18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím,
je mi 37let a na těchto stránkách jsem se ocitla,protoe hledám radu jak ít dál.sad
Je to 8 měsíců,co se můj manel(39) zamiloval do kolegyně z práce..21let. Jsme spolu 19let,máme 19 a 8 letou dceru.
Celou dobu se ná vzah odvíjel od jeho árlivosti,ze začátku jsem to brala jako důkaz jeho velké lásky.Nepřál si abych
chodila do práce,prý by nás to stejně nevytrhlo....Ze začátku mi to vyhovovalo,byla jsem starostlivá manelka a kde
jsem se hla tam jsem chodila s dcerou,aby neměl důvod árlit.ádné kavičky z kamarádkami a podobně...nic.
Společná přátelství odboural tím,e vdy árlil na partnera mé kamarádky,bez důvodu,stačilo kdy jsem se dobře
bavila,smála,byla astná.U za tím viděl víc.Take kromě rodinných přátel,nám v podstatě nezůstal v podstatě nikdo,
kromě jediného mladého páru a to jen proto,e cítí sympatie k Petře,přítelkyni Jirky a mé nejlepí kamarádce.
Abych se vrátila zpátky,tvrdí mi,e je to pouze kamarádka z práce,ale s kterou si fakt rozumí,začal s ní po práci chodit na pivo,chodí opilý.Zatím s ní asi nic nemá,ale cítím,
e je zamilovaný,tvrdí mi e jsem dost atraktivní na to,abych si nala někoho jiného kdo by mě netrápil.Je to holčina,
která ije kalbama,cigárama,hospodou a já jsem u troku mimo.Přitom docela pravidelně,chodíme na pivko,jezdíme
na motorce,procházky s malou,ale chápu e po 20 letech vztahu nemůu čekat,e ze mě bude celý vedle,i kdy se
snaím vypadat stále upraveně,dbám o sebe,ale 21 u mít nikdy nebudu-bohuel:(
Asi se ptáte co tady řeím,e jsem blbka,ale bohuel zatím bez jeho příjmu,bych neutáhla barák,malá o něho pláče,ale
největí problém je v mé hlavě,e se od něj nedokáu psychicky odpoutat,vím,e jsem hloupá,ale mám fóbický strach z toho,e zůstanu sama a psychicky to nezvládnu,přes to vechno ho mám po těch 20 letech ráda. Je to o to horí,e jsem před 10 lety přila o otce,který půl roku umíral na rakovinu a já jsem do poslední chvíle věřila,e neumře,no za půl roku jsem začala zvracet,nemohla pozřít vůbec nic a bála se úplně veho,onemocněla jsem depresemi.Začala jsem se léčit,zabralo to,chodila jsem na terapie a brala jsem udrovací léčbu.Za dva roky mi zemřel tragicky 19 synovec,který bydlel naproti nám,opravdu blízký,úasný kluk. Take se můj stav zhoril,nicméně
také jsem se z toho časem dostala,ale dodneka beru antidepresiva,sice ty nejslabí,ale beru. Ale proč jsem se o tomto vůbec zmínila,nechci být litována a pochopena v tom,e pokud mám nějaký ivotní výkyv,tak moje psychika se mnou zacloumá takovým způsobem,e si nevím sama se sebou rady,a kdyby tady nebyly dcery a moje mamka,tak se přiznám,e bych to zkončila. Vím,e nejsem sama v ivotě kdo má trápení,ale já u nemůu...
Není tady
Lennys, nemám podobné problémy , take ze svých zkueností nemohu nic nabídnout.
S antidepresivy je to sloité a bez nich jetě horí - tady by bylo potřeby Ivany, aby ti něco napsala.
Ale na jakékoli problémy pomáhá, kdy se začne trochu víc mít ráda - kdy sama sebe opečovává, hýčká a rozmazluje. Ne, neboj se, e tě poenu nakoupit nový hadry a ke kadeřníkovi
Ale stojí za to si uvědomit, e jsi jedinečná a e nejsi součástí někoho jiného. To se jen tak povídá, ale jako se nikdo za tebe nenarodil a nikdo za tebe neumře, tak nikdo neije tvůj ivot. Tedy se musí naučit vycházet se svým nejbliím člověkem - a to jsi ty. A to bude umět, nebude mít strach ze samoty.
Tvůj mu momentálně zblbnul a nabádá tě, aby sis někoho nala. No jasan, myslí, e se mu uleví. Ale jakmile bys to dotáhla do konce, začne zase árlit. A bude zle. Take vykali se na podporu zvenčí, musí ji najít uvnitř.
Drím palce, pa, Jess.
Není tady
Tak holka vítej mezi námi, oputěnými. Já za pár dnů oslavím rok od provalení nevěry (také "kamarádka" z práce). Vyhodila jsem ho v ten samý den, okamitě se rozvedla (po 17 letech) a celý čas se snaím nějak to zvládnout a přeít. První tři měsíce si ani neamatuji, pak půl roku pláče a smutku, pak jsem se konečně lehce zamilovala a tento vztah mi pomohl zapomenout na ex a poslední tři měsíce u se rozkoukávám a hledám vztah. Nebude to asi lehké, ale není to u trápení a jsem dokonce ráda, e jsem se rozvedla. I kdy to tak bolelo. Ten můj nestál za moc. Ale trvalo mi si to uvědomit. Antideresivám bych se nebránila, pomohou od té strané bolesti. Zva je.
Nepomůe nic, jen čas. Za mě : a vypadne za ní - a buď zvolí tebe, nebo ji. Hodně se jich vrací (můj se nevrátil).
Drím ti palce, dr se. A dělej jen to, co cítí, co chce.
Myslím, e a nový vztah opravdu ve "přikryje".
Není tady
Lennys, od nás odeel můj BM před sedmi lety. Celý ivot jsem více nebo méně trpívala depresemi. Rozchod jsem nesla těce. Strávila jsem mimo jiné 7 týdnů na psychiatrii z důvodu těké deprese.Kdy jsem nala sebe samu, stala se po rozvodu zdravě sebevědomou enou, přestala jsem trpět i depresemi. U několik let je nemám. Pomohla mi spousta věcí. Psychoterapie, antidepresiva, psychiatrie, mé okolí, ale myslím, e předevím to, e jsem chtěla změnit svůj svět. Dnes mi někdy chybí rodina, ale nechybí mi BM. Myslím, e u jsem ho nemilovala, kdy odcházel, jen jsem na něm byla příli závislá a hlavně jsem se bála, jak sama zvládnu dalí ivot. Zvládla jsem a zvládám a mám ho hezčí, ne kdybych dál ila ve vztahu, kde u není láska. Nemluvím o obyčejném mít rád. Ale o skutečné lásce, kdy se partneři milují.
Rozchod se dá přeít a ivot po něm můe být krásnějí. Jen nic nepřikrývat, nehledat záchranu v jiných, nato rychle v jiném partnerovi, ale najít ji v sobě. Přikrývání čehokoliv je jen schovávání kostlivce do skříně. Je třeba se postavit vemu čelem, přijmout v první řadě sama sebe takovou, jaká jsi, být k sobě upřímná a otevřená. Stát se zdravě sebevědomou enou. A hlavně se nebát. ivot je krásný, není třeba mít strach. Kdy ho člověk má, přivolává si do ivota právě to, čeho se bojí. A to není třeba.
Upravil(a) Eva. (27. 9. 2013 17:47)
Není tady
Chlapisko at si leze za jinou ,nech ho plavat .. Ja jsem toho mojeho taky vyvalila .At otravuji zivot jinym ,takovy nestoji ani za zlamanou gresli
Není tady
Eva to napsala perfektně. A po tom ukrutném utrpení je to fakt super ivot. Hezčí. Nevěřila jsem tomu. Zdálo se mi to nemoné!!!
To přikrývání - ne bolesti, ale hrobu s manelstvím.
Není tady
orelo, je to tak!!! ale trvalo mi ne mi to dolo!
Není tady
Eva. napsal(a):
Lennys, od nás odeel můj BM před sedmi lety. Celý ivot jsem více nebo méně trpívala depresemi. Rozchod jsem nesla těce. Strávila jsem mimo jiné 7 týdnů na psychiatrii z důvodu těké deprese.Kdy jsem nala sebe samu, stala se po rozvodu zdravě sebevědomou enou, přestala jsem trpět i depresemi. U několik let je nemám. Pomohla mi spousta věcí. Psychoterapie, antidepresiva, psychiatrie, mé okolí, ale myslím, e předevím to, e jsem chtěla změnit svůj svět. Dnes mi někdy chybí rodina, ale nechybí mi BM. Myslím, e u jsem ho nemilovala, kdy odcházel, jen jsem na něm byla příli závislá a hlavně jsem se bála, jak sama zvládnu dalí ivot. Zvládla jsem a zvládám a mám ho hezčí, ne kdybych dál ila ve vztahu, kde u není láska. Nemluvím o obyčejném mít rád. Ale o skutečné lásce, kdy se partneři milují.
Rozchod se dá přeít a ivot po něm můe být krásnějí. Jen nic nepřikrývat, nehledat záchranu v jiných, nato rychle v jiném partnerovi, ale najít ji v sobě. Přikrývání čehokoliv je jen schovávání kostlivce do skříně. Je třeba se postavit vemu čelem, přijmout v první řadě sama sebe takovou, jaká jsi, být k sobě upřímná a otevřená. Stát se zdravě sebevědomou enou. A hlavně se nebát. ivot je krásný, není třeba mít strach. Kdy ho člověk má, přivolává si do ivota právě to, čeho se bojí. A to není třeba.
souhlasím..
Není tady
sipova napsal(a):
Tak holka vítej mezi námi, oputěnými. Já za pár dnů oslavím rok od provalení nevěry (také "kamarádka" z práce). Vyhodila jsem ho v ten samý den, okamitě se rozvedla (po 17 letech) a celý čas se snaím nějak to zvládnout a přeít. První tři měsíce si ani neamatuji, pak půl roku pláče a smutku, pak jsem se konečně lehce zamilovala a tento vztah mi pomohl zapomenout na ex a poslední tři měsíce u se rozkoukávám a hledám vztah. Nebude to asi lehké, ale není to u trápení a jsem dokonce ráda, e jsem se rozvedla. I kdy to tak bolelo. Ten můj nestál za moc. Ale trvalo mi si to uvědomit. Antideresivám bych se nebránila, pomohou od té strané bolesti. Zva je.
Nepomůe nic, jen čas. Za mě : a vypadne za ní - a buď zvolí tebe, nebo ji. Hodně se jich vrací (můj se nevrátil).
Není tady
sipova napsal(a):
no to zní straně
Není tady
lenyys a co chce teda dělat ? čekat, jestli ho to nepřejde a dál si nechat někoho, kdo tě odříznul od vech kamarádů, známých ? já bych neřekla, e takovej chlap je nějáká výhra ..
Není tady
No, ono ti asi nezostáva nič iné, len prija realitu, mono i aj siahnu na dno - a odrazi sa od neho k novému, inému ivotu. Či lepiemu, to záleí hlavne na tebe...
Není tady
Ano také si myslím, e bohuel je nejlepím způsobem "řeení" přijmutí reality. Některé věci se z ní nedají odpárat (city) a strach zatemňuje mysl i dui. Někde ten lepí a světlejí zítřek tam zcela jistě je. V tomhle věku to bývá u chlapů častý projev jejich útěku před skutečnostmi... snaha omládnout a získat ze ivota nějaké vzruení, leč je to velmi neastná cesta a zpravidla je i lichá.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sipova napsal(a):
Myslím, e a nový vztah opravdu ve "přikryje".no to zní straně
má nějaké vlastní zkuenosti či rady?
Není tady
sipova napsal(a):
Eva to napsala perfektně. A po tom ukrutném utrpení je to fakt super ivot. Hezčí. Nevěřila jsem tomu. Zdálo se mi to nemoné!!!
To přikrývání - ne bolesti, ale hrobu s manelstvím.
tak to gratuluji k super zivotu .... ja mam k nemu jeste hodne daleko
Není tady
Kely napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sipova napsal(a):
Myslím, e a nový vztah opravdu ve "přikryje".no to zní straně
má nějaké vlastní zkuenosti či rady?
ty ses pasovala na její mluvčí ? já bych řekla, e ípová se umí docela sluně vyvejknout sama.
Není tady
Grainne napsal(a):
sipova napsal(a):
To přikrývání - ne bolesti, ale hrobu s manelstvím.tak to gratuluji k super zivotu .... ja mam k nemu jeste hodne daleko
aby ses nedivila - kdy to najednou přijde !!! a bude to tak hezké, e ti to bude podezřelé a bude ti trvat, ne přestane vyhlíet kde je schovaný nějaký bubák
já se furt bojím co se po ... .moná se u budu bát pořád - protoe mi ex vrazil kudlu do ivota absolutně nečekaně, tak u budu furt připravená na cokoliv (jestli je to vůbec moné)
Není tady
sipova napsal(a):
Grainne napsal(a):
sipova napsal(a):
To přikrývání - ne bolesti, ale hrobu s manelstvím.tak to gratuluji k super zivotu .... ja mam k nemu jeste hodne daleko
aby ses nedivila - kdy to najednou přijde !!! a bude to tak hezké, e ti to bude podezřelé a bude ti trvat, ne přestane vyhlíet kde je schovaný nějaký bubák
já se furt bojím co se po ... .moná se u budu bát pořád - protoe mi ex vrazil kudlu do ivota absolutně nečekaně, tak u budu furt připravená na cokoliv (jestli je to vůbec moné)
Uplne presne .... tak ono u mne to hezke prichazi ... az to sama nechapu ..... ale jak jsi napsala stale vyhlizim bubaka ... take budu radeji pripravena nez znovu prozivat ten sok z necekaneho konce
Není tady
supééér Grainne !!! ale je fakt těké věřit, viď. ivot je plný překvapení - bylo zle, aby mohlo přijít to lepí !!!
no a k ex ??? - je to neuvěřitelné, ale den poté, co jsem seznámila syna s přítelem, se (po 3/4 roku) synovi ozval ex - a řekl mu, e ho přítí pátek odveze z internátu domů !!! nechápu, nevím co ho najednou popadlo syna kontaktovat a vadí mi, e přijede k baráku. mohl se s ním sejít v restauraci, nechápu proč takové gesto (nikdy pro něj nechtěl jet na intr - a jezdí autobusem)
asi se na ubytovně nudí. synovi jsem řekla, a mu o mě nic neříká, já se o něj také nezajímám, nepatří u do naeho ivota.
nejsem jetě úplně srovnaná, to určitě ne, ale uívám si nového ivota stále víc a víc.
a kdybych zůstala zase sama? no a?
Není tady
sipova napsal(a):
supééér Grainne !!! ale je fakt těké věřit, viď. ivot je plný překvapení - bylo zle, aby mohlo přijít to lepí !!!
no a k ex ??? - je to neuvěřitelné, ale den poté, co jsem seznámila syna s přítelem, se (po 3/4 roku) synovi ozval ex - a řekl mu, e ho přítí pátek odveze z internátu domů !!! nechápu, nevím co ho najednou popadlo syna kontaktovat a vadí mi, e přijede k baráku. mohl se s ním sejít v restauraci, nechápu proč takové gesto (nikdy pro něj nechtěl jet na intr - a jezdí autobusem)
asi se na ubytovně nudí. synovi jsem řekla, a mu o mě nic neříká, já se o něj také nezajímám, nepatří u do naeho ivota.
nejsem jetě úplně srovnaná, to určitě ne, ale uívám si nového ivota stále víc a víc.
a kdybych zůstala zase sama? no a?
jj, taky u k tomu začínám docházet ... asi to bude to nejlepí , co můu udělat
Není tady
Selima napsal(a):
počkej na silvestra, to mně to zase chytne
Není tady
Na Silvestra můe přijet za mnou. Budu na Břevnově hlídat vnoučátka
Není tady
Eva. napsal(a):
super nápad , akorát dost daleko
Není tady
Grainne napsal(a):
Eva. napsal(a):
super nápad , akorát dost daleko
Sedne na metro nebo na tramvaj nebo na obojí a je to.
Není tady