29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jessiko, já v tom nevidím podřízení se, ale to, že prostě přestanu dělat něco co nemá symsl, co mě vyčerpává a nikam nevede a začnu žít jinak. Něco jako: hele stačilo, jdu dál...
Není tady
Jessika napsal(a):
vera napsal(a):
Eva. napsal(a):
Proč v tom vidíš, že musí? Copak ty něco musíš?Proč?
zapracovat na sobě.....kvůli sobě.....abych já neměla problém....abych já byla v pohodě....přeskládat v hlavě
myslela jsem to jinak......že mě to nebude trápit.....že se to pro mne stane podružný problém....a že mě to posune dál
ne, že se se PODŘÍDÍMPardon. Ale já nevidím na tom, že si přeskládám v hlavě , že mi určitá věc nevadí (abych neměla problém), nic jiného, než PODŘÍZENÍ SE. Byť by se jednalo o podřízení se situaci.
No a? To tvoje ego praskne, ak sa musí v niečom podriadiť (podľa TEBA), aby bol človek spokojný? Podľa mňa to je úplne OK. V tomto prípade pre mňa účel (=spokojnosť, vyrovnanosť) svätí prostriedky.
Není tady
Market napsal(a):
Jessiko, já v tom nevidím podřízení se, ale to, že prostě přestanu dělat něco co nemá symsl, co mě vyčerpává a nikam nevede a začnu žít jinak. Něco jako: hele stačilo, jdu dál...
Jasně. Je to JEN o pojmenování.
Ale padlo tady taky "MUSÍŠ" ? Ano, MUSÍŠ, když CHCEŠ.
Tedy musíš se změnit, když chceš , aby ti něco přestalo vadit.
Protože chlap se nezmění, protože jemu to nevadí.
Chlap chce podvádět, podvádí , ale vrátí se k manželce.
Manželka chce s chlapem být (a má ho doma, ale on stále podvádí), takže aby jí to přestalo vadit - MUSÍ přizpůsobit svoje myšlení. A tak se tedy buď přizpůsobí nebo je sama.
Ale když chce udržet rodinu, nějakou dobu třeba - pro děti, tak prostě musí.
Není tady
Selima napsal(a):
Jessika napsal(a):
vera napsal(a):
zapracovat na sobě.....kvůli sobě.....abych já neměla problém....abych já byla v pohodě....přeskládat v hlavě
myslela jsem to jinak......že mě to nebude trápit.....že se to pro mne stane podružný problém....a že mě to posune dál
ne, že se se PODŘÍDÍMPardon. Ale já nevidím na tom, že si přeskládám v hlavě , že mi určitá věc nevadí (abych neměla problém), nic jiného, než PODŘÍZENÍ SE. Byť by se jednalo o podřízení se situaci.
No a? To tvoje ego praskne, ak sa musí v niečom podriadiť (podľa TEBA), aby bol človek spokojný? Podľa mňa to je úplne OK. V tomto prípade pre mňa účel (=spokojnosť, vyrovnanosť) svätí prostriedky.
Kdysi jsi psala docela rozumné příspěvky. Co to plácáš o mém egu?
Řeším to pouze v otázce lingvistiky.
Není tady
Market napsal(a):
Je to tak jak píše vera. Zapracovat na SOBĚ. Věnovat energii tomu, abych se cítila dobře, byla v pohodě a hlavně měla svůj život ve svých rukách. Nenechat se ovlivňovat tím, jak se zrovna manžel tváří a jestli mu náhodou nepípnul mobil.
Hele, já jsem přesvědčená o tom, že ve vztahu - ať už manželským, mileneckým, chození - to má být chlap, který se snaží ženu získat, plnit jí přání, strachovat se, aby mu někam neodešla....
ano....mít svůj život ve svých rukách
já to taky neměla a neuměla a byla.....závisla a jak píše Jes podřízená......smutnila a hroutila se
chlapa nezměníš......ale sebe ano
chtělo to tvrdou práci......a výsledky se dostavily
žiju v jiném poschodí.......a žádný muž mě nerozhodí.....
Není tady
Jessika napsal(a):
Market napsal(a):
Manželka chce s chlapem být (a má ho doma, ale on stále podvádí), takže aby jí to přestalo vadit - MUSÍ přizpůsobit svoje myšlení. A tak se tedy buď přizpůsobí nebo je sama.
Ale když chce udržet rodinu, nějakou dobu třeba - pro děti, tak prostě musí.
Já to ale neberu tak, že se přizpůsobí tomu, že jí chlap podvádí, a že se bude snažit, aby jí to nevadilo.
Myslím změnu sebe samé bez ohledu na muže. Udělat si svůj základ, být v rámci možností na něm nezávislá (citově třeba). Aby měla samu sebe a věděla, že když jí muž odejde, tak se z toho nesesype, protože stojí na vlastních nohou.
Tohle je věc, která nemůže nijak uškodit - naopak. Než věnovat energii tomu, kde ten můj muž asi zrovna teď je a co dělá, tak tu energii a úsilí dát sobě.
Není tady
Market napsal(a):
Jessika napsal(a):
Market napsal(a):
Ale když chce udržet rodinu, nějakou dobu třeba - pro děti, tak prostě musí.Já to ale neberu tak, že se přizpůsobí tomu, že jí chlap podvádí, a že se bude snažit, aby jí to nevadilo.
Myslím změnu sebe samé bez ohledu na muže. Udělat si svůj základ, být v rámci možností na něm nezávislá (citově třeba). Aby měla samu sebe a věděla, že když jí muž odejde, tak se z toho nesesype, protože stojí na vlastních nohou.
Tohle je věc, která nemůže nijak uškodit - naopak. Než věnovat energii tomu, kde ten můj muž asi zrovna teď je a co dělá, tak tu energii a úsilí dát sobě.
jo, jo....
Není tady
Chlap at si leze treba do tramtarie ,je to trouba.Milenka se mu omrzi a potom bude chtit zpatky k manzelce.Jsou to volecci ,myslej si ,ze jsou stred vesmiru
Není tady
orela - a podváděné manželky to svým mužům dávají najevo tak (myslím to, že počítá s tím, že se vrátí ...a manželka to zkousne), že s ním spí, i když ví, že je nevěrný. Říká tomu, že ho svedla.
Upravil(a) rudolf (17. 10. 2013 12:36)
Není tady
jo jo Rudo
Není tady
Jessika napsal(a):
Selima napsal(a):
Jessika napsal(a):
Pardon. Ale já nevidím na tom, že si přeskládám v hlavě , že mi určitá věc nevadí (abych neměla problém), nic jiného, než PODŘÍZENÍ SE. Byť by se jednalo o podřízení se situaci.No a? To tvoje ego praskne, ak sa musí v niečom podriadiť (podľa TEBA), aby bol človek spokojný? Podľa mňa to je úplne OK. V tomto prípade pre mňa účel (=spokojnosť, vyrovnanosť) svätí prostriedky.
Kdysi jsi psala docela rozumné příspěvky. Co to plácáš o mém egu?
Řeším to pouze v otázce lingvistiky.
No tak to sa MUSÍŠ podriadiť prakticky vždy, ak niečo CHCEŠ (alebo naopak NECHCEŠ): ak nechceš zomrieť, musíš začať dýchať, vstať a ísť si zaobstarať jedlo, postarať sa o vodu, strechu nad hlavou... No a obdobne to funguje s niekým - ak chceš byť týmto chlapom, tak musíš XY, ale inak ťa nikto nemôže donútiť, len ty sama... (Takisto ako ty nemôžeš donútiť jeho...). Nemusíš byť s nikým - potom musíš len máločo - alebo môžeš byť s niekým iným, s kým zasa budeš musieť niečo iné. Život je séria podriaďovaní sa, podľa mňa - len sú niektoré priame a iné nepriame.
Není tady
Ide o to nájsť čo najmenej násilné riešenie... to, čo mi najviac vyhovuje a najmenej vnímam ako bolestné "podriaďovanie sa".
Není tady
Selima napsal(a):
Jessika napsal(a):
Selima napsal(a):
No a? To tvoje ego praskne, ak sa musí v niečom podriadiť (podľa TEBA), aby bol človek spokojný? Podľa mňa to je úplne OK. V tomto prípade pre mňa účel (=spokojnosť, vyrovnanosť) svätí prostriedky.Kdysi jsi psala docela rozumné příspěvky. Co to plácáš o mém egu?
Řeším to pouze v otázce lingvistiky.No tak to sa MUSÍŠ podriadiť prakticky vždy, ak niečo CHCEŠ (alebo naopak NECHCEŠ): ak nechceš zomrieť, musíš začať dýchať, vstať a ísť si zaobstarať jedlo, postarať sa o vodu, strechu nad hlavou... No a obdobne to funguje s niekým - ak chceš byť týmto chlapom, tak musíš XY, ale inak ťa nikto nemôže donútiť, len ty sama... (Takisto ako ty nemôžeš donútiť jeho...). Nemusíš byť s nikým - potom musíš len máločo - alebo môžeš byť s niekým iným, s kým zasa budeš musieť niečo iné. Život je séria podriaďovaní sa, podľa mňa - len sú niektoré priame a iné nepriame.
můžeme to nazvat prostě volbou.......protože pokud nám nikdo nedrží pistoli u hlavy, je to vždycky naše volba. Většinou máme vždy na výběr a volíme si sami pro nás to nejvhodnější řešení. Takže pak není proč skuhrat nad následky.
Není tady