Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 11. 2013 0:03

Gabca
♥♥-----

Darování krve/plazmy/vajíček

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda je možné darovat krev či krevní plazmu, když jsem prodělala mononukleozu? Měla jsem ji před třemi lety, to už by snad bylo možné, nebo ne? va
Plus jsem se ještě chtěla zeptat zda je normální jít v 19-ti na odběr vajíček. Jestli to nemá vliv na plodnost. kapitulation

Není tady

#2 4. 11. 2013 10:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Darování krve/plazmy/vajíček

Daruji krev.
Syn měl kdysi mononukleozu a chtěl darovat, ale zatím nebyl.
Na transfuzce dotazovala a řekli mi, že tři roky po mononukleóze už lze darovat.
Nejlepší bude, když se zeptáš na vaší transfuzce.

O vajíčkách nevím. Osobně bych je nedarovala. Nechtěla bych, aby na světě byly mé děti, které neznám.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#3 4. 11. 2013 10:36

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Teď jsem našla tento článek:
http://www.zdravotnimagazin.cz/lecba.5/ … .7625.html

Tam píší, že:
Darování krve není vhodné, protože vir mononukleózy v těle zůstává a pro případného příjemce krve je nežádoucí.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#4 4. 11. 2013 21:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

gabčo, s těmi vajíčky bych byla opatrná. jsi ještě mlaďounká, nejsem si jistá, jestli sis to dobře promyslela a celkově to domyslela smile aby tě to jednou netrápilo.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#5 8. 11. 2013 14:52

janca0001
♥------

čus holky, přečtěte si časopis reklama, najdete tam své odpovědi!!! smile

Upravil(a) tina (1. 12. 2013 21:18)

Není tady

#6 10. 11. 2013 22:28

Gabca
♥♥-----

No, mám problém s penězi a nemohu utáhnout výšku, takže si musím nějak přivydělat. Je to sice hnusné, že to dělám pro peníze, ne z dobré vůle, ale co už...

Na vajíčka asi nepůjdu, prý mají ty hormony vedlejší účinky, ale ta plazma je lákavá.... Uvidíme, půjdu se zeptat ve středu, snad to vyjde... smile Děkuji za Vaše názory.

Není tady

#7 11. 11. 2013 10:01

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

gabčo, s tou plazmou bych to taky nepřeháněla a určitě nechodila třeba každý týden. ono je to pro to tělo taky záhul, ne že ne. se mnou odběr plazmy zamával daleko víc, než když jsem chodila na krev. samotný odběr ok, ale potom jsem se ten den po odběru necítila dobře.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#8 11. 11. 2013 21:17

Gabca
♥♥-----

No, také jsem nad tím přemýšlela. Nerada bych pak byla ve škole malátná. Uvidíme jak na odběr zareaguji a podle toho si zařídím další smile

Není tady

#9 11. 11. 2013 21:22

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Byla jsem na plazmě asi 10x na výšce....musíš ale do Sanaplazmy a ne do nemocnice (když to chceš pro peníze).
Bylo za to tehdy 400kč...ženy mohly jednou za 14dní, muži snad i co týden...tuhle četnost bych ale nedoporučovala.

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#10 13. 11. 2013 11:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tady si myslím, že je to neomezeně, dost lidí chodí týden co týden, někteří to zvládnou i na začátku týdne a na konci taky. pokud je nestopnou oni sami s tím, že mají málo železa, nebo z jiného důvodu, pro který není vhodný hned další odběr a chce to pauzu.
ale fakt bych to nepřeháněla.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí