29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o názory. Ke konci roku končím v současné práci, dala jsem sama výpověď. Zeptala jsem se manžela, zda by měl místo u něj ve firmě, což hned odpověděl, že ne. A abych si své kroky dobře rozmyslela, že jsem určitě udělala chybu dávat výpověď a že je dnes situace s prací strašná a vůbec se k situaci postavil spíš negativně. Myslím, že ani nepochopil důvody mého odchodu. Začala jsem tedy práci hledat sama a nakonec vyhrála výběrové řízení na velmi zajímavou práci. Manželovi jsem to řekla i s tím, co to bude obnášet. Příchody pozdější než doteď, musela bych si zajistit i pomoc s odvozem dětí. V tu chvíli manžel otočil s tím, že by mě u sebe ve firmě potřeboval, nabízí časovou flexibilitu, moc bychom se ani nepotkávali a pro mě i děti (domácnost), by to bylo dobré řešení. Je to ale jiný obor než jsem dělala dosud, tedy učit se vše nové, navíc s manželem máme dost divoký vztah (nahoru/dolu), bojím se také celkové závislosti na něm, jeho firmě. Napsala jsem do té společnosti, kam jsem měla nastoupit, že jsem se rozhodla pro jinou firmu a manželovi řekla, že jeho nabídku beru. Teď ale pochybuji o správnosti svého rozhodnutí. Ta práce kde jsem vyhrála by mě bavila, byla bych nezávislá a určitě víc v pohodě. U manžela bych měla časovou volnost, dobře zvládala postarat se o rodinu. Mele se to ve mně, zda se nemám pokusit rozhodnutí ještě zvrátit. Vážně nevím. Jen ještě dodám, že mám z prvního manželství dvě děti ve střádavé péči a přestěhovala jsem se mimo své město za manželem, dojíždění když mám děti je denně cca 100 km, časově kvůli kroužkům dětí hodně náročné. Poraďte, diky
Není tady
Jedine co mě napadlo je - co udeš dělat, když ti za měsíc manžel řekne, že místo u nich není?
Měla sis nechat to , cos vyhrála.
Není tady
Zvědavko, jak tě průběžně čtu, na tvém místě bych nešla pracovat k manželovi.
Jen mi teď už zase přijde hloupé, když jsi už té firmě napsala, že nenastoupíš, abys zase své rozhodnutí měnila. To sis měla zvážit před rozhodnutím, a ne až po něm.
Není tady
Eva. napsal(a):
Zvědavko, jak tě průběžně čtu, na tvém místě bych nešla pracovat k manželovi.
Jen mi teď už zase přijde hloupé, když jsi už té firmě napsala, že nenastoupíš, abys zase své rozhodnutí měnila. To sis měla zvážit před rozhodnutím, a ne až po něm.
No z te firmy mi napsali, ze by o me moc stali a at se ozvu, pokud bych sve rozhotnuti zmenila. Manzel ma velmi slozitou povahu, nebylo by to u nej take snadne. Ovsem casovou volnost mi hned tak nekdo nenabidne a roky leti, abych kvuli kariere neprisla o ty nejlepsi s detmi. Rozhodla jsem se, ale porad na to myslim a mam zvlastni pocit, ze to neni rozhodnuti spravne. Takove pnuti kolem zaludku kdyz na to pomyslim, nevim jak to vysvetlit presne
Není tady
z te firmy mi napsali, ze by o me moc stali a at se ozvu, pokud bych sve rozhotnuti zmenila
Pravděpodobně bych si vybrala místo, kde mě chtějí... dokonce hodně chtějí.
Mimoto - kde bereš jistotu, že když ti manžel teď "nabízí časovou flexibilitu", za pár tejdnů neotočí... a jestli má víc zaměstnanců, skoro bych si troufal tvrdit, že tvoji "casovou volnost" budou skousávat dost blbě - i kdyby sis práci odvedla, pořád budeš "šéfova panička, která si chodí do práce jak chce".
Není tady
Zvedavka napsal(a):
No z te firmy mi napsali, ze by o me moc stali a at se ozvu, pokud bych sve rozhotnuti zmenila. Manzel ma velmi slozitou povahu, nebylo by to u nej take snadne. Ovsem casovou volnost mi hned tak nekdo nenabidne a roky leti, abych kvuli kariere neprisla o ty nejlepsi s detmi. Rozhodla jsem se, ale porad na to myslim a mam zvlastni pocit, ze to neni rozhodnuti spravne. Takove pnuti kolem zaludku kdyz na to pomyslim, nevim jak to vysvetlit presne
Jelikož jsi ještě nedávno chtěla od manžela odcházet a myslím, že nejsi v tomto vztahu spokojená a přijde mi dost nestabilní, tvé děti vyrostou a nebudeš je muset tolik vozit atd., já bych opravdu volila práci kdekoliv jinde, než v manželově firmě.
Není tady
helena napsal(a):
z te firmy mi napsali, ze by o me moc stali a at se ozvu, pokud bych sve rozhotnuti zmenila
Pravděpodobně bych si vybrala místo, kde mě chtějí... dokonce hodně chtějí.
Mimoto - kde bereš jistotu, že když ti manžel teď "nabízí časovou flexibilitu", za pár tejdnů neotočí... a jestli má víc zaměstnanců, skoro bych si troufal tvrdit, že tvoji "casovou volnost" budou skousávat dost blbě - i kdyby sis práci odvedla, pořád budeš "šéfova panička, která si chodí do práce jak chce".
Heleno to jsem taky vzala v uvahu, ale vsichni tam maji casovou volnost, da se delat z domova. Spis mam obavy z fungovani mezi mnou a manzelem. Sebevedomi mi nepridava ani v osobnim zivote, co teprve v praci. Koneckoncu pokud uz ted z toho mam divny pocit, neni to dobre.
Není tady
Ja bych nesla pracovat k manzelovi do firmy.Pokud mas pri te predstave uz ted pnuti u zaludku ,tak to nebude podle mne v budoucnosti sekat dobrotu.navic ta zavislost na nem ,rozdilne povahy ,ne proste nesla.Sla bych za tim co Te tahne,pises ze by Te ta prace bavila ,tak nevahej ,takova moznost se nenabizi kazdy den.I kdyz deti Te budou mozna mene videt ale za to budes spokojena a vyrovnana a to se prenasi na deti.Kdyz je mama stastna a v pohode ,tak jsou deti taky v pohode.Znam nekolik rodin ,ktere pracuji ve spolecne firme a malokdy to seka dobrotu.
Upravil(a) mikuelini (4. 11. 2013 10:19)
Není tady
uz ted z toho mam divny pocit
Tak proč na něj sakra nedáš?
Není tady
helena napsal(a):
uz ted z toho mam divny pocit
Tak proč na něj sakra nedáš?
Tak jsem do te firmy napsala, jestli jejich nabidka jeste plati. Je mi to trapne, ale asi ksem se vazne s rozhodnutim delat u manzela unahlila. Asi kdyby nam to klapalo v osobnim zivote, tak bych se toho tolik nebala a tak to neresila. Uvidim co napisou, myslim ze uz je pozde
Není tady
Drzim palce at Ti to vyjde!
Není tady
Ja som odmietla robiť u bývalého (bolo by to úplne mimo odbor, dlhé zaúčanie minimálna efektívnosť - podľa mňa mu skôr šlo o to, aby ma pobuzeroval), ale aj tak: keď sme jeden čas dosť dlho obaja robili z domu, vyvinuli sme si slušnú ponorku a myslím, že to prispelo k rozchodu. On bol (a je ) teda extrém, ale celkovo si myslím, že prepojenie práce a súkromia unesie len veľmi silný vzťah...
Časová náročnosť je pádny argument, ale sťahovať nohavice ďaleko pred brodom sa mi zdá neuvážené.
Není tady
Napsali mi, at zitra prijdu. Manzelovi to zatim nereknu, az jestli me opravdu vezmou. Samo se obavam i jeho reakce. Ale je fakt, ze on tim nic neztaci, snadno najde nekoho jineho, pokud bude opravdu potrebovat
Není tady
Zvedavko, to je dobře, žes jim napsala. Mě nejvíc zarazilo, že když jsi potřebovala pomoc, tak tě manžel odmítnul, ale jakmile zjistil, že se dokážeš postarat sama, otočil. Myslím, že ve vašem případě je hodně důležité, abys byla samostatná.
Navíc, když jsi tak šikovná a vyhrála jsi výběrové řízení a mají o tebe takový zájem. Moc držím palce.
Není tady
Tu praci jsem nakonec ziskala, dekuji vsem za reakce. Uz vim, ze jsem se rozhodla spravne, pracovat u manzela by me pripravilo o nezavislost i o nervy.
Není tady
Tak ať ti to šlape...
Není tady
Výborně, taky gratuluji.
Není tady