29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ronji, to je mi líto že tě to tak trápí. Snad bude brzo líp.
Holky, náhodou mít tři děti je úžasný si myslím. Držím vám moc palce.
Není tady
Keks my jsme naštěstí třeťátko plánovali, takže loni v zimě, když jsme pořizovali nové auto, jsme právě tohle hodně řešili - aby se dozadu vešly v pohodě 3 autosedačky. Nakonec jsme vzali menší sedmimístné auto, prostě to má v kufru třetí řadu sedaček, která se dá vytáhnout, takže je tam místo třeba i když někam vezu ségru s dětma, nebo jedeme s babičkou a tak. Je to Citroen C4 Picasso Grand.
Já vím, že ty ATB se v těhu můžou, ale člověk má stejně strach, že? Maruška měla vrozenou vadu a stokrát mě napadlo, jestli to nebylo něčím, co jsem udělala v těhu... no ale budu myslet pozitivně Chodím do Reprofitu v Brně, mám tam i svého gynekologa a všechny UTZ si dělá dám, posílal mě jinam je na speciální UTZ srdíček někdy ke konci...
Lei děkujeme
Není tady
Ronji, my jsme v budoucnu stejnak chtěli pořizovat větší auto, tak nás to aspoň takto motivuje rychleji... Ale ještě nemáme vybráno nic, ani jakou značku bychom chtěli...takže děkuji za tip, určitě na to kouknu
Člověk vždycky přemýšlí, zda v tom těhotenství udělal všechno správně...obzvlášť, když se něco stane...ale můj názor je takový, že spoustu věcí ovlivnit nejde...no...to bychom se asi zbláznily....a pozitivní myšlení je určitě dobrá věc...
Není tady
Ronji to je mi líto že máš další trápení a atb , přeji ať aspoň zaberou co nejdříve
.
No my čekáme sice druhé, ale taky to u nás s tím prostorem není slavné, ale už jsme se k tomu nějak zařídili a pořád doufáme že to tu jednou prodáme. Auta máme taky malá, Filip jen 4místné, ale je to služebák takže s tím stejně nic neuděláme, zase jezdí zadarmo .
O Angelsound nebo podobném jsem taky uvažovala, ale teď nevím no, abych miminku zbytečně neubližovala (někde jsem teď četla že je to škodlivý ) tak možná když jsem bez toho zvládla jedno těhotenství zvládnu i druhé... Já jdu na NT taky za 3 týdny. Těším se i moc bojím. Už mi teď není tolik špatně, jako je mi zle, ale ne tak moc, a miminko teď na kontrole bylo o týden mladší tak se bojím zase no
Není tady
Ronjo, to je krásná zpráva. Moc ti blahopřeji.
I všem ostatním maminkám letňátek 2014.
Mé vnučce byl na konci října rok a vnoučkovi budou v dubnu 4. Ten čas tak letí...
Není tady
Ja Angelsounds porizovala az ted v druhym, protoze mi vubec neni spatne, takze obcas poslechnu pro klid duse ;-)
na tripple mi urcite nabirali ve trinactym, protoze v 16tt jsem sla na plodovku.
A jak to mate s merenim sijoveho projasneni? Me doktorka rekla, ze je to nadstandard, takze jsem si ho u prvniho platila a ted to bude to same.
Není tady
Eva. děkuju
Niniel, to je nějaký zmatený - tripple testy se podle mě dělají v 16. nebo 17. týdnu a jsou právě jen z krve. Ve 13.tt se dělá ten NT screening (šíjové projasnění), to je zároveň krev + podrobný ultrazvuk a většinou se to platí. Já na něj půjdu určitě, je to nejspolehlivější neinvazivní vyšetření. S holkama to byl i pěkněj zážitek, mám z něj 3D fotky. Akorát to mému dr. šíleně dlouho trvalo On je takovej pečlivej
Naopak tripple testy pak odmítnu, jsem chudokrevná a z mého pohledu je to zbytečný odběr krve, ty testy nejsou spolehlivé a u dvojčat mi je při prvním těhu doktor i přímo nedoporučil, vychází hodně falešně pozitivní. Ten NT screening je spolehlivější.
A pak se teda ještě chystám odmítnout test na cukrovku, z toho mi bylo minule opravdu zle a je to pro mě náročný dojíždění, navíc pokaždé shánět hlídání pro holky. Poprvé jsem gestační diabetes neměla, obvykle se to opakuje, a pro jistotu si můžu cukr kdykoli změřit doma, můj táta je diabetik a má ta měřidla doma.
Není tady
Opravdu mi tripple delala ve 13tt a za tyden mi oznamila, ze mam vyssi hladinu hormonu a doporucila amnio a za dalsi dva tydny jsem mela zamluveny termin odberu, mam schovane papiry z genetiky a byka jsem 16+3 kdyz mi brali plodovku.
V navodu angelsoundu pisou, ze je srdicko slyset od 12tt a ja ho slysela slabounce uz v 10+1 ;-)
Není tady
Niniel, jak psala Ronja, braní krve kolem 12 tt patří k celkovému NT screeningu, je to jeho součást...klasický tripple test se dělá až v 16 tt...ten ti už asi nedělali, když tě rovnou poslali na plodovku...jinak NT se opravdu platí, je to stále nadstandart, ale o dost přesnější, než klasický tripple test...ten je zdarma...mě ho doktor dělal i přes výborné výsledky NT....záleží na doktorech...ale taky mě vždycky vyšel dobře...
Jinak já jsem byla na NT screeningu v obou těhotenstvích, je to opravdu úžasný zážitek a vždy nám dopadl dobře...teda jen u Johanky se doktorce nezdála nosní kůstka, která se taky zkoumá...sice byla, ale prý drobnější...jenže Johanka se hodně mrskala, tak ji asi nedokázala moc poměřit...byli jsme znovu objednaní za 3 týdny a už byla nosní kůstka vidět perfektně....
Já tentokrát na NT nejdu, nebudou mě dělat ani tripply, jdu rovnou na tu plodovku...za necelé 4 týdny, už teď mám z toho vítr, ale snad to dobře dopadne...
Není tady
Pokud ti tripply dělali opravdu v 13 tt, tak ti zaručeně musely vyjít chybně...tj. pozitivně....protože se právě mají dělat kolem 16 tt, pokud se dělají dříve nebo později, tak mohou být některé hodnoty zkreslené....
Není tady
Niniel, ale je to ve výsledku jedno, ne??? Hlavně, že byl Mireček zdravý, a na tom záleží nejvice...
Není tady
Aha, tak to mi teda opravdu muselo vyjit spatne z toho mereni.
Tak to jsem zvedava jak mi dopadne tentokrat. Me teda ten ultrazvuk odflakla, koukla na kustku a zmerila to projasneni a celkem to trvalo asi dve minuty...ale fotku mi taky dala.
Ja po odberu plodovky mela jak silene nizky tlak, ze jsem jim omdlela na chodbe. Pak mi cely den bylo divne a nakonec me manzel vecer odvezl do nemocnice, kde jsem byla tri dny na pozorovani, ale jinak zadne komplikace nebyly, jen ten nizky tlak
Není tady
No a já bohužel na cukrovkový test musím a to už jdu poprvé příští týden...protože jsem v těhotenství s Jonáškem těhotenskou cukrovku měla...v dalším už ne....ale jsem sledovaná stále na diabetologii, takže musím na první glukózový test po 12 ukončeném tt... pak mě kolem 20 tt udělají nějaké krevní testy a na další glukózový test půjdu po 24.tt....už se na to fakt těším...
je mě stále špatně, a ještě vypít ten sladký hnus a vydržet tam sedět na lačno celé dopoledne...fakt paráda...
Není tady
Vidíš, to jsem fakt ještě neslyšela, že by někdo dělal tripply takhle brzo, ale asi to mají někteří doktoři jinak To je paráda, že srdíčko tak krásně slyšíš, já bych, soudě podle svýho trávení, slyšela hlavně střevní peristaltiku
A teda závidím ti, že ti není zle, já nemám nevolnosti nějak dramatický, ale stačí mi to. Od oběda bývám nepoužitelná
Edit: aha, už čtu, co psala Keks, že to asi triply fakt nebyly. No je to jedno, hlavně, že jsou děti zdravý A teda NT screening s dvojkama hodina a půl!!!! Počítal všechny prstíky, kontroloval podrobně obě srdíčka, všechny čtyři ledviny nám ukázal a tak
Není tady
Nini, ty sis teda s tou plodovkou užila...doufám, že ti ten NT tentokráte vyjde parádně, abys plodovku nemusela absolvovat znovu...ale já se o to teď bojím víc....
Není tady
Ronji, já jsem nepoužitelná skoro celý den...mě bývá dobře jen v noci, když spím.... ale vím, že to přejde..u Jonáška jsem nic takového nezažila, u Johanky mě bylo zle ještě víc...ale to nejhorší mě přešlo asi kolem 18 tt a pak mě bylo zle až ke konci, jak mě miminec tlačil na žaludek...konečně druhý den po porodu se mě udělalo dobře a to tak, že jsem konečně dostala za celých 9 měsíců takový hlad, že jsem si v porodnici chodila i přidávat, byla jsem děsně nedojezená...
a umíte si představit tu nemocniční stravu, ta se za normálních okolností nedá moc jíst...
Není tady
Ja mam normalne nizsi tlak a tohle me dorovnalo, jinak to nebylo tak hrozne ;-) jen mi pred tim odberem delali podrobny geneticky ultrazvuk, ktery se pak dela normalne kolem toho 20tt a jak to miminko je jeste malinkate, tak musel doktor hodne tlacit na bricho a pak jsem ho mela cele rude a docela ten ultrazvuk bolem a pak jsem se bala jit na ten geneticky ve dvacatym, ale ten byl prijemny ;-)
Není tady
Nini a kde ti to dělali? v jakém centru?
mě když dělali NT, tak podrobně kontrolovali mimo šíjového projasnění a nosní kůstky i srdíčko, podle toho se také dá poznat nějaká genetická vada, zkontrolovali počet končetin, prstíků a celkově zkontrolovali miminko jako takové....a rozhodně to nebolelo...a když jsem pak byla i v tom 16 tt kvůli té nostní kůstce, tak miminko projeli též důkladně, nejen tu nosní kůstku a taky to nebolelo...
Před plodovkou mě budou dělat též podrobný UTZ, jdeme i na genetickou konzultaci...no jsem zvědavá, ale zároveň se těším...
Upravil(a) keks (7. 11. 2013 14:36)
Není tady
keks napsal(a):
Ronji, já jsem nepoužitelná skoro celý den...mě bývá dobře jen v noci, když spím....
ale vím, že to přejde..u Jonáška jsem nic takového nezažila, u Johanky mě bylo zle ještě víc...ale to nejhorší mě přešlo asi kolem 18 tt a pak mě bylo zle až ke konci, jak mě miminec tlačil na žaludek...konečně druhý den po porodu se mě udělalo dobře a to tak, že jsem konečně dostala za celých 9 měsíců takový hlad, že jsem si v porodnici chodila i přidávat, byla jsem děsně nedojezená...
a umíte si představit tu nemocniční stravu, ta se za normálních okolností nedá moc jíst...
Keks to jsem přesně měla s holkama, to tlačení na žaludek, jenže to začlo už kolem 16tt a dost jsem zvracela - jako špatně mi nebylo, ale prostě nebylo místo na jídlo. A když na sále holky vytáhly, tak si pamatuju, jak jsem říkala manželovi - ty jo, já můžu dýchat!!! Najednou jsem si uvědomila, jak jsem měla stlačený i plíce, no mazec... Taky jsem hned z porodnice šla domů s předporodní váhou, protože těch 6 měsíců utlačovaného žaludku udělalo svoje
Není tady
Ja hrozne pribrala. Puvodni vaha 48kg a konecna 74kg :-D ale nez jsem ted znova otehotnela, tak jsem mela 51kg a ted mam nahore 1kilo, coz u maleho jsem mela uz asi 5kilo nahore :-D
Upravil(a) niniel (7. 11. 2013 15:32)
Není tady
Ronji, přesně i s těma plícema... nejvíc jsem si to uvědomila ten den po porodu, jak se to všecko vrátilo na své původní místo...
Sice se asi nemůžu srovnávat s tebou, dvě jsem nečekala, to pak musí být fakt mazec, ale Johanku jsem měla uloženou celou dobu strašně navrchu, mě ani nikdy břicho nekleslo...možná až praskla voda a to jsem pak za pár hodin rodila...
U Jonáška jsem takové pocity neměla...
No já v prvním těhotenství přibrala jen 5 kg, ale to díky té těhotenské cukrovce, musela jsem držet dietu a snažila se o to...v druhém těhotenství jsem ze začátku 5 kg shubla, pak nabrala asi 10 kg, takže ve výsledku taky jen 5 kg navrch...jenže moje startovací váha je úplně někde jinde, než tvoje Niniel... takže jsem ke konci měla asi jako ty, možná jen o trochu míň...no a teď mám zatím mínus 4 kg...to je tím, jak furt zvracím, no...ale zase to půjde nahoru, hlavně ke konci...
Není tady
Keks já myslím, že ty pocity jsou podobný, když je dítě hodně nahoře a utlačuje žaludek a plíce, je to prostě nepříjemný a už je jedno, jestli je pod ním ještě nějaký další miminko
No já teda i přes nevolnosti přibírám, protože nejhůř mi je, když nejím...a bohužel jediný, po čem mi není špatně, je sladký, no. Ale nebudu se tím trápit, až se budu motat kolem tolika dětí, tak to prostě zase shodím
Není tady
Ronji, u Mirecka jsem to mela stejne, porad jsem neco jedla a zobala :-D kdyz jsem mela plnou pusu, tak mi bylo dobre :-D tohle tehu je uplne jine a jsem za to rada ;-)
nechate si rict jestli je to chlapecek nebo holcicka? :-)
Není tady