6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Budete letos o vánocích,tedy hlavně přes Štědrý dendoma nebo někam pojedete,např. na 3 dny,na týden.
Popřípadě jestli jste takto někdy někde strávili to hlavní období vánoc mimo domov v nějakém hotelu,jaké to bylo-lepší či horší než klasika doma?
Není tady
Já bych ráda strávila Vánoce třeba kdekoliv u moře, nebo v Izraeli, Tibetu, ... Nemám s tím žádný problém. Kdybych měla partnera, se kterým bychom mohli na Vánoce vyrazit do světa, vyrazím bez nejmenšího zaváhání.
Minulý rok jsem byla na Štědrý večer i celé Vánoce u dcery a letos možná budu zase, pokud ji nepřesvědčím, že opravdu chci být na Štědrý večer doma sama a nepodlehnu nátlaku a "citovému vydírání" s vnoučátky.
Není tady
Eva. napsal(a):
Já bych ráda strávila Vánoce třeba kdekoliv u moře, nebo v Izraeli, Tibetu, ... Nemám s tím žádný problém. Kdybych měla partnera, se kterým bychom mohli na Vánoce vyrazit do světa, vyrazím bez nejmenšího zaváhání.
Minulý rok jsem byla na Štědrý večer i celé Vánoce u dcery a letos možná budu zase, pokud ji nepřesvědčím, že opravdu chci být na Štědrý večer doma sama a nepodlehnu nátlaku a "citovému vydírání" s vnoučátky.
Tak ji třeba řekni,že už máš něco s partnerem někde domluveno;já to dnes už chápu,jak chce být někdo sám třeba zrovna o těch vánocích.
Právě ve mě se to tak nějak už letos mele,už 25 let pořád stejný scénář koncem prosince-přemýšlení nad jídelníčkem,nenáviděné nákupy toho všeho (suroviny na salát,maso,ryba),příprava štědrov.večeře,byť dnes už alespon uvařené suroviny do salátu kluci komplet nakrájej,ale nakonec stejně obalování,smažení,převlíct se,klasika veeře,pak dárečky a pak tedy už konečně klid a konečně jen pokec na sedačce.
Máme možnost strávit 3 noci právě přes 24.12. v obrovském wellness centru v lux.apartmá ve Vysokých tatrách,kvůli ceně ale trochu váhám - za 4 dospěláky přes 800 Euro,ale zase je to tam bez kompromisu,všechno i to čvachtání se v těplých léčivých bublinkách.
A doma to máme taky moc fajn a pěkné,ale holt s těma nutnýma povinostma s vařením a nakupováním kolem,ale zase by doma zůstalo necelých 30 táců.Tak mám fakt dilema.A proto se vás tady ptám,jak to máte vy a jestli se vám to někde jinde líbilo třeba nakonec víc než strávit klasicky vánoce doma.
Není tady
jak chce být někdo sám třeba zrovna o těch vánocích
Kvůli tomu nemusím nikam jezdit...
Není tady
helena napsal(a):
jak chce být někdo sám třeba zrovna o těch vánocích
Kvůli tomu nemusím nikam jezdit...
No samože.Leda bys chtěla změnit i to prostředí,nejen být sama.
Není tady
Jaku, neboj, já si poradím. To nebylo zase myšleno vážně. Vidělas tam přece toho řehtajícího se smajlíka Když budu chtít zůstat na Štědrý večer doma, tak prostě zůstanu.
A nepotřebuji své dceři lhát. Říkáme si takovéhle věci na rovinu. Ona moc dobře ví, že se svým přítelem nemůžu mít na Štědrý večer nic domluveno, jelikož ho bude trávit doma se svou rodinou.
Upravil(a) Eva. (2. 12. 2013 14:48)
Není tady
Já budu letos již potřetí na Štědrý večer sama a vůbec mi to nevadí. Syn žije u svého otce (sice ve svém bytě, ale v jeho domě) a tak bude přirozeně u nich, nepojede někam 50 km za máti a dcera přece nebude se mnou sama, tak bude taky s nimi. Nevadí mi to, já jsem sama ráda. Dám si kousek kapra a br. salátu, naliju si skleničku vína, zakousnu cukroví a kouknu se na pohádku v TV.
Když jsem byla ještě vdaná a byli jsme i s dětmi, tak bych moc ráda jela někam do tepla a vůbec mi mi nevadilo, že přijdu o vánoční atmosféru. Jenže jsem na to neměli peníze a můj BM by to asi ani nechtěl, on je dost konzervativní. No, a já sama nikam nepojedu, nehledě na to, že taky nemám peníze. Ale jet sama do ciziny, to bych nezvládla, ne psychicky, to klidně, ale vsadím se, že bych se ztratila už na letišti.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já budu letos již potřetí na Štědrý večer sama a vůbec mi to nevadí. Syn žije u svého otce (sice ve svém bytě, ale v jeho domě) a tak bude přirozeně u nich, nepojede někam 50 km za máti a dcera přece nebude se mnou sama, tak bude taky s nimi. Nevadí mi to, já jsem sama ráda. Dám si kousek kapra a br. salátu, naliju si skleničku vína, zakousnu cukroví a kouknu se na pohádku v TV.
Když jsem byla ještě vdaná a byli jsme i s dětmi, tak bych moc ráda jela někam do tepla a vůbec mi mi nevadilo, že přijdu o vánoční atmosféru. Jenže jsem na to neměli peníze a můj BM by to asi ani nechtěl, on je dost konzervativní. No, a já sama nikam nepojedu, nehledě na to, že taky nemám peníze. Ale jet sama do ciziny, to bych nezvládla, ne psychicky, to klidně, ale vsadím se, že bych se ztratila už na letišti.
Pěkné Ivano!
Tak bude mít na vánoce nová partnerka tvého ex velmi rušno - ale dobře jí tak,žejo:godlike:
Není tady
Čau holky...taky už dárky mám, nejvíc nadšená jsem z dárku pro babičku..koupila jsem jí knížku s názvem "Babičko vyprávěj" (je i verze pro dědečka)...je to taková kronika, kde je kolem sta otázek, které se týkaj života babičky a které musí ona sama vyplnit, např. kam chodila doškoly, jak poznala dědečka, co dělala v roce 1968...když se to babičce podaří celý vyplnit, vznikne úžasná a originální kronika jejího života...je tam i místo na fotky, které se tam můžou nalepit, prostě super...jo a ještě jsem jí k tomu v Oxalisu koupila Babiččinu zahrádku
Není tady
vsadím se, že bych se ztratila už na letišti
Zas bys měla nezapomenutelnej vánoční zážitek...
Není tady
Me Vanoce zatim nijak nezasahly. Zustanu Doma, nebudu nikam cestovat, manzel musi stale pracovat. Deti budou u otce a dceruska nevlastni odjede za tetou. Takze zadny divadlo, Minimum darku a klid. Mozna ani stromecek. ani nevim, zda budu peci.
Není tady
Začnu péct o víkendu, stromeček budeme mít malej a k tomu udělám ten Aprillin šišatej stromeček
Na pečení cukroví se těším, jak bude všechno kolem vonět.
Dám si dnes navečer do trouby usušit na kolečka nakrájený ze dva ze tři pomeranče, udělám si voňavou směs z koření. A pouštím si filmy s vánoční tématikou. Duch Vánoc na mě začíná dýchat plnou silou
Není tady
Jo, na mě taky.
Já jsem stará konzerva, Vánoce mimo domov bych asi nechtěla. Jsem doma ráda, na vánoce zvlášť. Sama sice nebudu, ale i kdybych byla, nevadilo by mi to.
Ten blázinec před Štědrým dnem teda nic moc, ale dělám si to dobrovolně sama - nakonec si řeknu - co by byly vánoce bez toho a bez toho a bez toho......
Stromeček jedině rostlý a nazdobený starýma ozdobama, co se uchovaly z dětství (mého).
Vůni teda řeším poněkud uměle - na ubrousek kápnu maličko oleje ze Saloos - vanilku a něco k tomu a dám to na topení.
Upravil(a) Judyna (3. 12. 2013 12:10)
Není tady
Me vanoce take nezasahli,darek mam nez pro meho syna,dcera si vybere kabatek ten ji zaplatime.Pritel neresi zatim zadne darky jako kazdy rok a nechava to na posledni chvili a ja to neresim......
Není tady
Minuly rok jsme byli na vanoce v Parizi ,bydleli jsme v apartmanu ,kde jsme si mohli sami varit .Na stedry den jsme byli na navsteve ,kde bylo jiz uklohneno.Bylo to super,zadny vanocni stres s pecenim a varenim . Klidne bych zase jela pryc ,je to moc hezke travit vanoce v klidu a skromne ,bez velkych nakupu atd... Tento rok budeme doma ,tak mne to peceni a vareni nemine .I kdyz chodime pres svatky dost po navstevach a tam je vse pripraveno ,tak si dam taky trochu oddech..
Není tady
Já to mám s vánoci letos takové všelijaké. Na jednu stranu se těším (přesněji musím těšit kvůli dětem), na stranu druhou mi to těšení díky vážné nemoci v blízké rodině nejde tak dobře. Takže vánoce jsou pro mě letos rozporuplné. Ale snad to ještě příjde, o víkendu začnu péct, pak oslavím narozky, výzdobu už nějakou mám, tak snad to bude OK.
Není tady
Tak ať to dobře dopadne - jojo, to zdraví je vážně to nejdůležitější.
Držím palce a přeju všem hodně zdraví.
Není tady
HanuleB napsal(a):
Čau holky...taky už dárky mám, nejvíc nadšená jsem z dárku pro babičku..koupila jsem jí knížku s názvem "Babičko vyprávěj" (je i verze pro dědečka)...je to taková kronika, kde je kolem sta otázek, které se týkaj života babičky a které musí ona sama vyplnit, např. kam chodila doškoly, jak poznala dědečka, co dělala v roce 1968...když se to babičce podaří celý vyplnit, vznikne úžasná a originální kronika jejího života...je tam i místo na fotky, které se tam můžou nalepit, prostě super...jo a ještě jsem jí k tomu v Oxalisu koupila Babiččinu zahrádku
ty brďo, to vypadá fakt dobře...kde si na to přišla?
Není tady
Jolánie napsal(a):
HanuleB napsal(a):
ty brďo, to vypadá fakt dobře...kde si na to přišla?
hele koupila jsem to na reklama mají tam i další tipy na dárky pro babičky a dědy...
Upravil(a) AndreaP. (3. 12. 2013 21:41)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Stromeček jedině umělý, ty živé mi přijdou jako strašná košťata. Pro vůni trháme větvičky jehličí a mám doma naaranžované.
Těším se na vánoční výzdobu, dnes jsem v práci na přesčasu, ale zítra se na to hned vrhnu. Stromeček chci dát také dřív, abychom si ho užili
Kapra neděláme, nikdo ho nejí. Jen u rodičů si táta dělá štiku - o moc lepší než kapr, tak tu pak někdy ochutnám.
A moc se těším na pečení cukroví, už se chystám, ale pořád chybí čas .
Košťata , tak to asi teda u nás v Brně prodávají nějaké speciální stromky, nebo fakt nevím, já nevídávám prodávat samá košťata, naopak spoustu pěkných stromků, spousta z nich jsou ale pro nás nepoužitelných, protože jsou příliš velké, košaté.
Není tady
U nás taky neprodávají "košťata", ale krásný stromky.
Vil, mívají i malý stromečky, taky nemám ráda velký, ty jsme mívali v době, kdy byli kluci malí, ale pak to dostat z bytu, to bylo docela náročný
Není tady
Já mám ráda veliké stromečky, když jsem byla dítě, měli jsme stropy 3,60 m a stromeček musel být vždycky až do stropu.
Ale teď, co jsem sama, už stromeček nekupuju, koupím si větev do vázy, ozdobím si ji drobnými červenými kouličkami a zlatým řetězem a mám ji místo stromečku.
Není tady
pak to dostat z bytu, to bylo docela náročný
Když jsme ještě mívali velký stromky, dala jsem si na zem noviny a velkej pytel, do kterýho jsem rovnou házela nastříhaný větve, navrch noviny se zabaleným jehličím. Kmínek na dva-tři kusy... a odneslo se to najednou.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já mám ráda veliké stromečky, když jsem byla dítě, měli jsme stropy 3,60 m a stromeček musel být vždycky až do stropu.
Ale teď, co jsem sama, už stromeček nekupuju, koupím si větev do vázy, ozdobím si ji drobnými červenými kouličkami a zlatým řetězem a mám ji místo stromečku.
To je nejlepší -kdysi jsme s rodinou slavili vánoce 1x u mojí mamky,a tak u nás doma už jsem taky dala do vázy jen nazdobené větve.Až budem slavit vánoce sami s mužem,bez dětí,taky to budou jen větve,nebo když se klukům nebude chtít zdobit stromek,což už se několik let děje,ale vždy se prozatím teda překonali.No mě je to fuk,do toho nezasahuju,tohle jak si mužská část naší rodiny udělá,tak to má,já odpovídám za jídlo.
Není tady
Vilemína napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Stromeček jedině umělý, ty živé mi přijdou jako strašná košťata. Pro vůni trháme větvičky jehličí a mám doma naaranžované.
Těším se na vánoční výzdobu, dnes jsem v práci na přesčasu, ale zítra se na to hned vrhnu. Stromeček chci dát také dřív, abychom si ho užili
Kapra neděláme, nikdo ho nejí. Jen u rodičů si táta dělá štiku - o moc lepší než kapr, tak tu pak někdy ochutnám.
A moc se těším na pečení cukroví, už se chystám, ale pořád chybí čas .Košťata , tak to asi teda u nás v Brně prodávají nějaké speciální stromky, nebo fakt nevím, já nevídávám prodávat samá košťata, naopak spoustu pěkných stromků, spousta z nich jsou ale pro nás nepoužitelných, protože jsou příliš velké, košaté.
Vil, vsadím se, že i ty vaše brněnská by pro mne byla košťata . To neber špatně, jen máme prostě jiný vkus. Ještě jsem neviděla hezký hustý živý stromek, vše taková košťata. Neumím to výstižněji napsat.
Není tady