14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Jakou máte zkuenost s léčením závislosti na cukru pomocí stévie?
Není tady
Já závislá jsem, ale stévii jsem nezkouela. Zkusila jsem to pomocí chromu, postupného ubírání, nějakého sladidla nebo nahrazováním sloitými sacharidy.
Není tady
Stévie je super, ale já jsem teďka zkusila čekankovýsirup a je taky výborný a vhodný i pro cukrovkáře... osobně jsme ho nala nejlevněji tady u výrobce, naposled jsme dostala i kuchařku 8-) https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy
Není tady
Sirup sloení: extrakt z kořene čekanky (min. 98%), zvlhčující látka glycerol, karamel, sukralóza
Glycerol se pouívá mj. v kosmetických výrobcích, zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako zvlhčovadlo v zubních pastách, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, výkaček, past, barviv a výbunin (nitroglycerin). Pouívá se té při výrobě bezvodého ethanolu pro odstranění příměsi vody. Můeme ho také nalézt v e-liquidech (náplních) do elektronických cigaret.
Je součástí nemrznoucích směsí, větinou v kombinaci s ethylenglykolem.
V potravinářském průmyslu se uívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín, jako sladidlo např. v lehačkách v bombičkách, jako změkčovadlo elé a jiných cukrovinek atp. Jako součást potravin má označení E 422.
V lékařství se uívá při léčbě otoku mozku jako přísada infuzí, ke sniování nitroočního tlaku, při zácpách ke změkčení stolice ve formě glycerinových čípků nebo jako součást klystýrů.
Ve spojení s propylenglykolem (nebo i bez něj) se pouívá jako náplň do elektronických cigaret (tzv. liquid), který dále obsahuje aroma a nikotin. Poměr VG (Glycerin) a PG (Propylenglykol) určuje dýmovost, chu a ovliňuje úroveň "kopnutí" při vdechu páry.
Sukralóza je umělé sladidlo, které se vyrábí tzv. chlorováním sacharózy (stolní řepný cukr). Výsledkem tohoto několikastupňového syntetického procesu je superodolná sloučenina tří atomů chloru a sacharózy. Tohoto efektu je dosaeno tím, e chlor je vázán ve sloučenině pro iviny nestandardní, tzv. kovalentní vazbou, která je charakteristická pro odolné horniny/minerály (např. křemík, diamant). Tím pádem není nae tělo schopno danou sloučeninu rozloit, protoe enzymová výbava organizmu je schopna těpit pouze tzv. vodíkovou vazbu charakteristickou pro obvyklou potravu.
Není tady