29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
V klidu moje německá ovčanda sežrala i tři palice česneku i se šlupkama a v pohodě.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Kaly, díky. Já četla o postižení jater, chudokrevnosti.... tak jsem si to radši chtěla ověřit.
já když si chci skutečně něco ověřit a na záleží mi na tom, tak si zavolám na příslušná místa. kdybych měla stach o psa, nepíšu na net, IHNED volám lékaři.
tuli, neber to jako kritiku , ale jako pouho pouhé konstatování......
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Ahoj,
myslíte, že když náš kokršpaněl sežral asi 2 větší stroužky česneku, nic to s ním neudělá? Zatím tedy opravdu dost prdí.
Moje mama cesnek pridavala psovi sem tam do zradla,pry kvuli odcerveni.Pes se dozil 16 let.
Není tady
aprill napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Kaly, díky. Já četla o postižení jater, chudokrevnosti.... tak jsem si to radši chtěla ověřit.
já když si chci skutečně něco ověřit a na záleží mi na tom, tak si zavolám na příslušná místa. kdybych měla stach o psa, nepíšu na net, IHNED volám lékaři.
tuli, neber to jako kritiku , ale jako pouho pouhé konstatování......
April,
díky, jako kritiku to neberu. Kdybych viděla, že je psovi blbě, jela bych k veterináři. A taky jsem četla o tom, že lidé přidávají česnek do žrádla kvůli odčervení.
Není tady
Dávala jsem vždycky oběma psinkám občas do žrádla - teda jedné, druhá žrala s chutí celé stroužky - babička mi kdysi říkala, že jim jako dětem dávali jíst česnek ve škole, kvůli "červíkům" - tak nevím, ale je fakt, že s pejskama jsem na odčervení byla preventivně asi 2x a 1x ročně když jim dělali kontrolu hovínek, tak odčervit nepotřebovali :-)
Není tady
taky dáváme psovi jednou za čas česnek (nejradši ho má na topince..
). poradili nám to kvůli odčervení..
a pejskovi je dneska 14 let a bez problémů..
Není tady
Ahojte, naše dítě pos.ralo během hodiny 3 pleny... - Není to moc? .......
(teda , lidi, vážně, vaše starosti bych chtěl mít !!!)
Není tady
Vachu,
no pokud pes začne ukrutně prdět, mrkneš se na internet a zjistíš, že sežrání většího a velkého množství česneku může způsobit závažné komplikace, tak se ptáš, kolik je větší a velké množství česneku a zda radši nemáš zavolat veterináři / nebo zda ze sebe neuděláš blbce. Pro mě je třeba větší množství česneku už právě ty 2 stroužky.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Vachu,
no pokud pes začne ukrutně prdět, mrkneš se na internet.....
To je furt dokola: Já prdění psa nikdy neřešil - my jsme se psem nikdy nebydleli - my ho vždycky měli jen na dvorku v boudě, max. tak v zimě v mrazech bydlel na prosklenné verandě... (měl odsud pěkný výhled po okolí)
Doma jsme chovali vždy jenom DĚTI.
A dnes už nebydlíme ve vile, ale v bytovém domě - a zde trpíme kvůli sousedce, která si o sobě myslí, jaká je to milovnice pejsků, ale při tom bývá celá odpoledne kdesi v čudu a její dva pejsckové celou tu dobu štěkají a štěkají jak o život...
Není tady
Chtěl jsem tím vysvětlit, že PSA nikdy nebudu stavět na roveň člověku ... ač mám psy rád, tak vždy pro mne budou jen zvířetem, tedy něčím, kvůli čemu nehodlám ze sebe dělat citlivku...
Česneku se nám vždy na zahradě válelo habaděj - a bylo nám úplně jedno, zda náš pes nějaký česnek sežral, anebo nesežral... Pokud by mu z toho bylo blbě, byla by to jen jeho blbost.
Jo, vzpomínám si, jeden z našich psů žral s oblibou uhlí... (asi cítil, že to potřebuje na trávení - tak jsme to nijak neřešili).
On to taky dlouho nedělal, slupnul pár malých kousků, jeden dva dny si dopřával... a pak toho sám nechal.
Není tady
Aha, Vachu, tak tobě vadí dělat ze sebe citlivku
No vidíš a to já klidně přiznám, že mi na mém psovi záleží, že ho mám ráda jako přítele a že mi na něm záleží a nerada bych mu ublížila. Takže tak.
Bejt na psychologickým, napsala bych ti k tomu ještě něco dalšího, ale jsme na zvířecím, takže to asi dál nebudeme z tvého úhlu pohledu rozebírat
Není tady
Vachu, ty jsi kůň! A nyní se nabízí otázka, kde chovat koně, udeří-li silné mrazy
Není tady
lupina montana napsal(a):
Vachu, ty jsi kůň!
A nyní se nabízí otázka, kde chovat koně, udeří-li silné mrazy
Udeří-li mrazy, je dozajista moc dobré ve stáji trochu zatopit - třeba v krbu ...
Není tady
Vachu napsal(a):
Chtěl jsem tím vysvětlit, že PSA nikdy nebudu stavět na roveň člověku ... ač mám psy rád, tak vždy pro mne budou jen zvířetem, tedy něčím, kvůli čemu nehodlám ze sebe dělat citlivku...
Česneku se nám vždy na zahradě válelo habaděj - a bylo nám úplně jedno, zda náš pes nějaký česnek sežral, anebo nesežral... Pokud by mu z toho bylo blbě, byla by to jen jeho blbost.![]()
Jo, vzpomínám si, jeden z našich psů žral s oblibou uhlí... (asi cítil, že to potřebuje na trávení - tak jsme to nijak neřešili).
On to taky dlouho nedělal, slupnul pár malých kousků, jeden dva dny si dopřával... a pak toho sám nechal.
vachu, já se teda za citlivku nepovažuju, ale pokud si pořídím zvíře, nesu za něj odpovědnost, takže řešit, co kde sežral a jestli mu to nemůže ublížit mi přijde normální.
ty asi nebudeš typ člověka, kterýmu zvíře přiroste k srdci, co
Upravil(a) PPavlaa (12. 10. 2013 9:21)
Není tady
Mně přijde přehnané kvůli dvěma stroužkům česneku, které sežral pes, cokoliv řešit.
Není tady
když s tím tulipánka neměla zkušenosti, tak se prostě asi lekla, jestli mu to nemůže ublížit. nevidím na tom nic špatného.
Není tady
Už to asi není aktuální, ale autorku naprosto chápu a taky bych se starala...
Česnek by mě ale nevyplašil, máme žroutku jiné ligy. Už jsem v tomto směru zkušená. nesezrala doposud snad jen ocel a plech. Jinak kamení, štěrk, uhlí, hlínu, PVC,kalhotky (její vlastní), antikoncepci, kancelářské spony....to jen namátkou letos.
Mohlo by se zdát, že se o psa nestarám, ale opak je pravdou . Je velmi vynalézavá a flexibilní a má (bohužel) větší invenci, než já.
Ale nedosahuje kvalit jedné čuby, (viděla jsem to na Nat geo wild), která sežrala násadu od mopu. Teleskopickou!!!
Není tady
náš pes je stále ještě naživu
a navrch odčervenej
Není tady
říká se že to odčerví, ale prý ne. (info od veta - to je jasný- komu by prodal odčerv.tbl)
Jasně že je naživu. Jen asi voněl...ne?
Moji psi pořád něco žerou. To bych je musela mít s náhubkem i doma (i ty malý 7kg).
V zimě je jejich vášní dřevo. Tahaj mi ho od krbu. Mají to zakázaný, tak postupují jako oragnizovaná mafie. Jeden dřevo krade (potichu), předá ho druhému a třetí mě zatím nějak zaměstnává. Jakmile to zjistím, vrhnu se na toho prvního zloděje (strášně dostane), ale třetí pes už ožírá poleno na koberci. Druhej, aby neztrácel čas mezitím vyžírá hlínu z květináčů. A pak se děj opakuje, jen si vyměněj pořadí. Během 5 min. mám z obyvákokuchyně doslova kůlničku na dříví s rozsypanou hlínou a navíc mokrou, protože dřevo musej pěkně zapíjet, ne?
Není tady
postupují jako oragnizovaná mafie
Nakonec jsou to smečkový zvířata...
Můžeš bejt ráda, že stejně organizovaně neloví třeba sousedovic slípky.
Není tady
helena napsal(a):
postupují jako oragnizovaná mafie
Nakonec jsou to smečkový zvířata... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Můžeš bejt ráda, že stejně organizovaně neloví třeba sousedovic slípky.
jo tak to už jsme řešili, neboť sousedi maj skutečně slepice . Jsem nucena přemýšlat o několik kroků dopředu - to mě naučili bezvadně. Naštěstí máme velkou zahradu a můžu jim vymezit dobře oplocenou část (s betonovou podezdívkou!)
Není tady
Jsem nucena přemýšlat o několik kroků dopředu - to mě naučili bezvadně.
Aspoň nezatuchneš...
Není tady