29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nikdy jsem neměla partnera, který mi zahýbal, teda nevěděla jsem o tom, ale měla jsem a mám jiné problémy.
jak by ses zachovala, kdyby stejná věc byla v situaci, že nemáš práci nebo za minimum a byt je napůl nebo manželův?
Přitom je jasné, že asi někoho má.
ty vlastně máš dokonalé zázemí a rodiče ti pomohou a ještě se za tebe postaví.
taky ale opačně,stavěla bych na tom, jak se chová doma a snažila bych se o tom nezmiňovat,spíše společně strávit volno,tak jako v jiných příspěvcím , jak jsem psala, začla bych chodit cvičit s ním o víkendu alespoň jednou a změnila něco, nevím, vlasy, oblečení a když to nepůjde, tak to nepůjde nebo budeš překvapená, na rovinu,když bude chtít si užít a je daleko, tak tomu nezabráníš,ale můžeš stoupnout na ceně a třeba se uklidní.
měla jsem sama vždycky ideály,jaká budu, jak budu žít a jaké budu mít děti a dnes ve 38 letech řeším bydlení,mám nemocné dítě,nemám na sebe čas a druhé dítě se mnou bojuje,jsem nešťastná,bodužel z mého pohledu "občasná nevěra" a doma klid,peníze,děti ok,tak to je maličkost,ber to ale s rezervou,prostě můžeš spadnout na dno i jinak.
PS: Tobě se nikdy nelíbil žádný chlap? ne , že bys zahýbala, jen jestli tě to třeba trochu nebralo?
Není tady
Moc děkuji za vaše názory...
V pátek večer manžel přijel a dělal, jako by se minulý víkend nic nestalo...jak jsem předpokládala, žádný vracení se k tomu, co se stalo..já se k tomu také nevracela, vím, že by to stejně skončilo hádkou a trucováním z jeho strany...a jak tady píšete, pokud někoho bude chtít mít, já s tím stejně nic nenadělám...
Nevím, co bude dál, někdy přemýšlím, jestli by mi nebylo lépe samotné...nebýt studujících dětí samozřejmě, jak jsem už psala, ty finance by chyběly...ale prostě po tom co se stalo před dvěma lety, myslím ta jeho nevěra a to, že chtěl ode mě odejít a neodešel jen proto, že ho jeho milenka vyhodila...prostě od té doby to nějak skřípe...on byl vždycky takový chladný, žádné něžnosti, obejnutí, pohlazení..to jsem vůbec neznala..autoritativní, vždy chtěl, aby bylo po jeho, aby se dělalo, co chce on, v televizi dívalo, na co chce on...dovolené, výlety plánovaly podle něho...o víkendu jsem musela vždy nejdřív nachystat snídani, aby nemusel čekat a pak se jít teprve do koupelny umýt a učesat...dřív jsem si to ani nějak neuvědomovala, nerada se hádám, raději se přizpůsobím...ale teď mě to nějak štve čím dál víc...možná je to tím, že přes týden jsem sama, dělám si vše podle sebe...a o víkendu jen vařím (manžel chce navařit i jídlo sebou do Brna, aby zbytečně neutrácel), peru, to musím stihnout dopoledne...odpoledne vždy někam jedeme (kam chce manžel), protože přijel, aby si odpočinul, ne aby doma celý víkend makal, jak říká...takže je to pro mě jeden velký shon, uklid nechávám přes týden, když jsem sama...
Jinak co se peněz týká, manžel vydělá cca 34 tisíc...na domácnost, bydlení, děti mi dá 13 tisíc...za zbytek si platí podnájem v Brně (4tisíce) a platí jídlo přes týden, financuje své zájmy, spoří...
Já vydělám cca 14 tisíc, děti mě stojí kolem 13 tisíc, obě studují na vysoké (koleje, dojíždění, jídlo, oblečení a vše ostatní), za zbytek musím zaplatit bydlení, energie, jídlo, telefon, benzín, oblečení, drogerii, výlety s manželem, prostě vše...takže neušetřím skoro nic...pokud by došlo k rozvodu, tak nevyjdu už vůbec..nevím, kolik by manželovi vyměřili výživné, ale vím, že by nezaplatil ani korunu děckám navíc...vůbec nevím, kolik by z jeho platu výživné dělalo..takže moc na výběr nemám...
Není tady
Manželovi zbývá na jeho potřeby 21 tisíc? A to mu ještě vaříš, aby neutrácel?
Nu, ten na sobě opravdu nešetří. Chtěla bych od něj při takovém platu určitě větší měsíční příspěvek na děti a domácnost.
Myslím, že tohle vše jsi tady už psala před dvěma lety, ale pod jiným nickem. Pamatuji si to.
Není tady
manžel vydělá cca 34 tisíc...na domácnost, bydlení, děti mi dá 13 tisíc
Zák. o rodině
91 (1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost.
§91 (2) Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.
Není tady
Eva. napsal(a):
Manželovi zbývá na jeho potřeby 21 tisíc? A to mu ještě vaříš, aby neutrácel?
Nu, ten na sobě opravdu nešetří.Chtěla bych od něj při takovém platu určitě větší měsíční příspěvek na děti a domácnost.
Myslím, že tohle vše jsi tady už psala před dvěma lety, ale pod jiným nickem. Pamatuji si to.
Ne, majkafo - příběh se stejnými indiciemi dvou hlavních aktérů se tady řešil poměrně nedávno
Není tady
vendy21, já Tě nechci a nebudu podrobovat výslechu, zda jsi opravdu totožná s jiným nickem, který tady v létě vypisoval své trápení s manželem a budu vycházet jen z toho, co jsi sem tentokrát napsala.
Rozhodně podle mě není v pořádku, když Ti manžel předá na domácnost a děti jen 13.000,- Kč, zaplatí si podnájem v Brně a celých 17.000,- Kč mu zbyde jako královské kapesné, načež Ty ze svého platu zaplatíš všechno ostatní a nezůstane Ti téměř nic (záměrně nehovořím o těch 13t, které od manžela dostaneš, protože tyto peníze téměř okamžitě spotřebují děti). Jestli tyto peníze, které mu zbydou, neinvestuje pro blaho rodiny, logicky si je před Tebou ulejvá.
Napadlo mě, kolik Ti asi bude přispívat měsíčně ve chvíli, kdy vaše děti dostudují - velmi pravděpodobná možnost je, že od něj budeš dostávat buď pouze symbolickou částku, nebo v ten moment sám požádá o rozvod
Není tady
Kiara napsal(a):
vendy21, já Tě nechci a nebudu podrobovat výslechu, zda jsi opravdu totožná s jiným nickem, který tady v létě vypisoval své trápení s manželem a budu vycházet jen z toho, co jsi sem tentokrát napsala.
Rozhodně podle mě není v pořádku, když Ti manžel předá na domácnost a děti jen 13.000,- Kč, zaplatí si podnájem v Brně a celých 17.000,- Kč mu zbyde jako královské kapesné, načež Ty ze svého platu zaplatíš všechno ostatní a nezůstane Ti téměř nic (záměrně nehovořím o těch 13t, které od manžela dostaneš, protože tyto peníze téměř okamžitě spotřebují děti). Jestli tyto peníze, které mu zbydou, neinvestuje pro blaho rodiny, logicky si je před Tebou ulejvá.
Napadlo mě, kolik Ti asi bude přispívat měsíčně ve chvíli, kdy vaše děti dostudují - velmi pravděpodobná možnost je, že od něj budeš dostávat buď pouze symbolickou částku, nebo v ten moment sám požádá o rozvod
Já vím, že to, co mi manžel dává, není moc...ale co mám dělat, když nechce dát víc? Argumentuje tím, že zaplatí podnájem a zbyde mu 17 tisíc...ale z toho ještě zaplatí zdravotní a soc. pojištění - 5 tisíc, pak úrazové připojištění 1 tisíc..něco ho stojí jídlo přes týden a dojíždění domů, pak si platí pernamentu na fitko...pak že si musí šetřit, protože je OSVČ a nikdo mu nezaplatí dovolenou, nemocenskou...
Ale jak mi řekl, těch 34 tisíc, co vydělá, opravdu vykazuje v daňovém přiznání...
Nemáte někdo zkušenost, kolik by tak mohl vyměřit soud z jeho platu jako výživné na dva vysokoškoláky?
Není tady
ale co mám dělat, když nechce dát víc?
Včera jsem ti citovala zákon - tam radu máš.
Není tady
BLBÉ JE TO, ŽE V JEHO OČÍCH VLASTNĚ ZAJISTIL RODINU A CO CHCEŠ VÍCE?
nEUMÍM SI PŘEDSTAVIT, ŽE BYCH JEDNOU DOKÁZALA NA DĚTI INVESTOVAT 13 TISÍC NA VŚ A TO NE, ŽE BYCH NECHTĚLA, TO CHCI,JEN JESTLI NĚKDY NA TO BUDU MÍT.
bÝT TEBOU, TAK ZKUSÍM HLEDAT JINOU PRÁCI NEBO NĚCO NAVÍC A KDYŽ NECHCE MANŽEL SPOLUPRACOVAT, TAK BYCH SI VÍKENDU NAŠLA PROGRAM,ŘEKLA MU, ŽE MI CHYBÍ PENÍZE A VYDĚLÁVÁM NAVÍC NEBO PŘES CITY,JÁ NEVÍM.
MANŽEL MOC DOBŘE VÍ, ŽE BYDLÍTE S TVÝMI RODIČI A KDYBY NĚCO, TAK POMOHOU,URČITĚ MÁTE NÁKLADY S BYDLENÍM MENŠÍ NEŽ KDYBYSTE BYDLELI SAMI.
HLAVNĚ BYCH SE NEPONIŽOVALA,ALE ZASE NĚJAKOU FORMU ZVOLIT MUSÍŠ.
JDI CVIČIT,ZAPRACUJ NA SOBĚ,NABARVI SI VLASY A ALESPOŇ SE BUDEŠ CÍTIT LÉPE, KDYŽ UŽ NIC.
ps: mILENKA TAKY NĚCO STOJÍ...
Není tady
vypni si caps lock
Není tady
PPavlaa napsal(a):
vypni si caps lock
Není tady
vera napsal(a):
vendy.....přečti si tady na Babinetu.....x podobných příběhů ......a x rad
Mně to velice pomohlo.....na sobě zapracovat a poskládat si to jinak v hlavě.....a změnit se
Držím palce
Vera, souhlasím s tebou, že je třeba zapracovat na sobě ... změnit se.
Ale fakt mi to vrtá hlavou, proč to vždycky musí být ta ženská, která
a) 30 minut nemluví na manžela, když přijde z práce, aby si odpočinul...
b) hlásí svému ženatému milenci, kdy a kde je, protože je žárlivý...
c) akceptuje manželovou nevěru a naučí se s ní žít ...
a příkladů by bylo , celá abeceda
Ačkoli to chápu (mění se ta strana, které něco nevyhovuje) , cítím v tom trošku nerovnováhu...
Není tady
vendy 21- Tobě není pomoci - podle toho, co jsi napsalao manželovi.
Není tady
Jessika napsal(a):
a příkladů by bylo , celá abeceda![]()
Ačkoli to chápu (mění se ta strana, které něco nevyhovuje) , cítím v tom trošku nerovnováhu...
Proč v tom vidíš, že musí? Copak ty něco musíš? Proč?
Není tady
Nic nemusí, pokud nechce zachraňovat manželství, spíš by měl ale se snažit manžel, jenže ....
Buď necítí problém, nebo je mu to jedno.
Ale má děti, tak přesto nemůže myslet jen na sebe,to je jasné...
Není tady
Ale má děti, tak přesto nemůže myslet jen na sebe,to je jasné...
Zajímavý... přesně tohle zazlíváš svému příteli...
Není tady
Ale to je podle mě jiné,i přítel platí alimenty a může nechat ženě 3/4 bytu,to je něco jiného.
A diskutujeme o tom jinde.
jen, že ona má o děti postarané a manžel by platil podle mě v alimentech méně, tak do 8000 max,myslím si to.
Není tady
Ale to je podle mě jiné
Ne... to je na puntík to samý...
Klíčový je "má děti... nemůže myslet jen na sebe"
Není tady
jak to může být stejné, vendy má bydlení u rodičů,na tom manžel by asi nedosáhl,takže děti nejsou ohroženy,ale ona spíše,že kvůli zabezpečení dětí se vlastně s manželem trápí,protože ví, že by to bylo náročné.
nerozumím asi.
Není tady
nerozumím asi
Asi ne.
Vendy, potažmo její děti, sice bydlení mají, ale o to tady nejde. Podstatný je, opakuju ještě jednou, že děti jsou (měly by bejt) na prvním místě co se postarání tejče... aneb snažit se mláďatům podupat hnízdo co nejmíň.
Takže ona "kvůli zabezpečení dětí se vlastně s manželem trápí", tvůj přítel se jim snaží zachovat domov - pořád si myslíš, že je to tak strašně jiný?
Není tady
Eva. napsal(a):
Jessika napsal(a):
Ačkoli to chápu (mění se ta strana, které něco nevyhovuje) , cítím v tom trošku nerovnováhu...Proč v tom vidíš, že musí? Copak ty něco musíš?
Proč?
zapracovat na sobě.....kvůli sobě.....abych já neměla problém....abych já byla v pohodě....přeskládat v hlavě
myslela jsem to jinak......že mě to nebude trápit.....že se to pro mne stane podružný problém....a že mě to posune dál
ne, že se se PODŘÍDÍM
Není tady
vendy21 napsal(a):
Eva. napsal(a):
Pán se vrátil tenkrát zpět ne proto, že by chtěl, ale proto, že ho milenka nechtěla.
To by pro mě nebyl dostatečný důvod, proč s ním zůstávat, jestli z něj už necítím, že by mě miloval.
Možná na chvíli, než se děti osamostatní.
Třeba pán má novou milenku.
Ale to všechno jsou jenom domněnky. My můžeme napsat, co bychom dělaly my, ale autorka vlákna se stejně musí rozhodnout podle sebe, co dál.
Mně osobně vadí, když zjistím, že mi partner lže. To už pak nejspíš nebude partner.Ano, všechno jsou jen domněnky..mě nejvíc vadí, že mi lže...že nevím, na čem jsem...může to být nevinný a může se opakovat další nevěra...přitom jsem mu říkala, že znovu už bych odpustit nedokázala, že by to pro mě byl konec.
Kdyby to bylo nevinný,nelhal by ti. Tím spíš,když chce mezi váma obnovit důvěru.
V momentě,kdy mi BM lhal i ve zdánlivých banalitách, věděla jsem, že nejde o banality. Jakmile chlap lže,není to jen tak. Moje zkušenost.
Není tady
Jo a ztracená důvěra se obnovuje těžko a pokud se to jakžtakž podaří a ten, co zklamal, tu důvěru znovu nabourá,něco za tím je. A já už bych nevěřila, protože je to pořád dokola. Podruhé už bych ani neměla chuť důvěru znovu obnovovat. Nevěřila bych a podle toho bych se zachovala.
Není tady
Je to tak jak píše vera. Zapracovat na SOBĚ. Věnovat energii tomu, abych se cítila dobře, byla v pohodě a hlavně měla svůj život ve svých rukách. Nenechat se ovlivňovat tím, jak se zrovna manžel tváří a jestli mu náhodou nepípnul mobil.
Hele, já jsem přesvědčená o tom, že ve vztahu - ať už manželským, mileneckým, chození - to má být chlap, který se snaží ženu získat, plnit jí přání, strachovat se, aby mu někam neodešla....
Není tady
vera napsal(a):
Eva. napsal(a):
Jessika napsal(a):
Ačkoli to chápu (mění se ta strana, které něco nevyhovuje) , cítím v tom trošku nerovnováhu...Proč v tom vidíš, že musí? Copak ty něco musíš?
Proč?
zapracovat na sobě.....kvůli sobě.....abych já neměla problém....abych já byla v pohodě....přeskládat v hlavě
myslela jsem to jinak......že mě to nebude trápit.....že se to pro mne stane podružný problém....a že mě to posune dál
ne, že se se PODŘÍDÍM
Pardon. Ale já nevidím na tom, že si přeskládám v hlavě , že mi určitá věc nevadí (abych neměla problém), nic jiného, než PODŘÍZENÍ SE. Byť by se jednalo o podřízení se situaci.
Není tady