19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Kaly napsal(a):
Chtěla bych se zeptat zda by vám vadilo kdyby vae tchyně udělala toto.
S manelem jsme prostě neměli zájem seznámit nae rodiče. Máme k tomu své důvody. Pak jedno přila s tím, e kdy jsme je nechtěli seznámit tak la a moji matku si nala.![]()
(Samozřejmě jen proto aby měla od koho vytahovat informace, ale to je jiná věc).
Já jsem na ni natvaná a myslím si, e to přepískla.
Otázka zní : Vadilo by vám to kdyby si vae tchýně bez vaeho vědomí vyhledávala vae rodinné přísluníky??
tchýně i matka jsou svéprávné osoby. tchýně tvou matku nala a ta se s ní seznámila. klidně ji mohla odmítnout a nevybavovat se s ní.
holka , má nějakou třináctou komnatu
Není tady
Mně přijde dost neobvyklé, e se dva vezmou, mají spolu dítě a příbuzní obou manelů spolu nejenome nekomunikují, ale ani se vzájemně neznají
Tohle bych pochopila jedině v případě, e je v přízni nějaká závadová osoba, se kterou se ostatní neradi chlubí: kriminálník, notorický alkoholik nebo narkoman, gambler co prohrál rodině střechu nad hlavou, problémový dluník nebo podobná "černá ovce".
A na původní otázku: Vadilo by vám to kdyby si vae tchýně bez vaeho vědomí vyhledávala vae rodinné přísluníky?? odpovídám, e tchyně je svéprávná osoba, která si můe dělat, co chce - dokonce si i vyhledávat lidi, kterým nebyla představena. Předpokládám, e vyhledávaná osoba je rovně svéprávná a sama si určí, zda a jestli bude v kontaktech pokračovat, potamo co a kolik toho o vlastní rodině tchyni své dcery sdělí
Není tady
Kaly napsal(a):
Tak určitě by k nějakému seznámení dolo. Měli se původně seznámit na narozeniny syna, ale ten onemocněl a pak ted na narozeniny manela, ale to byla mamka v práci a rozhodně si volno vzít kvůli tomu nemůe.
Ale tady neřeíme co je divné a co ne.
Ale ptala jsem se jestli by vám vadilo i kdy tchýně ví, e mamka na tom není zdravotně dobře a v tomtu stavu se seznamovat nechce tak, e i přes to vechno za ní jde. Mi to toti normální nepřijde. A natvalo mě to. Tak jsem chtěla vědět jestli jsem jediná nebo má někdo podobný názor, e tam prostě neměla co lézt a mojí mamku vyhledávat.
Natvalo by ma to, ale asi by som chcela poču svokrinu verziu, maminu verziu a potom si urobi úsudok. Druhá vec je, čo sa s tým dá robi - okrem vrady alebo odsahovania sa do Austrálie.
Není tady
rudolf napsal(a):
Kaly- máte divné vztahy v rodině.tak se nedivím ani Tvé tchýni. Strýčkové a tetičky, které nezná za Tebou chodí - nele náhodou. Myslím, e jsi dost povrchní ena.
????
Není tady
Selima napsal(a):
Kaly napsal(a):
Tak určitě by k nějakému seznámení dolo. Měli se původně seznámit na narozeniny syna, ale ten onemocněl a pak ted na narozeniny manela, ale to byla mamka v práci a rozhodně si volno vzít kvůli tomu nemůe.
Ale ptala jsem se jestli by vám vadilo i kdy tchýně ví, e mamka na tom není zdravotně dobře a v tomtu stavu se seznamovat nechce tak, e i přes to vechno za ní jde. Mi to toti normální nepřijde. A natvalo mě to. Tak jsem chtěla vědět jestli jsem jediná nebo má někdo podobný názor, e tam prostě neměla co lézt a mojí mamku vyhledávat.Natvalo by ma to, ale asi by som chcela poču svokrinu verziu, maminu verziu a potom si urobi úsudok. Druhá vec je, čo sa s tým dá robi - okrem vrady alebo odsahovania sa do Austrálie.
Tchyně je dospělá a svéprávná, nepotřebuje tvoje svolení, zda se můe seznámit s tvojí matkou. Natvaná být můe, ale zakazovat jí to nemůe, neudělala nic protiprávního ani patnýho. Popravdě, asi chce vědět, z jaké rodiny si syn nael nevěstu, to celkem chápu. Já bych to třeba neudělala, ale tvoje tchyně tu potřebu měla, tak to udělala. A pravda, tajit matku před tchyní a takovou dobu, to se nediv, e si ji tchyně vyhledala. Mně by taky přilo divný, proč by nevěsta přede mnou tajila svoje rodiče.
Není tady
No tak ja by som takú svokru asi nechcela, ale trochu v tom cítim aj taký detinský vzdor to strany Kaly... Mono by bolo lepie jednoducho ich raz zoznámit pri nejakej neutrálnej príleitosti a ďalej zachova od svokry zdvorilý odstup, ale nie úplne sa stráni... Pravdupovediac, moja bývalá svokra tie nebola výhra v lotérii, ale keďe bývalý s ňou mal napäté vzahy, nemusela som to vežmi riei. Vídali sme sa párkrát za rok na oslavách, raz za pár týdňov sme si zavolali a bolo... Malo to nevýhodu, e dlho sme ani nemohli k nej posla nevlastného syna, hoci bývala cca kilometer od nás... a hodne neskôr sa to upravilo (keď dorástol a občas k nej zaiel sám). Ale ono je to vdy niečo za niečo.
A vzah je taký, aký si ho nastavia obidvaja žudia... Nikdy to nie je len o jednej strane. To sa týka aj teba, aj tvojej mamy voči svokre.
Není tady
ja by som takú svokru asi nechcela
Co neznamená, e ze svý dnení pozice tchýně nedovedu pochopit, e ji maminka snachy zajímá - zvlá kdy mladí "mají důvody" je neseznamovat... Minimálně bych přemejlela, co za tím je - i kdy asi bych za ní sama o sobě nela. Spí bych si počkala... on se člověk nakonec dozví vechno, ani se nemusí nijak zvlá snait.
Není tady
Já spí nechápu, e Kaly tak urputně lpí na tom, aby její tchyně nepoznala její matku, Kdy vezmu chození, těhotenství a děcko u mělo narozeniny, minimálně první, tak jsou minimálně dva roky, co Kaly má vztah se svým muem, take se tchyni nedivím, e chce vědět, z jaké rodiny Kaly pochází, tím spí, kdy to Kaly tak úzkostlivě tají. Taky bych moná přemýlela o tom, co za tím vězí. Kdoví, jak to tam je, kdy Kaly tchyni tak nesnáí, nebo jí tchyně lápla na kuří oko? Moná ani tchyně není z nevěsty, jako je Kaly, moc nadená.
Take udělala celkem logicky to, co v dané chvíli povaovala za správný. Navíc,maminka Kaly chodí do práce, take to asi nebude tak straný, e by ji nikdo nesměl vidět.
Nevím,jestli by mi vadilo, e tchyně chce poznat moji rodinu, nejspí ne, nemám co a proč schovávat. A mně jako potencionální tchyni ba zajímalo, z jakých rodin nevěsty mých synů pochází. Ale sama od sebe bych tam nela. Nejdu tam, kde nejsem vítaná. Ale kdoví, do jakých situací se člověk dostane.
Není tady
Take odpověď na původní otázku, ne nevadilo by mi,kdyby moje tchyně navtívila moji matku, aby se s ní seznámila, kdy nemám tolik slunosti v sobě já.
Vadilo by mi to v případě, e něco skrývám, ale pak bych se, rozumně bráno, tchyni ani nedivila.
Je to slunost se vzájemně představit.
Není tady
Neříkám, e by ji neměla poznat poznat se měly u na oslavě atd, ale prostě to nevylo. Seznámit a konec. Já sama kdy jsem k nim přila na první návtěvu dostala jsem takový výslech, e jsem se dost divila. A otázky do věcí do, kterých ji nic není. Řekla jsem ji vechno po pravdě. I to, e můj tata je alkoholik, který prohrál pár bytů na automatech. A co udělala ona?? Hned to volala nějaké tetičce do Kladna nebo kam. To je fakt příjemné. Já nepotřebuju aby takto tahala informace s moji maminy a posílala je po rodině dál. A kdy ji člověk na něco neodpoví je jetě urputnějí a rýpavějí. A tisickrát ji můu říkat aby o naich soukromých věcech hned neinformovala rodinu s pátého kolena, e jim po tom nic není.
Není tady
Kaly, myslím, e ty jsi stejná jako tvá tchyně. e s vámi oběma je těké vyjít.
Narazila kosa na kámen.
Není tady
Kaly napsal(a):
Neříkám, e by ji neměla poznat poznat se měly u na oslavě atd, ale prostě to nevylo. Seznámit a konec. Já sama kdy jsem k nim přila na první návtěvu dostala jsem takový výslech, e jsem se dost divila. A otázky do věcí do, kterých ji nic není. Řekla jsem ji vechno po pravdě. I to, e můj tata je alkoholik, který prohrál pár bytů na automatech. A co udělala ona?? Hned to volala nějaké tetičce do Kladna nebo kam. To je fakt příjemné. Já nepotřebuju aby takto tahala informace s moji maminy a posílala je po rodině dál. A kdy ji člověk na něco neodpoví je jetě urputnějí a rýpavějí. A tisickrát ji můu říkat aby o naich soukromých věcech hned neinformovala rodinu s pátého kolena, e jim po tom nic není.
Maminka snad, kdy nechce něco někomu říct, nemusí.
Seznámit rodiče je slunost, stýkat se potom snad nemusí.
Ale odkládat to dva roky, to pochopitelně ve tchyni vyvolává pochybnosti a o to větí zvědavost.
Upravil(a) Modroočka (12. 11. 2013 8:53)
Není tady
No jo asi jsem. Kdo ví.
Já prostě člověku, který mě po rodině pomlouvá jen proto, e mám jiný názor. Dělá mi naschvály a myslí si, e mě můe poniovat a uráet a dělat se mě neschopnou jen proto, e jsem si vzala jejího synáčka o, kterého se mohla do třiceti starat a ted se s toho můe zbláznit. Takovému člověku já nemám nejmení chut představovat svoji rodinu.
Mi stačí kdy tam jdem jednou za měsíc na hodinu na povinnou návtěvu a tím to pro mě končí.
Není tady
A chyba není jen ve mě. vagrovou taky nesnáí. Taky je nejhorí. Akorát ti mají smůlu, e bydlí kousek od sebe take ta má dvě děti a tchýni denně nasáčkovanou doma a poslouchá kecy o tom jak jsem já patná....... :-)
Není tady
Kdy jste potřebovali bydlet, ne vám zrekonstruovali byt a tvá máma se na vás vysrala, jak jsi psala, to byla tchýně dobrá...
Zkus změnit svůj přístup.
Není tady
Jo já chtěla jít na ubytovnu ale manel ne. Take mi nic jiného nezbylo. A taky to bylo peklo. U nic takového nechci zaít. To jsem ráno vypadla pak se vrátila jen na oběd ne se malý vyspal a ne přili s práce tak jsem byli zase pryč a pak přili jen na malého večeři a spaní.
Není tady
Eva. napsal(a):
Kdy jste potřebovali bydlet, ne vám zrekonstruovali byt a tvá máma se na vás vysrala, jak jsi psala, to byla tchýně dobrá...
Zkus změnit svůj přístup.
Ona ho nezmění, tchyně je podle Kaly prostě straná enská a sama Kaly není vyzrálá na to, aby dokázala být objektivní, chápavá a tolerantní. Teď u tchyni nepotřebuje.
Svou matku bych neschovávala, ani kdyby dělala hajzbábu, měla hrb na zádech a neměla vůbec ádný zuby.
Je to moje matka. Schovávala bych ji moná, kdyby byla kriminálnice, alkoholička, gamblerka nebo pindíra, atd. Ale tchyni bych ty důvody řekla.
Není tady
Taky ty naschvály. :-) Ve třiceti stupních jsme si nesměli otevřít okno protoe by jí tam nalítali komáři a pak ty okna prý padali. Take jsme měli přes třicet stupnu v pokoji ve dne v noci. Za pár dní nám vehementně s výsměchem větrala, e tam máme vedro. Furt mi chtěla prát a kdy jsem si vyprala tak to byla katastrofa, e pokud mě s pračkou nepoučí tak na ni nesmím ahat. Jak kdybych neuměla otočit čudlík. Vanu sem nesměla umývat protoe nevím jak. A jetě byla uraená a nasraná. A plno dalích..... No pro přítě poučená, e u nikdy.......
Není tady
Koukám, e tady to opravdu nemá smysl. S jedné otázky vadilo nevadilo se to zase táhne k nějakým dedukcím proč kdo koho schovává nebo neschovává. Děkuji za názory. Tot k tomuto tématu ve.
Není tady
Kaly napsal(a):
Taky ty naschvály. :-) Ve třiceti stupních jsme si nesměli otevřít okno protoe by jí tam nalítali komáři a pak ty okna prý padali. Take jsme měli přes třicet stupnu v pokoji ve dne v noci. Za pár dní nám vehementně s výsměchem větrala, e tam máme vedro. Furt mi chtěla prát a kdy jsem si vyprala tak to byla katastrofa, e pokud mě s pračkou nepoučí tak na ni nesmím ahat. Jak kdybych neuměla otočit čudlík. Vanu sem nesměla umývat protoe nevím jak. A jetě byla uraená a nasraná. A plno dalích..... No pro přítě poučená, e u nikdy.......
Kaly, ruku na srdce, nedává jí tak trochu záminky k tomu, aby se k tobě takhle chovala?
Nebo jsi ta dokonalá a ona je nesnesitelná baba. Je to její chování k tobě opravdu tak bezdůvodný?
Tak tvoji matku poznala, ty ke tchyni chodit nemusí.
Mimochodem, co na tohle vechno tvůj manel?
Není tady
dostala jsem takový výslech, e jsem se dost divila. A otázky do věcí do, kterých ji nic není. Řekla jsem ji vechno po pravdě... Já nepotřebuju aby takto tahala informace s moji maminy a posílala je po rodině dál.
Tak jetě jednou - ani ty, ani tvoje máma nejste povinny vykládat jinejm to, co nechcete. Tak bych to nesváděla jen na to, e "neposlechne", kdy jí řekne "aby o naich soukromých věcech hned neinformovala rodinu s pátého kolena, e jim po tom nic není."
Kdy si nepřeju, aby někdo něco věděl, drím s odputěním hubu... a je mi úplně fuk, jestli je dotyčnej zvědavec "jetě urputnějí a rýpavějí" - a se kousne nebo zvědavostí zadusí. Jenome pokud vyblafe "vechno po pravdě" hned, kdy jsi "k nim přila na první návtěvu" - no tak se nemůe zas tak divit...
Není tady
Kaly napsal(a):
Koukám, e tady to opravdu nemá smysl. S jedné otázky vadilo nevadilo se to zase táhne k nějakým dedukcím proč kdo koho schovává nebo neschovává. Děkuji za názory. Tot k tomuto tématu ve.
NEVADILO
Není tady
Nevadilo, i kdyby byla tchyně čarodějnice. Pozná moji rodinu a pak a si trhne nohou. Moje rodina se s ní stýkat nemusí a já nakonec taky ne.
Není tady
rudolf napsal(a):
Kaly- máte divné vztahy v rodině.tak se nedivím ani Tvé tchýni. Strýčkové a tetičky, které nezná za Tebou chodí - nele náhodou. Myslím, e jsi dost povrchní ena.
s některými lidmi jdou zachovat dobrý vztahy jen v případě, e se s nimi stýká minimálně. to můe být případ i její tchýně. to nemá co dělat s povrchností nebo čím koliv jiným.
Není tady
Kaly napsal(a):
Ale ptala jsem se jestli by vám vadilo i kdy tchýně ví, e mamka na tom není zdravotně dobře a v tomtu stavu se seznamovat nechce tak, e i přes to vechno za ní jde. Mi to toti normální nepřijde. A natvalo mě to. Tak jsem chtěla vědět jestli jsem jediná nebo má někdo podobný názor, e tam prostě neměla co lézt a mojí mamku vyhledávat.
Vadilo a taky si myslím, e tam neměla co lézt. Ovem na rozdíl od tebe bych neřeila, co je a co není "normální", protoe to je velice oematná a variabilní věc.
A taky bych si s mamkou moná zahudrovala, jaká je ta tchýně koza sánská, ale jinak bych to nechala čistě na nich, jak se s tím děvčata vypořádají. Jsou to velký holky a dávno mají občanky.....rozhodně bych nedělala ádný protiopatření.
Není tady