Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 23. 9. 2013 19:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: MOJE DĚTI, JEHO DŮM! JAK ŘEŠIT FINANCE?

Pritel me naucil setrit i s toho mala co oba vydelame.A rozhodne hlady netrpime.Staci se na me podivat. smile Ale rozhodne nekupujeme zbytecnosti.Treba se me libili znackove teplaky adidas,ale stoji 1000 kc.Vim,ze by me dlouho nevydrzeli,protoze bych je prosoupala mezi nohama.Tak jsem si je nekoupila.Tento tyden jsem je objevila v sekaci  za 120 kc a koupila jsem si je a byli jeste s vysackou.
Ted,kdyz byl syn bez prace clovek pochopil,ze je treba mit usetrenou nejakou korunu,aby nedopadl jako on.

Upravil(a) eremuruss (23. 9. 2013 19:59)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#102 23. 9. 2013 19:56

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

To jo Erem, ale nemůžeš mít málo, když dokážeš šetřit. Máš prostě ty peníze navíc, když je můžeš ukládat.

Tak to potom asi kazdy ne?Nebo vydelavas jeste min nez ja?
Pritel vydelava 12 tisic,ale,uz parkrat se stalo,ze neprinesl ani 11 tisic.S toho 2500 kc plati alimenty.

Upravil(a) eremuruss (23. 9. 2013 19:57)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#103 23. 9. 2013 19:56

Suzie
♥♥♥♥---

eremuruss napsal(a):

Suzie napsal(a):

sahleb napsal(a):

To je taky mozny.

Ale na druhou stranu, kdyz nekomu nabidnu, zda chce zmrzlinu, tak mam ocekavat, ze rekne ano dekuji a nezaplati.

Komunikace je dulezita, ale i kdyz mu to rekne, tak ten chlap proste opaci, ze to nezaplati, nebo ze zmrzlinu nechce a jsme tam, kde jsme byli. 
A taky neni nutno seriove kupovat detem zoo, zmrzlinu, limcu a stezovat si, ze to nekdo partner neplati. V tomto pripade je vsak nutno vzpomenout, ze on opravdu nemusi a neni povinen jejim detem platit.

Proste pro me je predstava, ze si me vezme nejaky muz do vily 8+1 z lasky a zadarmo me tam ubytuje I S MYMI DETMI jako z pohadky.

Myslím, že Saře nevadí to, že on neplatí za její děti, ale že neplatí za sebe, protože by si měl podle ní uvědomit, že za sebe by měl platit sám. A v tom vidím problém v komunikaci. Pokud Sara iniciuje výlet někam /ZOO, hospoda/, tak by předem měla domluvit, jestli to zatáhne za všechny nebo jen za sebe a její děti. Protože jestli je to její nápad a jeho tam de facto pozve, tak on to možná bere jako pozvání i s placením.

Ale elektriku,vodu,plyn plati pritel take za ni i za deti nebo ne?

Asi jsem se špatně vyjádřila, ale myslím to tak, že když to Saru štve, tak nejdřív by to příteli měla říct. Možná jí ani tak neštve to samotné placení, ale to, že je jediná ženská v hospodě, která platí útratu a za ostatní ženy platí chlapi. Protože určitě jedna zmrzlina nebo pivo nebo oběd pro přítele ji nezruinuje. Je to prostě vzorec chování, který nám sugerovali od malička, že za ženu platí muž. Někdo se z toho nedokáže vymanit.
Taky si nemyslím, že by na tom byla Sara tak špatně - koneckonců co se týká toho jídla, tak jsou 3 ku 1 v přesile proti příteli. A bydlení zadarmo je velká úspora.

Není tady

#104 23. 9. 2013 20:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Je to prostě vzorec chování, který nám sugerovali od malička, že za ženu platí muž. Někdo se z toho nedokáže vymanit.
Mno upřímně, příjemný vzorec chování. Nevidím důvod, proč bych se z něho měla vymaňovat. Pro mě to je příjemný, když muž za mě platí, pro něho je to příjemný, že je lovec, může lovit a udělat ženě radost. oboustranná spokojenost. Já bych nic neměnila.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#105 23. 9. 2013 20:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Rozhodne u nas hadky o penize nejsou.Jo stve me,ze pritel projede kazdy tyden benzin za mamou,ale ja zase mam velkou spotrebu vlasove kosmetiky tak drzim hubu,protoze ja rozhodne utratim vic pro svoji potrebu.

Není tady

#106 23. 9. 2013 20:36

Suzie
♥♥♥♥---

dusička napsal(a):

Je to prostě vzorec chování, který nám sugerovali od malička, že za ženu platí muž. Někdo se z toho nedokáže vymanit.
Mno upřímně, příjemný vzorec chování. Nevidím důvod, proč bych se z něho měla vymaňovat. Pro mě to je příjemný, když muž za mě platí, pro něho je to příjemný, že je lovec, může lovit a udělat ženě radost. oboustranná spokojenost. Já bych nic neměnila.

No jo, ale Sary přítel už zjevně neloví, má už uloveno;)

Není tady

#107 23. 9. 2013 20:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Suzie napsal(a):

dusička napsal(a):

No jo, ale Sary přítel už zjevně neloví, má už uloveno;)

Tojono, a to je pro Sáru blbý, protože ona chce být lovena.

Upravil(a) dusička (23. 9. 2013 20:42)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#108 23. 9. 2013 20:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Ivana napsal(a):

...Být Sárou, tak si s ním vážně promluvím, ale pokud by se nezměnil, tak se vrátím do svého bytu a opravdu to udělám, jak radí Eva - pokud toho chlapa miluju, tak si ho nechám jen  jako milence a ne jako partnera. A domluvím se s ním, že platit budeme všecko napůl, aby mě např. nevyžíral. Ale já bych někoho takového nechtěla ani ve zlém snu. No, ale jak se říká, každý svého štěstí strůjcem...

Ivano, fajn, tak se vrátím do svého bytu, jenomže v tu chvíli budu mít k dispozici pro sebe a pro svoje děti o několik tisíc měsíčně méně kapitulation Biologický otec dětí se momentálně nachází ve výkonu trestu, takže výživné zasílané z basy bude spíš jen symbolické, pokud vůbec ...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#109 23. 9. 2013 21:19

christana
♥------

Já také bydlím u přítele a máme to také nastaveno tak, že platím za jídlo. Ale pokud si někam vyjdeme my dva spolu, platí vždycky on, ale sem tam ho pozvu i já. On má kluka 17 let z prvního manželství a já o 3 roky mladšího. Mají s bývalou ženou střídavou péči, ale kluk je stejně u nás každý den, i když má být u maminky, stejně jí u nás, koupe se u nás, špinavé prádlo nosí k nám a než odjede večer k mamince přespat, vezme si u nás prádlo čisté. Taky někdy nadávám, že jsem s ním na jídlo nepočítala, když měl být u své matky, ale není mi to nic platné. Nedávám to před ním  najevo a snažím se to řešit s přítelem, protože jeho matka si alimenty bere, ale nakonec jsem to stejně já, kdo se mu denně stará o jídlo a všichni to považují za samozřejmost. A musím říct, že mi to pěkně leze do peněz, takže se občas taky ohrazuji. Co se týká společných dovolených, já ji zaplatím za sebe a svého syna a on také. Výjimka byla, když chtěl přítel jet na opravdu drahou dovolenou a já neměla na to, abych ji zaplatila za sebe i syna. To jsem mu navrhla, ať vezme jen děti, ale nechtěl jet beze mě a tak mi ji raději zaplatil sám. Na začátku našeho vztahu měl takovou krásnou ideu, že já budu platit za jídlo a on bude šetřit na naše společné dovolené, ale už od toho upustil.smile

Upravil(a) christana (23. 9. 2013 21:22)

Není tady

#110 23. 9. 2013 21:20

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Ivana napsal(a):

...Být Sárou, tak si s ním vážně promluvím, ale pokud by se nezměnil, tak se vrátím do svého bytu a opravdu to udělám, jak radí Eva - pokud toho chlapa miluju, tak si ho nechám jen  jako milence a ne jako partnera. A domluvím se s ním, že platit budeme všecko napůl, aby mě např. nevyžíral. Ale já bych někoho takového nechtěla ani ve zlém snu. No, ale jak se říká, každý svého štěstí strůjcem...

Ivano, fajn, tak se vrátím do svého bytu, jenomže v tu chvíli budu mít k dispozici pro sebe a pro svoje děti o několik tisíc měsíčně méně kapitulation Biologický otec dětí se momentálně nachází ve výkonu trestu, takže výživné zasílané z basy bude spíš jen symbolické, pokud vůbec ...

Presne tak a tohle si tu nikdo z vas neuvedomuje.

Není tady

#111 23. 9. 2013 21:33

christana
♥------

Já si to uvědomila a taky Sára psala, že ho miluje a že si ji chce přítel vzít. To přece není něco, co by se jen tak
dalo přehlédnout. Psala i to, že se přítel holkám věnuje a že je jinak hodný. Jen trochu víc škudlí, ale nikdo nejsme
dokonalej. Chce to vytvořit pravidla, se kterými by se dalo spokojeně žít, ale to už záleží na taktice, jakou Sára zvolí a nebude to mít lehký.

Není tady

#112 23. 9. 2013 21:37

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

A začala bych trochu víc myslet na zadní kolečka třeba tak, že bych si měsíčně ukládala stranou určitou částku, aby mě v budoucnu nezaskočila nějaká nepříjemná situace stolt A s tímhle pánem bych o pořízení třetího dítěte rozhodně neuvažovala - když se ti dva nejsou UŽ TEĎ schopni domluvit na financích tak, aby to vyhovovalo oběma, nevěřím tomu, že by se byli schopni domluvit na funkčním modelu rodiny, až by byla zakladatelka vlákna na mateřské hmm

Není tady

#113 23. 9. 2013 21:44

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Ivana napsal(a):

Ale Sára tak žila i předtím a zdá se, že vycházela. Vy tu pořád berete za standard erem s jejíma 8000,- měsíčně, ale co když Sára vydělává třeba 30 000,- ? Ona si nestěžuje, že by nevycházela, jen ji štve, že přítel ji nechává za sebe platit každou limču. Nepíše, že by na to neměla, štve ji to z principu a já ji chápu. Ale pokud se s tím chce trápit celý život, ať si ho klidně vezme a má s ním další dítě. Jak je ctěná libost. Nikomu nic nevnucuju, je to jen můj názor a můj pohled na věc.

Není tady

#114 23. 9. 2013 22:39

Rozmarilach
Zablokovaný

eremuruss napsal(a):

Pritel me naucil setrit i s toho mala co oba vydelame.A rozhodne hlady netrpime.Staci se na me podivat. smile Ale rozhodne nekupujeme zbytecnosti.Treba se me libili znackove teplaky adidas,ale stoji 1000 kc.Vim,ze by me dlouho nevydrzeli,protoze bych je prosoupala mezi nohama.Tak jsem si je nekoupila.Tento tyden jsem je objevila v sekaci  za 120 kc a koupila jsem si je a byli jeste s vysackou.
Ted,kdyz byl syn bez prace clovek pochopil,ze je treba mit usetrenou nejakou korunu,aby nedopadl jako on.

No právě , ty musíš šetřit z donucení, proto tě tak strašně rozčiluje , když někdo jde do Ikea a dá si levnej oběd. Tvůj přítel by nepřežil,  kdyby šel tak normálně do Ikey a dal si jídlo......to už by musela bejt sakra příležitost.

Proto tě tak žere , že tak žijou jiný lidi a že si tamta přivezla lodičky z Itálie , tobě by to neprošlo. V opačném případě bys o ten chatrnej vztah přišla.
Na nezaměstnanost si šetříš už dlouho, předtím jsi psala že šetříš na dluhy na baráku, pak to zase bude něco a vždycky bude důvod, proč škudlit a závidět druhým.
S tímhle přítelem život akorát proškudlíš a prozávidíš ....ale proč ne, když tě to baví.

Není tady

#115 23. 9. 2013 22:43

Rozmarilach
Zablokovaný

Nejde o to , že bychom byli tak vychovaní, ale je to logický .
Ženská se víc stará o děti a proto nemá šanci vydělat tolik peněz , tak hlavní díl financí by měl přínést chlap , protože na to má víc času a energie , žena ji dává dětem .
Ale dnes jsou všechny ženský víc chlapi než ženy , chtějí zmáknout všechno a ty chlapy nám kazí , tím že je často i živí.

Není tady

#116 23. 9. 2013 23:09

Rozmarilach
Zablokovaný

christana napsal(a):

Já si to uvědomila a taky Sára psala, že ho miluje a že si ji chce přítel vzít. To přece není něco, co by se jen tak
dalo přehlédnout. Psala i to, že se přítel holkám věnuje a že je jinak hodný. Jen trochu víc škudlí, ale nikdo nejsme
dokonalej. Chce to vytvořit pravidla, se kterými by se dalo spokojeně žít, ale to už záleží na taktice, jakou Sára zvolí a nebude to mít lehký.

U člověka, který má na prvním místě prachy, žádná taktika nelze použít .
On se bude skutečně chovat jako milující otec a hodný člověk, udělá cokoliv , aby mu vydržel ten zlatej důl, jídlo každý den zadara , výlety zadara, hospodyně  zadara atd.
Je to jen iluze, že je to hodný člověk, je vlastně uplně k ničemu, jako ten trestanec.
Jakmile pro něj ta situace přestane být finančně výhodná , z rodiny zmizí , bez jakýchkoliv ohledů, protože na prvním místě má prachy.

Tihle lidí přemýšlejí úplně jinak než my , jednou mi jedna kamarádka ve Vlašimi vyprávěla , že když usíná a ten den se jí podaří ušetřit nějaké peníze na jídle, má šílenou radost ...... přitom nouzí netrpěla , oba měli VŠ a slušnou práci........

Takže přítel Sáry usíná s nádherným pocitem: dnes jsem dostal vepřoknedlozelo a několik piv na zahrádce a večer dobrej sex a nestálo mě to ani korunu .........děkuji ti Bože !big_smile

Není tady

#117 23. 9. 2013 23:34

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Ale Sára tak žila i předtím a zdá se, že vycházela. Vy tu pořád berete za standard erem s jejíma 8000,- měsíčně, ale co když Sára vydělává třeba 30 000,- ? Ona si nestěžuje, že by nevycházela, jen ji štve, že přítel ji nechává za sebe platit každou limču. Nepíše, že by na to neměla, štve ji to z principu a já ji chápu. Ale pokud se s tím chce trápit celý život, ať si ho klidně vezme a má s ním další dítě. Jak je ctěná libost. Nikomu nic nevnucuju, je to jen můj názor a můj pohled na věc.

Ivano, Sára psala, že se jí nejméně v jednom měsíci skutečně s penězi vyjít nepodařilo kapitulation a přítelova reakce byla velmi - jak bych to řekla - zarážející. Sice ji založil, ale mlel o tom několik dní roll Takového člověka si nedovedu představit, jak živí Sáru a její děti v případě nějaké neočekávané události - nemoc, úraz, dlouhodobá nezaměstnanost atd., kdyby byla Sára na delší dobu vyřazena z výdělečné činnosti.

A myslím si, že o tom to je - položit si poctivě otázku, zda by byl přítel ochoten a schopen se postarat i v případě partnerčiny dlouhodobé pracovní neschopnosti či nezaměstnanosti, protože život s sebou nepřináší jenom ty hezké věci, že ano. Pokud zní odpověď zápo*ně, v takovém případě podle mě není o čem diskutovat ... hmm

Není tady

#118 24. 9. 2013 5:18

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Já si myslím, že pokud si někdo nastěhuje domů ženu s dětmi, tak asi proto, aby s nimi vytvořil rodinu. A v rodině se hradí všecko tak nějak společně. Velkorysý muž prostě investuje svoje peníze i do "cizích" dětí, protože ty děti jsou součástí jeho partnerky, kterou miluje a většinou má ty děti rád. Znám hodně mužů, kteří si vzali ženu s dětmi a ty děti vychovávají a živí jako svoje vlastní, i když ony samozřejmě mají svého biologického otce. Tenhle chlap je ale sobec a lakomec, takže hledí na každou korunu, kterou by "musel" vrazit do Sářiných dětí, včetně blbé padesátikoruny za zmrzlinu. A nejen to, on se nestydí ani nechat si zaplatit od Sáry i svoji zmrzlinu. To, že Sára u něho bydlí, mu žádný zisk nekrátí, snad jen, že kdyby tam nebydlela ona, tak ten barák by pronajímal. ale byl-li by dům jinak prázdný, tak kde jsou ty ušlé peníze? Topit a svítit musí stejně, pro sebe, tak co?
Být Sárou, tak si s ním vážně promluvím, ale pokud by se nezměnil, tak se vrátím do svého bytu a opravdu to udělám, jak radí Eva - pokud toho chlapa miluju, tak si ho nechám jen  jako milence a ne jako partnera. A domluvím se s ním, že platit budeme všecko napůl, aby mě např. nevyžíral. Ale já bych někoho takového nechtěla ani ve zlém snu. No, ale jak se říká, každý svého štěstí strůjcem.

Ivi, napsalas to přesně, líp bych to nevyjádřila tummenupp

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#119 24. 9. 2013 6:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Rozmarilach napsal(a):

eremuruss napsal(a):

No právě , ty musíš šetřit z donucení, proto tě tak strašně rozčiluje , když někdo jde do Ikea a dá si levnej oběd. Tvůj přítel by nepřežil,  kdyby šel tak normálně do Ikey a dal si jídlo......to už by musela bejt sakra příležitost.

Proto tě tak žere , že tak žijou jiný lidi a že si tamta přivezla lodičky z Itálie , tobě by to neprošlo. V opačném případě bys o ten chatrnej vztah přišla.
Na nezaměstnanost si šetříš už dlouho, předtím jsi psala že šetříš na dluhy na baráku, pak to zase bude něco a vždycky bude důvod, proč škudlit a závidět druhým.
S tímhle přítelem život akorát proškudlíš a prozávidíš ....ale proč ne, když tě to baví.

Ty ses opravdu divna.Moje povaha neni zavistiva.Kdo me zna to vi.V Ikei  jsem nikdy nebyla,ale mesic co mesic jezdime do Plzne do globusu a tam si jidlo vzdycky dame.A predstav si,ze na zadost pritele.Protoze ja nikdy nebyla zvykla stravovat se po restauracich.Hold jina vychova.
Na nezamestnanost jsem setrila,ale penize spolkla oprava za barak.Dluhy jsme splatili,tak setrim dal.
Ono mozna kdyby si makala a prisla by si o praci tak bys vedela,ze se clovek muze opravdu diky nezamestnanosti dostat na same dno.Kdy davky te pokryji pouze bydleni a zrat nemas co.Protoze po zaplaceni bydleni te nezbyde ani na suchy chleba.Vim to syn bral davky.Ale ty ses proste baba rejpava a porad budes jenom stourat a prekrucovat.Neznas me a nevis jak ziju.Opravdu nestradam,koupim si co potrebuju.Hold jsem byla vychovavana jinak nez ty.Nasi taky nenavstevovali restaurace,nesoustali s mladatkama a nekupovali si luxusni veci.Mozna prave proto postavili velky dum.Kazdy utapi sve penize v necem jinem.Kazdy ujizdi na necem jinem.Jsme povahy rozdilne a to neznamena,ze ty prohyris vsechny penize.ze je to spravne.Ty mas duchod jisty,ale ja praci rozhodne ne.O praci jsem prisla,uz 2x a vim co to s clovekem udela.

Upravil(a) eremuruss (24. 9. 2013 6:39)

Není tady

#120 24. 9. 2013 6:25

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Rozmarilach napsal(a):

Tihle lidi uvažují úplně jinak než my ........já jsem taky jako Sára , že přemýšlím co pro toho druhýho udělat a jak ho potěšit , zatímco on si hlídá svoji hranici, přes kterou by nepřešel ani  kdyby měl přijít o život .....

Jednou mi můj přítel řekl,  když jsem mu vyprávěla, že sousedku pozval kamarád k moři za 15 000 tisíc.......že se mu to vyplatí, že má 14 dní pravidelný sex, to prý za těch 15000 tis stojí........
Zůstala jsem koukat, jak je taky možný přemýšlet a převádět všechno na peníze.......

Nebo taky na sex.

Jaky ma pocit ta zena? Za 15 tisic je k dispozici? Nenni to sileny?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#121 24. 9. 2013 6:28

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Rozmarilach napsal(a):

christana napsal(a):

U člověka, který má na prvním místě prachy, žádná taktika nelze použít .
On se bude skutečně chovat jako milující otec a hodný člověk, udělá cokoliv , aby mu vydržel ten zlatej důl, jídlo každý den zadara , výlety zadara, hospodyně  zadara atd.
Je to jen iluze, že je to hodný člověk, je vlastně uplně k ničemu, jako ten trestanec.
Jakmile pro něj ta situace přestane být finančně výhodná , z rodiny zmizí , bez jakýchkoliv ohledů, protože na prvním místě má prachy.

Tihle lidí přemýšlejí úplně jinak než my , jednou mi jedna kamarádka ve Vlašimi vyprávěla , že když usíná a ten den se jí podaří ušetřit nějaké peníze na jídle, má šílenou radost ...... přitom nouzí netrpěla , oba měli VŠ a slušnou práci........

Takže přítel Sáry usíná s nádherným pocitem: dnes jsem dostal vepřoknedlozelo a několik piv na zahrádce a večer dobrej sex a nestálo mě to ani korunu .........děkuji ti Bože !big_smile

On ,ale plati za Saru a jeji deti energie a bydleni to je malo??On za 3 osoby navic a ona jednoho cloveka navic zivi.Ja nevim proc to tu nikdo nechape.

Není tady

#122 24. 9. 2013 6:30

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Ivana napsal(a):

Ivano, Sára psala, že se jí nejméně v jednom měsíci skutečně s penězi vyjít nepodařilo kapitulation a přítelova reakce byla velmi - jak bych to řekla - zarážející. Sice ji založil, ale mlel o tom několik dní roll Takového člověka si nedovedu představit, jak živí Sáru a její děti v případě nějaké neočekávané události - nemoc, úraz, dlouhodobá nezaměstnanost atd., kdyby byla Sára na delší dobu vyřazena z výdělečné činnosti.

A myslím si, že o tom to je - položit si poctivě otázku, zda by byl přítel ochoten a schopen se postarat i v případě partnerčiny dlouhodobé pracovní neschopnosti či nezaměstnanosti, protože život s sebou nepřináší jenom ty hezké věci, že ano. Pokud zní odpověď zápo*ně, v takovém případě podle mě není o čem diskutovat ... hmm

A nebo taky vidi,ze Sara je rozhazovacna.

Není tady

#123 24. 9. 2013 7:13

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Erem, ale pokud máte vy dva s přítelem dohromady 20 tisíc, tak "rozhazujete" podle vašich možností. Pokud Sára sama vydělá těch 20 tisíc, tak je rozhazovačná zase podle svých možností. Nemůžeš tohle brát podle svých měřítek. Každej  rozhazuje podle toho, jak mu finance dovolí.
A Er, ono to trochu opravdu vypadá, jako bys ty vyšší příjmy někomu záviděla. Protože ty si něco dovolit nemůžeš a druhej ano, je rozhazovačnej a žije si nad poměry? Nad tvoje ano, nad svoje ne.

Není tady

#124 24. 9. 2013 7:24

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Ivana napsal(a):

Já bych v tom vztahu uvažovala stejně, jak píše Kiara. Tenhle chlap se o Sáru nepostará a finančně ji nepodpoří, kdyby se Sára dostala do situace, že by neměla dostatek peněz. A o tom to je, takhle by vztah fungovat neměl,protože takhle de facto nefunguje jako opravdovej vztah a partnerství.
Lakomýho a doslova vych.canýho chlapa jsem zažila a než jsem prozřela, taky to chvilku trvalo. Nemá to smysl, takovej člověk se nezmění,protože jeho peníze a jeho majetek je alfou a omegou jeho života a lidi okolo něj jsou je podružná věc, peníze jsou na prvním, vysoko postaveným místě. A ten člověk, než by přišel byť jen o korunu, tak raději zůstane sám. A vždycky počítá tak,aby se mu to vyplatilo.
A určitě nepůjde do ZOO, na pivko, na zmrzlinu, kamkoliv,kdyby si to měl platit sám. Tohle je totiž už nad rámec financí za jídlo a bydlení. Takže fér by bylo jednou on, jednou ona. Ano, děti nejsou biologicky jeho, ale pokud přijal jejich matku jako partnerku, tak i s dětma. Pokud to odděluje, pak zřejmě nebere ani Sáru na 100%.
Ale to je všeobecně problém následných vztahů, kde už je potřeba brát v potaz děti ze vztahů minulých.
Pokud se to dělí na moje X tvoje, je něco vtom vztahu už špatně.

Není tady

#125 24. 9. 2013 7:27

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

christana napsal(a):

Pokud je jeden ve vztahu škudlil, ale jen když má dát ze svýho, když to platí ten druhej, tak si rád dopřeje, tak může být sebehodnější. O financích se nikdy nedohodnou k oboustranné spokojenosti. A Sára bude naštvaná, bude ji to štvát čím dál tím víc a vztah skončí. Moje vlastní zkušenost

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí