29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
nejspíš to tak začala dělat v době, kdy ji to rozpočet tolik nenabourávalo. a nejde přece o to, aby mu to ulevilo, prostě mu to asi dělávalo radost. a tak, jak si na tenhle pravidelnej přísun zvyknou zdravé děti, zvykl si i on. odnaučit se to, se kolikrát neobejde bez vztekání ani u těch zdravých, natož u něj ..
Není tady
jinak já se teda přiznám, že nevím o autistech zhola nic. setkala jsem se s nimi jen 2x - v práci jsme měli autistu na brigádě a vím jen, že když měl jít domů, musel někdo z nás za ním jít a říct mu, aby šel .. že když jsme něco chtěli, neměli jsme k němu chodit zezadu, z boku, ale zepředu a neměli jsme se ho dotýkat ..
a jednou jsem u známé viděla syna autistu a byla teda docela přepadlá z toho, jak vyváděl, když tam ležela věc, která tam běžně neleží .. tak dlouho se ptal a opakoval, kdo to tam dal, pořád dokola, dokud tu věc nedala pryč ..
myslím, že to musí být dost náročný
Není tady
Je to těžký, autismus má různý formy. Andy by se měla kontaktovat s nějakým klubem rodičů autistických dětí. Nevím,odkud Andy je. Ale tady jsou nějaký odkazy,může konzultovat svoje problémy s někým, kdo to zná prakticky, kdo má s takovým dítětem zkušenosti. Poradí jí i to, jak se synkem jednat v jakých situacích, jak ho něco odnaučit nebo naučit.
http://www.os-medvidek.cz/
http://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstv … zat-mnoho/
Na netu určitě něco najde. Chápu, že je to vyčerpávající a náročný, ale prostě musí přijmout realitu. Lehko se to říká, hůř dělá, ale má jinou možnost? Klučíka může něco naučit, navyknout ho na jiný rituály. A rozpočet bych si na jejím místě udělala. Spočítat, kolik skutečně přítel přispívá a nečekat, že jí přítel finančně pomůže. Asi nemůže. Pak by měla zvážit, jestli sním chce za těchto okolností zůstat.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Je to těžký, autismus má různý formy. Andy by se měla kontaktovat s nějakým klubem rodičů autistických dětí. Nevím,odkud Andy je. Ale tady jsou nějaký odkazy,může konzultovat svoje problémy s někým, kdo to zná prakticky, kdo má s takovým dítětem zkušenosti. Poradí jí i to, jak se synkem jednat v jakých situacích, jak ho něco odnaučit nebo naučit.
http://www.os-medvidek.cz/
http://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstv … zat-mnoho/
Na netu určitě něco najde. Chápu, že je to vyčerpávající a náročný, ale prostě musí přijmout realitu. Lehko se to říká, hůř dělá, ale má jinou možnost? Klučíka může něco naučit, navyknout ho na jiný rituály. A rozpočet bych si na jejím místě udělala. Spočítat, kolik skutečně přítel přispívá a nečekat, že jí přítel finančně pomůže. Asi nemůže. Pak by měla zvážit, jestli sním chce za těchto okolností zůstat.
Mám dojem, že tu někde Andy psala, že o to moc nestojí.
Není tady
Aha, a o co vlastně stojí? O peníze?
Není tady
Modroočka napsal(a):
proč, když se řeší její syn, do toho pleteš prachy ? jasně přece psala, že by chtěla, aby si její ex bral oba syny, aby si mohla trochu dáchnout .. což samozřejmě úplně chápu, ale nejsem schopná posoudit, co je nebo není pro jejího syna vhodné .. ale je jasný, že by ten víkend byl úplně o něčem jiným, kdyby mohla vypnout a nebýt v pohotovosti.
Není tady
Kdy můžou o víkendu vypnout rodiče (matka) autistického dítěte, kteří žijí ve společné domácnosti? Kdy ho můžou na víkend někam dát? hm.
Není tady
modrovous napsal(a):
Je fakt uchvancující, jaká spousta lidí tady má jasno, co se týče výchovy autistického dítěte, a ví přesně, co by andy měla nebo neměla a co dělá všechno blbě.
Někdo proto, že má dvě děti, a tak nabyl dojmu, že na rozdíl od matky jedináčka je jediný povolaný udílet rady všeho druhu, někdo se pro změnu domnívá, že když viděl Rain Mana, ví vše o autistech.
Holky, proboha, vzpamatujete se. Trocha empatie by neškodila.
Jedna jako druhá tu kolikrát skuhráte nad kravinama, ale když si tu postěžuje andy, tak podle vás skuhrá moc.
Umíte si vůbec představit tu únavu matky, která je na takto postižené dítě sama, k tomu péče o druhé dítě a práce...
Já teda smekám před každou, která tohle dá, a neumístí třeba dítě do ústavu.
Jestlis jednou nebo druhou měla na mysli mě, tak já už jsem tady léta neskuhrala. Natož nad kravinama.
Není tady
Není tady
Eva. napsal(a):
Kdy můžou o víkendu vypnout rodiče (matka) autistického dítěte, kteří žijí ve společné domácnosti? Kdy ho můžou na víkend někam dát? hm.
třeba to jde, kdo ví.
a taky jsou an to dva.
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Je fakt uchvancující, jaká spousta lidí tady má jasno, co se týče výchovy autistického dítěte, a ví přesně, co by andy měla nebo neměla a co dělá všechno blbě.
Někdo proto, že má dvě děti, a tak nabyl dojmu, že na rozdíl od matky jedináčka je jediný povolaný udílet rady všeho druhu, někdo se pro změnu domnívá, že když viděl Rain Mana, ví vše o autistech.
Holky, proboha, vzpamatujete se. Trocha empatie by neškodila.
Jedna jako druhá tu kolikrát skuhráte nad kravinama, ale když si tu postěžuje andy, tak podle vás skuhrá moc.
Umíte si vůbec představit tu únavu matky, která je na takto postižené dítě sama, k tomu péče o druhé dítě a práce...
Já teda smekám před každou, která tohle dá, a neumístí třeba dítě do ústavu.Jestlis jednou nebo druhou měla na mysli mě, tak já už jsem tady léta neskuhrala.
Natož nad kravinama.
řekla bych, že to bylo myšleno všeobecně, k těm co tu psaly, co dělá blbě, nebuď zase vztahovačná ..
u tebe je přece jasný, že ty nikdy neskuhráš, protože ty jsi paní dokonalá, co má ten dokonalej život, že ..
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Eva. napsal(a):
třeba to jde, kdo ví.
a taky jsou an to dva.
Nebo taky ne, když se otec chová tak, jak se choval andin muž a proto od něj odešla.
Každý si potřebuje občas zaskuhrat. Ale jestli sis vše přečetla, myslím, že dáš za pravdu, že Andy bude skuhrat pořád. I kdyby bydlela ve zlatém paláci a muž ji nosil na rukou a vydělával miliony. Pak bude zase skuhrat, že nechce zlatý palác. Že chce třeba diamantový...
A taky není schopná nést důsledky svých vlastních rozhodnutí.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
proč, když se řeší její syn, do toho pleteš prachy ? jasně přece psala, že by chtěla, aby si její ex bral oba syny, aby si mohla trochu dáchnout .. což samozřejmě úplně chápu, ale nejsem schopná posoudit, co je nebo není pro jejího syna vhodné .. ale je jasný, že by ten víkend byl úplně o něčem jiným, kdyby mohla vypnout a nebýt v pohotovosti.
Jasně psala, že má málo peněz, to bylo úplně první, co tady napsala,že má nedostatek financí.
Není tady
Eva. napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Eva. napsal(a):
třeba to jde, kdo ví.
a taky jsou an to dva.Nebo taky ne, když se otec chová tak, jak se choval andin muž a proto od něj odešla.
Každý si potřebuje občas zaskuhrat. Ale jestli sis vše přečetla, myslím, že dáš za pravdu, že Andy bude skuhrat pořád. I kdyby bydlela ve zlatém paláci a muž ji nosil na rukou a vydělával miliony. Pak bude zase skuhrat, že nechce zlatý palác. Že chce třeba diamantový...
A taky není schopná nést důsledky svých vlastních rozhodnutí.
Hmm, tak nějak podobně to vidím taky.
Má málo peněz, ale utrácí za zbytečnosti, pak jí chybí na důležitý věci.
S autistickým chlapečkem si občas neví rady, ale nechce se spojit s někým, kdo má taky autistický dítko, přitom se dá hodně vzít ze zkušenosti druhých. Ale to je náročný, ono je jednodušší skuhrat, než něco udělat.
Skuhrat můžu, jasně, každej to občas potřebuje vyventilovat. Ale ne jako kolovrátek dokola a nemít ani snahu s tím něco udělat,aspoň něco málo.
Není tady
Modroočka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Jasně psala, že má málo peněz, to bylo úplně první, co tady napsala,že má nedostatek financí.
ano, ale konkrétně se teď neřešily finance, jako spíš děti ..
Není tady
Modroočka napsal(a):
Eva. napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
třeba to jde, kdo ví.
a taky jsou an to dva.Nebo taky ne, když se otec chová tak, jak se choval andin muž a proto od něj odešla.
A taky není schopná nést důsledky svých vlastních rozhodnutí.Hmm, tak nějak podobně to vidím taky.
Má málo peněz, ale utrácí za zbytečnosti, pak jí chybí na důležitý věci.
S autistickým chlapečkem si občas neví rady, ale nechce se spojit s někým, kdo má taky autistický dítko, přitom se dá hodně vzít ze zkušenosti druhých. Ale to je náročný, ono je jednodušší skuhrat, než něco udělat.
Skuhrat můžu, jasně, každej to občas potřebuje vyventilovat. Ale ne jako kolovrátek dokola a nemít ani snahu s tím něco udělat,aspoň něco málo.
nepřijde mi, že nemá snahu. jestli si vzpomínám dobře, tak spolu zase tak dlouho nežijí. spíš to na mě dělá dojem, že si to představovala všechno úplně jinak a teď na ni teprve dolehla realita, spadly růžový brejličky.
až tady takhle bude hudrat za rok, dva, pak je asi na místě říct, že s tím nic nedělá a je jako kolovrátek. zatím je teprve na začátku.
Není tady