29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím Vás, dlouho jsem přemýšlela, jestli mám napsat, protože vím, že každé těhotenství je jiné a každá jsme jiná, ale třeba mi to pomůže se uklidnit. Před 3lety jsem prodělala ZT ve 13tt, stává se to poměrně často :-( nic moc, ale přežili jsme to a teď, po 3letech jsem znovu těhotná ... cca 5tt od prvního dne poslední MS (7.10). Včera jsem byla na gyndě a doktor dělal ultrazvuk. Byla tam dutinka cca 10mm a v ní žloutkový váček. Mimi vidět nebylo ... doktor se moc netvářil, ale říkal, že ten žloutkový váček je dobré znamení a že je možná jen brzy ... že jsem mohla ovulovat i později (cyklus jsem měla po 24dnech) - do včerejška jsem neměla jediný problém, jedinou pochybnost... ale od toho včerejška na to musím pořád myslet a bojím se, co bude 28.11, kdy mě znovu pozval - to prý budu v 7týdnu a bude vidět víc. Ještě mě zarazilo, že jsem dnes na toal.pap viděla světle růžové něco .... ale pak už nic - mohlo by to být "špinění" po kontrole ? .... Měla jste to některá podobně ? Nebo je to špatné, když neviděl ten plůdek, ale jen Gestační a žloutkový váček? .... Můžete mi prosím poradit?.... Jinak mám snad všechny těhu příznaky :-P .... jen mírnější než u prvního. Díky za reakce.
Není tady
Inés, chápu tě...moje první těhoteství taky bylo ZT, a to ve 14 tt, a v dalším jsem se moc bála každé kontroly...ale pokud by bylo něco špatně, tak to teď stejně neovlivníš...zkus být hlavně v klidu a vyčkat do další kontroly, tím pomůžeš miminku nejvíce...
A abych tě uklidnila, já to takto jako ty mám po každé...na prvních kontrolách jen dutinka se žloutkovým váčkem, na dalších už s plodem a většinou srdíčkem... navíc u všech těhotenství mám rozdíl v TP podle MS a UTZ 14 dní, tj. vždy jsem otěhotněla o 14 dní později, prostě takto mám posunutou ovulaci...můj Dr. mě pak již počítal TP jen podle UTZ...takže vše je možné a i to, že jsi otěhotněla později
I když v 5tt nevím, co jiného než dutinka se žloukovým váčkem, by mělo být vidět..., myslím, že je to zatím v pořádku... A vidíš, ani tvůj doktor nehází flintu do žita, nic jiného, než počkat, stejně nezbývá...
S toal. papírem neporadím, ale pokud to bylo jen trošku a jednorázově, tak bych neřešila...
Není tady
Občasné špinění je možné a nemusí znamenat nic špatného, může to být i zahnizdování. Byla jsi u Dr. hodně brzo, proto ještě nebylo nic videt, srdíčko bývá až kolem 7tt tak počkej na ten konec listopadu a bude to dobré. Hlavně mysli pozitivně..
Není tady
Já vím, díky holky snažím se, ale ty skoro 3týdny budou dlouhé :-P ... i když celých 9 měsíců člověk nemá vyhráno, prostě je to zázrak. Stresovat se budu až to nastane, zatím je opravdu ještě brzy.
Dneska vůbec nic (na papíře) :-), tak doufám, že to opravu bylo jen po té prohlídce a nic to neznamenalo.... budu co nejvíc odpočívat a co nejvíc v pohodě. Snad to tentokrát dopadne dobře ... dneska mám radost z toho, že mi je špatně :-D (alespoň vím, že se něco děje).
Není tady
Inés11 napsal(a):
Já vím, díky holky
snažím se, ale ty skoro 3týdny budou dlouhé :-P ... i když celých 9 měsíců člověk nemá vyhráno, prostě je to zázrak. Stresovat se budu až to nastane, zatím je opravdu ještě brzy.
Dneska vůbec nic (na papíře) :-), tak doufám, že to opravu bylo jen po té prohlídce a nic to neznamenalo.... budu co nejvíc odpočívat a co nejvíc v pohodě. Snad to tentokrát dopadne dobře ... dneska mám radost z toho, že mi je špatně :-D (alespoň vím, že se něco děje).
Ines, hlavne klid a spineni je bezna vec, spinila jsem o obou kluku ... Pred narozenim prvniho syna jsem chodila k psycholozce a ta se me jednou zeptala na tehu, jestli je vse ok a tak. Tak jsem ji licila, jak mam strach, zda je vse ok a ona na to: "Ten strach o dite budete mit do konce zivota" Kontroly, porod, vyvoj a ockovani, jesle, skolka, pady z kola, ridicak atd. atp.
Není tady
To je pravda...ještě to ani není vidět a už se o to člověk bojí
Není tady
Milé těhulky, myslíte, že kouření v těhotenství nemá vliv? Čtěte více zde:
http://prakticky-zivot.cz/rodina/tehote … s-kourenim
Není tady
Já nekouřím.
Není tady
ahoj maminky, těhotenství je krásná věc, jsem za to tak ráda, ale když na mě chodí častá malá potřeba kdekoli a podmínky venku jsou někdy na toaletách tragické... mám balení kapesních hygienických prkének a řeknu Vám skvělá věc, mrkněte na nepovolená reklama je to ted můj věrný společních v kabelce:)
Upravil(a) tina (17. 12. 2013 13:32)
Není tady
Ahoj Ines,
Pokud jsi měla Menzes 7.10. Tak by jsi musela byt těhotná víc než jen 5 týdnu?
Jinak držím palecky
Není tady
Lamatko, Inez tady psala v roce 2013
Není tady
Tak až teď jsem si všimla, ze příspěvek je z jiného data
Není tady
Ja vím pravé koukám
Není tady
misha88 napsal(a):
Občasné špinění je možné a nemusí znamenat nic špatného, může to být i zahnizdování. Byla jsi u Dr. hodně brzo, proto ještě nebylo nic videt, srdíčko bývá až kolem 7tt tak počkej na ten konec listopadu a bude to dobré. Hlavně mysli pozitivně..
Souhlasí, myslete pozitivně, odrazí se to na Vás
Není tady
jediny problem v mem tehotestvi bylo obcas tvrdnuti briska-dala jsem si horcik a bylo po problemu
Není tady