19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Budete letos o vánocích,tedy hlavně přes tědrý dendoma nebo někam pojedete,např. na 3 dny,na týden.
Popřípadě jestli jste takto někdy někde strávili to hlavní období vánoc mimo domov v nějakém hotelu,jaké to bylo-lepí či horí ne klasika doma?
Není tady
Já bych ráda strávila Vánoce třeba kdekoliv u moře, nebo v Izraeli, Tibetu, ... Nemám s tím ádný problém. Kdybych měla partnera, se kterým bychom mohli na Vánoce vyrazit do světa, vyrazím bez nejmeního zaváhání.
Minulý rok jsem byla na tědrý večer i celé Vánoce u dcery a letos moná budu zase, pokud ji nepřesvědčím, e opravdu chci být na tědrý večer doma sama a nepodlehnu nátlaku a "citovému vydírání" s vnoučátky.
Není tady
Eva. napsal(a):
Já bych ráda strávila Vánoce třeba kdekoliv u moře, nebo v Izraeli, Tibetu, ... Nemám s tím ádný problém. Kdybych měla partnera, se kterým bychom mohli na Vánoce vyrazit do světa, vyrazím bez nejmeního zaváhání.
Minulý rok jsem byla na tědrý večer i celé Vánoce u dcery a letos moná budu zase, pokud ji nepřesvědčím, e opravdu chci být na tědrý večer doma sama a nepodlehnu nátlaku a "citovému vydírání" s vnoučátky.
Tak ji třeba řekni,e u má něco s partnerem někde domluveno;já to dnes u chápu,jak chce být někdo sám třeba zrovna o těch vánocích.
Právě ve mě se to tak nějak u letos mele,u 25 let pořád stejný scénář koncem prosince-přemýlení nad jídelníčkem,nenáviděné nákupy toho veho (suroviny na salát,maso,ryba),příprava tědrov.večeře,by dnes u alespon uvařené suroviny do salátu kluci komplet nakrájej,ale nakonec stejně obalování,smaení,převlíct se,klasika veeře,pak dárečky a pak tedy u konečně klid a konečně jen pokec na sedačce.
Máme monost strávit 3 noci právě přes 24.12. v obrovském wellness centru v lux.apartmá ve Vysokých tatrách,kvůli ceně ale trochu váhám - za 4 dospěláky přes 800 Euro,ale zase je to tam bez kompromisu,vechno i to čvachtání se v těplých léčivých bublinkách.
A doma to máme taky moc fajn a pěkné,ale holt s těma nutnýma povinostma s vařením a nakupováním kolem,ale zase by doma zůstalo necelých 30 táců.Tak mám fakt dilema.A proto se vás tady ptám,jak to máte vy a jestli se vám to někde jinde líbilo třeba nakonec víc ne strávit klasicky vánoce doma.
Není tady
jak chce být někdo sám třeba zrovna o těch vánocích
Kvůli tomu nemusím nikam jezdit...
Není tady
helena napsal(a):
jak chce být někdo sám třeba zrovna o těch vánocích
Kvůli tomu nemusím nikam jezdit...
No samoe.Leda bys chtěla změnit i to prostředí,nejen být sama.
Není tady
Jaku, neboj, já si poradím. To nebylo zase myleno váně. Vidělas tam přece toho řehtajícího se smajlíka
Kdy budu chtít zůstat na tědrý večer doma, tak prostě zůstanu.
A nepotřebuji své dceři lhát. Říkáme si takovéhle věci na rovinu. Ona moc dobře ví, e se svým přítelem nemůu mít na tědrý večer nic domluveno, jeliko ho bude trávit doma se svou rodinou.
Upravil(a) Eva. (2. 12. 2013 14:48)
Není tady
Já budu letos ji potřetí na tědrý večer sama a vůbec mi to nevadí. Syn ije u svého otce (sice ve svém bytě, ale v jeho domě) a tak bude přirozeně u nich, nepojede někam 50 km za máti a dcera přece nebude se mnou sama, tak bude taky s nimi. Nevadí mi to, já jsem sama ráda. Dám si kousek kapra a br. salátu, naliju si skleničku vína, zakousnu cukroví a kouknu se na pohádku v TV.
Kdy jsem byla jetě vdaná a byli jsme i s dětmi, tak bych moc ráda jela někam do tepla a vůbec mi mi nevadilo, e přijdu o vánoční atmosféru. Jene jsem na to neměli peníze a můj BM by to asi ani nechtěl, on je dost konzervativní. No, a já sama nikam nepojedu, nehledě na to, e taky nemám peníze. Ale jet sama do ciziny, to bych nezvládla, ne psychicky, to klidně, ale vsadím se, e bych se ztratila u na letiti.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já budu letos ji potřetí na tědrý večer sama a vůbec mi to nevadí. Syn ije u svého otce (sice ve svém bytě, ale v jeho domě) a tak bude přirozeně u nich, nepojede někam 50 km za máti a dcera přece nebude se mnou sama, tak bude taky s nimi. Nevadí mi to, já jsem sama ráda. Dám si kousek kapra a br. salátu, naliju si skleničku vína, zakousnu cukroví a kouknu se na pohádku v TV.
Kdy jsem byla jetě vdaná a byli jsme i s dětmi, tak bych moc ráda jela někam do tepla a vůbec mi mi nevadilo, e přijdu o vánoční atmosféru. Jene jsem na to neměli peníze a můj BM by to asi ani nechtěl, on je dost konzervativní. No, a já sama nikam nepojedu, nehledě na to, e taky nemám peníze. Ale jet sama do ciziny, to bych nezvládla, ne psychicky, to klidně, ale vsadím se, e bych se ztratila u na letiti.
Pěkné Ivano!
Tak bude mít na vánoce nová partnerka tvého ex velmi runo - ale dobře jí tak,ejo:godlike:
Není tady
Čau holky...taky u dárky mám, nejvíc nadená jsem z dárku pro babičku..koupila jsem jí kníku s názvem "Babičko vyprávěj" (je i verze pro dědečka)...je to taková kronika, kde je kolem sta otázek, které se týkaj ivota babičky a které musí ona sama vyplnit, např. kam chodila dokoly, jak poznala dědečka, co dělala v roce 1968...kdy se to babičce podaří celý vyplnit, vznikne úasná a originální kronika jejího ivota...je tam i místo na fotky, které se tam můou nalepit, prostě super...jo a jetě jsem jí k tomu v Oxalisu koupila Babiččinu zahrádku
Není tady
vsadím se, e bych se ztratila u na letiti
Zas bys měla nezapomenutelnej vánoční záitek...
Není tady
Me Vanoce zatim nijak nezasahly. Zustanu Doma, nebudu nikam cestovat, manzel musi stale pracovat. Deti budou u otce a dceruska nevlastni odjede za tetou. Takze zadny divadlo, Minimum darku a klid. Mozna ani stromecek. ani nevim, zda budu peci.
Není tady
Začnu péct o víkendu, stromeček budeme mít malej a k tomu udělám ten Aprillin iatej stromeček
Na pečení cukroví se těím, jak bude vechno kolem vonět.
Dám si dnes navečer do trouby usuit na kolečka nakrájený ze dva ze tři pomeranče, udělám si voňavou směs z koření. A poutím si filmy s vánoční tématikou. Duch Vánoc na mě začíná dýchat plnou silou
Není tady
Jo, na mě taky.
Já jsem stará konzerva, Vánoce mimo domov bych asi nechtěla. Jsem doma ráda, na vánoce zvlá. Sama sice nebudu, ale i kdybych byla, nevadilo by mi to.
Ten blázinec před tědrým dnem teda nic moc, ale dělám si to dobrovolně sama - nakonec si řeknu - co by byly vánoce bez toho a bez toho a bez toho......
Stromeček jedině rostlý a nazdobený starýma ozdobama, co se uchovaly z dětství (mého).
Vůni teda řeím poněkud uměle - na ubrousek kápnu maličko oleje ze Saloos - vanilku a něco k tomu a dám to na topení.
Upravil(a) Judyna (3. 12. 2013 12:10)
Není tady
Me vanoce take nezasahli,darek mam nez pro meho syna,dcera si vybere kabatek ten ji zaplatime.Pritel neresi zatim zadne darky jako kazdy rok a nechava to na posledni chvili a ja to neresim......
Není tady
Minuly rok jsme byli na vanoce v Parizi ,bydleli jsme v apartmanu ,kde jsme si mohli sami varit .Na stedry den jsme byli na navsteve ,kde bylo jiz uklohneno.Bylo to super,zadny vanocni stres s pecenim a varenim . Klidne bych zase jela pryc ,je to moc hezke travit vanoce v klidu a skromne ,bez velkych nakupu atd... Tento rok budeme doma ,tak mne to peceni a vareni nemine .I kdyz chodime pres svatky dost po navstevach a tam je vse pripraveno ,tak si dam taky trochu oddech..
Není tady
Já to mám s vánoci letos takové velijaké. Na jednu stranu se těím (přesněji musím těit kvůli dětem), na stranu druhou mi to těení díky váné nemoci v blízké rodině nejde tak dobře. Take vánoce jsou pro mě letos rozporuplné. Ale snad to jetě příjde, o víkendu začnu péct, pak oslavím narozky, výzdobu u nějakou mám, tak snad to bude OK.
Není tady
Tak a to dobře dopadne - jojo, to zdraví je váně to nejdůleitějí.
Drím palce a přeju vem hodně zdraví.
Není tady
HanuleB napsal(a):
Čau holky...taky u dárky mám, nejvíc nadená jsem z dárku pro babičku..koupila jsem jí kníku s názvem "Babičko vyprávěj" (je i verze pro dědečka)...je to taková kronika, kde je kolem sta otázek, které se týkaj ivota babičky a které musí ona sama vyplnit, např. kam chodila dokoly, jak poznala dědečka, co dělala v roce 1968...kdy se to babičce podaří celý vyplnit, vznikne úasná a originální kronika jejího ivota...je tam i místo na fotky, které se tam můou nalepit, prostě super...jo a jetě jsem jí k tomu v Oxalisu koupila Babiččinu zahrádku
ty brďo, to vypadá fakt dobře...kde si na to přila?
Není tady
Jolánie napsal(a):
HanuleB napsal(a):
ty brďo, to vypadá fakt dobře...kde si na to přila?
hele koupila jsem to na reklama mají tam i dalí tipy na dárky pro babičky a dědy...
Upravil(a) AndreaP. (3. 12. 2013 21:41)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Stromeček jedině umělý, ty ivé mi přijdou jako straná koata. Pro vůni trháme větvičky jehličí a mám doma naaranované.
Těím se na vánoční výzdobu, dnes jsem v práci na přesčasu, ale zítra se na to hned vrhnu. Stromeček chci dát také dřív, abychom si ho uili
Kapra neděláme, nikdo ho nejí. Jen u rodičů si táta dělá tiku - o moc lepí ne kapr, tak tu pak někdy ochutnám.
A moc se těím na pečení cukroví, u se chystám, ale pořád chybí čas.
Koata , tak to asi teda u nás v Brně prodávají nějaké speciální stromky, nebo fakt nevím, já nevídávám prodávat samá koata, naopak spoustu pěkných stromků, spousta z nich jsou ale pro nás nepouitelných, protoe jsou příli velké, koaté.
Není tady
U nás taky neprodávají "koata", ale krásný stromky.
Vil, mívají i malý stromečky, taky nemám ráda velký, ty jsme mívali v době, kdy byli kluci malí, ale pak to dostat z bytu, to bylo docela náročný
Není tady
Já mám ráda veliké stromečky, kdy jsem byla dítě, měli jsme stropy 3,60 m a stromeček musel být vdycky a do stropu.
Ale teď, co jsem sama, u stromeček nekupuju, koupím si větev do vázy, ozdobím si ji drobnými červenými kouličkami a zlatým řetězem a mám ji místo stromečku.
Není tady
pak to dostat z bytu, to bylo docela náročný
Kdy jsme jetě mívali velký stromky, dala jsem si na zem noviny a velkej pytel, do kterýho jsem rovnou házela nastříhaný větve, navrch noviny se zabaleným jehličím. Kmínek na dva-tři kusy... a odneslo se to najednou.
Není tady
Ivana napsal(a):
Já mám ráda veliké stromečky, kdy jsem byla dítě, měli jsme stropy 3,60 m a stromeček musel být vdycky a do stropu.
Ale teď, co jsem sama, u stromeček nekupuju, koupím si větev do vázy, ozdobím si ji drobnými červenými kouličkami a zlatým řetězem a mám ji místo stromečku.
To je nejlepí -kdysi jsme s rodinou slavili vánoce 1x u mojí mamky,a tak u nás doma u jsem taky dala do vázy jen nazdobené větve.A budem slavit vánoce sami s muem,bez dětí,taky to budou jen větve,nebo kdy se klukům nebude chtít zdobit stromek,co u se několik let děje,ale vdy se prozatím teda překonali.No mě je to fuk,do toho nezasahuju,tohle jak si muská část naí rodiny udělá,tak to má,já odpovídám za jídlo.
Není tady
Vilemína napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Stromeček jedině umělý, ty ivé mi přijdou jako straná koata. Pro vůni trháme větvičky jehličí a mám doma naaranované.
Těím se na vánoční výzdobu, dnes jsem v práci na přesčasu, ale zítra se na to hned vrhnu. Stromeček chci dát také dřív, abychom si ho uili
Kapra neděláme, nikdo ho nejí. Jen u rodičů si táta dělá tiku - o moc lepí ne kapr, tak tu pak někdy ochutnám.
A moc se těím na pečení cukroví, u se chystám, ale pořád chybí čas.
Koata
, tak to asi teda u nás v Brně prodávají nějaké speciální stromky, nebo fakt nevím, já nevídávám prodávat samá koata, naopak spoustu pěkných stromků, spousta z nich jsou ale pro nás nepouitelných, protoe jsou příli velké, koaté.
Vil, vsadím se, e i ty vae brněnská by pro mne byla koata . To neber patně, jen máme prostě jiný vkus. Jetě jsem neviděla hezký hustý ivý stromek, ve taková koata. Neumím to výstiněji napsat.
Není tady