Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 10. 2013 9:14

vendy21
♥------

Jak mám ještě důvěřovat?

Dobrý den, moc ráda bych znala váš názor..Je mi 42 let, vdaná jsem už přes dvacet let a mám dvě studující děti. Je to dva roky, co jsme se s manželem málem rozvedli. Našel si tenkrát milenku, zamiloval se tak, že se chtěl po pár týdnech rozvádět., ale než stihnul podat žádost o rozvod, tak ona se s ním rozešla. Zůstal se mnou, nějak jsme to všechno ustáli, i když důvěra se obnovovala jen těžko, ale snad jsem to zvládla..nic jsem nevyčítala, nevracela se k tomu co se stalo.
Minulý týden se ale stalo něco, co moji důvěru zase nahlodalo. Manžel byl na zahradě, nechal mobil ležet na stole, přišla mu sms...já ji samozřejmě neotvírala a nečetla, ale všimla jsem si, kdo píše, byla to jeho kolegyně z práce. Když přišel manžel domů, tak jsem mu řekla, že mu přišla sms. On si ji přečetl, nic neřekl, jen jsem se zeptala, kdo píše a jestli to je něco důležitýho...byla neděle..prý telefonní operátor. Tak jsem mu řekla, že na jsem si všimla, že to bylo od jeho kolegyně...proč mi teda lže? Začal se vykrucovat a plácat hlouposti, sms hned smazal, tak prý přečíst mi ji dát nemůže, abych mu věřila, že o nic nejde...Ještě bych měla napsat, že manžel pracuje mimo domov a jezdí jen na víkendy..nemám jak se přesvědčit, co dělá přes týden. Prostě jsem mu věřila, nijak ho neomezovala, nekontrolovala...teď ale nevím. Hodně to mnou zamávalo, nevím, co si mám myslet, nemůžu spát...zase se mi vrátila všechna ta hrůza jako před dvěma lety..mám strach a nevím, co mám dělat. Jak byste se zachovaly vy? Moc děkuji za názory.

Není tady

#2 10. 10. 2013 9:26

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jak mám ještě důvěřovat?

Já bych se ve tvém případě, po tvé životní zkušenosti, snažila prvotně vyvarovat se jakéhokoliv všímání si toho, co mu přišlo na mobil. Pokud bych nechtěla vztah s mužem, který jsme po nevěře obnovili, ukončit.
Nu, už se stalo, už sis všimla. Co bych dělala, to by záleželo především na okolnosti, jestli s ním chci nebo nechci dál být. Pokud chci, přešla bych to. Pokud nechci, rozvedla bych se.

Po manželově nevěře jsme se rozvedli. Takže zkušenost mám. Dovedu si představit, jak ti asi je. pussa

Upravil(a) Eva. (10. 10. 2013 9:34)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#3 10. 10. 2013 9:37

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ta důvěra se obnovuje těžko, zvlášť, když už jednou na nevěru došlo. A vzhledem, k tomu, že se k tobě vrátil, ne proto, že by si uvědomil svou chybu, ale protože ho jeho nová milá kopla do zadnice, je velmi pravděpodobné, že v záletech pokračuje jinde...

Na tobě je, zda chceš zůstat s ním, nebo ne a jestli jsi natolik ekonomicky silná, abys to zvládla sama..
Pokud chceš být s ním, tak si zakaž sebemenší kontrolu. Protože on se vždy na něco vymluví a budeš to ty, kdo se bude trápit pochybnostmi. Přemýšlet, nebo pátrat, co dělá manžel přes týden nemá cenu. Pouze si v hlavě vykonstruováváš katastrofické scénáře, které s realitou budou mít pramálo společného a kterými ubližuješ, jen sama sobě.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#4 10. 10. 2013 10:31

vendy21
♥------

laminanonte napsal(a):

ta důvěra se obnovuje těžko, zvlášť, když už jednou na nevěru došlo. A vzhledem, k tomu, že se k tobě vrátil, ne proto, že by si uvědomil svou chybu, ale protože ho jeho nová milá kopla do zadnice, je velmi pravděpodobné, že v záletech pokračuje jinde...

Na tobě je, zda chceš zůstat s ním, nebo ne a jestli jsi natolik ekonomicky silná, abys to zvládla sama..
Pokud chceš být s ním, tak si zakaž sebemenší kontrolu. Protože on se vždy na něco vymluví a budeš to ty, kdo se bude trápit pochybnostmi. Přemýšlet, nebo pátrat, co dělá manžel přes týden nemá cenu. Pouze si v hlavě vykonstruováváš katastrofické scénáře, které s realitou budou mít pramálo společného a kterými ubližuješ, jen sama sobě.

Práci mám slušnou, ale taky mám dvě dítka na vysoké škole...takže sama bych to než dostudují ekonomicky zvládala velice těžko...
Ale nevím ani, jak zvládnout to, tvářit se, že se nic neděje..jak si zakázat ty pochybnosti...v té hlavě se to prostě honí vždycky.
Přitom se třeba opravdu děje jen to, že s tou kolegyní manžel chodí na plavání a do posilovny...ale může tam být samozřejmě i víc...to já nevím...každopádně má nějaký důvod mi to tajit, to mě mrzí a ničí důvěru k němu..

Není tady

#5 10. 10. 2013 11:10

janička25
♥♥♥♥---

Já bych se na Tvém místě nerozváděla, ale začala se poohlížet jinde, třeba si s někým "kamarádem" také šla zapalvat apod. Zvlášť není-li přes týden doma a děti už jsou na VŠ

Není tady

#6 10. 10. 2013 11:13

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ten důvod může být i to, že ti nechce ublížit, protože už to jednou udělal..a proto to tají, i když o nic nejde.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#7 10. 10. 2013 12:14

Ziki
♥♥♥♥♥--

laminanonte napsal(a):

ten důvod může být i to, že ti nechce ublížit, protože už to jednou udělal..a proto to tají, i když o nic nejde.

anebo si situaci hlídá, co kdyby se opakoval minulý scénář.. pokud tedy jde o nějaký vztah.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#8 10. 10. 2013 12:54

rudolf
♥♥♥♥---

Plavat a do posilovny s kolegyni - to je přeci hloupost. Je nevěrný znovu - ví, že mu to zase třeba projde. Jinak je hlupák, že si posílají SMS. No nic. Co manžel dělá, že je přes týden mimo a má kolegyni- ta je také z domova přes týden mimo?

Není tady

#9 10. 10. 2013 13:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pán se vrátil tenkrát zpět ne proto, že by chtěl, ale proto, že ho milenka nechtěla.
To by pro mě nebyl dostatečný důvod, proč s ním zůstávat, jestli z něj už necítím, že by mě miloval.
Možná na chvíli, než se děti osamostatní.
Třeba pán má novou milenku.
Ale to všechno jsou jenom domněnky. My můžeme napsat, co bychom dělaly my, ale autorka vlákna se stejně musí rozhodnout podle sebe, co dál.
Mně osobně vadí, když zjistím, že mi partner lže. To už pak nejspíš nebude partner.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#10 10. 10. 2013 13:28

vendy21
♥------

rudolf napsal(a):

Plavat a do posilovny s kolegyni - to je přeci hloupost. Je nevěrný znovu - ví, že mu to zase třeba projde. Jinak je hlupák, že si posílají SMS. No nic. Co manžel dělá, že je přes týden mimo a má kolegyni- ta je také z domova přes týden mimo?

Manžel je vyučený mechanik, pracuje přes týden v Brně...kolegyně je tamní, je to 38letá svobodná bezdětná inženýrka...

Není tady

#11 10. 10. 2013 13:31

vendy21
♥------

Eva. napsal(a):

Pán se vrátil tenkrát zpět ne proto, že by chtěl, ale proto, že ho milenka nechtěla.
To by pro mě nebyl dostatečný důvod, proč s ním zůstávat, jestli z něj už necítím, že by mě miloval.
Možná na chvíli, než se děti osamostatní.
Třeba pán má novou milenku.
Ale to všechno jsou jenom domněnky. My můžeme napsat, co bychom dělaly my, ale autorka vlákna se stejně musí rozhodnout podle sebe, co dál.
Mně osobně vadí, když zjistím, že mi partner lže. To už pak nejspíš nebude partner.

Ano, všechno jsou jen domněnky..mě nejvíc vadí, že mi lže...že nevím, na čem jsem...může to být nevinný a může se opakovat další nevěra...přitom jsem mu říkala, že znovu už bych odpustit nedokázala, že by to pro mě byl konec.

Není tady

#12 10. 10. 2013 14:48

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

být na tvém místě, tak by mně asi nejvíc vadila skutečnost, že kdyby ho ta první milenka nekopla do zadele..tak se se mnou už dávno rozvedl..Zůstal tedy jen proto, že neměl ke komu jít. Kdyby měl koule, tak by to dotáhl do konce, když už ti tedy oznámil, že se rozvede. Takže pán je ještě navíc slaboch.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#13 10. 10. 2013 15:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

vendy21 napsal(a):

...Minulý týden se ale stalo něco, co moji důvěru zase nahlodalo. Manžel byl na zahradě, nechal mobil ležet na stole, přišla mu sms...já ji samozřejmě neotvírala a nečetla, ale všimla jsem si, kdo píše, byla to jeho kolegyně z práce. Když přišel manžel domů, tak jsem mu řekla, že mu přišla sms. On si ji přečetl, nic neřekl, jen jsem se zeptala, kdo píše a jestli to je něco důležitýho...byla neděle..prý telefonní operátor. Tak jsem mu řekla, že na jsem si všimla, že to bylo od jeho kolegyně...proč mi teda lže? Začal se vykrucovat a plácat hlouposti, sms hned smazal, tak prý přečíst mi ji dát nemůže, abych mu věřila, že o nic nejde...Ještě bych měla napsat, že manžel pracuje mimo domov a jezdí jen na víkendy..nemám jak se přesvědčit, co dělá přes týden. Prostě jsem mu věřila, nijak ho neomezovala, nekontrolovala...teď ale nevím. Hodně to mnou zamávalo, nevím, co si mám myslet, nemůžu spát...zase se mi vrátila všechna ta hrůza jako před dvěma lety..mám strach a nevím, co mám dělat. Jak byste se zachovaly vy? Moc děkuji za názory.

vendy, jak jsi pouze podle jména na displeji mobilu poznala, že k němu máš přiřadit zrovna manželovu kolegyni z práce va ?!?

Jsem Ti dobrou radou - pokud nejsi skálopevně odhodlána nechat se v případě manželovy prokázané nevěry rozvést, nepátrej a nevyzvídej, ničíš tím jenom sama sebe. I kdybys nakrásně věděla, že manžel s kolegyní z práce udržuje nějaký románek a nechtěla či nemohla ses rozvést, je Ti taková informace v podstatě k ničemu, jedině tak jako pořádný zdroj útrap pussa

"Vědět pravdu" je užitečné jedině v případě, že už máš vypracován podrobný plán, jak odhalenou nevěru řešit, jestliže nic takového nemáš a není zatím ani vhodná situace pro nějaké razantní kroky, nechtěla bych vědět na Tvém místě raději nic stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#14 10. 10. 2013 16:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

rudolf napsal(a):

Nevim fakt co se deje, nemaluju zadny katastroficky scenare... ale kdyz uz by mel teoreticky nejakou pritelkyni, tak je to provtridni krava, ze mu posila sms v nedeli, kdyz je zarucene doma s manzelkou. Ta musi byt hodne blba a chot je pitomec (pardon a za ta slova) protoze ji to dovoli.

Inteligentni chlap je diskretni maximalne.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#15 10. 10. 2013 16:40

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Kiara napsal(a):

vendy, jak jsi pouze podle jména na displeji mobilu poznala, že k němu máš přiřadit zrovna manželovu kolegyni z práce va ?!?

Jsem Ti dobrou radou - pokud nejsi skálopevně odhodlána nechat se v případě manželovy prokázané nevěry rozvést, nepátrej a nevyzvídej, ničíš tím jenom sama sebe. I kdybys nakrásně věděla, že manžel s kolegyní z práce udržuje nějaký románek a nechtěla či nemohla ses rozvést, je Ti taková informace v podstatě k ničemu, jedině tak jako pořádný zdroj útrap pussa

"Vědět pravdu" je užitečné jedině v případě, že už máš vypracován podrobný plán, jak odhalenou nevěru řešit, jestliže nic takového nemáš a není zatím ani vhodná situace pro nějaké razantní kroky, nechtěla bych vědět na Tvém místě raději nic stolt

Je to tak.  Pokud je partner neverny, tak se neda nic delat. A patrat a patrat ...nema cenu.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#16 11. 10. 2013 9:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

vendy21 napsal(a):

laminanonte napsal(a):

Práci mám slušnou, ale taky mám dvě dítka na vysoké škole...takže sama bych to než dostudují ekonomicky zvládala velice těžko...
Ale nevím ani, jak zvládnout to, tvářit se, že se nic neděje..jak si zakázat ty pochybnosti...v té hlavě se to prostě honí vždycky.
Přitom se třeba opravdu děje jen to, že s tou kolegyní manžel chodí na plavání a do posilovny...ale může tam být samozřejmě i víc...to já nevím...každopádně má nějaký důvod mi to tajit, to mě mrzí a ničí důvěru k němu..

Dôvod tajiť to môže byť ten, že ti nechce ublížiť, či už je to nevinné alebo "vinné". Pozri, ja by som dala na intuíciu, ak si necítila nejakú zmenu k horšiemu pred tou SMS, nejaký varovný signál, niečo blbé vo vzťahu - tak by som to pustila z hlavy. Pri vašom životnom štýle by si sa akurát utrápila a aj tak nič nezistila... Ak máš blbý pocit, tak zapátraj, ale maj pripravené prípadné kroky, čo by si urobila keby si si potvrdila neveru. Inak to fakt nemá zmysel...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 11. 10. 2013 10:49

mikuelini
♥♥♥♥♥--

To neni moc optimisticke.Ja bych vyckala,nepatrala ,ale oci bych mela stale otevrene.

Není tady

#18 11. 10. 2013 10:58

rudolf
♥♥♥♥---

A co tak pořádně na pána došlápnout?? Je to slaboch a nevážila bych si ho ať jsou děti na škole nebo ne. Snad by je po rozvodu podporoval i on, ne? Neříkej, že budeš žít  neustále v otázkách, jestli zrovna má pán vztah nebo nemá??? Buď trochu hrdá.

Není tady

#19 11. 10. 2013 12:05

vendy21
♥------

Dnes večer se manžel vrátí z Brna a nějak vůbec nevím, jak se chovat...v neděli odjel takřka bez rozloučení, v týdnu jen poslal sms...vracet se k tomu určitě nebude, spíš bude uražený, že jsem si dovolila mu nedůvěřovat...už v neděli mě nazýval stíhačkou, přitom já chtěla jen vysvětlení, ale on vždycky začně trucovat jako malý kluk, řvát a práskat věcma...
Nevím, jestli má smysl se k tomu vracet...asi ne...jak tady píšete, stejně s tím nic nenadělám, ale tvářit se, že se nic neděje  je sakra těžký...ale na nějaký vyhrocení situace nebo dokonce případný rozvod samozřejmě nejsem připravená...a co se týká dětí, jejich podporování...asi by se hodně mstil (bydlíme v domě mých rodičů, odejít by musel on)...nechci zatěžovat děcka tahaním po soudech a žádáním si o výživné...nějak opravdu nevím, co dál...

Není tady

#20 11. 10. 2013 12:13

vera
♥♥♥♥♥♥-

vendy.....přečti si tady na Babinetu.....x podobných příběhů ......a x rad

Mně to velice pomohlo.....na sobě zapracovat a poskládat si to jinak v hlavě.....a změnit se

Držím palce

Není tady

#21 11. 10. 2013 12:21

rudolf
♥♥♥♥---

Ale tak se brzy zničíš.Nenech si kazit život. Že se chová, jak popisuješ znamená, že nemá čisté svědomí. Prostě ho postav před rozhodnutí a neuhýbej mu kvůli dětem. To je jen pro Tebe taková berlička, že děti nechceš tahat před soud. Ony by tam hlavně ani nemusely- jsou velké jak jsi psala a na VŠ. Na děti se nevymlouvej. Nebudeš žít s manželem, který má vztah jinde- to si uvědom.

Není tady

#22 11. 10. 2013 12:39

vendy21
♥------

rudolf napsal(a):

Ale tak se brzy zničíš.Nenech si kazit život. Že se chová, jak popisuješ znamená, že nemá čisté svědomí. Prostě ho postav před rozhodnutí a neuhýbej mu kvůli dětem. To je jen pro Tebe taková berlička, že děti nechceš tahat před soud. Ony by tam hlavně ani nemusely- jsou velké jak jsi psala a na VŠ. Na děti se nevymlouvej. Nebudeš žít s manželem, který má vztah jinde- to si uvědom.

Žít s manželem, který má vztah jinde fakt nechci...stačilo mi to jednou..
Jinak děti jsou plnoleté, takže o výživné by si musely žádat samy...a s tím minimem, co by mu z jeho platu vyměřili (je OSVČ, vykazuje jen malé příjmy) bysme to opravdu neutáhli...tam by byl velký problém...

Není tady

#23 11. 10. 2013 13:06

rudolf
♥♥♥♥---

To celkem chápu, ale pořád to jsou jeho děti. Pokud by na ně nedával nic, tak by asi musely na brigádu- já vím, že to není ono- ale žít s nevěrným manželem_ Uvidíš s jakou dneska přijede. Držím palce.

Není tady

#24 11. 10. 2013 13:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

rudolf napsal(a):

Toto by som si zasa netrúfla tvrdiť... Keby ťa niekto neprávom obvinil z nevery, ako by si sa správal ty? Ako je známe, Vernosť sa nedá dokázať (to sa dá len nevera), a nie každého baví vysvetľovať, ako sa veci majú...
Čím nechcem povedať, že tá nevera tam nemôže byť, len sa to nedá usúdiť z jeho správania. Netuším, čo bolo v SMS-ke, ale ja si esemeskujem aj s kamošmi, s kamoškiným mužom (máme obaja radi fantasy a sci-fi, na rozdiel od nej,  a občas spolu ideme na film), a so známymi. je fakt, že zatĺkať nemusela nemal, ale... Nevidím to jednoznačne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#25 11. 10. 2013 15:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

vendy21 napsal(a):

Dnes večer se manžel vrátí z Brna a nějak vůbec nevím, jak se chovat...v neděli odjel takřka bez rozloučení, v týdnu jen poslal sms...vracet se k tomu určitě nebude, spíš bude uražený, že jsem si dovolila mu nedůvěřovat...už v neděli mě nazýval stíhačkou, přitom já chtěla jen vysvětlení, ale on vždycky začně trucovat jako malý kluk, řvát a práskat věcma...
Nevím, jestli má smysl se k tomu vracet...asi ne...jak tady píšete, stejně s tím nic nenadělám, ale tvářit se, že se nic neděje  je sakra těžký...ale na nějaký vyhrocení situace nebo dokonce případný rozvod samozřejmě nejsem připravená...a co se týká dětí, jejich podporování...asi by se hodně mstil (bydlíme v domě mých rodičů, odejít by musel on)...nechci zatěžovat děcka tahaním po soudech a žádáním si o výživné...nějak opravdu nevím, co dál...

vendy21: pokud se - celkem oprávněně - ohlížíš na blaho studujících dětí, tak Ti stejně nezbývá nic jiného, než počkat až obě dostudují a celou situaci začít řešit až po jejich promoci stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí