29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
píši sem proto abych poznala postoj druhých lidí. Přede děkuji za předčtení.
Nevím, kde začít. Snad před 13 lety, kdy se psal rok 2000. Já jsem si s mámou moc nerozuměla. Pořád mi přikazovala co mám a nemám a nikam jsem nemohla, ale můj starší bratr mohl všechno. Máma měla domácí práci a když jsem chtěla jít někam s kamarádkou tak jsem nemohla a musela sedět u krabiček (montování šroubků do elektrických krabiček). Tam to skoro vždycky končilo. Když jsem chtěla někam jet tak jsem si to musela zasloužit a buď uklidit nebo dělat na krabičkách, nebo taky oboje. Máma byla v té době rozvedená, ale měla vztah s chlapem ze sousední vesnice a často za ním jezdila. Můj otec (Miloš), se kterým byla rozvedena nebyl zrovna výhra. Chlastal a domů jezdil věčně nalitej. kolikrát jsme ho hledali po hospodách, čekali až si vypije pár kousků piv a pro pár facek taky nešel moc daleko. Teď už ho svým způsobem chápu, proč se utápěl v chlastu.
Jezdili k nám známí a vzájemně jsme se navštěvovali. Byli to jako moji druzí rodiče. Když měla máma trable tak se k nim jezdila vybrečet atd. Dokonce mě strejda s tetou tak jsem jim říkala vzali 2x do Španělska za jejich mladší dcerou Petrou, která se tam provdala. Poprvé jsem tam byla v 98 roce a pak v roce 2000, kdy mi bylo 14let. Připadala jsem si jako v jiném světě. Všechno bylo nové a připadala jsem si jako Alenka v říši divů. Úplně něco jiného než sedět doma zavřená a nemoct na krok a poslouchat jen máminy problémy, kde má vzít peníze na uhlí na zimu, z čeho nám má koupit boty na zimu,atd. Tím jsem byla krmená dnes a denně. Vím, že to neměla lehké, když s námi s bráchou byla sama a navíc nechodila do práce. Pamatuji za svůj život že chodila jen 3 měsíce ( to jsme měla život jako normální dítě) a pak asi půl roku než se jí stal pracovní úraz a od té doby je doma, i když nemá žádné pracovní následky. to se psal rok 2002 a já jsem se seznámila s přítelem, se kterým jsem do dnes a máme spolu 2 krásné děti.
Musím se vrátit zpět do doby kdy se psal srpen rok 2000 a byla jsem na dovolené s tetou a strýcem u Petry. Fakt to byly nejlepší prázdniny, které jsem zažila do chvíle, kdy jsme si šli všichni odpoledne lehnout do obědě.(Chodili jsme spát pozdě v noci, tak jsme naspávali přes den. V Barceloně to tak asi chodí, žije se tam noční život.) Kdy jsme měli 3 matrace vedle sebe. Pod oknem ležela Petra, pak já a vedle mě její manžel (Tony). Začal mě osahávat, rozepínat podprsenku (naznačila jsem mu, že to nemá dělat španělsky jsem neuměla, abych mu to vysvětlila,ale musel by to pochopit i blbej) Petra k nám byla otočená zády tak jsem nechtěla dělat zbytečné scény. Jenže to nepochopil a vzal si moji ruku a začal si s ní hladit ztopořený penis. To jsem už nevydržela a odešla jsem. Snažila jsem se chovat normálně a docela se to dařilo. Jen Petra na mě poznala, že něco není v pořádku. nechtěla jsem ji to říct. Byla jsem tam na návštěvě a měla bych dělat někomu zle. Pralo se to ve mně, ale nakonec jsem to Petře řekla. Samozřejmě šla za Tondou, aby se ho na to zeptala a ten všechno popřel. Petra mi navrhla, abych si to s ním šla vyříkat z očí do očí, ale na to jsem ve 14 letech fakt neměla, obzvlášť když všechno popřel. Neměla jsem sílu se na něho dívat jak by mi lhal do tváře. Petra mi věřila a musela jsem ji odpřísáhnout, že to nikomu neřeknu. Chtěla jsem to říct aspoň mámě, ale Petra se bála, že by to řekla Ivošovi (jejímu tátovi, mému v té době strýci), tak jsem musela slíbit, že ani mámě to neřeknu. V té době měla malou Nikolku 2 roky a kdyby se to provalilo, Tonda by si šel sednout, tak to říkala Petra.
13 let jsem mlčela ani mámě jsem to neřekla. Jen klukům, kteří se mnou chtěli něco mít, takže i manžel to o mě věděl už od začátku.
Jenže v loni v březnu 2012 zemřel můj otec Miloš, za kterým jsem občas jezdila a dělala jsem mu nákupy, když měl zlomenou nohu nemohl chodit, protože nikoho neměl. Všichni se na něho vykašlali, jen já jsem byla ten blbec, kterému to nedalo a když něco potřeboval, tak se ozval. Byl to dlouho bezdomovec a pokud měl peníze tak je propil. Později si našel práci a bydlení, tak to celkem šlo. Měl exekuci na plat tak mu moc peněz nezbývalo. Obzvlášť když byl v pracovní neschopnosti, když si opilý zlomil nohu, kterou mu museli sešroubovat. Byl v nemocnici jediný kontakt, který udal byl na mě. Bylo to jako za trest. Neměl kloudné věci, které by měl mít co nemocnice a když si tam vzal roztrhané trenky, nebo špinavý ručník tak jsem se mohla hambou propadnout. Kolikrát jsem šla a nakoupila jsem mu to co bylo potřeba. Pořád jsem si říkala, že je to můj táta! Máma se mě hrozně divila, že jsme mu tak pomáhala, když se k nám choval tak hnusně.
Ale když zemřel a máma volala, že k nim za bráchou přijela kriminálka s tím, že Miloš zemřel, tak bylo na mámě slyšet jako by si oddychla a lítost žádná. To člověku dojde až postupem času, když o tom začne přemýšlet.
Chvíli na to mi volali policajti, kde teda jsem, že tam na mě všichni čekají.
Musela jsem tam jet i přesto, že jsem měla rok a půl starou holčičku, kterou jsem teda nechala u matky. Když pominu naschvály, které mi máma dělala. Jako že jsem musela lítat 30 km sem a tam pro věci a brácha to měl 2 km k Milošovi. Pak si vzpomněla že tam měl porcelán, který by ona chtěla. Já jsem všechno na pytlovala a nachystala na vyhození. Pak mi máma říkala, že musí být v něčem pohřben, tak jsem opět musela jet atd.
Jenomže to teprve příběh začíná. Manžel mi už dlouho říkal, že necháme udělat testy DNA, že Milošovi nejsem vůbec podobná. Nechtěla jsem o tom slyšet až když Miloš zemřel tak jsem byla nahnaná do kouta a byla poslední možnost to nechat zjistit. Manžel mi v tom zařizování hodně pomohl, teda spíš to vše zařídil on. Museli jsme na patologii, aby odebrali vzorky na testy, pak je zavést do Prahy. No bylo toho dost.
Testy dopadli tak, že Miloš byl 99,9% vyloučen z toho že je můj otec. Byl to šok!!! Myslela jsem, že mě klepne. Shodou náhod jsem se to dozvěděla pár dní před máminými narozeninami, na které byl pozvaný i strýc s tetou. Manžel mi už kdy si říkal, že jsem podobná na jednu ze strýcových dcer. Na Petřinu sestru Ivu.
S manželem jsme se rozhodli, že bude nejlepší to řešit osobně a nejlépe v jejich přítomnosti,ale nejprve s každým zvlášť. Vím, že asi nebylo rozumné se na to ptát matky na jejich narozeninách, ale lhala mi 26 let tak proč bych se ji teď nemohla zeptat jak to je a kdo je můj otec.
Když jsem se jí zeptala, tak mi řekla, že je to Miloš a proč se na to ptám. (chuděra asi sama neví s kým mě má)
Ukázala jsem ji test DNA a to že Miloš to není, nařkla mě z toho co je to za blbost a co jsem si to vůbec dovolila něco takového zjišťovat. Upřímně jsem ji chápala, že nečekala, že se to dozvím. Řekla jsem ji, že až to vstřebá tak ať se ozve. Pak jsem šla za strejdou, ale to on už asi věděl o co asi půjde. Řekl mi, že jsem jeho dcera. Tím to tak nějak skončilo. Já jsem se s matkou snažila bavit, ale ona se nezmohla ani na aby mi odpověděla na pozdrav, když jsme s manželem a dcerou přijeli, tak jsem tam přestala jezdit. Navíc mi vyčítala to, že jsem si testy nechala udělat a to že nemám právo na to vědět kdo je můj otec. To že bylo jen její rozhodnutí. V té době kdy jsem se dozvěděla pravdu o tom, že Miloš není můj otec jsem byla v prvních týdnech těhotenství.
O to horší bylo, že mámin nynější přítel zrovna v tu dobu onemocněl rakovinou a on o ničem nemá ani tucha do dnes.
Beru , že ho nechtějí zatěžovat problémy z matčiny minulosti.
Nechtěla jsem nikomu ubližovat tak jsem mlčela a věděla to jen matka a Ivoš. Jenže mámu žralo to, že s Ivošem se bavím a ona o mně nemá žádné zprávy, tak Ivošovi pořád volala až to jeho manželce bylo tak divný, že pořád volá, že ji to řekl. Jeho manželka Vlasta už věděla z nimulosti že je možný že jsem jeho. Řekl ji to asi před 6 lety než jsem se to dozvěděla já. Matka do toho začala tak šťourat, že tam jela a vše si s tetkou vyříkaly, jenže od té doby se už se mnou teta nebaví. Máma ji nakecala, že jsem si to nechala zjistit pro peníze a že za Milošem jsem taky jezdila jen pro prachy. Máma na mě nakydala už také špíny, že už toho víc neunesu. Kdyby měla alespoň v něčem pravdu. Poslední půl roku jsme spolu vycházeli ale zase veškeré styky se přerušili s mým biolog. otcem. Zkoušela jsme mu psát smsky, volala jsem mu na Skype a nic. Tak jsem mu zkusila zavolat na mobil a to zvedl. Zeptala jsem se ho proč mi na sms neodpovídá a vůbec nereaguje a že tady už více jak půl roku nebyl. Byl tady naposledy když se narodil syn a to mu byli 2 měsíce. A odjížděl s tím, že když teď bude lepší počasí na motorku tak tady bude častěji a pak se ani neozve. Prostě to bylo divný a tušila jsem, že za tím něco je. Zvedl to a řekl mi, že se dozvěděl na mě takové věci, že se s nikým neshodnu a že jsem potvora, že mám problémy se sousedkou a že se na mě když byl teď ve Španělsku dozvěděl takové věci že mu je ze mě zle a Petře, že jsem ji málem rozvrátila manželství a jaká jsem lhářka.
Po tom co jsem si tohle vyslechla jsem zavolala mámě aby přijela a abych ji mohla o Španělsku říct. Dušovala se, že o ničem neví a přitom řekla, že ji volal ze Španělska. Máma mně vyčetla, že jsem ji takovou hle věc neřekla a nevěří mi.
Lidi udělala jsem obrovskou pitomost a teď to vím, když jsem nebyla v kontaktu ani s jedním z rodičů, nebo si na mě otec jen ulevil ve smyslu, že mi zanadával nebo mi vyčetl že jsem jako jeho fotr, který je jako děti jen mlátil (já dědu ani babičku nepoznala,ani z jedné strany), tak k nám chodila sousedka a byla u nás navežená každý den a využila situace a dění já ji to o těch testech řekla. Bavily jsme se o tom a chápala mě. Jen chci říct, že jsem si nikdy o mámě nemyslela, že je to :). Neměla jednoduchý život, o maminku přišla v 16 letech když zemřela na leukemii a na chlapi štěstí taky neměla.
Po nějakém čase jsme přišli o 7 kuřic, díky sousedčinýmu psovi a od té doby se s námi přestala bavit a zdravit. Několikrát jsme si s manželem vyslechli jaký jsme hajzlové a když jsme se zeptali proč tak nám začala nadávat. Jenže jednou nám byl pomoct v lese brácha a máma a my jsme si chtěli zkrátit cestu na zahradu přes obecní pozemek a oddělali jsme si díl plotu a jednou projeli a když jsme z lesa přijeli po druhé měli jsme klády přes cestu. Věděli jsme že za tím je sousedka, protože ty klády byli její, ale zpracovala souseda, který má u ní v pronájmu pozemky, aby nám tam ty klády přes cestu traktorem dal. Nakonec jsme se s ním domluvili že je uklidil a manžel se sousedky zeptal co ji na tom vadí, kdyby jsme tam tudy jezdili. Na to nebyla schopná odpovědět a začala nás urážet a nadávat nám. Byla u toho i moje máma a bratr a sousedka před mámou řekla, že jsme u ní mámu pomlouvala a né zrovna krásně. S mámou jsme si všechno vyříkaly, ale ona to trochu jinak podala mému otci, kterého už opět můj názor nezajímá.
Jsem s nervy v koncích a nevím co mám dělat? Nikomu z rodičů nestojím za to aby se mě na to zeptali a navíc mi nevěří. Jediné co mě drží je manžel a děti, jinak už bych tady nebyla.
Upravil(a) Lenka R. (18. 10. 2013 14:36)
Není tady
Lenko,
opakují se ti stejné situace s různými lidmi. Můžeš to řešit přes logiku, že ti tady lidi řeknou svůj názor. Nebo si najdeš někoho, kdo řeší traumata z dětství, aby se ti už nemusely opakovat. Já na sobě pracuju pomocí metody RUŠ a to mi opravdu funguje. Ale mrkni třeba i na rodinné konstelace nebo EFT.
Není tady
Soustred se na sve deti a manzela ,nekdy neni spatne ani prerusit kontakt s Tvoji rodinou.Na urcity cas ,nez se city zklidni.
Není tady
Tulipánko, co je ta metoda RUŠ a EFT?
Já už nevím jak z toho začarovaného kruhu. Máma mi nepohlídá děti, protože ona taky neměla nikoho kdo by jí je pohlídal. A pořád předhazuje jaký je ona chudáček, protože měla smůlu na mužské a rodiče ji umřeli brzo. Pořád jak když se mstí! Se svatbou mi nepomohla vůbec s ničím a ještě řekla, že jsme ji nepozvali. Koláče dostala, pozvánku a navíc to dá rozum, že rodiče jsou samozřejmostí. To bych mohla psát do nekonečna.
Není tady
mikuelini : Co se týká zklidnění citů na to už právě nemám. Takhle to bylo už pár let a dál už to nevydržím. Vždycky se něco rozšťourá a když to chci vyřešit hned tak se se mnou nikdo nebaví. Po čase se ozvou a já se mám tvářit normálně? To už nezvládnu!
Není tady
Lenko,
jinak EFT jsem nezkoušela, ale dělá ji na sobě má kamarádka zlatka. Tuším, že na babi chodila pod přezdívkou taurus. Tak jí zkus napsat. Na internetu ale určitě nějaké odkazy budou. Abych neřekla něco nepřesného: vyprávěním se odhalují iluze a programy, které ti způsobují nepříjemné emoce, např. nemá mě ráda a pak se na určitém místě těla na nějakém bodě poťukává, aby se srovnaly energetické dráhy.
Není tady
Já už jsem v minulosti vyhledala psychologa a teď to budu muset udělat znova. Pořád si říkám všem jsem udělala chyby. Vím, že ani já nejsem dokonalá a snažila jsem se mámu chápat, ale nejde to do nekonečna a nechávat se od ní ubíjet.
Jinak děkuji za reakce.
Tu metodu vyzkouším. Něco si o tom najdu, abych se z toho dostala zase ven.
Není tady
Vyprdni se na takovou povedenou rodinku ,neumi a nechteji se chovat normalne .Pryc od nich a nejlepe daleko.Na co takova rodina?
Není tady