29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To by se finanční úřad divil
Ale prd a vořech... přepadovou kontrolu mu neudělá - a když se ohlásí, tak většinu stačí přestěhovat.
Není tady
Názorný příklad, jak lehce lze dospět k možná úplně nesmyslným domněnkám...
Není tady
Ale prd a vořech... přepadovou kontrolu mu neudělá - a když se ohlásí, tak většinu stačí přestěhovat.
Můj příspěvek byl o tom, že si může zvědavka polovinu vyjmenovaných věcí odnést bez jakýchkoliv následků. Pokud by se manžel chtěl bránit, že zcizila jeho firemní věci, musel by přiznat, že je užíval doma. Tudíž to nebylo o kontrole fin. úřadu, jelikož on by by byl poslední, který by měl zájem na kontrole .
Tento případ, který popisuji je z praxe, není to domněnka.
Není tady
šestka napsal(a):
Můj příspěvek byl o tom, že si může zvědavka polovinu vyjmenovaných věcí odnést bez jakýchkoliv následků. Pokud by se manžel chtěl bránit, že zcizila jeho firemní věci, musel by přiznat, že je užíval doma. Tudíž to nebylo o kontrole fin. úřadu, jelikož on by by byl poslední, který by měl zájem na kontrole .
No Zvedavka zretelne pise, ze ji nejde o prachy. Ale i kdyby, proste tohle povazuju za hodne pitomy, to musi byt lrasny vztah: "vem mu pulku veci ! ".
Není tady
Zvedavka zretelne pise, ze ji nejde o prachy
Ano... jde jí "o jistotu"... v podobě půlky baráku
Není tady
sahleb napsal(a):
šestka napsal(a):
Tento případ, který popisuji je z praxe, není to domněnka.No Zvedavka zretelne pise, ze ji nejde o prachy. Ale i kdyby, proste tohle povazuju za hodne pitomy, to musi byt lrasny vztah: "vem mu pulku veci ! ".
hezčí než...ho muzu s rozebehem nakopat do kouli?
Není tady
šestka napsal(a):
šestko, já bych si bez dokonalé znalosti celé situace takovouhle věc vůbec nedovolila někomu poradit, protože následky by mohly být pro Zvědavku naopak velmi nepříjemné MMCH neznám - skutečně neznám - nařízení nebo předpis, který by podnikateli bránil parkovat firemní motocykl nebo automobil v místě jeho trvalého bydliště a nařizoval mu, že tato vozidla mohou být zaparkována výlučně v místě jeho podnikání
Čiliže nám zbývá jenom elektronika, která je na rozdíl od auta nebo motocyklu v nižší cenové hladině a kvůli nim se finančák k někomu domů na kontrolu skutečně nepotáhne
Není tady
že si může zvědavka polovinu vyjmenovaných věcí odnést bez jakýchkoliv následků
No... ono i vypořádání SJM se řídí podle nějakých pravidel.
V případě rozvodu manželství dohodou mohou manželé před rozvodem či při rozvodu sepsat písemnou smlouvu o úpravě vypořádání majetku po rozvodu a tu pak předložit soudu.
V případě žaloby o rozvod manželství, kdy jeden z manželů s návrhem na rozvod manželství nesouhlasí, je na návrh (žalobu) jednoho z manželů majetek rozdělen soudem s přihlédnutím k potřebám nezletilých dětí a k tomu, jak se kdo zasloužil o udržení SJM a jak se staral o rodinu.
Takže "sebrat půlku a odejít" může mít jistý úspěch jen tehdy, není-li podán návrh na vypořádání majetku po rozvodu do tří let od zániku manželství. Potom platí ohledně movitých věcí, že se manželé vypořádali podle stavu,
v jakém každý z nich věci ze společného jmění manželů pro potřebu svou, své rodiny a domácnosti výlučně jako vlastník užívá; o ostatních movitých věcech a o nemovitých věcech platí, že jsou v podílovém spoluvlastnictví a že podíly obou spoluvlastníků jsou stejné.
Není tady
No... ono i vypořádání SJM se řídí podle nějakých pravidel.
Prosím, a kdo zajistí, aby tato psaná pravidla fungovala i v praxi? Když si jeden z manžel bude dělat co chce, která instituce ho přinutí, aby jednal podle těchto psaných pravidel ?
Upravil(a) šestka (22. 11. 2013 13:45)
Není tady
Když si jeden z manžel bude dělat co chce, která instituce ho přinutí, aby jednal podle těchto psaných pravidel ?
Soud, exekutor...
Možná se budeš divit, ale právo bývá někdy vynutitelný... i když podle zpráv v novinách to tak mnohdy nevypadá. Jenže o tom se nepíše, to není mediálně zajímavý.
Není tady
Toto není ojedinělý případ. Jde o vypočítavost. Znám několik případů, kdy pod rouškou lásky, jistoty a jiných lží či touze po majetku jeden manžel připravil druhého o celý dům, či byt. Kdyby nešlo Zvedavce o majetek, neřešila by to ani. Oni se pak takoví vypočítaví lidé /je jedno, zda je to muž či žena/ diví, když se jim přihodí něco nemilého. Závist a chamtivost je nekonečná, stačí k ní přičichnout.
Není tady
Dnes manzel prisel s tim, ze chce koupit stavebni pozemek. Ptala jsem se co a jak a krom jineho, jak to bude financovat a ze netusim, zda kdyz jsme manzele je mozne aby byl v kupni smlouve a katastru pouze on. Nastval se s tim, ze snad neocekavam, ze bych byla spolumajitel! Pokud to pry nepujde beze me, udela to tak, aby bylo vse na jeho zletileho syna. Div mu nenaskocila husina, ze bychom snad mohli mit neco spolecneho. Ani se nezeptal, zda bych se na pozemku chtela financne podilet.
Jinak chapu jak to tu mnozi vidi, ale ja ziju v jeho dome, uzivam jeho veci, jsem divakem jeho investic. A kdyz se mu neco nelibi, vyhazuje me. Chtela jsem jen poradit, zda je moznost a zvyklost nejak mu toto chovani ztizit. Ne proto, abych ho odrbala, ale abych zila vic v klidu
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Dnes manzel prisel s tim, ze chce koupit stavebni pozemek. Ptala jsem se co a jak a krom jineho, jak to bude financovat a ze netusim, zda kdyz jsme manzele je mozne aby byl v kupni smlouve a katastru pouze on. Nastval se s tim, ze snad neocekavam, ze bych byla spolumajitel! Pokud to pry nepujde beze me, udela to tak, aby bylo vse na jeho zletileho syna. Div mu nenaskocila husina, ze bychom snad mohli mit neco spolecneho. Ani se nezeptal, zda bych se na pozemku chtela financne podilet.
Jinak chapu jak to tu mnozi vidi, ale ja ziju v jeho dome, uzivam jeho veci, jsem divakem jeho investic. A kdyz se mu neco nelibi, vyhazuje me. Chtela jsem jen poradit, zda je moznost a zvyklost nejak mu toto chovani ztizit. Ne proto, abych ho odrbala, ale abych zila vic v klidu
ty nemáš svou hrdost?
věřím, že kdyby tvůj manžel byl chudobný jako kostelní myš a vydělával minimální mzdu, tak by sis ho nevzala a rozhodně by ses jím nenechala ponižovat
Upravil(a) aprill (23. 11. 2013 16:12)
Není tady
Žasnu, co všechno si některé ženy nechají líbit.
Není tady
Já moc nechápu, proč si to vyhazování necháš líbit... tak se prostě naštvi, kup si garsonku nebo malý byt a až tě vyhodí, tak si spakuj saky paky, podej žádost o rozvod a kopni ho do zadele...
Máš snad nějakou důstojnost, ne?
Není tady
Zvědavka byt má...
Není tady
Tím líp, potom to nechápu už vůbec... Copak nutí dospělou ženskou, která má svůj byt, aby se nechala vyhazovat, kdykoliv "není hodná holčička"?
To je spíš řečnická otázka...
Není tady
annie napsal(a):
Tím líp, potom to nechápu už vůbec... Copak nutí dospělou ženskou, která má svůj byt, aby se nechala vyhazovat, kdykoliv "není hodná holčička"?
To je spíš řečnická otázka...
peníze?
Není tady
zda je moznost a zvyklost nejak mu toto chovani ztizit. Ne proto, abych ho odrbala, ale abych zila vic v klidu
Legální ne... a buď si jistá, že po každým pokusu "mu toto chovani ztizit" budeš žít "v klidu" míň a míň...
Copak nutí dospělou ženskou...
Touha ho - ať už virtuálně či skutečně - "s rozebehem nakopat do kouli"???
Není tady
Muze vubec bez meho vedomi kupovat nemovitosti?
Není tady
Zvědavko, ty máš hroší kůži. Ty jsi snad totálně splachovací
Není tady
Zvedavka napsal(a):
proč by nemohl? je snad nesvéprávný?
Není tady
je snad nesvéprávný?
Neraď...
Není tady
Eva. napsal(a):
Žasnu, co všechno si některé ženy nechají líbit.
Ja spis zasnu jak jsou vypocitave.Ona do sebe necha i kopat hlavne,aby ziskala manzelovo majetek.
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Muze, pri rozvodu to pujde napul.
Není tady