. 11. 2013 10:47

Zvedavka
♥♥♥----

sahleb napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

rudolf napsal(a):

Rovnocenne partnerstvi pro tebe znamena asi neco uplne jineho. Rovnocennepartnerstvi proste znamena, ze se budes taky starat financne o rodinu. Samozrejme on neni nijak povinnen ti zajistovat TVUJ byt a TVOJE deti. On jim aleposn dava bydleni.

Rekla bych, ze deti on nechce mit  neplanuje to. Dum ti taky neprepise. Ale zase u nej bydlis zadarmo s detmi a jeste nan vas plati jidlo. A ty mas problem.

Sakra pristehuj si nejakeho chlapa k sobe do bytu s ditetem a plat jim ten najem, vse okolo, jidlo  jeste dovolenou. Abys mela predstavu.

Ja mam problem s jeho pristupem ke mne. Ne s tim, co plati nebo neplati. Byl tu podiv nad tim, ze ziju s milionarem a vetsinu nakladu si platim sama. Takze jsem popsala jak to funguje. On me pozadal o ruku a abychom se s detmi nastehovali. Komplet mi to obratilo zivot naruby, ale postupne se ze me stala kucharka, taxikar a divak manzelovych investic. Vse rozhodoval sam a pokud jsem chtela neco podle sveho, vyhodil me. Neustale zmeny nalad a planu, kdyz jsme neco podnikli, obvykle to koncilo hadkou. Do toho travil hodne casu u byvalky. Ale to je jine tema. Kdybych byla zlatokopka jak tu par lidi psalo, drzela bych pusu a krok a netrapila se tim, ze si pripadam spis jako hospodyne nez jeho zena. Vcera objednal stenu do loznice. Jen se zeptal, zda ji chci videt. To neni manzelstvi. Na zitra jsem si vzala dovolenou a odstehuju se. Krome zaplaceneho nakupu o nic neprijdu. Naopak se zbavim sloziteho dojizdeni a chlapa, co jeste nepochopil zaklad vztahu.

Není tady

#112 26. 11. 2013 10:59

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ty už jsi sem psala před vaší svatbou pod jiným nickem. Už před svatbou to bylo stejný. Myslím, že tě všichni od svatby odrazovali a přesto ses vdala. Nepoučitelná jsi byla a pořád ještě jsi. Musíš si pořádně natlouct, než ti to dojde. Nikdo než ty to nezmění.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#113 26. 11. 2013 11:08

Zvedavka
♥♥♥----

Eva. napsal(a):

Ty už jsi sem psala před vaší svatbou pod jiným nickem. Už před svatbou to bylo stejný. Myslím, že tě všichni od svatby odrazovali a přesto ses vdala. Nepoučitelná jsi byla a pořád ještě jsi. Musíš si pořádně natlouct, než ti to dojde. Nikdo než ty to nezmění.

Pod jinym nickem jsem tu nepsala. Se zbytkem souhlasim, predstavovala jsem si to jinak

Není tady

#114 26. 11. 2013 11:13

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Tvuj manzel je manipulator a chova se vuci Tobe jako k nejakemu majetku. Kdyz se mu neco nelibi nebo nefungujes dle jeho predstav ,vyhodi Te . Nenech se takto ponizovat ,bez do bytu a budes mit klid .A ne byt furt napjata ,kdy bude mit zase svole nalady.Toto neni manzelstvi ..

Není tady

#115 26. 11. 2013 11:33

Zvedavka
♥♥♥----

mikuelini napsal(a):

Tvuj manzel je manipulator a chova se vuci Tobe jako k nejakemu majetku. Kdyz se mu neco nelibi nebo nefungujes dle jeho predstav ,vyhodi Te . Nenech se takto ponizovat ,bez do bytu a budes mit klid .A ne byt furt napjata ,kdy bude mit zase svole nalady.Toto neni manzelstvi ..

Navic nastupuji do nove prace a znamenalo by to pro me denne k soucasnym 120 km jezdeni dalsich 50. Tedy dalsi komplikace. Pak nakoupit, uvarit, udelat svaciny a padnout v deset na hubu. Tedy jeste si pred tim vyslechnout co manzel nakoupil. Byl stedry, o tom zadna, ale celkovy pristup ke mne to nevykompenzuje. Ozelim novy mobil, ale zase budu mit vic casu na deti. Jo a uz vim, ze zadny klid a jistotu si clovek nekoupi. Tedy toto tema je fakt blby

Není tady

#116 26. 11. 2013 11:54

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Zvedavka napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Navic nastupuji do nove prace a znamenalo by to pro me denne k soucasnym 120 km jezdeni dalsich 50. Tedy dalsi komplikace. Pak nakoupit, uvarit, udelat svaciny a padnout v deset na hubu. Tedy jeste si pred tim vyslechnout co manzel nakoupil. Byl stedry, o tom zadna, ale celkovy pristup ke mne to nevykompenzuje. Ozelim novy mobil, ale zase budu mit vic casu na deti. Jo a uz vim, ze zadny klid a jistotu si clovek nekoupi. Tedy toto tema je fakt blby

Muj byvaly manzel sice milionar nebyl ,ale financni starosti jsem vedle neho taky nemela.Za to  byl ochlasta a hral karty atd .Jsem rada ,ze jsem od neho uz 6 let pryc

Není tady

#117 26. 11. 2013 12:15

Zvedavka
♥♥♥----

mikuelini napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Muj byvaly manzel sice milionar nebyl ,ale financni starosti jsem vedle neho taky nemela.Za to  byl ochlasta a hral karty atd .Jsem rada ,ze jsem od neho uz 6 let pryc

Muj muz nepije ani nikam nechodi, nema pratele. Doma ale jako by nebyl. Sedi u compu (mobilu, ipadu) a nakupuje nesmysly nebo resi praci, nevnima. O domacnost se nezajima, nebo max kdyz uz i jeho samotneho obtezuje ze neco nefunguje. Nekdy si ani nevsimne, kdyz jedu s detmi (i jeho) treba do kina. Vcera rekl, ze ho obtezuje se mnou mluvit. Doslova! Nekdy je ale fajn, uzili jsme spoustu legrace v dobe pred manzelstvim smile. Nechala jsem se zblbnout kecama o rodine a jak mi snese modre z nebe. Uverila jsem a ted vidim, ze mi nase souziti vic bere nez dava.

Není tady

#118 26. 11. 2013 12:34

mikuelini
♥♥♥♥♥--

On ma v podstate jeste vetsi problem nez Ty ,je to skoda pro neho ,s takovou s nim zadna nezustane nebo tak mozna ,ktera vidi jen penize .

Není tady

#119 26. 11. 2013 12:46

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

Ja mam problem s jeho pristupem ke mne. Ne s tim, co plati nebo neplati. Byl tu podiv nad tim, ze ziju s milionarem a vetsinu nakladu si platim sama. Takze jsem popsala jak to funguje. On me pozadal o ruku a abychom se s detmi nastehovali. Komplet mi to obratilo zivot naruby, ale postupne se ze me stala kucharka, taxikar a divak manzelovych investic. Vse rozhodoval sam a pokud jsem chtela neco podle sveho, vyhodil me. Neustale zmeny nalad a planu, kdyz jsme neco podnikli, obvykle to koncilo hadkou. Do toho travil hodne casu u byvalky. Ale to je jine tema. Kdybych byla zlatokopka jak tu par lidi psalo, drzela bych pusu a krok a netrapila se tim, ze si pripadam spis jako hospodyne nez jeho zena. Vcera objednal stenu do loznice. Jen se zeptal, zda ji chci videt. To neni manzelstvi. Na zitra jsem si vzala dovolenou a odstehuju se. Krome zaplaceneho nakupu o nic neprijdu. Naopak se zbavim sloziteho dojizdeni a chlapa, co jeste nepochopil zaklad vztahu.

Zvedavko co je vetsina vydaju? Bydleni plati on, jidlo plati on i na deti samozrejme.  A to, ze mas byt, ktery ti patri my taky platit on?

Tobe nezajimaji  penize a po roce manzelstvi verejne zadas, aby ti prepsal dum z poloviny?
Co mel podle tebe udelat a co udelal spatne? V kazdem manzelstvi jsou neshody a hadky......

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#120 26. 11. 2013 12:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Zvedavko co je vetsina vydaju? Bydleni plati on, jidlo plati on i na deti samozrejme.  A to, ze mas byt, ktery ti patri my taky platit on?

Tobe nezajimaji  penize a po roce manzelstvi verejne zadas, aby ti prepsal dum z poloviny?
Co mel podle tebe udelat a co udelal spatne? V kazdem manzelstvi jsou neshody a hadky......

Nejsou v každém manželství hádky.
A ještě horší, než hádky je nezájem, který manžel Zvědavky projevuje. Když už s ní ani nemluví, natož aby spolu probírali společné rodinné záležitosti, to už není manželství. Už je tam jen ten papír.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#121 26. 11. 2013 13:33

Zvedavka
♥♥♥----

sahleb napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

V kazdem manzelstvi chlap vyhazuje svou zenu kdykoli ona neudela veci po jeho? V kazdem si chlap resi sam sve investice bez ucasti zeny vcetne vybaveni domu? No nevim....
Co udelal spatne? Asi nic, jede si po svych kolejich jake mu vyhovuji. Ja jsem za hospodynku a divaka jeho rozhodnuti. Necitim se jako jeho zena. Takze chyba je na mem prijimaci, bud tak budu dal zit a smirim se s tim, nebo odejdu a budu si zit po svem. Prinos pro me krom zaplaceneho nakupu jidla nase souziti prilis nema, tedy volba nebude tak tezka.
Ten napad s prepsanim domu byl nesmysl, jako cokoli ztizit mu takove jednani.

Není tady

#122 26. 11. 2013 15:06

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

Zvedavka napsal(a):

sahleb napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

V kazdem manzelstvi chlap vyhazuje svou zenu kdykoli ona neudela veci po jeho? V kazdem si chlap resi sam sve investice bez ucasti zeny vcetne vybaveni domu? No nevim....
Co udelal spatne? Asi nic, jede si po svych kolejich jake mu vyhovuji. Ja jsem za hospodynku a divaka jeho rozhodnuti. Necitim se jako jeho zena. Takze chyba je na mem prijimaci, bud tak budu dal zit a smirim se s tim, nebo odejdu a budu si zit po svem. Prinos pro me krom zaplaceneho nakupu jidla nase souziti prilis nema, tedy volba nebude tak tezka.
Ten napad s prepsanim domu byl nesmysl, jako cokoli ztizit mu takove jednani.

asi to zas tak pravda není, když to už tak dlouho řešíš

Není tady

#123 26. 11. 2013 15:23

Zvedavka
♥♥♥----

Volba je snadna, s jeji realizaci to bude tezsi

Není tady

#124 26. 11. 2013 16:24

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

Zvedavka napsal(a):

už jsi začala?

Není tady

#125 26. 11. 2013 17:17

Zvedavka
♥♥♥----

dycinky napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

už jsi začala?

Jo, nachystala jsem si byt na navrat. Zitra dovolena a presun.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí