Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 11. 2013 11:40

Zvedavka
♥♥♥----

Zivot v manzelove dome

žiji i s dětmi v domě manžela. Spolu děti nemáme, oba po dvou dětech z prvního manželství. Bohužel se v poslední stalo, že mě "vyhodil", resp mi řekl, ať už se nevracím. Pak se omluví, hodí vinu na mě a život jde dál. Vyhodil mě v situacích, kdy jsem si prosadila své a jemu se to nelíbilo. Ultimata typu to a to nedělej nebo se už nevracej mě velmi stresují a nechci být v této pozici, navíc nechci v takovým rizikům vystavovat své děti. Navrhla jsem manželovi, aby mi nějakým způsobem poskytl větší životní jistotu v jeho domě. Možností je mnoho. Napsat na mě část domu, zapsat mě jako věcné břemeno, udělat dohodu, že mě nějak finančně odškodní, pokud mě jednou opravdu vyrazí. Strašně se urazil a je přesvědčený, že ho chci obrat o jeho peníze a majetek. Mám opravdu jediné dvě možnosti. Buď dál žít ve stresu a nejistotě, vyhovět jeho požadavkům a nebo s takovým člověkem, od kterého se dá čekat leccos prostě nebýt. Dobře vím, že na nic právo nemám, je to jen na jeho vůli, ale chci se zeptat, zda se už někdo s takovou situací setkal a jak jí řešil. Je vůbec běžné takto si domluvit větší jistotu?

Není tady

#2 20. 11. 2013 11:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Zivot v manzelove dome

Zvedavko a proc si se prestehovala do jeho domu?Nemela si kde bydlet?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 20. 11. 2013 11:48

mikuelini
♥♥♥♥♥--

S chlapem ,ktery by mne vyhazoval ,kdy se mu zachce bych nebyla . Je to hnus ,uz jenom kvuli tem detem .Zazila jsem to take u meho ex manzela ,prisla jsem domu vecer z prace a rekl mi at vypadnu.Tak jsem si sbalila veci a sla.Tim pro mne jako clovek absolutne skoncil.Mela jsem stesti ,ze jsem deti nemela.Mas vubec kde jit?

Není tady

#4 20. 11. 2013 11:50

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud ten dům nabyl před vaším manželstvím a nechce situaci řešit, nedonutíš ho.
Psalas, že máš svůj byt.
Co ještě ti ten muž musí udělat, abys pochopila, že s ním nemáš žít? va

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#5 20. 11. 2013 11:54

Zvedavka
♥♥♥----

Ano, mam kam jit, svuj byt. Ptam se, zda je obvykle, ze by manzele udelali nejakou takovou pojistku ve prospech toho, kdo je vyhozen. Prestehovala jsem se k nemu, protoze ke mne bychom se nevesli.

Není tady

#6 20. 11. 2013 11:59

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Nejaka pravni  dohoda je urcite mozna ,nebo jak jsi psala jako vecne bremeno . Ale  o tom pochybuji ,ze by na to pristoupil . Zkus mu to nadhodit a uvidis jeho reakci .

Není tady

#7 20. 11. 2013 12:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

Ano, mam kam jit, svuj byt. Ptam se, zda je obvykle, ze by manzele udelali nejakou takovou pojistku ve prospech toho, kdo je vyhozen. Prestehovala jsem se k nemu, protoze ke mne bychom se nevesli.

Bez nej se tam urcite vejdes.Jak je velky ten byt?

Upravil(a) eremuruss (20. 11. 2013 12:06)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#8 20. 11. 2013 12:14

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

Žádný takový zákon není, když manžel svůj majetek nabyl před vaším manželstvím a nechce nic právně řešit, nechce ti nechat napsat věcné břemeno nebo zahrnout majetek do SJM apod.
Proč se pořád ještě snažíš? Nerozumím tomu. Nemáš s ním děti, nejsi s ním šťastná, máš svůj byt, tak proboha proč? va

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#9 20. 11. 2013 12:15

Zvedavka
♥♥♥----

mikuelini napsal(a):

Nejaka pravni  dohoda je urcite mozna ,nebo jak jsi psala jako vecne bremeno . Ale  o tom pochybuji ,ze by na to pristoupil . Zkus mu to nadhodit a uvidis jeho reakci .

Ja to prave nadhodila a on se nastval, ze ho chci odrbat o majetek nebo penize. Ja to tak ale vubec nemyslela, jen bych chtela mit vetsi jistotu v souziti v jeho dome. Zkratka mu ztizit moznost nas vyhodit

Není tady

#10 20. 11. 2013 12:25

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Zvedavka napsal(a):

Zvedavko a tys na něj přepsala část svého bytu, že chceš po něm přepis části baráku na sebe? Nepřijde mi to obvyklé, to co ty chceš. Nicméně souhlasím s holkama níže, že by sis měla rozmyslet být s někým, kdo tě vyhazuje.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#11 20. 11. 2013 12:26

rudolf
♥♥♥♥---

Jak už tu někdo psal, co ještě musí udělat , abys pochopila........
Prostě tě už nechce, tak se nenech ponižovat. Jak je vidět, tak pro něj není problém Tě vyhodit- už to udělal.

Není tady

#12 20. 11. 2013 12:31

Zvedavka
♥♥♥----

Prepsat na nej pulku bytu pro me neni problem, kdyz na me napise pulku domu. Nema samozrejme zajem. Je to velmi bohaty clovek, jen za rok naseho manzelstvi nakoupil veci za vice nez 3 miliony. Mne jde ale o jistotu, ne o prachy. Nemuzu zit vecne ve stresu - co kdyz me vyhodi. Kdyby to neudelal, navic kvuli prkotine, nikdy by me ani nenapadlo nejak se chtit jistit. Ano, je zvlastni povaha, cim vice ho znam, tim vlastne mene sad

Není tady

#13 20. 11. 2013 12:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zkratka mu ztizit moznost nas vyhodit
Ty mu chceš "ztizit moznost" vás vystěhovat z jeho domu??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Prepsat na nej pulku bytu pro me neni problem, kdyz na me napise pulku domu. Nema samozrejme zajem.
A víš, že se mu ani nedivím?
K čemu by mu byla půlka tvýho bytu, když má celej dům?
Nemuzu zit vecne ve stresu - co kdyz me vyhodi.
Tak půjdeš do svýho...
Mnohem větší stres by byl, kdyby ti reálně hrozilo jít pod most.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#14 20. 11. 2013 12:36

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

eremuruss napsal(a):

Zvedavko a proc si se prestehovala do jeho domu?Nemela si kde bydlet?

Pokud jsou manzele, mam pocit, ze bydlet v jednom obydli je norma.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#15 20. 11. 2013 12:37

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

Prepsat na nej pulku bytu pro me neni problem, kdyz na me napise pulku domu. Nema samozrejme zajem. Je to velmi bohaty clovek, jen za rok naseho manzelstvi nakoupil veci za vice nez 3 miliony. Mne jde ale o jistotu, ne o prachy. Nemuzu zit vecne ve stresu - co kdyz me vyhodi. Kdyby to neudelal, navic kvuli prkotine, nikdy by me ani nenapadlo nejak se chtit jistit. Ano, je zvlastni povaha, cim vice ho znam, tim vlastne mene sad

Zvedavko pochop,ze kdyz te vyhazuje nema o tebe zajem.Tak nevim co po nem jeste chces.Jde te o prachy?

Není tady

#16 20. 11. 2013 12:39

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Pokud ten dům nabyl před vaším manželstvím a nechce situaci řešit, nedonutíš ho.
Psalas, že máš svůj byt.
Co ještě ti ten muž musí udělat, abys pochopila, že s ním nemáš žít? va

Ze s nim nemas zit? Proc tak kategoricky? On by preci mohl resit problem nekde v poradne, kdyz se to nevyresi, tak pozadat o rozvod. A ten pak rozhodne, kde kdo bude bydlet.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#17 20. 11. 2013 12:41

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

No ja jsem taky bydlela u manzela a zadnou pojistku jsem nemela. Je to jeho majetek, ktery nabyl pred svatbou, tak na to proste podle prava nemam zadny abspolutne zadny narok. Kdyby to byl tvuj dum, tak bys to taky prepsala na manzela? Ja bych to v zivote neudelala. Muj dum patri mym detem.

Kdyz jsem odesla nasla jsem si podnajem. A bylo to, byla jsem stestim bez sebe.

Upravil(a) sahleb (20. 11. 2013 12:42)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#18 20. 11. 2013 12:43

Zvedavka
♥♥♥----

helena napsal(a):

Ty mu chceš "ztizit moznost" vás vystěhovat z jeho domu??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Prepsat na nej pulku bytu pro me neni problem, kdyz na me napise pulku domu. Nema samozrejme zajem.
Tak půjdeš do svýho...

Ano Heleno, ztizit mu moznost nas vyhodit z jeho domu, kde se podilim na hospodareni, kde ziji me deti. Blbý?

Nelze srovnavat miry stresu, zkratka chci mit vetsi jistotu, taky blbý?

Není tady

#19 20. 11. 2013 12:45

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Ja to prave nadhodila a on se nastval, ze ho chci odrbat o majetek nebo penize. Ja to tak ale vubec nemyslela, jen bych chtela mit vetsi jistotu v souziti v jeho dome. Zkratka mu ztizit moznost nas vyhodit

Promin, ale ja se mu vubec nedivim. To, ze vyzadujes jeho poulku baraku je proste smesne. No a to si urcite nikdo nebude myslet, ze ti jde o penize.
Pokud by ti dal pulku baraku a vy se rozvedli, tak jako co by nastalo ? On to vi, zy by byl pruser. O pulku baraku by prisly jeho deti. A to je sakra nefer.

POkud by  vase manzelstvi skoncilo, tak nasleduje rozvod a soud vas rozvede. Na jeho barak roste nemas absolutne zadny narok. Vetsi jistotu mit nemuzes, tvoje jistota je tvuj byt. Nejses na tom spatne, nezapomen.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#20 20. 11. 2013 12:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ztizit mu moznost nas vyhodit z jeho domu, kde se podilim na hospodareni, kde ziji me deti
Ty mu za bydlení a vůbec užívání domu něco platíš?
A proč by tvoje děti měly mít nárok na majetek pro ně v podstatě cizího pána?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#21 20. 11. 2013 12:47

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Zvedavka napsal(a):

helena napsal(a):

Tak půjdeš do svýho...

Ano Heleno, ztizit mu moznost nas vyhodit z jeho domu, kde se podilim na hospodareni, kde ziji me deti. Blbý?

Jo blby a to kardinalne. To nejsou jeho detiu, nema k nim zadne povinosti, proc by jim  mel venovat barak? Ze tam hospodaris? No a?

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#22 20. 11. 2013 12:48

Zvedavka
♥♥♥----

eremuruss napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

Zvedavko pochop,ze kdyz te vyhazuje nema o tebe zajem.Tak nevim co po nem jeste chces.Jde te o prachy?

Myslim ze zajem ma. Jen si timto vynucuje sve. Protoze muze. A to mu chci ztizit. Nechci prachy, uspokojil by me i papir, ze v pripade dalsiho podobneho ultimata ho muzu s rozebehem nakopat do kouli

Není tady

#23 20. 11. 2013 12:48

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Zvedavka napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Myslim si ,ze Ti dal jasnou odpoved .Je pochopitelne ,ze si to nechces nechat libit ,ale pokud on nechce nehnes s nim .Bud rada ,ze mas byt ,kde se muzes v pripade nouze anebo staleho vyhazovu nastehovat zpet.Mate nejaky spolecny majetek ,ktery jste za dobu trvani manzelstvi nabyli?

Není tady

#24 20. 11. 2013 12:50

Zvedavka
♥♥♥----

sahleb napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

helena napsal(a):

Tak půjdeš do svýho...

Jo blby a to kardinalne. To nejsou jeho detiu, nema k nim zadne povinosti, proc by jim  mel venovat barak? Ze tam hospodaris? No a?

Kdyby me nevyhodil, souhlasila bych s tebou. Ale on me "demonstrativne" odhani. Chtela bych tomu zabranit.

Není tady

#25 20. 11. 2013 12:52

Zvedavka
♥♥♥----

mikuelini napsal(a):

Zvedavka napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Myslim si ,ze Ti dal jasnou odpoved .Je pochopitelne ,ze si to nechces nechat libit ,ale pokud on nechce nehnes s nim .Bud rada ,ze mas byt ,kde se muzes v pripade nouze anebo staleho vyhazovu nastehovat zpet.Mate nejaky spolecny majetek ,ktery jste za dobu trvani manzelstvi nabyli?

Nevim co je spolecny majetek. Za jeho penize se v dobe manzelstvi dovybavil dum, poridil motorku, auto, hromadu elektroniky, atd. Vse obvykle bez meho vedomi.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí