Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 10. 2013 23:26

scala
♥------

Jakou postel vybrat?

Prosím poraďte, vybíráme s manželem novou postel a nemůžeme se rozhodnout mezi masivem a konstrukcí kov + dřevo.

Konkrétně se jedná o
http://www.dekorhome.cz/p/postel-1
http://www.dekorhome.cz/p/postel-jana-180x200-buk

Vyplatila se Vám investice do masivu? Nebo kromě vzhledu není rozdíl oproti jiným postelím nijak znát? Osobně se mi líbí víc ta kovová ale stabilněji vypadá ta z masivu.

Původně jsme měli levnou manželskou postel z Ikei ale moc spokojeni jsme s ní nebyli. Okolo matrace byl asi 10cm dřevěný rám o který jsme neustále "okopávali" palce.

Budu ráda pokud poradíte i jaké rošty doma máte a zda jste spokojeni.

Díky

Není tady

#2 7. 11. 2013 7:21

Lucka22
♥♥-----

Re: Jakou postel vybrat?

Určitě je lepší masiv. Vydrží dlouho, není třeba utahovat šrouby a lépe se o nábytek pečuje. Kombinaci dřeva a kovu osobně nemám moc ráda. Hůře se to udržuje a dřevo nebývá tolik kvalitní. Zkus si přečíst nějaké rady pro výběr postele, na internetu je toho hodně. Nejlépe přímo na stránkách výrobce postelí př. Maxi-postele apod.

Není tady

#3 27. 11. 2013 22:18

ola.45
♥------

Já bych byla raději také pro samotný masiv. Kov mám sice ráda, ale pro postel bych ho vynechala. Zkus se podívat na http://www.matrace-matex.cz/cs/eshop/nabytek , mají tam celkem velký výběr. A co se týká roštů - měl by vyhovovat té matraci, kterou máš.  Anebo koupit dohromady rošt zároveň s matrací. Takže bych ti asi doporučovala zajít přímo osobně se někam zeptat. Tento eshop má i kamenné prodejny, osobně mám dobrou zkušenost s tou v Praze na Novém Městě. Jsou tam milí a ochotní :-) Vybrala jsem si tu matraci a zatím si nestěžuji.

Není tady

#4 13. 12. 2013 12:48

ZuzaK
♥------

Taky jsem nedávno řešila dilema postele, nebo spíš obecně zařizování celé ložnice. Po delších úvahách a spoustě přečtených článků, rad, apod. jsme zvolili taky masiv. Potom nás čekal dlouhý maraton prohlížení postelí, řešení vhodnosti roštů do těch postelí, atakdál.. dřevo musí být odpohledu kvalitní, postel musí ve všech místech pěkně lícovat, nesmí vrzat, matrace do ní musí perfektně sednout. Kov bych brala spíše v jiných místnostech, je takový chladnější a ložnice by měla být především útulná :) A jen takový tip na závěr, koupili jsme nakonec postel Samanta: http://www.slumberland.cz/samanta-1.html, přikoupili k ní výklopné rošty, kvalitní matraci a jsme nadmíru spokojeni. K posteli jsme vybrali skříně ve stejné barvě dřeva a po těch 6 měsících, co ji máme, jsem naprosto spokojená. :)

Není tady

#5 13. 12. 2013 13:29

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Taky ted vedeme diskuse o postelích - podívej se sem - nádhera,co? pullman.cz

Nemusím ani masiv,ani kov,budem hledět hl. na to,at je postel vyšší,další už kupovat nebudem,chceme dálkově polohovatelné rošty,nejlépe s pružinovýi matracemi,ale právě s tí polohování dělají jen v tom pullmanovi,jinak jsou matrace z pěny na polohování.Z pěny moc nadšena nejsem,pružiny jusou mnohem lepší a kvalitnější,tak uvidíme ještě.Mám obavy,aby nám ta pěna nevytvořila vlastně takový lavor v posteli a nebyla časem proleželá.

Není tady

#6 12. 2. 2014 11:12

veru1808
Zablokovaný

Já jsem určitě pro masiv, je bytelnější a krásně vypadá. Před pár roky jsme si koupily postel z mobelixu a sotva nám drží. Kdybych to věděla dřív tak bychom si trochu připlatily a měli bychom kvalitní postel. Mě osobně se libí postele z  http://www.sobnabytek.cz/Kategorie/Postele-z-masivu

Není tady

#7 5. 3. 2014 12:14

Lenul2310
♥------

Taky jsem rozhodně pro nábytek z masivu. Nedávno jsme kupovali celou sestavu do ložnice tady http://www.extra-nabytek.cz/ a jsme spokojení. Aji mě překvapila nízká cena :-)

Není tady

#8 30. 4. 2014 8:49

Polu
♥------

Také souhlasím, že postel z masivu je daleko lepší, než jakákoliv postel z velkých řetězců s nábytkem. Je sice dražší, ale zase vydrží x let. Nicméně vybrat takovou postel také není jednoduché, tady je o tom hezký článek: http://www.novostavbyzprahy.cz/nove-byd … a-matrace/

Není tady

#9 30. 4. 2014 14:17

karfice
♥♥♥♥---

Postel mám z masivu, nechala jsem si jí dělat u zkušeného živnostníka - soukromníka.
Postele z obchodu bych nekupovala - jakože ikea a pod... vůbec.

Není tady

#10 30. 4. 2014 18:09

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Tak my jsme ted taky dokončili komplet obměnu ložnice,byla to fuška - vybrat barvu,tapetu,postel,matrace,překopnout trochu elektřinu,domluvit elektrikáře,malíře a hlavně ty postele.

My máme z firmy materasso.eu boxspring-kontinentální postel+20 cm matrace,vše dohromady i s nožkama má výšku 70 cm.Čelo postele nechal manžel udělat z bukového masivu-natur, moc pěkné.Připadám si ted jak přincezna na hrášku,ale je to bohovský spaní,navíc velmi pohodlné sedání a sesedání z postele,nikam člověk při tom neklesá kdesi ke 40 cm,jak jsme měli manželské postele předtím.Postele máme s motorovýma roštama s bezdrát.el.ovládáním.No a ty už plánujem jako definitivní,po dalších 25 letech už nic obnovovat nebudem muset.Asi bychom na to v těch letech neměli ani mentálně už.

Upravil(a) Jaku (30. 4. 2014 18:11)

Není tady

#11 15. 5. 2014 15:36

Matty06
♥------

Docela pěkný průvodce při výběru postelí jsem našla tady http://www.maxi-postele.cz/Tema/Poradna … nou-postel mimo jiné tam radí i jak vybrat správnou matraci či rošt. Nemáte někdo s tímto eshopem již zkušenosti? Díky:)

Není tady

#12 22. 7. 2014 12:55

Hanulela
♥------

Rozhodně bych před kovovou postelí volila masiv. Dřevo mám nejradši a kvalitní masivní postel je nejlepší. Kovou jsme měli s bývalým přítelem a často se musely dotahovat šrouby, co se povolovaly a taky jak jsme měli pejsky, tak se vždycky rozléhalo po celém pokoji, jak škrábou na okraj postele, na ten kov. Vybrala jsem si postel u žluté haly, mají jak eshop, tak prodejny. A ceny jsou dobré. Rošty a matrace jsem si taky dokupovala u nich

Není tady

#13 22. 7. 2014 14:52

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Já bych šla do masivu smile kov je sice pěkný, ale mám pár známých, co by do ní znovu nešli vissla  my jsme za naši postel dali docela málo, vyráběli jsme sami a jsem maximálně spokojená tummenupp

Není tady

#14 24. 7. 2014 20:43

petanik
♥------

nový blog o stavebnictví a bydlení http://stavebni-servis.eu/

Není tady

#15 4. 8. 2014 21:58

Kamilkaka
♥♥-----

Tak kovovou postel bych si asi nikdy nepořídila, mám je spojené s nemocnicí nebo s vězením, prostě mi přijdou hrozně chladné, neosobní, nedomácí big_smile Navíc třeba na plovoucí podlaze dost kloužou a děsně to vrže big_smile Já mám momentálně krásnou velkou dřevěnou postel, taky od žluté haly, o které tu už byla řeč, a jsem spokojená – je z tmavýho dřeva, protože na mě působí tak nějak tepleji, vlídněji a je krásně vysoká – prostě jako z pohádky big_smile

Není tady

#16 14. 9. 2014 9:53

Radkasil
♥------
Místo: UnO

Postel bych vybírala jednoznačně z masivu, přijde mi to osobně hezčí a konzervativnější, to pro případ, že byste obměňovali a chtěli se původního zbavit, třeba darem. Klasická dřevěná postel zpravidla líp "sedne" do většiny interiérů a s tím souvisí i kovová postel. Pokud se Vám to do ložnice hodí proč ne. Co se týká spání je mnohem důležitější rošt a samotná matrace, tam už začíná pořádnej zmatek, při současné nabídce různých typů a druhů. Pokud je člověk alergik nebo má třeba problémy se zádama asi by bylo záhodné to opravdu více řešit. My pořizovali novou postel před cca půl rokem jako komplet - http://www.supermobel.cz/cs/m-19-akcni- … -a-rostem/ a spokojenost. V případě potřeby se matrace vymění. Jinak ještě k tomu kovu, působí to chladně a pokud je to jako starší postele (máme jednu takovou skládačku), tak je to hrozně časem rozvrzané

Pravda si nedá poroučet ani všeobecně přijímanou tradicí, ani souhlasem všech. B. Pierre

Není tady

#17 14. 1. 2015 23:16

denissa
♥------

Nám se podařilo sehnat postel z masivu za 10 tisíc v obchodě prospánek v brně ve futuru.Vypadá dobře,má takový moderní jednoduchý design a vypadá hodně pevně,zatím z ní máme velkou radost tak snad nám to vydrží.

Není tady

#18 23. 2. 2015 17:41

MartinkaH8
♥♥-----

Ahoj, postel urcite od firmy hästens my s manzelem mame tuto postel i s matraci a jsme velice spokojeni smile

Není tady

#19 25. 3. 2015 21:25

eliskamatlova
♥♥-----

To uz je kazdeho vec, postel je dulezita vec do zivota pro zdravi a odpocinek do postele by se melo investovat asi nejvice z bytu smile takhle to beru ja

Není tady

#20 26. 3. 2015 15:56

helenaoparilova
♥------

To záleží na vašem vkusu.

Není tady

#21 29. 4. 2015 9:25

AllčaV
♥♥-----

Záleží na každém co mu vyhovuje a je mu příjemné. Já jsem našla super článek o tom jak vybrat http://postelezmasivu.blogspot.cz/p/man … stele.html

Není tady

#22 21. 6. 2015 9:48

Celina28
♥------

Nedávno jsme kupovali celou sestavu do ložnice tady www.luksusportal.pl/en/wnetrza-i-wyposazenie/prezentacje/linen-fashion. Je to asi dobrá kvalita?

Není tady

#23 14. 7. 2015 18:52

rossi
♥------

Dobrý den,

my si pořizovali masivní postel.. nechtěla jsem žádnou postel z dřevotřísky nebo něčeho takového a zároveň jsem nechtěla ty válendové postele ty mi přijdou hrozné.. koupili jsme si nakonec http://www.matracetropico.cz/laura-1.html a jsme s ni naprosto spokojeni.. do toho matrace z líné pěny, vybrané podle váhy pro mě a pro manžela a fakt můžu jen doporučit.. investice do masivu je podle mě velmi dobrá investice..

Není tady

#24 22. 10. 2015 18:43

pajusska
♥------

no masivní postel je určitě to nejlepší ale ne každý na to má no.. jako podle mě je základ matrace..taky jsme nakupovali matrace přes matracetropico.cz a jsme velmi spokojeni.. jako do těch peníze dám do postele se mi nějak moc peněz dávat nechce když to jde i levněji

Není tady

#25 22. 10. 2016 20:49

eliskamatlova
♥♥-----

My máme teď novou postel do našeho malého bytu od pravan.cz a jsme velice spokojeni s pritelem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí