29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Modroočka napsal(a):
Jasně, taky zaříkávali rakovinu a pacienti zemřeli.
Na rakovinu zomreli aj pacienti klasickej medicíny... a možno štatisticky viac - o čom to svedčí?
Není tady
Modroočka napsal(a):
To není ode zdi ke zdi. Nebo jakože na něco zaříkávání funguje a na něco ne?
Na niekoho funguje zariekavanie, na niekoho klasická medicína, na niekoho homeo, na niekoho nič, len zubatá.
Není tady
Selima napsal(a):
Modroočka napsal(a):
To není ode zdi ke zdi. Nebo jakože na něco zaříkávání funguje a na něco ne?
Na niekoho funguje zariekavanie, na niekoho klasická medicína, na niekoho homeo, na niekoho nič, len zubatá.
Upravil(a) Mandragorasa (15. 11. 2013 17:01)
Není tady
Věřím klasické medicíně, protože její léky jsou ověřeny vědeckými pokusy. A věřím i bylinkám a třeba čínské medicíně, protože v bylinkách jsou chemicky ověřitelné léčivé složky a čínská medicína tě podrobně vyšetří a ty bylinky ti namíchají na míru. Ale nikdy bych jen bylinkami neléčila závažné choroby, protože těch účinných látek je v bylinkách méně než v chemicky připravovaných lécích.
Zaříkávání je ovšem jiná kategorie - tam jde o jakési čarování a tomu teda nevěřím vůbec. Podle mě jde o pravdu o tmářství a středověk a pokud to někoho někdy "fungovalo", jde o placebo efekt, neboli víra tvá tě uzdravila.
Není tady
Ivana napsal(a):
Věřím klasické medicíně............. jde o placebo efekt, neboli víra tvá tě uzdravila.
Ano takto nějak
Já třeba "věřím" homeopatii - na některé věci, se kterými si oficiální medicína nedokázala poradit, kdežto homeo ano.
Důvěřuju ofi medicíně co se týče opravárenství - na urvaný meniskus, bolavý zuby, nebo nedejbože bypass bych jistě prvořadě neužívala byliny, homeopatika, joalisky, nebo epamy.....prvořadě bych udělala záchrannou akci a mezitím a přitom se snažila odstranit skutečnou příčinu. Nebo bych dělala: já to tak dělám.
Když se do toho ponoříš hlouběji, zjistíš, že je to skoro vždycky výhradně otázka víry/důvěry, (až na ty akutní zásahy, jak tu o nich píšu) a je to tak vpořádku. Jde jen o to, abychom si vzájemně svoje víry nevyvraceli, nevysmívaly se jim, nepošklebovaly se......
Není tady
Zaříkávání je ovšem jiná kategorie - tam jde o jakési čarování... tmářství a středověk
Ivanko... a co jinýho je, když dítěti (nebo nakonec i sobě) pofoukáš rozbitý kolínko nebo skřípnutej prstík?
Aneb "Zafoukám ti na bolístku, do rána ti bude hej" - jak praví klasik...
Není tady
Já teda se zaříkáváním opravdu zkušenosti nemám a vůbec nevím, jak se k tomu postavit. Zřejmě stylem - a proč ne?
Navíc takové problémy jako padání vlasů, kožní problémy, mohou souviset, a často i souvisí, s psychikou a tam moc klasická medicína nepomůže. Pokud se zakladatelka vlákna cítí po těch sezeních psychicky lépe než před tím, může se problém upravit.
Není tady
Ivana napsal(a):
Věřím klasické medicíně, protože její léky jsou ověřeny vědeckými pokusy. A věřím i bylinkám a třeba čínské medicíně, protože v bylinkách jsou chemicky ověřitelné léčivé složky a čínská medicína tě podrobně vyšetří a ty bylinky ti namíchají na míru. Ale nikdy bych jen bylinkami neléčila závažné choroby, protože těch účinných látek je v bylinkách méně než v chemicky připravovaných lécích.
Zaříkávání je ovšem jiná kategorie - tam jde o jakési čarování a tomu teda nevěřím vůbec. Podle mě jde o pravdu o tmářství a středověk a pokud to někoho někdy "fungovalo", jde o placebo efekt, neboli víra tvá tě uzdravila.
Veci okrem chemického zloženia nesú v sebe aj informácie, či tomu TY veríš, alebo nie. Preto sú niekedy bylinky účinnejšie (odhliadnuc od toho, že sú telu bližšie, prirodzenejšie a nemávajú, ak sú dobre použité, vedľajšie účinky) ako konské dávky liekov s konskými účinkami. Inak, na tepenné krvácanie alebo otvorenú zlomeninu by som ani ja nepoužila zariekavanie alebo bylinky (aspoň nie na prvé ošetrenie, možno na pomoc hojeniu...). Iná vec je, koľkokrát za život človek má tepenné krvácanie alebo otvorenú zlomeninu... A zasa na moje chronické neduhy (alergia, blbá imunita, opakovaná zápaly močových ciet, žlčníkové kamene) mi klasická medicína nemá veľmi čo ponúknuť, resp,. to nefunguje. Alergológ do mňa 12 rokov tlačil tie isté lieky a výsledok je, že som na tom bola horšie ako na začiatku.... Takže zjavne treba hľadať inde. Alternatívnu, alebo prírodnú medicínu vidím ako ideálne riešenie tam, kde klasická medicína zlyháva. (Čo je u mňa skoro všade...)
Mmch, Ivi, každý človej sa okrem pevnej hmoty skladá aj energetického alebo "informačného" poľa (tzv. aury, pvoedzme) - a na to by zariekavanie fungovať mohlo.
Ja by om teda bola opatrná, pokiaľ ide o osobu zariekavačky - a navyše verím, že najúčinnejšie liečenie je také, ktoré vyžaduje od "pacienta" nejakú zmenu: vo výžive, životnom štýle, myslení... Vtedy to má váhu, všetko ostatné väčšinou pomôže len dočasne (ako liečenie algifenom v klasickej medicíne). Ale inak - prečo nie aj zariekavanie?
Není tady
helena napsal(a):
Zaříkávání je ovšem jiná kategorie - tam jde o jakési čarování... tmářství a středověk
Ivanko... a co jinýho je, když dítěti (nebo nakonec i sobě) pofoukáš rozbitý kolínko nebo skřípnutej prstík? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Aneb "Zafoukám ti na bolístku, do rána ti bude hej" - jak praví klasik... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
To jo, ale samozřejmě objektivně pofoukání nepomůže. Snad jen tomu dítěti psychicky. Že bys pofoukala rozbité koleno a rána zmizela, na to snad nemůže nikdo věřit.
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Ivanko... a co jinýho je, když dítěti (nebo nakonec i sobě) pofoukáš rozbitý kolínko nebo skřípnutej prstík? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Aneb "Zafoukám ti na bolístku, do rána ti bude hej" - jak praví klasik... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.pngTo jo, ale samozřejmě objektivně pofoukání nepomůže. Snad jen tomu dítěti psychicky. Že bys pofoukala rozbité koleno a rána zmizela, na to snad nemůže nikdo věřit.
Jenom snad jen? Vždyt právě ta psychika je u léčení nejdůležitější.
Upravil(a) dusička (16. 11. 2013 15:44)
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Aneb "Zafoukám ti na bolístku, do rána ti bude hej" - jak praví klasik... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.pngTo jo, ale samozřejmě objektivně pofoukání nepomůže. Snad jen tomu dítěti psychicky. Že bys pofoukala rozbité koleno a rána zmizela, na to snad nemůže nikdo věřit.
Proč by měla mizet? Stačí, když přestane bolet.....a na to pofoukání stačí No a stejně jako Duši se podivuju nad tím "jen psychicky"....Ivanko, psýcha je přece základ. Vyrovnaný a spokojený člověk prostě nemarodí. Samozřejmě, může mít resty z minula - ale i to je věc psýchy....
Seli, moje jedno dieťa malo oslabenú imunitku v puberte a výkyvy dodnes a dnes mi vravelo, že skvele pomáha hliva, špeciálne od Wallmarku. Zobe tak priebežne, kedykoľvek má dojem, že je treba Za seba možem potvrdiť, že Wallmark má účinné preparáty.
Není tady
Vše je o energii. Říká se, že pouhá myšlenka ovlivňuje, vyřčené slovo dobra i zla, umí udělat své. Proč se divit, když někdo zaříkává, kdy kumuluje pozitivní energii a následně se projeví..... . Ne vše se dá logicky vysvětlit, někdo prostě má sílu energii využít a použít jí pro dobrou věc. Je dobře, že to neumí každý,....... . Jsou určité obory, které nejsou všem dostupné, protože by se daly zneužít. Ani zaříkání nelze použít na každého.
Není tady
Tva vira te uzdravila...
Tak stoji v Bibli...
Ano, drazi, to nemusi byt jen o nemocech, bolestech, nezdaru... a pod.
Nekdy se tomu rika placebo, a nekdy zas nadeje a vira v dobro...
Není tady
A víš Lupi, co mám vyzkoušeno já, když na mě něco leze? Půllitrovou petku naplním teplou vodou a při sezení u televize (např.) si ji přiložím k hrudní kosti - asi na čtvrt hodinky. Je tam v těch místech prý nějaké centrum, kde se tvoří bílé krvinky a ty mají tuze rády teplo, takže se pomnoží a plny energie se rozutíkají tam, kam mají. To dělám tak dvakrát denně a k tomu si ráno a večer vykloktám krk tmavě zeleným nebo tmavě modrým Listerinem - ty jsou nejsilnější. Na průměrně zdatný virus to zabere. Osvědčilo se mi to víc něž ta hlíva nebo cokoliv jiného.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Proč by měla mizet? Stačí, když přestane bolet.....a na to pofoukání stačí
No a stejně jako Duši se podivuju nad tím "jen psychicky"....Ivanko, psýcha je přece základ. Vyrovnaný a spokojený člověk prostě nemarodí. Samozřejmě, může mít resty z minula - ale i to je věc psýchy....
Seli, moje jedno dieťa malo oslabenú imunitku v puberte a výkyvy dodnes a dnes mi vravelo, že skvele pomáha hliva, špeciálne od Wallmarku. Zobe tak priebežne, kedykoľvek má dojem, že je trebaZa seba možem potvrdiť, že Wallmark má účinné preparáty.
Nevěřím na to, že psýché je to hlavní. Moje kamarádka, veselý, optimistický a činorodý člověk, onemocněla rakovinou a zemřela v 47 letech. Moje maminka, celý život naprostý pesimista, bojácný, rozkolísaný člověk, se dožila ve zdraví 86 let a za celý život téměř nebyla nemocná. Vím, že to můžou být výjimky, ale znala několik vyrovnaných optimistů, kteří zemřeli na rakovinu a mnoho psychicky nevyrovnaných lidí, kteří se dožili ve zdraví požehnaného věku. A to nemluvím o malých dětech, třeba miminkách, tam se snad o vlivu psychiky na nemoci nedá vůbec mluvit (pokud tedy nevěříš na hříchy z minulých životů, ale to už je naprostý extrém, to už fakt můžu věřit i na to zaříkávání). Věřím, že optimismus a duševní vyrovnanost můžou pomoci při uzdravování, ale nevěřím, že by to bylo to zásadní.
Není tady
Ivo, když má někdo rakovinu, tak prostě nemůže být šťastný....já nevím, jestli sis to někdy takhle obrátila? Žádná nemoc přeci není něco, co nějak člověka přepadne ze zálohy, nebo co...a i kdyby, znamená to, že se pohybuješ po jejích siločarách. Nebo jinak - ti, co byli, jak ty říkáš "nevyrovnaní" byli vlastně vyrovnanější, než se ti jeví, protože si připustili svoje nerudnosti, protivnosti...nepotlačili je. Protože potlačit třeba fakt, že mám na něco vztek, že mě něco trápí, to není vyrovnanost.
Miminka jsou složitá záležitost - nezapomínej, že v první řadě jsou prakticky zajedno s mámou, takže musíš hledět na mámu, ne na miminko. Reinkarnace mně třeba připadá logická a přirozená, takže na tohle taky hledím jinak - ale prvotní je stejně to spojení s mámou.
Judy, flaška je skvělá! Prosté a geniální
ale stejně si koupím i hlívu.
Není tady
Ja to shrnu ,takze na zarikavani neverim ,ale me padani vlasu se behem tohoto tydne zpomalilo rapidne .Sice nejake vlasy jeste vypadnou ,ale spravilo se to tak o 80% .Tak ted nevim jestli verit ,ze je to nahoda nebo tomu napomohla ta pani.Kazdopadne byla jeji ceremonie velmi prijemna a nejak mne to zklidnilo .
Není tady
mikuelini napsal(a):
Ja to shrnu ,takze na zarikavani neverim ,ale me padani vlasu se behem tohoto tydne zpomalilo rapidne .Sice nejake vlasy jeste vypadnou ,ale spravilo se to tak o 80% .Tak ted nevim jestli verit ,ze je to nahoda nebo tomu napomohla ta pani.Kazdopadne byla jeji ceremonie velmi prijemna a nejak mne to zklidnilo .
a není to jedno?
Není tady
Ivana napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Ivana napsal(a):
To jo, ale samozřejmě objektivně pofoukání nepomůže. Snad jen tomu dítěti psychicky. Že bys pofoukala rozbité koleno a rána zmizela, na to snad nemůže nikdo věřit.Proč by měla mizet? Stačí, když přestane bolet.....a na to pofoukání stačí
No a stejně jako Duši se podivuju nad tím "jen psychicky"....Ivanko, psýcha je přece základ. Vyrovnaný a spokojený člověk prostě nemarodí. Samozřejmě, může mít resty z minula - ale i to je věc psýchy....
Seli, moje jedno dieťa malo oslabenú imunitku v puberte a výkyvy dodnes a dnes mi vravelo, že skvele pomáha hliva, špeciálne od Wallmarku. Zobe tak priebežne, kedykoľvek má dojem, že je trebaZa seba možem potvrdiť, že Wallmark má účinné preparáty.
Nevěřím na to, že psýché je to hlavní. Moje kamarádka, veselý, optimistický a činorodý člověk, onemocněla rakovinou a zemřela v 47 letech. Moje maminka, celý život naprostý pesimista, bojácný, rozkolísaný člověk, se dožila ve zdraví 86 let a za celý život téměř nebyla nemocná. Vím, že to můžou být výjimky, ale znala několik vyrovnaných optimistů, kteří zemřeli na rakovinu a mnoho psychicky nevyrovnaných lidí, kteří se dožili ve zdraví požehnaného věku. A to nemluvím o malých dětech, třeba miminkách, tam se snad o vlivu psychiky na nemoci nedá vůbec mluvit (pokud tedy nevěříš na hříchy z minulých životů, ale to už je naprostý extrém, to už fakt můžu věřit i na to zaříkávání). Věřím, že optimismus a duševní vyrovnanost můžou pomoci při uzdravování, ale nevěřím, že by to bylo to zásadní.
Ono je rozdiel, ako človek pôsobí na druhých - a čo občas nosí v sebe za sajrajt.... Niekedy si ani nemusí uvedomovať, že vysiela iné signály ako čo cíti...
Ono pri vážnych chorobách niečo robia aj gény... a môže ich dostať hocikto, ale psychika pomôže dostať sa z niečoho, čo iného jedinca položí a dostane do hrobu... Hovorím z blízkej skúsenosti.
Není tady
dycinky napsal(a):
mikuelini napsal(a):
a není to jedno?
Je.
Není tady
Nevěřím na to, že psýché je to hlavní.
To je tvoje právo... ale jednak to věděly už naše babičky - Veselá mysl, půl zdraví, jednak na tohle téma existujou výzkumy, který to potvrzujou rovněž a prokazatelně.
Moje kamarádka, veselý, optimistický a činorodý člověk, onemocněla rakovinou
“O čem není možno mluvit, tím se musí onemocnět!" (G. Danzer)
Takže je celkem pochopitelná jak nemoc kamarádky, tak to, že "maminka, celý život naprostý pesimista, bojácný, rozkolísaný člověk... za celý život téměř nebyla nemocná"
Není tady
mikuelini napsal(a):
A o to asi šlo.....Gratuluji k úspěchu.
Není tady
Ivano, Hela a Selima už ti to sice psaly, ale já přidám svoji zkušenost . Letos na jaře mi umřela kamarádka na rakovinu - 39 let. Trávila jsem s ní hodně času a postupem doby jsem poznala, že ta holka, kterou znám tak dlouho a která byla pořád rozesmátá, dobře naladěná, aktivní a činorodá ve skutečnosti byla úplně jiná a mistrně to svým chování zakrývala. Takže mnohdy to, co vidíme kolem sebe, nemusí být skutečnost.
Není tady
helena napsal(a):
“O čem není možno mluvit, tím se musí onemocnět!" (G. Danzer)
Velice přesné Páč tohoto hoška neznám, tak jsem si ho hnedle vygůglila a líbí - ale už není sehnatelnej, tak doufám, že se mi zadaří aspoň v knihovně.
Miku, já myslím, že výsledek tvého experimentu je vynikající - paní je zjevně dobrá, ať už je to cokoliv, co to dělá Ještě aby to vydrželo.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Na posílení vlasů a vlasových cibulek používám šampon od černé hlavy, zatím jsem ho použila jen 2x, tak taky zatím nevím. Ale obsahuje nějaký výtažky a extrakty, tak uvidím.
Modroočko, prosím můžeš mi dát odkaz na ten šampon?
Není tady