18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím,
chci se zeptat holky, máte některá zkuenost s oddluením? Nejsem na tom moc dobře co se týká finanční situace a u nevím jak dál, tak jsem na netu nala monost osobního bankrotu ale nevím jak to mám zařídit.
Údajně by mě měla být odputěna velká část dluhu a hlavně zastavena exekuce, kterou mám a dokonce hned několik. Základní informace o podmínkách oddluení jsem čerpala zde www.dluzis.cz/oddluzeni-osobni-bankrot.html ale dál nevím co dělat. Jak se formuláře vyplňují a podobně. Nemám peníze na právníka nebo firmu co by to udělala za mě.
Děkuji za odpovědi a doporučení.
Není tady
Dobrý den ... také bych měla dotaz k tématu insolvence, ale trochu z jiného soudku. Moje bývalá "dobrá známá" ila poněkud nad své monosti a časem se tak zadluila na vech stranách, kdy to dolo tak daleko e jí exekutor polepil polovinu domácnosti rozjela vyjednávání o insolvenci co se jí podařilo. Přiznání dluhů se bohuel týká pouze těch právně doloených, take my ostatní co jsme chtěli zprvu jen pomoci se nyní díváme na to jak milá dlunice s oficiálním příjmem pouze mateřský příspěvek splácí insolvenci formou "daru" ( dívala jsem se ve veřejně přístupných přehledech e i tak velmi nepravidelně) a přitom si ije jak byla zvyklá doposud nic si neodpustí, výlety, vánoce se spoustou darů,notebook a podobné drobnosti nechybí ádnému členu rodiny , po vystěhování ze zabaveného domu si pronajala dalí vcelku nákladný rodinný dům, kde neváhá realizovat stavební úpravy , ve náleitě dokumentuje a vystavuje na sociální síti. Nejsem nepřející člověk, jen je mi velmi smutno, kdy vidím e nám, co své účty platíme a dokonce jsme jí v těké situaci neváhali pomoci se dnes směje do obličeje, ila jsem v mylné představě, e kadému podle jeho zásluh ... bohuel odnáí to věřitelé a dluníci se smějí
Není tady
Beu napsal(a):
Zdravím,
chci se zeptat holky, máte některá zkuenost s oddluením? Nejsem na tom moc dobře co se týká finanční situace a u nevím jak dál, tak jsem na netu nala monost osobního bankrotu ale nevím jak to mám zařídit.
Údajně by mě měla být odputěna velká část dluhu a hlavně zastavena exekuce, kterou mám a dokonce hned několik. Základní informace o podmínkách oddluení jsem čerpala zde www.dluzis.cz/oddluzeni-osobni-bankrot.html ale dál nevím co dělat. Jak se formuláře vyplňují a podobně. Nemám peníze na právníka nebo firmu co by to udělala za mě.
Děkuji za odpovědi a doporučení.
Jestli potřebuje jetě info napi mi sz
Není tady
dobrý den,
osobní bankrot jak se tomu říká, znamená e jste se dostali do neřeitelné finanční situace a nevíte jak dál. Podklady ohledně dluhů se předají na soud, pozastaví se jakákoliv platba dluhů , exekuce a soud určí zaplatit pouze 30% s celkových dluhů (splátkami). 70% dluhu je odputěno. Doporučuji se obrátit na firmu, která Vám pomůe ve vyřídit. Pokud máte zájem konzultace je zdarma. Podívejte se na stránku www.axi-asistence.cz
Není tady
Mně spí zaráí, e si někdo dovolí namlátit dluhy, pak se nechá oddluit a kdo to teda zaplatí těm věřitelům?
Kdo zaplatí to, co je dluníkům odputěno? To mě zajímá.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Mně spí zaráí, e si někdo dovolí namlátit dluhy, pak se nechá oddluit a kdo to teda zaplatí těm věřitelům?
Věřitelům nezaplatí nikdo nic. Jen několik procent z dluhu. A nejlepí jsou konzultace zdarma.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Kdo zaplatí to, co je dluníkům odputěno? To mě zajímá.Věřitelům nezaplatí nikdo nic. Jen několik procent z dluhu. A nejlepí jsou konzultace zdarma.
Zaplatí si to sami. Pokud soud uzná za vhodné, nebo sám věřitel souhlasí, tak část.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Kdo zaplatí to, co je dluníkům odputěno? To mě zajímá.Věřitelům nezaplatí nikdo nic. Jen několik procent z dluhu. A nejlepí jsou konzultace zdarma.
Proč by nemohla být konzultace zdarma.
Lidi tomu absolutně nerozumí, vůbec neví oč se jedná. Take se mu jasně musí vysvětlit proč insolvence a co tím získá, a co zaplatí, ne se rozhodne a jde do toho.
Není tady
Modroočka napsal(a):
nikdo .... podminkou je schopnost zaplatit min. 30 %
Není tady
Petr100 napsal(a):
Modroočka napsal(a):
rozhodne lepe poradi a pomuzou nez ti co na dluznicich jeste vydelavaji a berou si za vypracovani navrhu nehorazne sumy , bez zaruky , ze to projde
Není tady
Nikdo ;-) zajímavý
Není tady
Grainne napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Modroočka napsal(a):
rozhodne lepe poradi a pomuzou nez ti co na dluznicich jeste vydelavaji a berou si za vypracovani navrhu nehorazne sumy , bez zaruky , ze to projde
A kdo ty zadluený "chudáky" nutil dělat dluhy a půjčovat si u pofidérních společností?
Není tady
Znám toti několik lidí, kteří nabrali půjčky, vytloukali pak klín klínem, ale kdyby na něco pořádnýho, draxý exotický dovolený, plazmový televize, domácí kina, nábytek, prostě krávoviny, bez kterých se dá ít a teď brečí, e nemají na splácení a chtějí oddluit.
A půjčovali si "lichvářských" společností,protoe banka by jim nepůjčila. U těchto lidí bych oddluení ani nepovolila,proč taky.
Chápu, kdy se někdo dostane do opravdu tíivé situace, pak to je řeení.¨
Ale spousta dluníků je těch, chtěli ít na vyí noze, ne bylo v jejich monostech a vysoká noha se zlomila.
Není tady
Grainne napsal(a):
nikdo .... podminkou je schopnost zaplatit min. 30 %
Ty (a BM) jste v osobním bankrotu? Nemusí odpovídat, jestli nechce.
Osobní bankrot je vůči věřitelům nefér. Máme bohuel spoustu nefér zákonů. A bohuel i chytří lidé chytračí a jednají neuváeně. Ale moná je lepí minimáně 30 % ne nedostat nic. Insolvenční správci jsou doufám, na tyto lidi přísní. Třeba je to do budoucna naučí, kdy to neuměli bez rozbití si pusy.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Znám toti několik lidí, kteří nabrali půjčky, vytloukali pak klín klínem, ale kdyby na něco pořádnýho, draxý exotický dovolený, plazmový televize, domácí kina, nábytek, prostě krávoviny, bez kterých se dá ít a teď brečí, e nemají na splácení a chtějí oddluit.
A půjčovali si "lichvářských" společností,protoe banka by jim nepůjčila. U těchto lidí bych oddluení ani nepovolila,proč taky.
Ale spousta dluníků je těch, chtěli ít na vyí noze, ne bylo v jejich monostech a vysoká noha se zlomila.
Taky znám takové. Velké oči. Chtějí mít to, co jiní a kapsa na to nestačí. Tyto lidi nechápu. Mají asi na to "aludek".
Není tady
U těchto lidí bych oddluení ani nepovolila
On ho soud taky kadýmu nepovolí
http://www.nemamdluhy.cz/podminky-pro-v … -bankrotu/
Chtějí mít to, co jiní a kapsa na to nestačí.
Jak říkám - na co nemám, to se mi nelíbí... (i kdy se někdy musím hodně přemlouvat )
Upravil(a) helena (8. 1. 2014 12:40)
Není tady
Eva. napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Ale spousta dluníků je těch, chtěli ít na vyí noze, ne bylo v jejich monostech a vysoká noha se zlomila.Taky znám takové. Velké oči. Chtějí mít to, co jiní a kapsa na to nestačí. Tyto lidi nechápu. Mají asi na to "aludek".
Hlavně mají chabou mozkovnu. Ti, co znám, jsou intelektuálně slabí.
Není tady
helena napsal(a):
Chtějí mít to, co jiní a kapsa na to nestačí.
Jak říkám - na co nemám, to se mi nelíbí... (i kdy se někdy musím hodně přemlouvat )
Mně se to i líbí
Ale mám díkybohu snad pud sebezáchovy. A nechci zanechat mým dětem dluhy.
Snad se mi to bude dařit i nadále.
Není tady
Mně se to i líbí
Povídám, e se musím hodně přemlouvat...
Není tady
Eva. napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Ale spousta dluníků je těch, chtěli ít na vyí noze, ne bylo v jejich monostech a vysoká noha se zlomila.Taky znám takové. Velké oči. Chtějí mít to, co jiní a kapsa na to nestačí. Tyto lidi nechápu. Mají asi na to "aludek".
Já znám i jiné.
Není tady
Wikina napsal(a):
Já znám i jiné.
Nepsala jsem, e neznám i jiné.
Není tady
No ono hlavně ti nejhorí dluníci nedosáhnou ani na ten osobní bankrot - tam toti musí být schopni splatit aspoň třetinu závazků (tedy tak tomu bylo naposled, co jsem se na to dívala). A kdo se dostane do fakt hodně patné situace (a u zcela či jen částečně svou vinou), tak nedá dohromady ani tu třetinu...
Jasně e vůči věřitelům není spravedlivé, e dluník zaplatí jen část - ale zase lepí část ne nic. Kadý, kdo půjčuje peníze, přijímá i riziko toho, e je nemusí dostat zpět.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Nikdo ;-) zajímavý
no bylo mi vysvetleno , ze se s tim banky pocitaji .... proto nejsou ochotne pristoupit na jakoukoliv domluvu
Není tady
bylo mi vysvetleno , ze se s tim banky pocitaji
Počkej... nedluí se přece jenom bankám.
Není tady
Těch 30% soud umoní jen opravdu málokomu. To u fakt musí být. Průměrně - takoví manelé, oba zaměstnaní, mají anci to splatit do 5 let , slunou. Dluh cca do půl mil.kč. Taková je moje zkuenost. Rozdíl je v tom, e takto , pomocí Ins. mohou dluhya nároky věřitelů pojednat a splácet jako celek - a to ti lidé nevědí. Plácají se v tom, a jsou bezbranní. Souhlasím s tím, e někde chybu udělali (někteří ani ne), ale za to nemusí být zlikvidováni.
A ti věřitelé nejsou mimo hru.
Upravil(a) Wikina (8. 1. 2014 13:49)
Není tady