19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
rozhodně bych nedělala ádný protiopatření
Kdy vono by bylo ausgerechnet tohle tak lákavýýý... za vechna ta "příkoří", co "koza sánská" vyprodukovala...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
rudolf napsal(a):
Kaly- máte divné vztahy v rodině.tak se nedivím ani Tvé tchýni. Strýčkové a tetičky, které nezná za Tebou chodí - nele náhodou. Myslím, e jsi dost povrchní ena.
s některými lidmi jdou zachovat dobrý vztahy jen v případě, e se s nimi stýká minimálně. to můe být případ i její tchýně. to nemá co dělat s povrchností nebo čím koliv jiným.
Naprosto souhlasím. Mám teorii, e vyjít se dá absolutně s kadým - záleí jen na frekvenci a délce setkávání.
Rudolfe, tys váně nikdy nezail takový ty příbuzný/sousedy, co musej do veho strkat nos? Jestli ne, tak jsi se s nimi jenom nesetkal, ale oni skutečně existujou
Není tady
helena napsal(a):
rozhodně bych nedělala ádný protiopatření
Kdy vono by bylo ausgerechnet tohle tak lákavýýý... za vechna ta "příkoří", co "koza sánská" vyprodukovala... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Joooo, to by bylo ale jak se pak do toho člověk zacyklí, tak je v pérdeli, milostivá paní. Ovem mou tchýni například bavilo i to zacyklení i ta pomsta
neboli - velijakých nás pámboko má.......
Není tady
mou tchýni například bavilo i to zacyklení i ta pomsta
Bavilo? Nebo to byl jedinej způsob, jak dosáhnout pozornosti okolí?
To nemyslím zle... jen e ve svým okolí vrstevníků pozoruju, jak jsou někteří čím dál "zlobivějí"... skoro podle rčení "O kom se nemluví, je mrtvej".
Není tady
Nene, bavilo. Ona to dělala tak jako potajmu, ale samozřejmě, e to někudy proteklo..........pozornost získávala úsluností a musím říct, e i svou laskavějí stránkou. Ale měla to prostě nastavený podivně celý - například její nejmilejí a nejprotěovanějí bnratr jí nepřiel ani na pohřeb, kdeto ten, na kom nenechala chlup dobrej, se po tom pohřbu ukázal jako jedinej rozumnej, se kterým byla sluná řeč......měli to zvlátní.
Není tady
Kaly napsal(a):
Neříkám, e by ji neměla poznat poznat se měly u na oslavě atd, ale prostě to nevylo. Seznámit a konec. Já sama kdy jsem k nim přila na první návtěvu dostala jsem takový výslech, e jsem se dost divila. A otázky do věcí do, kterých ji nic není. Řekla jsem ji vechno po pravdě. I to, e můj tata je alkoholik, který prohrál pár bytů na automatech. A co udělala ona?? Hned to volala nějaké tetičce do Kladna nebo kam. To je fakt příjemné. Já nepotřebuju aby takto tahala informace s moji maminy a posílala je po rodině dál. A kdy ji člověk na něco neodpoví je jetě urputnějí a rýpavějí. A tisickrát ji můu říkat aby o naich soukromých věcech hned neinformovala rodinu s pátého kolena, e jim po tom nic není.
No tak nezlob se na mě, Kaly, ale o takových věcech bych při první návtěvě radi drela hu*u Rodiče si člověk nevybírá a pokud nejsou tak úplně koer, je lepí se o nich nezmiňovat a kdy u, tak mlit a převést hovor ikovně jinam.
Nezlob se na mě, Kaly, ale Ty jsi tchyninu zvědavost sama vyprovokovala tím, e jsi hned na první návtěvě tchyni sdělila dost nestravitelné věci o vlastním otci, take se nediv, e tchyně byla celá říčná poznat i Tvoji matku, co je maminka vlastně zač A upozorňuji Tě, e existují i tzv. "sluné rodiny", které si shánějí reference o partnerech svých dětí u v počátku známosti, jetě ne dojde ke svatbě a pokud se dozvědí, e v té rodině není něco v pořádku, známost svého dítěte nemilosrdně rozetvou.
Buď ráda, e tchyně je poměrně jednoduchá osoba, která se zmůe jenom na pomluvy po příbuzných z pátého kolena - kdyby to byla intrikánka non-plus-ultra, tak by se zasadila o to, e by sis moná jejího syna vůbec nevzala
Není tady
Jeliko mám taky "fajn" tchýni, tak si netroufám Kaly soudit. Vyřeili jsme to omezením styku na minimum a je klid.
To, e by vyhledala někoho z rodiny "tajně" by mě asi v první moment natvalo, ale zas jste mohly matky seznámit u dříve a byl by klid.
Máme je asi v obraze, co je tchýně zač, take u je na ní, jak a kdy se budou nebo nebudou stýkat dál.
Není tady
Kiara napsal(a):
Kaly napsal(a):
Neříkám, e by ji neměla poznat poznat se měly u na oslavě atd, ale prostě to nevylo. Seznámit a konec. Já sama kdy jsem k nim přila na první návtěvu dostala jsem takový výslech, e jsem se dost divila. A otázky do věcí do, kterých ji nic není. Řekla jsem ji vechno po pravdě. I to, e můj tata je alkoholik, který prohrál pár bytů na automatech. A co udělala ona?? Hned to volala nějaké tetičce do Kladna nebo kam. To je fakt příjemné. Já nepotřebuju aby takto tahala informace s moji maminy a posílala je po rodině dál. A kdy ji člověk na něco neodpoví je jetě urputnějí a rýpavějí. A tisickrát ji můu říkat aby o naich soukromých věcech hned neinformovala rodinu s pátého kolena, e jim po tom nic není.
No tak nezlob se na mě, Kaly, ale o takových věcech bych při první návtěvě radi drela hu*u
Rodiče si člověk nevybírá a pokud nejsou tak úplně koer, je lepí se o nich nezmiňovat a kdy u, tak mlit a převést hovor ikovně jinam.
Nezlob se na mě, Kaly, ale Ty jsi tchyninu zvědavost sama vyprovokovala tím, e jsi hned na první návtěvě tchyni sdělila dost nestravitelné věci o vlastním otci, take se nediv, e tchyně byla celá říčná poznat i Tvoji matku, co je maminka vlastně začA upozorňuji Tě, e existují i tzv. "sluné rodiny", které si shánějí reference o partnerech svých dětí u v počátku známosti, jetě ne dojde ke svatbě a pokud se dozvědí, e v té rodině není něco v pořádku, známost svého dítěte nemilosrdně rozetvou.
Buď ráda, e tchyně je poměrně jednoduchá osoba, která se zmůe jenom na pomluvy po příbuzných z pátého kolena - kdyby to byla intrikánka non-plus-ultra, tak by se zasadila o to, e by sis moná jejího syna vůbec nevzala
já ji to nemám za zlý. on člověk kdy to nečeká, tak pak na sebe kolikrát vybalí věci, který později ví, e říkat neměl., to se prostě stává.
Není tady
ovem je s podivem, e ty tchyně - povětinou baby jedovaté, protivné, pomstychtivé, nemístně zvědavé, zákeřné, nepřející, pomlouvačné - dokázaly vychovat tak báječného, milého, hodného, starostlivého syna, se kterým se s láskou vrhá nevěsta do svatby .......
Není tady
anel, ty má svým způsobem pravdu, akorát e ne vdycky znamená blbej rodič taky blbý dítě, nebo skvělý rodič, skvělý dítě. ty fakt nezná nikoho, kde je matka třeba fakt klepna a baba, co se do veho a vech plete a těko s ní vyjít, zatím co její děti jsou pohodáři, co tohle nedělají ? nebo naopak ?
Není tady
anela napsal(a):
ovem je s podivem, e ty tchyně - povětinou baby jedovaté, protivné, pomstychtivé, nemístně zvědavé, zákeřné, nepřející, pomlouvačné - dokázaly vychovat tak báječného, milého, hodného, starostlivého syna, se kterým se s láskou vrhá nevěsta do svatby .......
A kdo řekl, e je to tak i v tomto případě?
A pokud si vzpomínám otázka byla vadilo nebo nevadilo.
Upravil(a) Kaly (15. 11. 2013 14:27)
Není tady
anela napsal(a):
Ony to boli pôvodne mono láskavé, múdre a milé eny - a keď im nejaká cudzia, nehodná a nevydarená entina vzala ich ivotnú lásku, najvydarenejie ivotné dielo - a neraz aj partnera, lebo nemajú manela či priateža - zmenili sa na harpyje.
Není tady
Poslední věc co k tomu můu říct.
Tchýně byla v pohodě a v klidu a do doby ne se nám narodil syn. Kdy jsem ji nedovolila aby si s ním dělala co chtěla. Třeba přikrývat dekou kdy kvůli exému nám doktorka upozornila, e jej nesmíme přehřívat. Co je tchýnina záliba. Kdy zjistila, e nedovolím aby u nás vysedávala na návtěvách a kdy jsem jasně řekla, e nemám čas u ní vysedávát kadý týden několik hodin. Kdy jsem ji nedovolila organizovat nám ivot.
Najednou mě začla poniovat a uráet. (Tobě dort nenabídnu jsi tlustá dost...)
Ona obrátila o x stupňů já ne.
Víc u k tomu nemám asi opravdu co dodat.
Upravil(a) Kaly (15. 11. 2013 15:25)
Není tady
Selima napsal(a):
anela napsal(a):
Ony to boli pôvodne mono láskavé, múdre a milé eny - a keď im nejaká cudzia, nehodná a nevydarená entina vzala ich ivotnú lásku, najvydarenejie ivotné dielo - a neraz aj partnera, lebo nemajú manela či priateža - zmenili sa na harpyje.
Není tady
Kaly napsal(a):
Tchýně byla v pohodě a v klidu a do doby ne se nám narodil syn. Kdy jsem ji nedovolila aby si s ním dělala co chtěla. Třeba přikrývat dekou kdy kvůli exému nám doktorka upozornila, e jej nesmíme přehřívat. Co je tchýnina záliba. Kdy zjistila, e nedovolím aby u nás vysedávala na návtěvách a kdy jsem jasně řekla, e nemám čas u ní vysedávát kadý týden několik hodin. Kdy jsem ji nedovolila organizovat nám ivot.
Váně ?
Upravil(a) dycinky (15. 11. 2013 17:53)
Není tady
dycinky napsal(a):
Kaly napsal(a):
Víc u k tomu nemám asi opravdu co dodat.Váně ?
zajímal by mě názor i druhé strany
a za pár let se kaly taky stane tchýní a dosyta si to uije
Není tady
Ony to boli pôvodne mono láskavé, múdre a milé eny
Jsem dosud...
Bodej bych taky nebyla, kdy moje "najvydarenejie ivotné dielo" konečně krmí a opečovává jiná...
jsem ji nedovolila... nedovolím aby...
Hm. A jakpak jsi jí to říkala? Tak, jak to tu píe?
Taky bych nebyla nadená, kdyby se mnou nevěsta hovořila podobným způsobem a tónem.
Nehledě k tomu, e na větu "Tobě dort nenabídnu jsi tlustá dost..." se dá reagovat buď tak, e mě paňmáma chce "poniovat a uráet" ... nebo se zasmát a prohlásit "to jste hodná, e tu moji dietu hlídáte za mě - já bych si ten dortík jinak neodpustila"...
Upravil(a) helena (15. 11. 2013 18:24)
Není tady
helena napsal(a):
Ony to boli pôvodne mono láskavé, múdre a milé eny
Jsem dosud...
Bodej bych taky nebyla, kdy moje "najvydarenejie ivotné dielo" konečně krmí a opečovává jiná...
jsem ji nedovolila... nedovolím aby...
Hm. A jakpak jsi jí to říkala? Tak, jak to tu píe?
Taky bych nebyla nadená, kdyby se mnou nevěsta hovořila podobným způsobem a tónem.
Nehledě k tomu, e na větu "Tobě dort nenabídnu jsi tlustá dost..." se dá reagovat buď tak, e mě paňmáma chce "poniovat a uráet"... nebo se zasmát a prohlásit "to jste hodná, e tu moji dietu hlídáte za mě - já bych si ten dortík jinak neodpustila"...
http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
poznámka o dortíku můe být jen odplata za jinou poznámku od kaly
Není tady
Tak u nás naopak árlí snacha na mě, má jakoby potřebu soupeřit nebo co........take nekontaktuju, nenavtěvuju, nevnucuju se a kupodivu mě to ani nijak netrápí. Syn s dítkem navtěvuje nás a je klid.
Druhá snacha je skvělá, taková perfektní kombinace kamarádky a dcery....
Není tady
Kaly napsal(a):
Nezlob se, ale z tohohle jsem získala dojem, e to bylo moná naopak - ty jsi na tchýni byla sprostá, tak se natvala a vrací ti to, kde můe.
Jinak odpověď na otázku: Vadilo by mi to hodně, protoe by se to dělo za mými zády. Ale na druhou stranu bych to chápala, protoe co měla tchýně dělat, kdy jsi jí maminku sama představit nechtěla. A nejspí se bála, co je zač, kdy jsi jí hned na prvním setkání nadeně vyvanila vechno o ne zrovna vzorném tatínkovi.
Ví, já třeba matku opravdu nemám ráda a nijak ji nezapojuju do svého ivota, manel to má podobně, ale kdy jsme se my dva seznámili a začal se mnou bydlet, automaticky jsem pozvala oboje rodiče na kafe, aby se seznámili. Protoe to pokládám za slunost.
Není tady
Proč by to mělo být naopak? Ty to raději nekomentuj a starej se o svoje rodiče od, kterých se necháva takhle ovlivnovat a jetě tomu vystavovat svoje dítě ( jak si sama napsala mamka má hračku a já klid). Nechápu proč vytahuje staré témata.
Není tady
Kaly, se zlá a útočná. To,cos teď napsala Nicce o tobě leccos vypovědělo. Jakmile se ti řekne něco, co ti není po chuti, přejde okamitě do celkem zákeřnýho útoku,ani bys napřed pouila hlavu a přemýlela. Ani se nedivím, e tě tchyně nemá ráda.
Nehledě na to, e píe - já jsem jí zakázala, já jsem jí nedovolila.
Napřed se zamysli sama nad sebou, nad svým chováním, pokud se toho vůbec schopná. Začni sama u sebe.
A to, e cokoli okamitě otočí proti druhýmu, to jen svědčí o tom, e se opravdu docela nesnáenlivá a netolerantní a samolibá.
Není tady
Ty to raději nekomentuj a starej se o svoje
Koukám, e zase "jsem ji nedovolila... nedovolím aby..."
Jestli takhle startuje na první nalápnutí, tak bych tvoje tchýně teda bejt nechtěla...
Není tady
Kaly napsal(a):
Ty to raději nekomentuj a starej se o svoje rodiče........
Pěkný. Jakou reakci na tohle čeká? "Rozkaz, éfe!" - nebo co?
Není tady
no tak ono je to trochu úsměvný, kdy ji nicka radí co a jak měla nebo ne, jako kdyby ona ten svůj ivot zvládala na 120%. ale ono druhejm se to vdycky radí líp, e jo ;-)
ze samolibosti bych kaly neobviňovala, samolibých lidí má babinet dost, ale kaly mezi ně nepatří. je to horká hlava, to souhlasím.
čemu nerozumím, je to, proč má někdo potřebu vytahovat stará témata. není to jen případ nicky, samozřejmě.
Není tady