29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možné darovat krev či krevní plazmu, když jsem prodělala mononukleozu? Měla jsem ji před třemi lety, to už by snad bylo možné, nebo ne?
Plus jsem se ještě chtěla zeptat zda je normální jít v 19-ti na odběr vajíček. Jestli to nemá vliv na plodnost.
Není tady
Daruji krev.
Syn měl kdysi mononukleozu a chtěl darovat, ale zatím nebyl.
Na transfuzce dotazovala a řekli mi, že tři roky po mononukleóze už lze darovat.
Nejlepší bude, když se zeptáš na vaší transfuzce.
O vajíčkách nevím. Osobně bych je nedarovala. Nechtěla bych, aby na světě byly mé děti, které neznám.
Není tady
Teď jsem našla tento článek:
http://www.zdravotnimagazin.cz/lecba.5/ … .7625.html
Tam píší, že:
Darování krve není vhodné, protože vir mononukleózy v těle zůstává a pro případného příjemce krve je nežádoucí.
Není tady
gabčo, s těmi vajíčky bych byla opatrná. jsi ještě mlaďounká, nejsem si jistá, jestli sis to dobře promyslela a celkově to domyslela aby tě to jednou netrápilo.
Není tady
čus holky, přečtěte si časopis reklama, najdete tam své odpovědi!!!
Upravil(a) tina (1. 12. 2013 21:18)
Není tady
No, mám problém s penězi a nemohu utáhnout výšku, takže si musím nějak přivydělat. Je to sice hnusné, že to dělám pro peníze, ne z dobré vůle, ale co už...
Na vajíčka asi nepůjdu, prý mají ty hormony vedlejší účinky, ale ta plazma je lákavá.... Uvidíme, půjdu se zeptat ve středu, snad to vyjde... Děkuji za Vaše názory.
Není tady
gabčo, s tou plazmou bych to taky nepřeháněla a určitě nechodila třeba každý týden. ono je to pro to tělo taky záhul, ne že ne. se mnou odběr plazmy zamával daleko víc, než když jsem chodila na krev. samotný odběr ok, ale potom jsem se ten den po odběru necítila dobře.
Není tady
No, také jsem nad tím přemýšlela. Nerada bych pak byla ve škole malátná. Uvidíme jak na odběr zareaguji a podle toho si zařídím další
Není tady
Byla jsem na plazmě asi 10x na výšce....musíš ale do Sanaplazmy a ne do nemocnice (když to chceš pro peníze).
Bylo za to tehdy 400kč...ženy mohly jednou za 14dní, muži snad i co týden...tuhle četnost bych ale nedoporučovala.
Není tady
tady si myslím, že je to neomezeně, dost lidí chodí týden co týden, někteří to zvládnou i na začátku týdne a na konci taky. pokud je nestopnou oni sami s tím, že mají málo železa, nebo z jiného důvodu, pro který není vhodný hned další odběr a chce to pauzu.
ale fakt bych to nepřeháněla.
Není tady