Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 19. 11. 2013 6:37

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Proč se hambrugery nikdy nerozloží

Rufus napsal(a):

dycinky napsal(a):

Rufus napsal(a):

Dávᚠodkaz, kterým jen potvrzuješ mé tvrzení, viz: Po měsíci, kdy se stravoval třikrát denně výhradně v rychlém občerstvení, přibal 11 kilogramů. Zvýšily se mu všechny krevní hodnoty, které vedou k cukrovce, obezitě a následně nemocem srdce a cév. Tak například krevní tlak mu vyskočil z původních 120/80 na 150/110.

Dnes je zase štíhlý a zdravý, protože s fastfoodem seknul. U mých příbuzných, kteří denně jedí vysokokalorická jídla, se podobné choroby neobjevily, protože jedí vlastní domácí produkty. A nejsou to žádní mladíci ani sportovci (věk 49 a 82)

a jak jsi na tom ty?

Já na venkově bohužel nežiju. Ale od té doby, co se již několik let zaměřuji v maximální možné míře na čerstvé potraviny, by bohužel z velkoprodukce (super, hyper....), tak se moje váha snížila a ustálila, mám mnohem více energie...
Oproti stavu, kdy jsem běžně jídával hotové produkty a polotovary, se cítím lépe asi tak o 200 procent

a proč jsi to dělal?

Není tady

#27 19. 11. 2013 8:09

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Rufus napsal(a):

A mimochodem, to že sis někde na internetu vyčetla, že některé éčko je zdravé, neznamená, že tomu tak je i v reálu. Proč?
1) Například různé výtažky z ovoce - když je jíš v přirozené podobě, tak jak jsou v ovoci, jsou zdravé. Ale jakmile je různými procesy výrobci z toho ovoce vyrábějí, už se nemusí jednat o přírodní látku pro tělo zdravou a přirozenou.
Příklad: beta-karoten -  ve své přirozené podobě zdravý; jako éčko nebo jako doplněk stravy může u některých osob zapříčinit vznik rakoviny a podle čínské medicíny beta-karoten v nepřirozené podobě zcela rozhodí rovnováhu karotenoidů v těle.
2) Podívej se do historie, kolik produktů bylo v minulosti považováno za zdravé, zcela neškodné a dnes je tomu přesně naopak. Když dnes věda říká, že některé éčko je neškodné, již zítra nebo za pár let se může ukázat, že opak je pravdou.
Když si dnes čteme vědecké závěry z dřívějších dob, mnoho je úsměvných a přesto v době, kdy byly aktuální, jim lidé bezmezně věřili. A stejně tak dnes ty si vyhledᚠtabulku éček, ve které se dočteš, že mnoho z nich je neškodných nebo dokonce zdravých. A za 20, 50 nebo 100 let, když vědec uvidí tuto tabulku, tak se chytne za hlavu, co jsme to do sebe tenkrát cpali za sajrajty a ještě jsme si pochvalovali, jak jsou zdravé...3) Tvé tvrzení: "látky které jsou přirozeně obsaženy v našem těle, pro nás nemůžou být škodlivé, pokud je přijímáme jako éčka." - Tak s tím nemůžu souhlasit. Naše tělo obsahuje například i metan a dᚠsi metan jen proto, že ho obsahuje tvé tělo?

Kolik produktů bylo v minulosti považováno za zdravé, zcela neškodné, následně za nezdravé a následně zase za zdravé...
Ty sám píšeš, že za 20,50 nebo 100 let... ale taky to může být i naopak. Chápu, že až budou lidé od narození zvyklí jíst jakousi želatinu, jako v Návštěvnících big_smile , tak se můžou podivovat nad tím, co jsme jedli před sto lety...
Chvíli čteš, že mléko je zdravé,pak že je nezdravé, pak jsou zdravá a časem nezdravá kuřata, pak je v něčem moc železa a pak málo, protože někdo posunul omylem desetinnou čárku,... lol

A proto já zastávám názor, že má každý jíst to, co chce. stolt
Prostě to tak nežer, Rufusi. big_smile

Btw mně je 50 a v pokročilém věku věru nejsem. Možná by ses divil. big_smilereta

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#28 19. 11. 2013 8:38

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Rufus napsal(a):

Eva. napsal(a):

No a co?
Jsi si tak jistý, že to, co je v hamburgru, mu škodí?

Jasně že škodí. Před časem jeden novinář provedl test a po nějakou dobu se krmil jen fastfoodem. Lékaři mu po této dietě zjistili celou řadu civilazačních chorob, které ale určitě nelze svádět pouze na zvýšený příjem energie.

Dokument o tomto pokusu jsem viděla. Novinář v něm žral a žral a přecpával se těmi nejméně zdravými věcmi od mekáče.
Proléval se kolou.

Sama mám za sebou zkušenost kdy jsem se jen v mekáči stravovala 14 dní. Bylo to počátkem 90 let v Moskvě kdy jsem si netroufla do ruských restaurací (měla jsem pocit, že bych tam získala nějakou infekci, byly nechutné) a na to abych šla do těch pár cizích, co již tam byly, jsem neměla peníze (byly předražené). Stravovala jsem se s mírou, nepila kalorickou kolu a nepřibrala jsem ani deka.

A od té doby, já dřívější milovnice hamburgerů, nemohu nic z McDonalds pozřít.

Není tady

#29 19. 11. 2013 9:06

Rufus
♥------

to Aprill - protože jsem jedl to, co jsem dostával doma a v jídelně.

Není tady

#30 19. 11. 2013 9:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Rufus napsal(a):

A mimochodem, to že sis někde na internetu vyčetla, že některé éčko je zdravé, neznamená, že tomu tak je i v reálu. Proč?
1) Například různé výtažky z ovoce - když je jíš v přirozené podobě, tak jak jsou v ovoci, jsou zdravé. Ale jakmile je různými procesy výrobci z toho ovoce vyrábějí, už se nemusí jednat o přírodní látku pro tělo zdravou a přirozenou.
Příklad: beta-karoten -  ve své přirozené podobě zdravý; jako éčko nebo jako doplněk stravy může u některých osob zapříčinit vznik rakoviny a podle čínské medicíny beta-karoten v nepřirozené podobě zcela rozhodí rovnováhu karotenoidů v těle.
2) Podívej se do historie, kolik produktů bylo v minulosti považováno za zdravé, zcela neškodné a dnes je tomu přesně naopak. Když dnes věda říká, že některé éčko je neškodné, již zítra nebo za pár let se může ukázat, že opak je pravdou.
Když si dnes čteme vědecké závěry z dřívějších dob, mnoho je úsměvných a přesto v době, kdy byly aktuální, jim lidé bezmezně věřili. A stejně tak dnes ty si vyhledᚠtabulku éček, ve které se dočteš, že mnoho z nich je neškodných nebo dokonce zdravých. A za 20, 50 nebo 100 let, když vědec uvidí tuto tabulku, tak se chytne za hlavu, co jsme to do sebe tenkrát cpali za sajrajty a ještě jsme si pochvalovali, jak jsou zdravé...3) Tvé tvrzení: "látky které jsou přirozeně obsaženy v našem těle, pro nás nemůžou být škodlivé, pokud je přijímáme jako éčka." - Tak s tím nemůžu souhlasit. Naše tělo obsahuje například i metan a dᚠsi metan jen proto, že ho obsahuje tvé tělo?

Kolik produktů bylo v minulosti považováno za zdravé, zcela neškodné, následně za nezdravé a následně zase za zdravé...
Ty sám píšeš, že za 20,50 nebo 100 let... ale taky to může být i naopak. Chápu, že až budou lidé od narození zvyklí jíst jakousi želatinu, jako v Návštěvnících big_smile , tak se můžou podivovat nad tím, co jsme jedli před sto lety...
Chvíli čteš, že mléko je zdravé,pak že je nezdravé, pak jsou zdravá a časem nezdravá kuřata, pak je v něčem moc železa a pak málo, protože někdo posunul omylem desetinnou čárku,... lol

Btw mně je 50 a v pokročilém věku věru nejsem. Možná by ses divil. big_smilereta

Drive bylo mleko zdrave dnes ne,protoze je chemicky upravovane.Kurata take byli zdrava,protoze nebyli krmeny chemii,aby rychle vyrostla.Nekde jsem cetla,ze deti co hodne konzumuji kurata v dospelosti jsou velci coz mohu potvrdit u syna.Zname dcera mela v 9 letech problem,ze ji z bradavky teklo mleko.Detsky lekar pry rekl,ze je to z kurat jak jsou krmeny hormonama.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#31 19. 11. 2013 9:40

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Eva. napsal(a):

Rufus napsal(a):

Drive bylo mleko zdrave dnes ne,protoze je chemicky upravovane.Kurata take byli zdrava,protoze nebyli krmeny chemii,aby rychle vyrostla.Nekde jsem cetla,ze deti co hodne konzumuji kurata v dospelosti jsou velci coz mohu potvrdit u syna.Zname dcera mela v 9 letech problem,ze ji z bradavky teklo mleko.Detsky lekar pry rekl,ze je to z kurat jak jsou krmeny hormonama.

jestli to nebude tím, že lidi "vyrostou" každé století o něco víc. Vždy je další generace o trochu vyšší.

Není tady

#32 19. 11. 2013 9:43

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Já mám zkušenosti takové, že dříve psali, že je mléko nezdravé a až následně, že je zdravé. Takže to tvé teorii neodpovídá. O kuřatech totéž...

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#33 19. 11. 2013 12:37

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Rufus napsal(a):

to Aprill - protože jsem jedl to, co jsem dostával doma a v jídelně.

takže teď mᚠrozum a stravuješ se tím co je "zdravé"  , tak to dopřej i ostatním a si vyberou sami co budou jíst!

Není tady

#34 19. 11. 2013 17:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Já mám zkušenosti takové, že dříve psali, že je mléko nezdravé a až následně, že je zdravé. Takže to tvé teorii neodpovídá. O kuřatech totéž...

U mlíka je vpodstatě jedno jaké kdo pije, to nezdravé není. A u kuřat záleží jaké si kdo koupí. Když nacpané hormonama tak má nezdravé, když nacpané kopřivama má zdravé:-)

Není tady

#35 20. 11. 2013 0:33

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Rufus napsal(a):

Eva. napsal(a):

No a co?
Jsi si tak jistý, že to, co je v hamburgru, mu škodí?

Jasně že škodí. Před časem jeden novinář provedl test a po nějakou dobu se krmil jen fastfoodem. Lékaři mu po této dietě zjistili celou řadu civilazačních chorob, které ale určitě nelze svádět pouze na zvýšený příjem energie. To by totiž museli mít stejné choroby také mí příbuzní, kteří žijí na venkově - denně se cpou smetanou, vepřovým masem a vejci, mají solidní obezitu a přesto jsou zdraví. A proč? Protože jedí čerstvé jídlo vlastní produkce bez jakýchkoliv konzervantů a dalších éček.

A nebo ... protože Ti příbuzní na venkově fyzicky makají a novinář sedí u PC. Čímž teda nechci říct, že hamburger je zdravá potravina.

Není tady

#36 7. 12. 2013 18:41

Rufus
♥------

http://radovan.bloger.cz/pel-mel/Nechut … -za-25-let yikesyikes

Upravil(a) Rufus (7. 12. 2013 18:43)

Není tady

#37 8. 12. 2013 8:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Rufus napsal(a):

http://radovan.bloger.cz/pel-mel/Nechutna-pravda-o-hamburgerech-proc-se-nerozlozi-ani-za-25-let yikesyikes

kup si hamburger a vyzkoušej to godlike . prosila bych poté fotodokumentaci

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí