Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 7. 11. 2013 16:54

Market
♥♥-----

Re: Jak dál ?

Zkusím Ti popsat svojí zkušenost - bylo to podobné tomu, co prožíváš Ty.
U nás nevěra, rozchod, pak návrat zpět.
Moje pocity: dostatečně se mi neomluvil, nelituje toho, nevěřím mu, udělá to znovu. Bála jsem se chodit z práce domů, že bude mít sbaleno a bude pryč. Kdykoliv někam šel tak stres, kdykoliv mu pípnul mobil tak stres. Pořád jsem čekala, že mě něčím ohromí, bude se mi věnovat a nosit mě na rukou a on nic. Takže jsem byla vzteklá, uražená.
Jednou jsem si zkusila představit, že se rozejdeme a já budu s nějakým jiným mužem. A zjistila jsem, že tyhle všechny pocity, tu nedůvěru, tak to si všechno ponesu s sebou do dašího vztahu, protože je to ve mě. On prostě žádný problém neměl, to já jsem měla problém a čekala jsem na něj, že ho vyřeší za mě. A čím dýl jsem čekala a on nic nedělal, tím víc jsem byla vyřízená.
Když už jsem si uvědomila tohle, tak jsem pomalu začla pracovat sama na sobě. Řešení vztahu jsem prostě nechala být, přestala jsem partnera sledovat, přestala jsem od něho cokoliv očekávat (myslím v citové oblasti). Byla jsem na terapii RUŠ - to mi hodně pomohlo. Trvalo to měsíce, možná rok, nevím přesně. Vztah se úplně změnil - k lepšímu. Je to tím,že když chlap necítí pořád nějakou urputnou snahu a chtění, tak se necítí být zatlačen a najednou nemá potřebu utíkat. Je rozdíl jestli na něj doma čeká veselá sebevědomá žena nebo "chudinka" co se je pořád ublížená.

Není tady

#77 7. 11. 2013 17:44

45týden
♥♥-----

Noo uprimne? Hned jsem to ze sebe nevysypala,musela jsem se zamyslet :-/ pak uz ano..citit se milovana,aby mi pomahal,abych mu mohla opet plne duverovat,abychom podnikali spolecne aktivity...

Není tady

#78 7. 11. 2013 17:51

45týden
♥♥-----

Market ted si to vystihla naprosto presne,to je fakt jak u nas ted..nic neresi jede dal a to me dostava do kolen..zadny kytky plany vecere..pipne mobil a me prolitne hlavou hmmm tak ktera to je tentokrat? RUŠ terapii si vyhledam,to zni jako neco co by treba konecne zabralo! Jen teda jestli to trva i rok-to se trosku bojim ze nas vztah uz je v moc velkym rozkladu aby vydrzel jeste tak dlouho :-/

Není tady

#79 7. 11. 2013 18:22

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

45týden napsal(a):

Noo uprimne? Hned jsem to ze sebe nevysypala,musela jsem se zamyslet :-/ pak uz ano..citit se milovana,aby mi pomahal,abych mu mohla opet plne duverovat,abychom podnikali spolecne aktivity...

ale tohle je o tobe, to není o něm. Když nebudeš chtít důvěřovat, i když s tebou bude 24hod a odevzdá ti mobil, zablokuje FB - stejně tě nemusí ničím z toho přesvědčit.
A cítit se milovaná? To je totéž. Když ti bude říkat , jak tě miluje (stejně kecá), když bude dávat dárky (stejně je to z pocitu viny), trávit s tebou čas, večeře (určitě to dělá z povinnosti, nutnosti)......

Není tady

#80 7. 11. 2013 20:06

45týden
♥♥-----

Ja se duverovat snazim,strida se u nas porad dokla lepsi a horsi obdobi. Lepsi je kdyz nic neresim nepatram neptam se,horsi kdyz zjistim ze si nabaluje dalsi a dalsi "kamaradky" a logicky se zeptam co to je kdo to je odkud to je a proc to je..vzdycky kdyz jsem ho proklepla me necim zase nasral(pardon za ten vyraz) a pak svym vysvetletim proc se ptas ja se te taky neptam opetovne zklamal. Prijde mi ze jsem tam nekde uvnitr bloknuta a pres to proste nejede vlak,at udela cokli a rekne cokoli pro me to proste nebude dost :-/

Není tady

#81 8. 11. 2013 8:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vyhradit si dva dny v týdnu pro sebe to bychom se vídali už opravdu jenom o víkendech... jeho piva a pozdní příchody domů to spolehlivě vykryjí
Hm... takže on "může" - nebo lépe řečeno se neptá a jde - a ty pomalu a jistě běláš a hranatíš, aby ses i vzhledem přizpůsobila ostatním domácím spotřebičům, co jsou k dipozici furt a pořád... big_smile
na začátku jsem se urputně snažila aby to bylo všechno dobrý
Myslíš, že dosáhnout toho, "aby to bylo všechno dobrý", se dá "hrubým násilím"? Jo, šroub se taky můžeš snažit zatlouct kladivem... ale kýženýho účinku dosáhneš snáz a líp s nářadím k tomu určeným.
kdyz zjistim ze si nabaluje dalsi a dalsi "kamaradky" a logicky se zeptam co to je kdo to je odkud to je a proc to je
Jak "zjistim"va
Předpokládám, že ono "zjištění" je výsledkem nějaký tvojí aktivity - takže tvůj výraz "logicky se zeptam" mi poněkud připomíná klasický postup vyšetřovatele... jemu tázání se taky přijde logickýwink
at udela cokli a rekne cokoli pro me to proste nebude dost
Jenže to je skutečně tvůj problém... ne tvýho manžela.
Víš, že se za týhle konstelace ani nedivím, žes "k výročí svatby nedostala ani kytku... zadny kytky plany vecere"...

Upravil(a) helena (8. 11. 2013 8:15)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#82 8. 11. 2013 8:31

zelvicka177
♥♥♥----

45-ko to musí být ohromný výdej energie, to zjišťování nových kamarádek, analýza jejich profilů, následný výslech manžela...

Podívej se, do čeho všeho ty svou energii investuješ. Pátrání, rozbory, výslechy, myšlenky, do toho dítě, práce. Jestli takhle budeš pokračovat dál, tak si pro tebe přijede Chocholoušek :-))

Domácí spotřebiče mne rozesmály, starej fór, ale pořád dobrej smile

Není tady

#83 8. 11. 2013 8:37

Market
♥♥-----

45týden napsal(a):

Market ted si to vystihla naprosto presne,to je fakt jak u nas ted..nic neresi jede dal a to me dostava do kolen..zadny kytky plany vecere..pipne mobil a me prolitne hlavou hmmm tak ktera to je tentokrat? RUŠ terapii si vyhledam,to zni jako neco co by treba konecne zabralo! Jen teda jestli to trva i rok-to se trosku bojim ze nas vztah uz je v moc velkym rozkladu aby vydrzel jeste tak dlouho :-/

Rok netrvala RUŠ, ale zhruba rok mi trvalo, než jsem se vyhrabala z tý beznaděje, než jsem si uvědomila kdo jsem, co chci a hlavně to, že chlap není střed mýho vesmíru, kolem kterýho se musím točit.
Ta terapie RUŠ  byla spíš vyústěný mojí snahy, došla jsem k tomu, že některý věci už nechci s sebou táhnout a chci se jich jednou provždy zbavit. Ne kvůli záchraně vztahu, ale kvůli sobě. Chlap dneska je, zítra není - tak to prostě chodí. Ale sama se sebou budeš pořád, tak je dobrý cítit se sama se sebou spokojená.

Není tady

#84 8. 11. 2013 9:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

45týden napsal(a):

a dát tomu čas, jak dlouho ještě?? je to půl roku a nehnuli jsme se z místa, možná chvilku kousek dopředu, pak zase o dva kroky zpátky sad a tak pořád dokola sad jak kdybych měla nohy v bahně a nemohla ven sad

Nevieš, kam sa pohol on, ale úprimne: Kam si sa za toho pol roka pohla TY? K odpusteniu, zabudnutiu? K rozchodu? K väčšej samostatnosti? K vzťahu s iným? Alebo len prešľapuješ na mieste a JEMU vyčítaš, že ste sa nikam nepohli...? wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#85 8. 11. 2013 9:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

JJ, práca na sebe - neznie to lákavo a ani to spočiatku lákavé nie je, ale výsledky sú dobré... Nielen vo vzťahu s mužom/mužmi, ale hlavne vo vzťahu so sebou. Market to napísala presne big_smile - vzťah so sebou je ten najťažší a najdôležitejší v živote, lebo rozviesť sa so sebou, to je už vyšší level. wink stolt Takže v prvom rade tam by malo smerovať úsilie. A medzi nami - čokoľvek sa zmení u jedného človeka vo vzťahu, zmení to celý vzťah - v úzkom vzťahu (a možno v v každom) to ani inak nejde.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#86 8. 11. 2013 9:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Domácí spotřebiče mne rozesmály, starej fór, ale pořád dobrej
Nejen... taky (bohužel) pravdivej skurt
Přijde chlap domů, zapne televizi - tam zábava, sáhne do lednice - tam pivo, sáhne do postele...
Všechno je po ruce - a co je nejhorší, všechno na tu jeho ruku "čeká" vissla

Upravil(a) helena (8. 11. 2013 9:56)

Není tady

#87 8. 11. 2013 10:56

45týden
♥♥-----

Helčo, domácí spotřebiče nemaj chybu :-D kulatím a hranatím, to se nesmí stááát ty jo... Dneska vyrazím s kamarádkami ven a v příštím týdnu už mám nasmlouvané dva večery pro sebe :-) budu se držet vašich rad, musím si hlavu zaměstnat jinýma "zajímavostma" než co zrovna kde zrovna s kým zrovna můj muž vyvádí...je to poslední možná šance, když si to vezmu na sebe taky by mě to moc zrovna nebavilo, spíš vůbec, být v jeho kůži pod neustálým "drobnohledem"... Nechci aby mě bral jako jistotu, chci, aby mě bral jako rovnocennou partnerku, který si bude vážit.. je to hezký ale budu muset jít hodně moc přes sebe a bude to dlouhá cesta a snaha..ale vždycky když pípne mobil tak si vzpomenu na vaše komenty a představím si mikrovlnku smile

Není tady

#88 8. 11. 2013 11:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a představím si mikrovlnku
Ta taky pípá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#89 8. 11. 2013 11:05

zelvicka177
♥♥♥----

45-ko. Tohle fakt funguje. Nějaký ten signál na odvedení myšlenek. Jak začnou utíkat nějakým směrem, tak je dobré to přerušit nějakou takovou třeba i kravinou big_smile

A ten čas pro sebe, to fakt musí být něco, co ti přinese radost, co tě baví :-) Ne jen nějaká strategie ve snaze něčeho primárně docílit co se chování manžela týče. smile

Přijde mi, že to manželství vůbec není ztraceno a tvůj manžel mi nepřijde vůbec špatný smile

Není tady

#90 8. 11. 2013 11:12

rudolf
♥♥♥♥---

Nasmlouvané dva večery ?? Co to je. Uřčitě se choď taky bavit. Ale moc tomu nevěřím, že budete zase spolu šťastní. Půl roku je dlouho . Myslím, že manžel je  nevěrný pořád. Nemá důvod nebýt.

Není tady

#91 8. 11. 2013 11:35

45týden
♥♥-----

Rudolfe...a jaký by podle tebe důvod, aby mi byl věrný? Myslíš to tak, že když mu to tak hladce prošlo jednou, proč by to neudělal zas?

Není tady

#92 8. 11. 2013 11:38

45týden
♥♥-----

Želvičko děkuju moc ještě jednou, proč myslíš že Ti můj manžel nepřijde vůbec špatný? :-D Jako není to tak úplně v troskách, smějeme se, včera jsme si dali menší "kinotéku" doma, pořád to lítá nahoru dolů, nebýt mých věčných výkyvů, tak by to možná i klapalo, i to sám říkal..

Není tady

#93 8. 11. 2013 11:47

rudolf
♥♥♥♥---

45týden- tak nějak. Věř mi-muži to mají jinak než ženy. A on ten důvod nemá. Myslím že si tě přestal vážit po všech těch měsících. kinotéka to nespraví- vlastně někdo tu řekl, že bys měla taky někam chodit, - a hnes jsi psala že máš nasmlouvaný ty večery. Dál se psalo, že nemáš ty zařizovat aktivity- hned je tu kinotéka.  Máš v sobě zmatky a to je logické- ale muž - ten ženským zmatkům nerozumí.

Není tady

#94 8. 11. 2013 11:50

zelvicka177
♥♥♥----

45týden napsal(a):

Želvičko děkuju moc ještě jednou, proč myslíš že Ti můj manžel nepřijde vůbec špatný? :-D Jako není to tak úplně v troskách, smějeme se, včera jsme si dali menší "kinotéku" doma, pořád to lítá nahoru dolů, nebýt mých věčných výkyvů, tak by to možná i klapalo, i to sám říkal..

Podle popisu mi přijde jako úplně normální chlap. No zahnul ti, to se stává, je to blbý, ale prostě se to stává. Tam je potřeba udělat tečku, za tím "to se stává". smile Možná ti ještě někdy zahne, možná zahneš ty jemu. Všechno má vývoj.
Ale ty jakoby předem jsi naprogramovaná na to špatné, co by se mohlo stát.

On s tebou pořád komunikuje, on stále má zájem ti sdělovat, jak ten vztah on vidí. Nemá to na háku, není mu to jedno. Není to ztracené a na tobě je teď zapracovat na sobě, aby to nešlo nakonec do háje doopravdy. Tvůj problém jsou ty tvé věčné výkyvy. A to je to, co máš teď řešit. Ty výkyvy máš proto, že nějak interpretuješ jeho chování, jeho psaní smsek, jeho kamarádky na facebooku, zabýváš se něčím, co je k ničemu, nikam to nevede a je to ztráta času a energie.
Zkuste ten vztah prostě víc otevřít. Ukaž si, že umíš v pohodě fungovat i bez něj, když není s tebou. Co děláš třeba v té době, kdy on je v Praze a dítě spí? Jak využíváš ten čas bez něj?

Když změníš něco u sebe, změníš své chování.. to bude akce. A ta akce vždy přinese nějakou reakci. smile No a zase nějaké pocity pro tebe.. a pro celý ten vztah :-)

Není tady

#95 8. 11. 2013 12:03

45týden
♥♥-----

Rudo, kinotéka byla (vyjímečně) z jeho iniciativy.. Přestal si mě vážit..no s tím jsem už nějak tak počítala, kdo by si mohl vážit někoho kdo pořád šmíruje a vychyluje z nálad..když si to beru podle sebe taky bych byla spíš otrávená z toho čekat s jakou dneska asi přijde manžel náladou, a co se asi bude dneska dít... Tímto tedy odhazuji veškeré své snažení, i ten blbej wellness víkend kterej mi taky hodil na ramena, ať to zařídím najdu atd že on na to nemá čas ani neví kde to hledat, ale že klidně pojede rád že s tím nemá problém..takže taky vyškrtávám a už nic nevymýšlím.. Já si jeho ale taky už moc nevážím za to co udělal, a jak moc mi lhal, pořád dokola :-(

Není tady

#96 8. 11. 2013 12:05

45týden
♥♥-----

Želvičko ten volný čas využívám tak, že sedím v obýváku, na klíně psa a tupě zírám před sebe :-( resp. na televizi. Nic záživnějšího bohužel dělat nemůžu :-(

Není tady

#97 8. 11. 2013 12:08

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

JJ, práca na sebe - neznie to lákavo a ani to spočiatku lákavé nie je, ale výsledky sú dobré... Nielen vo vzťahu s mužom/mužmi, ale hlavne vo vzťahu so sebou. Market to napísala presne big_smile - vzťah so sebou je ten najťažší a najdôležitejší v živote, lebo rozviesť sa so sebou, to je už vyšší level. wink stolt Takže v prvom rade tam by malo smerovať úsilie. A medzi nami - čokoľvek sa zmení u jedného človeka vo vzťahu, zmení to celý vzťah - v úzkom vzťahu (a možno v v každom) to ani inak nejde.

čokoľvek sa zmení u jedného človeka vo vzťahu, zmení to celý vzťah - v úzkom vzťahu (a možno v v každom) to ani inak nejde.

tohle je zajimave ... docela by mne zajimalo, jak to funguje

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#98 8. 11. 2013 12:11

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

45týden napsal(a):

Helčo, domácí spotřebiče nemaj chybu :-D kulatím a hranatím, to se nesmí stááát ty jo... Dneska vyrazím s kamarádkami ven a v příštím týdnu už mám nasmlouvané dva večery pro sebe :-) budu se držet vašich rad, musím si hlavu zaměstnat jinýma "zajímavostma" než co zrovna kde zrovna s kým zrovna můj muž vyvádí...je to poslední možná šance, když si to vezmu na sebe taky by mě to moc zrovna nebavilo, spíš vůbec, být v jeho kůži pod neustálým "drobnohledem"... Nechci aby mě bral jako jistotu, chci, aby mě bral jako rovnocennou partnerku, který si bude vážit.. je to hezký ale budu muset jít hodně moc přes sebe a bude to dlouhá cesta a snaha..ale vždycky když pípne mobil tak si vzpomenu na vaše komenty a představím si mikrovlnku smile

no kdybys nahodou nemela kam, tak ja jsem taky z Prahy smile

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#99 8. 11. 2013 12:18

45týden
♥♥-----

A moc by mě teda zajímalo jak to maj ty chlapi, jak to můžou brát jinak než my ženský, to je hrozná nespravedlnost :-( proč to bereme tak citově a jako naprostou zradu a zklamání?? a chlap nad tím mávne rukou, no co no, tak jsem jí vojel zepředu zezadu tam a zpátky, prasklo to, stará trochu vyváděla ale jede se dáál..hodně zjednodušeně řečeno..já nedokážu zapomenout jaký hezký zprývy jí psal prostě, jak se na sebe těšííí, jak jí zlíbáááá, ty samý přezdívky jako má pro mě, booooooooooože jak to můžou prostě dělat???!!!

Není tady

#100 8. 11. 2013 12:19

45týden
♥♥-----

supeeer :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí