Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 24. 9. 2013 7:30

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: MOJE DĚTI, JEHO DŮM! JAK ŘEŠIT FINANCE?

Modroočka napsal(a):

Erem, ale pokud máte vy dva s přítelem dohromady 20 tisíc, tak "rozhazujete" podle vašich možností. Pokud Sára sama vydělá těch 20 tisíc, tak je rozhazovačná zase podle svých možností. Nemůžeš tohle brát podle svých měřítek. Každej  rozhazuje podle toho, jak mu finance dovolí.
A Er, ono to trochu opravdu vypadá, jako bys ty vyšší příjmy někomu záviděla. Protože ty si něco dovolit nemůžeš a druhej ano, je rozhazovačnej a žije si nad poměry? Nad tvoje ano, nad svoje ne.

Opravdu nikomu finance nezavidim.O sve kolegini jsem psala jako priklad na jeji stiznost,ze ji pritel nedava penize.Pritom je to vsechno jinak.
Mozna,ze Sary pritel je zvykly zit jinak nez Sara.

Upravil(a) eremuruss (24. 9. 2013 7:39)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#127 24. 9. 2013 7:31

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a myslím si, že pokud Sára změní způsob hospodaření,bude se jíst skromněji, nebude platit za partnera v hospodě, v ZOO, kdekoliv, tak on to okamžitě vezme, že se na něm šetří. A moc dobře si spočítá, že už nemá ten lacinej život a on bude první,kdo se ozve a nebude přemýšlet o tom, jestli vztah skončí, protože se sáhne na jeho požitky.

Upravil(a) Modroočka (24. 9. 2013 7:33)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#128 24. 9. 2013 7:42

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Ja mohu napsat jedine,at si Sara zkusi zit sama s detma bez alimentu.Zrejme nevi jake to je.

nějak jsi nepostřehla, že ty alimenty NEJSOU od tohoto přítele.

Není tady

#129 24. 9. 2013 7:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dycinky napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ja mohu napsat jedine,at si Sara zkusi zit sama s detma bez alimentu.Zrejme nevi jake to je.

Ale postehla.Vyzivne ma platit biologicky otec deti co je ve vykonu trestu

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#130 24. 9. 2013 7:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

dycinky napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Er, Sára zřejmě ví, co to je žít bez alimentů, protože tak žije a než se nastěhovala k příteli, žila tak taky, sama s dětma bez alimentů.

Není tady

#131 24. 9. 2013 8:00

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

dycinky napsal(a):

Er, Sára zřejmě ví, co to je žít bez alimentů, protože tak žije a než se nastěhovala k příteli, žila tak taky, sama s dětma bez alimentů.

Ano,ale s pomoci rodicu. A jak pise pritel se nepotrebuje bavit ,ona ano.Je proste jiny nez ona a chce po nem,aby ji zabavu platil.

Upravil(a) eremuruss (24. 9. 2013 8:03)

Není tady

#132 24. 9. 2013 8:03

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ano,ale s pomoci rodicu.

Pokud jsou rodiče ochotni pomoct, tak ať pomáhají, to je totiž taky normální. I když věřím, že se tady vyrojí takový ty příspěvky, že pomoc od rodičů ne, že by jim bylo blbý si nechat pomáhat od rodičů a že to a ono.

Není tady

#133 24. 9. 2013 8:07

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ano,ale s pomoci rodicu. A jak pise pritel se nepotrebuje bavit ,ona ano.Je proste jiny nez ona a chce po nem,aby ji zabavu platil.

Ona chce, aby jí platil její zábavu? Erem, všimla jsem si, že jak někdo řeší finance a má jich víc,než ty, tak seš vždycky v opozici a ten člověk je apriori špatnej.

Není tady

#134 24. 9. 2013 8:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Ano,ale s pomoci rodicu.

Pokud jsou rodiče ochotni pomoct, tak ať pomáhají, to je totiž taky normální. I když věřím, že se tady vyrojí takový ty příspěvky, že pomoc od rodičů ne, že by jim bylo blbý si nechat pomáhat od rodičů a že to a ono.

Pomoc rodicu urcite ano,ale potom nemuzes napsat,ze zila sama s detma bez alimentu.Takze nemuze mit predstavu jak by se ji zilo samotne s detma.

Není tady

#135 24. 9. 2013 8:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Nad pomery vetsiny lidi.

erem, normální rodiny jezdí na výlety, sportují (lyžují) , jenom ta chůva je zatím něco co ještě není až tak běžné . nesmíš všechno soudit podle sebe.

To jo, ale chces rict, ze rodina, oni rodina nejsou, nemaji zadne spolecne deti.
A kdyz ta rodina jede na vylety sporty, kdo to plati? Stale a vzdy jen muz? Copak manzelky nic neplati?

Tak pardón, môžu byť rodina aj bez spoločných detí - ale to je na dohode a tu je to podľa mňa s dohodami všelijaké...  Nie som si istá, že sa oni vnímajú ako rodina. hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#136 24. 9. 2013 8:11

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No a pokud se Sára bavit chce a její přítel ne, tak ať se baví sama s dětma a jeho nechá doma. A jídlo bych na jejím místě začala taky řešit, začala bych jinak hospodařit. A na jídle víc šetřit.A pak uvidí,jak bude přítel reagovat.

Není tady

#137 24. 9. 2013 8:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Ona chce, aby jí platil její zábavu? Erem, všimla jsem si, že jak někdo řeší finance a má jich víc,než ty, tak seš vždycky v opozici a ten člověk je apriori špatnej.

Neni spatnej,ale lze zit skromneji.Ono lip se zije,kdyz z nouze prides k vetsim penezum.Hur,kdyz je to obracene.

Upravil(a) eremuruss (24. 9. 2013 8:15)

Není tady

#138 24. 9. 2013 8:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

sahleb napsal(a):

aprill napsal(a):

erem, normální rodiny jezdí na výlety, sportují (lyžují) , jenom ta chůva je zatím něco co ještě není až tak běžné . nesmíš všechno soudit podle sebe.

To jo, ale chces rict, ze rodina, oni rodina nejsou, nemaji zadne spolecne deti.
A kdyz ta rodina jede na vylety sporty, kdo to plati? Stale a vzdy jen muz? Copak manzelky nic neplati?

Aha, tak kdyz se vezmou dva lidi s detmi ve vlastni peci, ziji pod jenou strechou, ale spolecne deti nemaji, nejsou rodina. Co teda jsou? Protoze ja si myslela, ze jediny duvod proc neco takoveho udelat, je vytvorit rodinu. neutral

Kdyz jede rodina na vylet, plati oba rodice, jako vsechno ostatni. Od toho jsou rodina. Kdyz se to deje stylem, ty mas dve vlastni deti a jedno mame spolecne, tak ty zaplatis 2.5 skipasu a ja 0.5, jakto, ze nemas, co s tim chces delat... je neco blbe.

Elen, to nie podľa mňa o deťoch alebo o rodine - poznám rodiny, kde majú manželia len spoločné, vlastné deti, a ani tak sa nevedia dohodnúť na financiách wink . Aj keď, samozrejme, právne spoločný majetok to trochu zjednodušuje.

Upravil(a) Selima (24. 9. 2013 8:31)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#139 24. 9. 2013 8:14

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

No a pokud se Sára bavit chce a její přítel ne, tak ať se baví sama s dětma a jeho nechá doma. A jídlo bych na jejím místě začala taky řešit, začala bych jinak hospodařit. A na jídle víc šetřit.A pak uvidí,jak bude přítel reagovat.

Jak by reagovala ona,kdyby ji pritel omezil pouzivani elektriny,nebo vody,nebo by prestal topit.Usetrit timto muze i on ne?

Není tady

#140 24. 9. 2013 8:18

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Jak by reagovala ona,kdyby ji pritel omezil pouzivani elektriny,nebo vody,nebo by prestal topit.Usetrit timto muze i on ne?

Jasně, svítit budou hodinu a půl denně a jen v kuchyni,koupat se budou v jen v sobotu, všichni v jedné vodě, prát se bude na valše jednou za měsíc a v zimě se bude topit, až když teplota klesne pod nulu.
Erem lol

Není tady

#141 24. 9. 2013 8:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Jasně, svítit budou hodinu a půl denně a jen v kuchyni,koupat se budou v jen v sobotu, všichni v jedné vodě, prát se bude na valše jednou za měsíc a v zimě se bude topit, až když teplota klesne pod nulu.
Erem lol

Jen jsem uvedla stejny priklad co ty.Akorad z druhe strany.

Není tady

#142 24. 9. 2013 8:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

On nepije, nekouří, nepotřebuje se chodit bavit, když někam jdeme s partou, všichni točí panáky a jednu kolu, když otočím já, tak zaplatím. Jdeme si sednout na zahrádku, holky mají nanuky, tyčinky atd, on limonádu a zase to platím já.
Z tohodle bych vycházela. Když se nepotřebuje někdy bavit, šla bych s holkama sama.
A že všichni točí panáky , tak musíš panáky točit taky? Proč? A pak si stěžuješ. Tak je neotáčej.
Chápeš, on nepotřebuje nikam chodit, ale když mu tu limču zaplatíš, tak proč by nešel. Vyčůranost od něho.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#143 24. 9. 2013 8:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Je to prostě vzorec chování, který nám sugerovali od malička, že za ženu platí muž. Někdo se z toho nedokáže vymanit.
Mno upřímně, příjemný vzorec chování. Nevidím důvod, proč bych se z něho měla vymaňovat. Pro mě to je příjemný, když muž za mě platí, pro něho je to příjemný, že je lovec, může lovit a udělat ženě radost. oboustranná spokojenost. Já bych nic neměnila.

Ano, ja si myslím, že Sara nejako nemá právny alebo možno ani morálny nárok, aby jej partner financoval jej deti či ju, výlety - ale rozhodne by to potešilo a ja by som to brala ako prejav pozornosti a lásky, a mrzelo by ma, keby to bolo naopak.

Brita

Není tady

#144 24. 9. 2013 8:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Na druhej tsrane to fakt môže byť problém primárneho nastavenia predstáv o šetrnosti/rozhadzovačnosti... Veď aj tu ú dosť odlišné názory a to spolu nemusíme žiť... Božeuchovaj nájsť i niekoho, s kým sa nezhodneme na týchto predstavách - a žiť s ním... (Ja by om asi nemohla žiť ani s Erem, ani s druhým extrémom - povedzme Rozmairkou? Hoci výlety a kultúru ja rada, ale dá sa to tak nejako aj lacnejšie a povedzme nerozhadzovačne...)
Erem, ja kľudne ušetrím na značkovom oblečení, to mi žily netrhá, do reštaurácie idem občas, keď si to žiada situácia, a keď nie je na dovolenku, idme k nám na chatu do prírody a je to tiež paráda. Ale kino si sme-tam dorpajem a hlavne "živú kultúru" - divadlo, koncert, tanec, výstavu, múzeum... To telka nenahradí, ver mi!

Brita

Není tady

#145 24. 9. 2013 8:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Seli - přesně tak.
Jednou za čas jdeme na film do kina. Já vím, je to pálka, ale kouzlo plátna nenahradí televize. Je to uplně o něčem jiném.
šetřím třeba na hadrech taky, nekupuju pro sebe značkový, chodím do sekáče, holka je oblékaná v sekáči, u kluků čekáme na slevy.
Na jídle se šetřit nedá.
Na dovolenou nejezdíme. Ale přesto si o prázdninách uděláme výlety. Pak se na ně vzpomíná.
Vzpomněla jsem si Erem na to, jak si psala, že klukovi nepřidáš na řidičák, psala si, že na to nemáš. Vidíš, a my jsme místo toho ,aby jsme dali 6000Kč na knížku zaplatili klukovi řidičák.
Prostě každý má jiný priority.

Není tady

#146 24. 9. 2013 8:45

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Erem lol

Jen jsem uvedla stejny priklad co ty.Akorad z druhe strany.

Ale blbej příklad. Sama víš,kolik  projíte a že na jídle se dá dost ušetřit.
A věřím, že škudlil si hlídá, co platí, takže si nejspíš energie hlídá.

Není tady

#147 24. 9. 2013 8:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočko,
já píšu že na jídle se šetřit nedá a ty napíšeš, že na jídle se dost ušetří.
Jak se to dělá, aby člověk nemusel jíst? lol
Ale jasně že chápu, že třeba kotel omáčky vyjde pro rodinu laciněji než rodinný oběd v restauraci.

Upravil(a) dusička (24. 9. 2013 8:47)

Není tady

#148 24. 9. 2013 8:47

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Na jídle se šetřit nedá.

Na jídle se ušetřit dá, záleží na tom, kdo jak a co vaří a jí.
Někdo prožere hodně lol a pak se diví,že moc utratí.

Upravil(a) Modroočka (24. 9. 2013 8:49)

Není tady

#149 24. 9. 2013 8:50

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

A myslím, že 12 tisíc za jídlo pro dva dospělý a dvě malý holky, to je docela dost

Není tady

#150 24. 9. 2013 9:51

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Seli - přesně tak.
Jednou za čas jdeme na film do kina. Já vím, je to pálka, ale kouzlo plátna nenahradí televize. Je to uplně o něčem jiném.
šetřím třeba na hadrech taky, nekupuju pro sebe značkový, chodím do sekáče, holka je oblékaná v sekáči, u kluků čekáme na slevy.
Na jídle se šetřit nedá.
Na dovolenou nejezdíme. Ale přesto si o prázdninách uděláme výlety. Pak se na ně vzpomíná.
Vzpomněla jsem si Erem na to, jak si psala, že klukovi nepřidáš na řidičák, psala si, že na to nemáš. Vidíš, a my jsme místo toho ,aby jsme dali 6000Kč na knížku zaplatili klukovi řidičák.
Prostě každý má jiný priority.

Přesně tak. Někdo si dopřává výlety, někdo si pořídí psa.  A když slyším, co kamarádky do psů vrážej, tak zírám. Každý má prostě jiný styl života.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí