6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wikina napsal(a):
Vy víte proč si paní brala půjčku?
Znáte okolnosti?
Vy víte kolik si půjčila?
Vy víte v jaké situaci byla?
Nevíte vůbec nic, ale to přece nevadí...
Zajímavé by bylo, kdyby chtěl někdo posuzovat vás..
Wiky, napůjčovat si přes čtyřista tisíc u sedmi společností, to už není opravdu normální.
Znám takových lidí dost, co si takhle půjčují, napřed euforie, že má peníze, takže jak jsem psala, dovolený, nákupy,pak už půjčky na půjčky a je v pr.deli. Málokdo z těchto lidí se do toho dostal proto, že neměl na jídlo a živobytí. Buď si takhle půjčují lidi s nižším intelektem a nebo prostě nedomýšlí důsledky těch půjček,protože ten pocit, že si to můžu koupit, je jako droga. Znám jednu zdravotní sestru,která takhle nadělala dluhy takový, že museli prodat byt,zaplatili to a ona v tom jela dál, nakonec od ní odešel manžel, protože to už bylo neúnosný i pro něj. A co kupovala? Jen tak,džíny,hračky děckám, chodila do restaurací, ve slevách nakoupila tolik věcí, že to pak před manželem schovávala, prostě nedokázala se ovládnout a nakupovala kdeco. Pro mě nepochopitelný. Patery džíny,jedna dovolená,druhá dovolená, televize, domácí kino, drahá pračka, proč kupovat za osm tisíc,když může mít za dvacet a podobně. Manžel jí pak nedávala alimenty, ale kupoval děckám jídlo, oblečení,věci do školy, protože měl strach jí dát peníze,aby neskončily kdoví kde.Platil jí nájem, aby neskončila na ulici.
Není tady
její dluhy činí dohromady 416tisíc
No vidíš... a když se jí povede osobní bankrot, bude sice pět let na minimu - nebo taky, ne, když nebude úplně pitomá - a zaplatí 30 % - to je nějakejch 125 táců... no nekup to...
Není tady
helena napsal(a):
její dluhy činí dohromady 416tisíc
No vidíš... a když se jí povede osobní bankrot, bude sice pět let na minimu - nebo taky, ne, když nebude úplně pitomá - a zaplatí 30 % - to je nějakejch 125 táců... no nekup to...
A ten klid od exekutorů a jiných parazitů
Není tady
Ono poskytovat půjčky kde komu je holt byznys. Upomínka splátky 600,- no neberte to
Není tady
Modroočka napsal(a):
Wikina napsal(a):
Znáte okolnosti?
Zajímavé by bylo, kdyby chtěl někdo posuzovat vás..Wiky, napůjčovat si přes čtyřista tisíc u sedmi společností, to už není opravdu normální.
Znám takových lidí dost, co si takhle půjčují, napřed euforie, že má peníze, takže jak jsem psala, dovolený, nákupy,pak už půjčky na půjčky a je v pr.deli. Málokdo z těchto lidí se do toho dostal proto, že neměl na jídlo a živobytí. Buď si takhle půjčují lidi s nižším intelektem a nebo prostě nedomýšlí důsledky těch půjček,protože ten pocit, že si to můžu koupit, je jako droga. Znám jednu zdravotní sestru,která takhle nadělala dluhy takový, že museli prodat byt,zaplatili to a ona v tom jela dál, nakonec od ní odešel manžel, protože to už bylo neúnosný i pro něj. A co kupovala? Jen tak,džíny,hračky děckám, chodila do restaurací, ve slevách nakoupila tolik věcí, že to pak před manželem schovávala, prostě nedokázala se ovládnout a nakupovala kdeco. Pro mě nepochopitelný. Patery džíny,jedna dovolená,druhá dovolená, televize, domácí kino, drahá pračka, proč kupovat za osm tisíc,když může mít za dvacet a podobně. Manžel jí pak nedávala alimenty, ale kupoval děckám jídlo, oblečení,věci do školy, protože měl strach jí dát peníze,aby neskončily kdoví kde.Platil jí nájem, aby neskončila na ulici.
Přs 400 něla dluh, ale skutečná půjčka z toho může činit třeba 100. Jeden příklad- paní těhotná vzala půjčku 50t s partnerem (napsána na ni).Porodila postižené dítě, on odešel, ona to řešila sama.Neplatil,slíbil jí, že jí to doplatí najednou za 3 měs, prodává byt nebo co...ona vzala půjčku druhou, se záměrem krátkodobého úvěru - zůstala v tom viset sama. A už se vezla..celková výše dluhu - necelých 300t
druhý příklad: paní vozíčkářka měla úvěr, přišla o práci, neměla na splácení...použila kontokorent, vyčerpala kreditku...a už se vezla..
Netroufám si o těchto lidech říct, že jsou to blbci.
Netuším co bych udělala na jejich místě.
Není tady
Wiky, takový případy jsou, ale velká většina těch dlužníků jsou opravdu ti, co nepoužívají rozum.
A i ty případy,co popisuješ, se musí řešit hned a nečekat, že to nějak dopadne. Když čerpala ta paní kontokorent a kreditku, musela přece vědět, že to bude muset splácet.
Není tady
Wikina napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Wikina napsal(a):
Znáte okolnosti?
Zajímavé by bylo, kdyby chtěl někdo posuzovat vás..Wiky, napůjčovat si přes čtyřista tisíc u sedmi společností, to už není opravdu normální.
Znám takových lidí dost, co si takhle půjčují, napřed euforie, že má peníze, takže jak jsem psala, dovolený, nákupy,pak už půjčky na půjčky a je v pr.deli. Málokdo z těchto lidí se do toho dostal proto, že neměl na jídlo a živobytí. Buď si takhle půjčují lidi s nižším intelektem a nebo prostě nedomýšlí důsledky těch půjček,protože ten pocit, že si to můžu koupit, je jako droga. Znám jednu zdravotní sestru,která takhle nadělala dluhy takový, že museli prodat byt,zaplatili to a ona v tom jela dál, nakonec od ní odešel manžel, protože to už bylo neúnosný i pro něj. A co kupovala? Jen tak,džíny,hračky děckám, chodila do restaurací, ve slevách nakoupila tolik věcí, že to pak před manželem schovávala, prostě nedokázala se ovládnout a nakupovala kdeco. Pro mě nepochopitelný. Patery džíny,jedna dovolená,druhá dovolená, televize, domácí kino, drahá pračka, proč kupovat za osm tisíc,když může mít za dvacet a podobně. Manžel jí pak nedávala alimenty, ale kupoval děckám jídlo, oblečení,věci do školy, protože měl strach jí dát peníze,aby neskončily kdoví kde.Platil jí nájem, aby neskončila na ulici.Přs 400 něla dluh, ale skutečná půjčka z toho může činit třeba 100. Jeden příklad- paní těhotná vzala půjčku 50t s partnerem (napsána na ni).Porodila postižené dítě, on odešel, ona to řešila sama.Neplatil,slíbil jí, že jí to doplatí najednou za 3 měs, prodává byt nebo co...ona vzala půjčku druhou, se záměrem krátkodobého úvěru - zůstala v tom viset sama. A už se vezla..celková výše dluhu - necelých 300t
druhý příklad: paní vozíčkářka měla úvěr, přišla o práci, neměla na splácení...použila kontokorent, vyčerpala kreditku...a už se vezla..
Netuším co bych udělala na jejich místě.
Wiki, jsou i vyjímky, ale - opravdu tu půjčku potřebovaly ?Opravdu si musela jako těhotná brát půjčku ? Proč to nebylo na toho chlapa? Musela vědět, že i se zdravým miminem to bude problém splácet a ta další půjčka, to už je hra vabank.. A ta vozíčkářka - existují u bank takové věci, jako pojištění při ztrátě zaměstnání a každá slušná banka to má jako součást smlouvy o půjčce. Jen to chce dobře číst smlouvu a ne jen - hurá, dali mi peníze, nějak to dopadne.
Není tady
V dnešní době, kdy je nejisté zaměstnání, se to člověku může stát raz dva. Snadné je vstoupit, ale pak je hodně těžké se dostat z vody ven. Ano, dostali se tam svou vinou, ale jak píšeWiki, jestliže nebylo na jídlo, manžel nepracoval, vzala si kontokorent, a už se veze. Neodsuzujte.
Já jsem se dostala do dluhů díky manželovi, když nepracoval. Půjčovala jsem si např. na elektriku, aby nám ji nevypnuli. Dotedka splácíme dluhy (musím tedy zatukat, že už s přehledem)
Upravil(a) dusička (8. 1. 2014 21:43)
Není tady
Duši,je rozdíl půjčit si na nezbytný věci a utrácet za nepotřebný věci a zážitky, který pak nejsi schopná zaplatit.
Když naděláš dluhy okolo milionu a máš jen plnej byt krámů,za sebou nějaký luxusní dovolený a před sebou jen hromadu splátek, na který víš,že nestačíš, tak je to fat něco jinýho.
Můžu si koupit na splátky lednici, pračku, třeba i tu televizi, pokud vím, že to splatím, i když já televizi nepotřebuju, ale koupím to,co unesu, ne nejlepší a nejdražší značku na trhu. A už vůbec bych nejela na dovolenou na dluh. Ani auto, když nemám žádnou rezervu a jistotu, že to budu schopná platit.
Není tady
A už vůbec bych nejela na dovolenou na dluh.
Na první místo v žebříčku nepochopitelnosti řadím půjčku na Vánoce, která se bude splácet přes dvoje další.
Není tady
dusička napsal(a):
V dnešní době, kdy je nejisté zaměstnání, se to člověku může stát raz dva. Snadné je vstoupit, ale pak je hodně těžké se dostat z vody ven. Ano, dostali se tam svou vinou, ale jak píšeWiki, jestliže nebylo na jídlo, manžel nepracoval, vzala si kontokorent, a už se veze. Neodsuzujte.
Já jsem se dostala do dluhů díky manželovi, když nepracoval. Půjčovala jsem si např. na elektriku, aby nám ji nevypnuli. Dotedka splácíme dluhy (musím tedy zatukat, že už s přehledem)
Duši, to je snad trochu něco jiného, tedy podle mě. Ale určitě to nedělalo statisíce.
Jestliže není na jídlo, je nutné to řešit, kontokorent není také statisíce a splátky jsou pár tisíc, s tím se nemůže člověk dostat do dluhové spirály. Pokud se musí 1x za rok splatit celý, tak na 24 hodin... To jsou jen výmluvy.
Vidím to u pána, co jsem pro něj dělala. Najednou odpadli firmy a příjmy se mu snížily. Řešil postupně půjčkami u banky, u všech možných poskytovatelů a teď brečí...nemůže spát. Přitom stačilo se zamyslet nad svým životním stylem, omezit zbynosti. Když si soused koupil bazén, tak on si musel koupit zastřešený bazén... když měl platit za faktury (a že měl z každé zakázky pěkné zisky), tak místo zaplacení faktury si koupil třeba nového trpaslíka do zahrady... protože soused měl 4 trpaslíky a on jen dva. To je prostě na ránu. Ale... každý svého štěstí strůjcem. Teď nemá nic, jen dva důchody a věřitelé se na něj sypou. Ale třeba je to v pořádku a jen já mám divný životní styl. Napřed musím zaplatit,co je potřeba a pak si můžu koupit trpaslíka.
Upravil(a) Frigo (9. 1. 2014 9:58)
Není tady
dusička napsal(a):
Tedy když není ani na jídlo, tak to hlavně nelze řešit půjčkou. Přece, když nemám ani na jídlo, tak z čeho budu splácet?
Není tady
Napřed musím zaplatit,co je potřeba a pak si můžu koupit trpaslíka.
Tovíšžejo... a on mi vyroste
Není tady
helena napsal(a):
Napřed musím zaplatit,co je potřeba a pak si můžu koupit trpaslíka.
Tovíšžejo... a on mi vyroste http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
do rána je z něj obr Koloděj
Není tady
Frigo napsal(a):
Wikina napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Wiky, napůjčovat si přes čtyřista tisíc u sedmi společností, to už není opravdu normální.
Znám takových lidí dost, co si takhle půjčují, napřed euforie, že má peníze, takže jak jsem psala, dovolený, nákupy,pak už půjčky na půjčky a je v pr.deli. Málokdo z těchto lidí se do toho dostal proto, že neměl na jídlo a živobytí. Buď si takhle půjčují lidi s nižším intelektem a nebo prostě nedomýšlí důsledky těch půjček,protože ten pocit, že si to můžu koupit, je jako droga. Znám jednu zdravotní sestru,která takhle nadělala dluhy takový, že museli prodat byt,zaplatili to a ona v tom jela dál, nakonec od ní odešel manžel, protože to už bylo neúnosný i pro něj. A co kupovala? Jen tak,džíny,hračky děckám, chodila do restaurací, ve slevách nakoupila tolik věcí, že to pak před manželem schovávala, prostě nedokázala se ovládnout a nakupovala kdeco. Pro mě nepochopitelný. Patery džíny,jedna dovolená,druhá dovolená, televize, domácí kino, drahá pračka, proč kupovat za osm tisíc,když může mít za dvacet a podobně. Manžel jí pak nedávala alimenty, ale kupoval děckám jídlo, oblečení,věci do školy, protože měl strach jí dát peníze,aby neskončily kdoví kde.Platil jí nájem, aby neskončila na ulici.Přs 400 něla dluh, ale skutečná půjčka z toho může činit třeba 100. Jeden příklad- paní těhotná vzala půjčku 50t s partnerem (napsána na ni).Porodila postižené dítě, on odešel, ona to řešila sama.Neplatil,slíbil jí, že jí to doplatí najednou za 3 měs, prodává byt nebo co...ona vzala půjčku druhou, se záměrem krátkodobého úvěru - zůstala v tom viset sama. A už se vezla..celková výše dluhu - necelých 300t
Netuším co bych udělala na jejich místě.Wiki, jsou i vyjímky, ale - opravdu tu půjčku potřebovaly ?Opravdu si musela jako těhotná brát půjčku ? Proč to nebylo na toho chlapa? Musela vědět, že i se zdravým miminem to bude problém splácet a ta další půjčka, to už je hra vabank.. A ta vozíčkářka - existují u bank takové věci, jako pojištění při ztrátě zaměstnání a každá slušná banka to má jako součást smlouvy o půjčce. Jen to chce dobře číst smlouvu a ne jen - hurá, dali mi peníze, nějak to dopadne.
Nepotřebovala, chtěla jen pračku...
Není tady
Nepotřebovala, chtěla jen pračku
Panebože... kolik stojí taková pračka, která donutí její novou majitelku, aby "se vezla"???
Není tady
Ale abych byla spravedlivá, jsou i lidé, kteří jednali lehkomyslně a neobstarali si potřebné informace.
Není tady
helena napsal(a):
Nepotřebovala, chtěla jen pračku
Panebože... kolik stojí taková pračka, která donutí její novou majitelku, aby "se vezla"??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Heleno, pokud mluvíme o stejné paní, té "mojí", tak ta platila dluhy jejího přítele + pračku. Ano byla tak hloupá, že uvěřila člověku - otci dítěte se kterým žila.
Není tady
Tak to jsem nějak nepochopila, Wiki - že nejen pračku, ale i dluhy.
Není tady
Pračku, a dobrou, pořídíš už kolem šesti tisíc. To sedá utáhnouti na splátky.
Není tady
Já bych byla s těmi soudy malinko opatrná. Zaprvé, jak už tu padlo, ne každý si napůjčuje na luxusní dovolené a nepotřebnou elektroniku. Někdo řeší dluhy z podnikání, např. s vidinou, že už "to musí každou chvíli začít vynášet, tak to pak splatím", někdo se dostane do druhotné platební neschopnosti cizím zaviněním...ano, většinou tam někde v tom řetězci půjček je zbytečně optimistická až naivní úvaha, že AŽ (se stane tohle a tohle), tak to splatím, a kýžené AŽ prostě nenastane nikdy... a spirála se roztáčí a jakmile si půjčují na to, aby mohli splácet půjčky, už se z toho jen tak nedostanou. Bohužel.
Možná mám víc pochopení proto, že mám podobný případ v rodině. A dotyčného bych neoznačila ani za blba, ani za podvodníka. Přesto ty dluhy naskákaly do statisíců.
A zvlášť těžký mi to přijde třeba u lidí s opravdu omezeným intelektem, kteří prostě nejsou finančně gramotní. Tam bych tu míru vlastního zavinění posuzovala jen těžko. Omlouvám se, jestli je to úplně , ale některý obecný soudy mi tady přišly hodně generalizovaný. Osobně si myslím, že bych se do podobných problémů taky nedostala, ale neznamená to, že všichni, kdo se do nich dostali, jsou blbci.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Ale i na splátky je přece na dluh - taky musíš splácet a jakmile splácet přestaneš, může se to dostat až k exekutorovi...
Není tady
Ronja napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Ale i na splátky je přece na dluh - taky musíš splácet a jakmile splácet přestaneš, může se to dostat až k exekutorovi...
Jo,je to dluh,ale je to na věc víceméně potřebnou a ty splátky jsou relativně únosný.
Já mluvím hlavně o těch lidech,kteří namlátí dluhy za úplně nepotřebný věci. Viz ta mnou výše zmíněná zdravotní sestra. U ní bych předpokládala určitou dávku intelektu.
Jinak jsme měli v baráku sousedy,oba na mentální úrovni děcka,ale manželé, samostatní a dluhy takový,že museli prodat byt.Půjčky u těchto lidí by měli být nevymahatelný, protože jim půjčili jen "lichvářský" firmy. A určitě s vědomím, že tihle lidi jsou absolutně finančně negramotní. To by mělo být trestný,těmto lidem půjčovat,protože to je cílená skupina, ty firmy ví, že z těchto lidí sedřou kůži.
Není tady
Jo, tak to si myslím taky, že lichvářské firmy typu Provident apod., které půjčují opravdu každému, by se měly nějak regulovat...že je to fakt zneužívání lidí, kteří jsou např. kvůli své intelektové úrovni úplně bezbranní.
Není tady
Ronjo, no jo, ale co s takovými lidmi? To je neřešitelné stejně, jako romská otázka.
Není tady