18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rufus napsal(a):
dycinky napsal(a):
Rufus napsal(a):
Dává odkaz, kterým jen potvrzuje mé tvrzení, viz: Po měsíci, kdy se stravoval třikrát denně výhradně v rychlém občerstvení, přibal 11 kilogramů. Zvýily se mu vechny krevní hodnoty, které vedou k cukrovce, obezitě a následně nemocem srdce a cév. Tak například krevní tlak mu vyskočil z původních 120/80 na 150/110.
Dnes je zase tíhlý a zdravý, protoe s fastfoodem seknul. U mých příbuzných, kteří denně jedí vysokokalorická jídla, se podobné choroby neobjevily, protoe jedí vlastní domácí produkty. A nejsou to ádní mladíci ani sportovci (věk 49 a 82)a jak jsi na tom ty?
Já na venkově bohuel neiju. Ale od té doby, co se ji několik let zaměřuji v maximální moné míře na čerstvé potraviny, by bohuel z velkoprodukce (super, hyper....), tak se moje váha sníila a ustálila, mám mnohem více energie...
Oproti stavu, kdy jsem běně jídával hotové produkty a polotovary, se cítím lépe asi tak o 200 procent
a proč jsi to dělal?
Není tady
Rufus napsal(a):
A mimochodem, to e sis někde na internetu vyčetla, e některé éčko je zdravé, neznamená, e tomu tak je i v reálu. Proč?
1) Například různé výtaky z ovoce - kdy je jí v přirozené podobě, tak jak jsou v ovoci, jsou zdravé. Ale jakmile je různými procesy výrobci z toho ovoce vyrábějí, u se nemusí jednat o přírodní látku pro tělo zdravou a přirozenou.
Příklad: beta-karoten - ve své přirozené podobě zdravý; jako éčko nebo jako doplněk stravy můe u některých osob zapříčinit vznik rakoviny a podle čínské medicíny beta-karoten v nepřirozené podobě zcela rozhodí rovnováhu karotenoidů v těle.
2) Podívej se do historie, kolik produktů bylo v minulosti povaováno za zdravé, zcela nekodné a dnes je tomu přesně naopak. Kdy dnes věda říká, e některé éčko je nekodné, ji zítra nebo za pár let se můe ukázat, e opak je pravdou.
Kdy si dnes čteme vědecké závěry z dřívějích dob, mnoho je úsměvných a přesto v době, kdy byly aktuální, jim lidé bezmezně věřili. A stejně tak dnes ty si vyhledá tabulku éček, ve které se dočte, e mnoho z nich je nekodných nebo dokonce zdravých. A za 20, 50 nebo 100 let, kdy vědec uvidí tuto tabulku, tak se chytne za hlavu, co jsme to do sebe tenkrát cpali za sajrajty a jetě jsme si pochvalovali, jak jsou zdravé...3) Tvé tvrzení: "látky které jsou přirozeně obsaeny v naem těle, pro nás nemůou být kodlivé, pokud je přijímáme jako éčka." - Tak s tím nemůu souhlasit. Nae tělo obsahuje například i metan a dá si metan jen proto, e ho obsahuje tvé tělo?
Kolik produktů bylo v minulosti povaováno za zdravé, zcela nekodné, následně za nezdravé a následně zase za zdravé...
Ty sám píe, e za 20,50 nebo 100 let... ale taky to můe být i naopak. Chápu, e a budou lidé od narození zvyklí jíst jakousi elatinu, jako v Návtěvnících , tak se můou podivovat nad tím, co jsme jedli před sto lety...
Chvíli čte, e mléko je zdravé,pak e je nezdravé, pak jsou zdravá a časem nezdravá kuřata, pak je v něčem moc eleza a pak málo, protoe někdo posunul omylem desetinnou čárku,...
A proto já zastávám názor, e má kadý jíst to, co chce.
Prostě to tak neer, Rufusi.
Btw mně je 50 a v pokročilém věku věru nejsem. Moná by ses divil.
Není tady
Rufus napsal(a):
Eva. napsal(a):
No a co?
Jsi si tak jistý, e to, co je v hamburgru, mu kodí?Jasně e kodí. Před časem jeden novinář provedl test a po nějakou dobu se krmil jen fastfoodem. Lékaři mu po této dietě zjistili celou řadu civilazačních chorob, které ale určitě nelze svádět pouze na zvýený příjem energie.
Dokument o tomto pokusu jsem viděla. Novinář v něm ral a ral a přecpával se těmi nejméně zdravými věcmi od mekáče.
Proléval se kolou.
Sama mám za sebou zkuenost kdy jsem se jen v mekáči stravovala 14 dní. Bylo to počátkem 90 let v Moskvě kdy jsem si netroufla do ruských restaurací (měla jsem pocit, e bych tam získala nějakou infekci, byly nechutné) a na to abych la do těch pár cizích, co ji tam byly, jsem neměla peníze (byly předraené). Stravovala jsem se s mírou, nepila kalorickou kolu a nepřibrala jsem ani deka.
A od té doby, já dřívějí milovnice hamburgerů, nemohu nic z McDonalds pozřít.
Není tady
to Aprill - protoe jsem jedl to, co jsem dostával doma a v jídelně.
Není tady
Eva. napsal(a):
Rufus napsal(a):
A mimochodem, to e sis někde na internetu vyčetla, e některé éčko je zdravé, neznamená, e tomu tak je i v reálu. Proč?
1) Například různé výtaky z ovoce - kdy je jí v přirozené podobě, tak jak jsou v ovoci, jsou zdravé. Ale jakmile je různými procesy výrobci z toho ovoce vyrábějí, u se nemusí jednat o přírodní látku pro tělo zdravou a přirozenou.
Příklad: beta-karoten - ve své přirozené podobě zdravý; jako éčko nebo jako doplněk stravy můe u některých osob zapříčinit vznik rakoviny a podle čínské medicíny beta-karoten v nepřirozené podobě zcela rozhodí rovnováhu karotenoidů v těle.
2) Podívej se do historie, kolik produktů bylo v minulosti povaováno za zdravé, zcela nekodné a dnes je tomu přesně naopak. Kdy dnes věda říká, e některé éčko je nekodné, ji zítra nebo za pár let se můe ukázat, e opak je pravdou.
Kdy si dnes čteme vědecké závěry z dřívějích dob, mnoho je úsměvných a přesto v době, kdy byly aktuální, jim lidé bezmezně věřili. A stejně tak dnes ty si vyhledá tabulku éček, ve které se dočte, e mnoho z nich je nekodných nebo dokonce zdravých. A za 20, 50 nebo 100 let, kdy vědec uvidí tuto tabulku, tak se chytne za hlavu, co jsme to do sebe tenkrát cpali za sajrajty a jetě jsme si pochvalovali, jak jsou zdravé...3) Tvé tvrzení: "látky které jsou přirozeně obsaeny v naem těle, pro nás nemůou být kodlivé, pokud je přijímáme jako éčka." - Tak s tím nemůu souhlasit. Nae tělo obsahuje například i metan a dá si metan jen proto, e ho obsahuje tvé tělo?Kolik produktů bylo v minulosti povaováno za zdravé, zcela nekodné, následně za nezdravé a následně zase za zdravé...
Ty sám píe, e za 20,50 nebo 100 let... ale taky to můe být i naopak. Chápu, e a budou lidé od narození zvyklí jíst jakousi elatinu, jako v Návtěvnících , tak se můou podivovat nad tím, co jsme jedli před sto lety...
Chvíli čte, e mléko je zdravé,pak e je nezdravé, pak jsou zdravá a časem nezdravá kuřata, pak je v něčem moc eleza a pak málo, protoe někdo posunul omylem desetinnou čárku,...
Btw mně je 50 a v pokročilém věku věru nejsem. Moná by ses divil.
Drive bylo mleko zdrave dnes ne,protoze je chemicky upravovane.Kurata take byli zdrava,protoze nebyli krmeny chemii,aby rychle vyrostla.Nekde jsem cetla,ze deti co hodne konzumuji kurata v dospelosti jsou velci coz mohu potvrdit u syna.Zname dcera mela v 9 letech problem,ze ji z bradavky teklo mleko.Detsky lekar pry rekl,ze je to z kurat jak jsou krmeny hormonama.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
Rufus napsal(a):
Kdy si dnes čteme vědecké závěry z dřívějích dob, mnoho je úsměvných a přesto v době, kdy byly aktuální, jim lidé bezmezně věřili. A stejně tak dnes ty si vyhledá tabulku éček, ve které se dočte, e mnoho z nich je nekodných nebo dokonce zdravých. A za 20, 50 nebo 100 let, kdy vědec uvidí tuto tabulku, tak se chytne za hlavu, co jsme to do sebe tenkrát cpali za sajrajty a jetě jsme si pochvalovali, jak jsou zdravé...3) Tvé tvrzení: "látky které jsou přirozeně obsaeny v naem těle, pro nás nemůou být kodlivé, pokud je přijímáme jako éčka." - Tak s tím nemůu souhlasit. Nae tělo obsahuje například i metan a dá si metan jen proto, e ho obsahuje tvé tělo?Kolik produktů bylo v minulosti povaováno za zdravé, zcela nekodné, následně za nezdravé a následně zase za zdravé...
Btw mně je 50 a v pokročilém věku věru nejsem. Moná by ses divil.Drive bylo mleko zdrave dnes ne,protoze je chemicky upravovane.Kurata take byli zdrava,protoze nebyli krmeny chemii,aby rychle vyrostla.Nekde jsem cetla,ze deti co hodne konzumuji kurata v dospelosti jsou velci coz mohu potvrdit u syna.Zname dcera mela v 9 letech problem,ze ji z bradavky teklo mleko.Detsky lekar pry rekl,ze je to z kurat jak jsou krmeny hormonama.
jestli to nebude tím, e lidi "vyrostou" kadé století o něco víc. Vdy je dalí generace o trochu vyí.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Drive bylo mleko zdrave dnes ne,protoze je chemicky upravovane.Kurata take byli zdrava,protoze nebyli krmeny chemii,aby rychle vyrostla.Nekde jsem cetla,ze deti co hodne konzumuji kurata v dospelosti jsou velci coz mohu potvrdit u syna.Zname dcera mela v 9 letech problem,ze ji z bradavky teklo mleko.Detsky lekar pry rekl,ze je to z kurat jak jsou krmeny hormonama.
Já mám zkuenosti takové, e dříve psali, e je mléko nezdravé a a následně, e je zdravé. Take to tvé teorii neodpovídá. O kuřatech toté...
Není tady
Rufus napsal(a):
to Aprill - protoe jsem jedl to, co jsem dostával doma a v jídelně.
take teď má rozum a stravuje se tím co je "zdravé" , tak to dopřej i ostatním a si vyberou sami co budou jíst!
Není tady
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Já mám zkuenosti takové, e dříve psali, e je mléko nezdravé a a následně, e je zdravé. Take to tvé teorii neodpovídá. O kuřatech toté...
U mlíka je vpodstatě jedno jaké kdo pije, to nezdravé není. A u kuřat záleí jaké si kdo koupí. Kdy nacpané hormonama tak má nezdravé, kdy nacpané kopřivama má zdravé:-)
Není tady
Rufus napsal(a):
Eva. napsal(a):
No a co?
Jsi si tak jistý, e to, co je v hamburgru, mu kodí?Jasně e kodí. Před časem jeden novinář provedl test a po nějakou dobu se krmil jen fastfoodem. Lékaři mu po této dietě zjistili celou řadu civilazačních chorob, které ale určitě nelze svádět pouze na zvýený příjem energie. To by toti museli mít stejné choroby také mí příbuzní, kteří ijí na venkově - denně se cpou smetanou, vepřovým masem a vejci, mají solidní obezitu a přesto jsou zdraví. A proč? Protoe jedí čerstvé jídlo vlastní produkce bez jakýchkoliv konzervantů a dalích éček.
A nebo ... protoe Ti příbuzní na venkově fyzicky makají a novinář sedí u PC. Čím teda nechci říct, e hamburger je zdravá potravina.
Není tady
http://radovan.bloger.cz/pel-mel/Nechut … -za-25-let
Upravil(a) Rufus (7. 12. 2013 18:43)
Není tady
Rufus napsal(a):
http://radovan.bloger.cz/pel-mel/Nechutna-pravda-o-hamburgerech-proc-se-nerozlozi-ani-za-25-let
kup si hamburger a vyzkouej to . prosila bych poté fotodokumentaci
Není tady