29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
I tak ,kdyz si vse vysvetlila si myslim,ze si zijes nad pomery.To se vubec nedivim,ze te penize nestaci.
nad poměry
? nestačí
?
A ne?Restaurace,lyzovani,chuva,vylety.Kdo si tohle v dnesni dobe dovoli?Verim,ze jeste ke vsemu chodi cela rodina ve znackovych hadrech.
to by mělo být naprosto normální , že si to spousta lidí nemůže dovolit znamená , že je tu něco špatně
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
erem, nad čí poměry?Nad pomery vetsiny lidi.
erem, normální rodiny jezdí na výlety, sportují (lyžují) , jenom ta chůva je zatím něco co ještě není až tak běžné . nesmíš všechno soudit podle sebe.
Rodinu, kde otec sedí a žena bez alimentov ťahá všetko - nielen finančne - sama, nepovažujem za "normálnu". Priateľ jej môže finančne pomôcť, ale povinnosť platiť výchovu detí podľa mňa nemá... Takže Sara si aj z môjho pohľadu žije nad pomery - čo je zjavné aj z jej pocitu, že sa jej peňazí nedostáva...
Není tady
Kiara napsal(a):
sara2004: jak tady někdo přede mnou trefně napsal, není povinností Tvého přítele finančně se podílet na nákladech, vynakládaných především na blaho Tvých dětí. Tvoje děti by měl živit - a podílet se - především jejich biologický tatínek, pro cizího člověka to skutečně není žádná povinnost, pouze dobrá vůle.
Jak jsem pochopila, od biologického otce dětí žádné výživné nedostáváš a veškeré náklady na děti tak musíš táhnout sama, což bys ale stejně musela, i kdyby žádný přítel neexistoval. Možná to bude znít tvrdě, ale mužů, ochotných si nastěhovat do luxusního domu přítelkyni se dvěma malými dětmi a starat se o ně jako o vlastní - takových zas až tak moc po světě neběhá. Na Tvém místě bych byla ráda, že se přítel podílí alespoň péči o dvě cizí děti, protože podílet se ještě k tomu finančně, to opravdu není jeho povinností
Jestli se Ti nedostává peněz, hleděla bych upravit rodinný rozpočet a začala bych trochu více šetřit. Jak jsem to tak četla, tak Ty převážnou část peněz rozfrncáváš "za zážitky", t.j. za věci naprosto zbytné. Pochopím hory, pochopím i ZOO pro děti, pochopím chůvu, ale nepochopím drahé stravování se v IKEI pro čtyři lidi, zmrzliny a pravidelné letní posedávání na zahrádkách. To se potom nediv, že peníze jen lítají a Ty se na konci měsíce nemůžeš dopočítat![]()
Nehledě na to, že bych na Tvém místě byla velmi opatrná a myslela bych především na zadní kolečka: lidé se scházejí, ale také se rozcházejí a kdyby Ti nedejbože současný vztah nevyšel, budeš se muset vrátit nazpět do svého bytu s dětmi bez jediné koruny úspor, což je situace velmi nepříjemná. Nevšimla jsem si, že bys sem psala něco o tom, že si peníze z pronájmu bytu šetříš na horší časy, naopak jsem si všimla, že sem spíš píšeš o tom, jak ty peníze bohatýrsky utrácíš a můžu Ti upřímně napsat, že tohle je po Tebe v Tvé situaci dost nebezpečný postoj
Pekne napsane.Souhlasim se vsim co Kiara napsala.
Není tady
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
I tak ,kdyz si vse vysvetlila si myslim,ze si zijes nad pomery.To se vubec nedivim,ze te penize nestaci.
to s tím snad vůbec nesouvisí
Ale souvisi.Jakpak by asi navstevovala obedy v Ikey,dovolenou na horach,chuvu,restaurace,kdyby zila v byte s detma sama bez alimentu.To bych chtela videt.Pocitala by kazdou korunu a nemohla by si dovolit ani jeden obed v restauraci pro rodinku.S meho pohledu si zije velice dobre.Zvlast,kdyz vim jake to je zivit deti bez alimentu a platit byt.
Není tady
Mela jsem v minulosti vztah s muzem,ktery by rad cestoval se mnou i s detma,ale kazdy za svy.Na prodlouzeny vikend jsem s nim jela 2x.Pak jsem vztah radci ukoncila,protoze jsem pak nemela penize na chod domacnosti.Duvod jsem mu nikdy nerekla.On si sam zil s platu 30 tisic a ja se 13 tisic musela zaplatit byt a uzivit dve deti.A rozhodne bych nechtela,aby me neco platil a zustala mu dluzna.On zil jinym zivotem nez ja a nechapal,ze ja na to nemam.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
to s tím snad vůbec nesouvisí
Ale souvisi.Jakpak by asi navstevovala obedy v Ikey,dovolenou na horach,chuvu,restaurace,kdyby zila v byte s detma sama bez alimentu.To bych chtela videt.Pocitala by kazdou korunu a nemohla by si dovolit ani jeden obed v restauraci pro rodinku.S meho pohledu si zije velice dobre.Zvlast,kdyz vim jake to je zivit deti bez alimentu a platit byt.
nemyslim, ze posuzovat , jestli si zije nad pomery souvisi s dotazem. Ja bych se obratem prestehovala zpet do sveho , presne jak psala vyse Eva .
Není tady
Bydlite u nej zadarmo ,Ty platis jidlo a vse ostatni by se melo delit . Omez vylety a restaurace a snaz se alespon trochu kazdy mesic neco usetrit ,na horsi casy.Nemel by vas jako rodinu delit .Spolecne a dohromady.Na rovinu s nim promluvit ,rict ,co Ti vadi ,domluvit se na zmenach a kompromisech. Pokud se nic nezmeni ,nevim ,jestli ma cenu v zivote s nim pokracovat,o diteti vubec nemluve
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sahleb, on cpe prachy hlavně do svého. barák je jeho se sárou i bez ní. a myslím, že se s ní špatně nemá, když utratí za jídlo 12 tisíc, zacáluje za něj útratu, vstupný atd. + kdyby byla ve svým bytě, nestálo by ji tolik času a práce, kolem baráku se nahoníš daleko víc.
já bych bydlela ve svým a s ním se pouze navštěvovala a byl by klid.
Ja to vidim jinak. Neumim so predstavit, ze vydelavam nadprumer, tudiz mam nejakou narocnejsi praci a k tomu mam barak , ze sveho a platim na to taky ze sveho. Nyni si pozcu do bytu pritelkyni a jeste jeji dve deti. Bydli u me zadarmo. A tim padem si pronajima svuj byvaly byt.
Mam v tomto pripade jeste investovat do ni a do deti a prestat do baraku? a jeste ji davat penize , protoze s stezuje.
Proste ja si neumim poredstavit, ze si me nekdo s detmi vezme k sobe do 8+1 zadarmo a ja si budu stezovat.
Není tady
sara2004 napsal(a):
Milé dámy, děkuji za názory a rady, ať už pozitivní nebo negativní. Ráda bych ujasnila některá fakta, Ano, nájem z bytu mám. Jak jsem již zmínila, mladší dceři byl rok když jsem se vrátila do práce. Platím ji již dva roky chůvu, nejprve jsem to táhla z mateřské, posléze z výplaty (to bylo kruté období) a teď tedy z toho nájmu, Jak dostanu dceru do školky, bude jistě lépe :-). S přítelem jsme se nejprve scházeli u mě doma, potom jsme začali k němu jezdit na víkendy a před půl rokem jsme se sestěhovali. Jelikož bydlíme kousek od sebe, návštěvy byli u mě doma časté a velmi často u mě také jedl, řekněme skoro každý den, ale nikdy ho nanapdlo nakoupit. To mě štvalo už tenkrát. Proto jsem si také mnohokrát říkala, že třeba, když někam jdeme nás na oplátku může pozvat třeba na zmrzlinu. To vysvětluji jen z toho důvody, že jsem se dočetla názory jako že mi vadí že nekoupí lístky do ZOO. Nejde jen o tohle, celé je to složitější. Možná je jedno to co bylo, jsem tady protože spíše potřebuji poradit jak to řešit v budoucnu. Chápejte, já si nestěžuji protože platím potraviny ať už je to deset, dvanáct nebo dvcet tisíc. Tady je domluva jasná. Jde mi o to, jak řešit dovolenou, nákupy mimo potraviny atd. Jsem prostě jen unavená z toho že pro něj jsou tyto věci asi automatický (asi už z domova). Jak mám řešit dovolenou třeba - on si na ni naštěří - já ne, protože musím našetřit 1 x tolik pro dvě děti. Jedeme na hory - on jde lyžovat se starší dcerou - já mu dám peníze na její skipas. Holky mají chuť na zmrzku, já jim dám peníze a oni koupí i jemu protože má chuť. Jdeme do Ikey, chceme se tam najíst - já to zaplatím. Je to komplexně složitější, nejde jen o jednotlivé příklady. Nevadí to jednou, dvakrát ale mě přijde že už je toho prostě moc. V létě chodíme na zahrádku, pořád tam platím já, už i kamarádka se mě na to ptala. Všichni chlapi tam vytáhnou peneženky když se platí, platí za svoje ženy a s nima já! Tak to je trapné ne? Nikdy jsme neviděla svoji mámu platit v hospodě, táta vydělával, máma taky a měli společný účet, táta ani nevěděl kolik na něm je.... Prosšla jsem si takovým větším peklem, s novým chlapem jsem doufala v lepší budoucnost. Nechci tady z něj dělat monstrum, on není vůbec zlý člověk, miluji ho a děti také, je to sportovec, pořád jsme na kolách, v zimě lyžujeme, holkám se jinak věnuje. Je schopný a spolehlivý. jen ty podělané peníze nás nestále rozdělují. A já jsem tady, abych zjistila, jestli možná nechci už od života moc. Nevím jak to dělat v budoucnosti. Chce si mě vzít, chce mít další dítě? Minule jsme se pohádali, protože jsem mu řekla, že nepůjdu na mateřskou protože tímto budou moje dvě děti strádat, jak jim jako zaplatím třeba kroužky, nebo nové boty? Z čeho? z té mateřské? Kdyby třeba přišel a řekl " hele tak já ji zaplatím tanečky aspoň na to první pololetí" hned mě zahřeje u srdce a vídím zájem na tom aby to nějak fungovalo. Nejde jen o jídlo, jste ženský, spousta z Vás máte děti, víte kolik co stojí. A já jsem na to pořád sama i když vlastně mám chlapa. Ale ve stejnou dobu nevím, co vlastně po něm můžu chtít? Když jsme přijeli z dovolené, byla jsem totálně vycucnutá z peněz, nešla jsem nakoupit protože jsem čekala na výplatu a když jsem mu řekla že nemám on mi odvětil "a co budeš dělat"????? tak to mě zarazilo! Já? Co Já budu dělat? Snad my, ne? Pak mi dal peníze, ale ještě dva dny o tom mluvil. Jsou chvíle kdy si z něj udělám i srandu, že je lakomec jsem mu už řekla několkrát, několikrát jsme se kvůli tomu štěkli (myslím kvůli penězům) Můžeš mu vyčíst co chceš, mě přijde, že nad tím ani nepřemýšlí. Často splu chodíme na obědy (v práci), nikdy mi ho celý dva roky nezaplatil, ale já, když měl dovolenou nebo byl nemocnej jsem mu ten oběd koupila a odvezal domů. Chápete to? Já to udělám ráda, nevadí mi to, ale musím mít sakra nějakou zpětnou vazbu. Moje narozeniny? On nestíhal mi koupit dárek. Svátek? Poukázka co vyhrál na golfu. Valentýn? 3 kuličky Rafaela. Tak já nevím, nikdy bych na něj nezapoměla a moje dárky jsou velkorysé. Ráda dávám, nevadí mi to, ale prostě tohle mě na něm strašně mrzí. A nevím jak dál. Fakt ho nechci opustit, ale ani nevím jak řešit peníze dál v budoucnu. Nejsem mladá, jak psala nějaká pisatelka výše. Ani líná ani blbá. Pracuji jako šroub a doma mě každý den čeká druhá směna. Vařím jak Ďas a uklízím barák 8+1. Svoje děti zbožňuji a chco rpo ně to nejlepší. Poradila jsem si ve spoustě situací, ale tady jsem fakt v koncích.
Ja to mohu zase opakovat, stezujes si, ze bydlis zadarmo v 8+1 a svuj byt pronajimas. A jeste chodis do prace a vydelavas.
Ty das sve vlastni dceri penize na skipas a to testve? To je preci normalni. To neni jeho dcera.
A taky nejsi za nej vdana, prece. Tak to nemuzes srovnavat s rodinou a ani deti nejsou jeho vlastni.
J to znam z druhe strany, mam nevlastni dceru a ani by me nenapadlo ji platit skipas. To musi zaplatit jeji rodice. Ja zaplatim sipas svym detem. Nebo mam platit skipas svym i jeho detem?
Pokiud je nemocen a ty mu doneses jidlo, tak to snad delas dobtovolne. Sama si psala, ze mel jidlo od matky tak je na to zvyklej.....proste sam nic moc neutraci. zatimco tobe je jedno, ze utratis za jidlo 8 nebo 10 nebo 12 tisic.
Není tady
A tady je jasně vidět, že peníze a majetek dokážou zničit spoustu vztahů.
Protože každej to vidí ze svýho úhlu pohledu a každej může mít pocit,že na toho druhýho doplácí.
Ale často je to tak, že skutečně jeden investuje víc, než ten druhej a je na tom bitej.
Co se týká výletů a posezení na letní zahrádce, tak bych za chlapa neplatila. A když si to nechce zaplatit sám, tak ať je doma. Jenže to pak asi dojde k výčitkám a konfliktům. Protože se mu to asi líbit nebude.
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
erem, normální rodiny jezdí na výlety, sportují (lyžují) , jenom ta chůva je zatím něco co ještě není až tak běžné . nesmíš všechno soudit podle sebe.
To jo, ale chces rict, ze rodina, oni rodina nejsou, nemaji zadne spolecne deti.
A kdyz ta rodina jede na vylety sporty, kdo to plati? Stale a vzdy jen muz? Copak manzelky nic neplati?
Není tady
Kiara napsal(a):
sara2004: jak tady někdo přede mnou trefně napsal, není povinností Tvého přítele finančně se podílet na nákladech, vynakládaných především na blaho Tvých dětí. Tvoje děti by měl živit - a podílet se - především jejich biologický tatínek, pro cizího člověka to skutečně není žádná povinnost, pouze dobrá vůle. .................
Nehledě na to, že bych na Tvém místě byla velmi opatrná a myslela bych především na zadní kolečka: lidé se scházejí, ale také se rozcházejí a kdyby Ti nedejbože současný vztah nevyšel, budeš se muset vrátit nazpět do svého bytu s dětmi bez jediné koruny úspor, což je situace velmi nepříjemná. Nevšimla jsem si, že bys sem psala něco o tom, že si peníze z pronájmu bytu šetříš na horší časy, naopak jsem si všimla, že sem spíš píšeš o tom, jak ty peníze bohatýrsky utrácíš a můžu Ti upřímně napsat, že tohle je po Tebe v Tvé situaci dost nebezpečný postoj
Naprosty souhlas.
Není tady
Vzdy jsem se, vidim, ze naivne , domnivala, ze kdyz se muz (nebo i zena) rozhodne zit s partnerem, ktery ma deti a zvlast, kdyz je ma ve vlastni peci, pojme to jako paket. To neznamena, ze biologicky rodic ma vystarano a nemusi uz nic. Ale urputne deleni na moje, tvoje a nase az po financovani blbe zmrzliny me desi. Takova velka hra na rodinu, zijme spolu, ale zas ne az tak moc, kazdy bude kopat jen za sebe a nebude ocekavat, ze se ten druhy bude angazovat. Pro mne esence sobeckosti, vyzobavani rozinek z vanocky. Toto je mysleno obecne.
Není tady
elena007 napsal(a):
Vzdy jsem se, vidim, ze naivne
, domnivala, ze kdyz se muz (nebo i zena) rozhodne zit s partnerem, ktery ma deti a zvlast, kdyz je ma ve vlastni peci, pojme to jako paket. To neznamena, ze biologicky rodic ma vystarano a nemusi uz nic. Ale urputne deleni na moje, tvoje a nase az po financovani blbe zmrzliny me desi. Takova velka hra na rodinu, zijme spolu, ale zas ne az tak moc, kazdy bude kopat jen za sebe a nebude ocekavat, ze se ten druhy bude angazovat. Pro mne esence sobeckosti, vyzobavani rozinek z vanocky. Toto je mysleno obecne.
Tomu mic nerozumi, udivujes se, ze to lidi berou jako paket ale je ti divne, ze se lidi deli. Ze kopaji jen za sebe.
Není tady
sahleb napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Nad pomery vetsiny lidi.erem, normální rodiny jezdí na výlety, sportují (lyžují) , jenom ta chůva je zatím něco co ještě není až tak běžné . nesmíš všechno soudit podle sebe.
To jo, ale chces rict, ze rodina, oni rodina nejsou, nemaji zadne spolecne deti.
A kdyz ta rodina jede na vylety sporty, kdo to plati? Stale a vzdy jen muz? Copak manzelky nic neplati?
Aha, tak kdyz se vezmou dva lidi s detmi ve vlastni peci, ziji pod jenou strechou, ale spolecne deti nemaji, nejsou rodina. Co teda jsou? Protoze ja si myslela, ze jediny duvod proc neco takoveho udelat, je vytvorit rodinu.
Kdyz jede rodina na vylet, plati oba rodice, jako vsechno ostatni. Od toho jsou rodina. Kdyz se to deje stylem, ty mas dve vlastni deti a jedno mame spolecne, tak ty zaplatis 2.5 skipasu a ja 0.5, jakto, ze nemas, co s tim chces delat... je neco blbe.
Není tady
elena007 napsal(a):
sahleb napsal(a):
aprill napsal(a):
A kdyz ta rodina jede na vylety sporty, kdo to plati? Stale a vzdy jen muz? Copak manzelky nic neplati?Aha, tak kdyz se vezmou dva lidi s detmi ve vlastni peci, ziji pod jenou strechou, ale spolecne deti nemaji, nejsou rodina. Co teda jsou? Protoze ja si myslela, ze jediny duvod proc neco takoveho udelat, je vytvorit rodinu. :|
Kdyz jede rodina na vylet, plati oba rodice, jako vsechno ostatni. Od toho jsou rodina. Kdyz se to deje stylem, ty mas dve vlastni deti a jedno mame spolecne, tak ty zaplatis 2.5 skipasu a ja 0.5, jakto, ze nemas, co s tim chces delat... je neco blbe.
Me by vadilo, ze by clovek, ktery ma deti ocekava, ze bude platit za skipasy (symbol) deti clovek, jehoz ty deti nejsou. A zvlastne, kdyz jsme jen pratele, ne sezdani. A ten druhy si bud estezovat, ze je lakomec, ze jim nekoupil zmrzlinu.
Co kdyby v nasem pribehu mel 2 deti pritel a ta nase sara 2004 by za ne platila bydleni a skipasy.
Upravil(a) sahleb (23. 9. 2013 15:11)
Není tady
nic....
Upravil(a) sahleb (23. 9. 2013 15:11)
Není tady
Cukovs
Není tady
sahleb napsal(a):
elena007 napsal(a):
sahleb napsal(a):
A kdyz ta rodina jede na vylety sporty, kdo to plati? Stale a vzdy jen muz? Copak manzelky nic neplati?Aha, tak kdyz se vezmou dva lidi s detmi ve vlastni peci, ziji pod jenou strechou, ale spolecne deti nemaji, nejsou rodina. Co teda jsou? Protoze ja si myslela, ze jediny duvod proc neco takoveho udelat, je vytvorit rodinu.
Kdyz jede rodina na vylet, plati oba rodice, jako vsechno ostatni. Od toho jsou rodina. Kdyz se to deje stylem, ty mas dve vlastni deti a jedno mame spolecne, tak ty zaplatis 2.5 skipasu a ja 0.5, jakto, ze nemas, co s tim chces delat... je neco blbe.Me by vadilo, ze by clovek, ktery ma deti ocekava, ze bude platit za skipasy (symbol) deti clovek, jehoz ty deti nejsou. A zvlastne, kdyz jsme jen pratele, ne sezdani. A ten druhy si bud estezovat, ze je lakomec, ze jim nekoupil zmrzlinu.
Co kdyby v nasem pribehu mel 2 deti pritel a ta nase sara 2004 by za ne platila bydleni a skipasy.
Mne se zda, ze kdyz uz si nekoho nastehuji k sobe domu a simuluji rodinne souziti, je nutne pocitat s tim, ze se mi muze stat, ze obcas zaplatim i ty skipasy. Pokud to pro mne neprichazi v uvahu, je rozumnejsi si na rodinu nehrat, neplanovat spolecne dite, protoze to to jeste zkomplikuje, zit oddelene, jak uz napsala Eva, pripadne si najit bezdetneho partnera. Ale i tak se prerozdelovani zdroju nevyhne, protoze v rodine by to melo byt normalni.
Kdyz si najdu partnera, u ktereho se penize udrzi jak voda v cedniku a potrebuje soustavne masivni dotatace a ja nejsem ochotna, najdu si nekoho, kdo vyhovuje vic.
Ja nevim, jestli je sary partner lakomec, ale pokud je, pryc od nej, a z tim si stojim.
Podkud se lide nedokazou domluvit na vyhovujicim, tim nemyslim do posledniho halire poctarsky presne percentualne rozdelenym financovani spolecneho ziti, maji velkou sanci, ze to vztahu zakrouti krkem nebo to bude aspon pekne drit a vyvolavat konflikty.
Není tady
Pokusila jsem se vžít do situace Sary na příkladu se ZOO. Představuju si to asi takhle:
Chci jít se svými dětmi do ZOO a je mi hloupé se přítele nezeptat, jestli nechce taky jít. On chce jít. Jdu k pokladně a opět je mi hloupé mu říct, ať si za sebe zaplatí sám, protože jsem se s ním na tom předem nedohodla /bylo mi to opět hloupé/. Koupím lístky a už mi to začíná být nepříjemné. Pak chtějí děti na zmrzlinu nebo limču nebo cokoliv. Jdeme a opět se zeptám přítele, jestli taky něco nechce, protože je mi hloupé se ho nezeptat. Chce a já začínám být naštvaná, protože budu zase platit já, neboť on se nemá k tomu, aby se sám přihlásil o placení své útraty. Ale nic neřeknu, protože je mi to hloupé. Zaplatím a protože nejsem schopná se s ním předem domluvit na způsobu placení, tak jsem naštvaná na něj, že mu to samotnému nedojde, a na sebe, že mu nejsem schopná říct, že to od něj očekávám.
Tím chci říct, že spousta problémů je kvůli nedostatečné komunikaci. Lidi se bojí otevřít témata, která jsou jim nepříjemná a tiše doufají, že to tomu druhému dojde samo. Jenže chlapi myslí trochu jinak a musí se jim to sázet polopaticky.
Není tady
sahleb napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Nad pomery vetsiny lidi.
myslela jsem : rodina= matka a dvě děti . jak jinak je chceš nazvat? polorodina, neúplná rodina???
k novému partnerovi jsem nepřihlížela, protože si myslím, že sára, žije tak jak byla po celou dobu zvyklá
Upravil(a) aprill (23. 9. 2013 17:20)
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
A ne?Restaurace,lyzovani,chuva,vylety.Kdo si tohle v dnesni dobe dovoli?Verim,ze jeste ke vsemu chodi cela rodina ve znackovych hadrech.erem, nad čí poměry?
Nad pomery vetsiny lidi.
Žije úplně normálně na rozdíl od tebe .Ty podle měřítek normálních lidí živoříš.......v životě nikam nejdete na večeři , do kina ani na výlet. Největší relax je pro tebe vylézt na balkon a sousedkou drbat lidi. Ale to není normální , normální lidi jsou na výlet, jedou na hrad , jedou k vodě a tam si koupí zmrzku , pití ..užívají života .Že ty žiješ nenormálně neznamená že každej bude mít tak mizernej život taky .
Není tady
Suzie napsal(a):
Pokusila jsem se vžít do situace Sary na příkladu se ZOO. Představuju si to asi takhle:
Chci jít se svými dětmi do ZOO a je mi hloupé se přítele nezeptat, jestli nechce taky jít. On chce jít. Jdu k pokladně a opět je mi hloupé mu říct, ať si za sebe zaplatí sám, protože jsem se s ním na tom předem nedohodla /bylo mi to opět hloupé/. Koupím lístky a už mi to začíná být nepříjemné. Pak chtějí děti na zmrzlinu nebo limču nebo cokoliv. Jdeme a opět se zeptám přítele, jestli taky něco nechce, protože je mi hloupé se ho nezeptat. Chce a já začínám být naštvaná, protože budu zase platit já, neboť on se nemá k tomu, aby se sám přihlásil o placení své útraty. Ale nic neřeknu, protože je mi to hloupé. Zaplatím a protože nejsem schopná se s ním předem domluvit na způsobu placení, tak jsem naštvaná na něj, že mu to samotnému nedojde, a na sebe, že mu nejsem schopná říct, že to od něj očekávám.
Tím chci říct, že spousta problémů je kvůli nedostatečné komunikaci. Lidi se bojí otevřít témata, která jsou jim nepříjemná a tiše doufají, že to tomu druhému dojde samo. Jenže chlapi myslí trochu jinak a musí se jim to sázet polopaticky.
To je taky mozny.
Ale na druhou stranu, kdyz nekomu nabidnu, zda chce zmrzlinu, tak mam ocekavat, ze rekne ano dekuji a nezaplati.
Komunikace je dulezita, ale i kdyz mu to rekne, tak ten chlap proste opaci, ze to nezaplati, nebo ze zmrzlinu nechce a jsme tam, kde jsme byli.
A taky neni nutno seriove kupovat detem zoo, zmrzlinu, limcu a stezovat si, ze to nekdo partner neplati. V tomto pripade je vsak nutno vzpomenout, ze on opravdu nemusi a neni povinen jejim detem platit.
Proste pro me je predstava, ze si me vezme nejaky muz do vily 8+1 z lasky a zadarmo me tam ubytuje I S MYMI DETMI jako z pohadky.
Upravil(a) sahleb (23. 9. 2013 17:58)
Není tady
Kiara napsal(a):
sara2004: jak tady někdo přede mnou trefně napsal, není povinností Tvého přítele finančně se podílet na nákladech, vynakládaných především na blaho Tvých dětí. Tvoje děti by měl živit - a podílet se - především jejich biologický tatínek, pro cizího člověka to skutečně není žádná povinnost, pouze dobrá vůle.
Jak jsem pochopila, od biologického otce dětí žádné výživné nedostáváš a veškeré náklady na děti tak musíš táhnout sama, což bys ale stejně musela, i kdyby žádný přítel neexistoval. Možná to bude znít tvrdě, ale mužů, ochotných si nastěhovat do luxusního domu přítelkyni se dvěma malými dětmi a starat se o ně jako o vlastní - takových zas až tak moc po světě neběhá. Na Tvém místě bych byla ráda, že se přítel podílí alespoň péči o dvě cizí děti, protože podílet se ještě k tomu finančně, to opravdu není jeho povinností
Jestli se Ti nedostává peněz, hleděla bych upravit rodinný rozpočet a začala bych trochu více šetřit. Jak jsem to tak četla, tak Ty převážnou část peněz rozfrncáváš "za zážitky", t.j. za věci naprosto zbytné. Pochopím hory, pochopím i ZOO pro děti, pochopím chůvu, ale nepochopím drahé stravování se v IKEI pro čtyři lidi, zmrzliny a pravidelné letní posedávání na zahrádkách. To se potom nediv, že peníze jen lítají a Ty se na konci měsíce nemůžeš dopočítat![]()
Podívej, že tobě zůstal po manželovi holej zadek a možná i dluhy neznamená, že všichni budeme sedět doma a žít podobným způsobem.
Jet do ZOO , na výlet, do muzea a nakoupit do Ikea je uplně normální běžná věc. Když je někdo socka a v životě v Ikey nebyl, takže ani netuší, že oběd tam stojí pár korun, tak to je pak těžký.
Kdyby dotyččná neměla na krku dva přiživníky, BM a nového přítele , klidně by tyhle akce zvládala , ale mě by taky nebavilo platit za dospělýho chlapa , kterej si díky mě zvelebuje svůj barák a ještě má sex po nos........já bych ho hnala.
Není tady
Rozmarilach napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Žije úplně normálně na rozdíl od tebe .Ty podle měřítek normálních lidí živoříš.......v životě nikam nejdete na večeři , do kina ani na výlet. Největší relax je pro tebe vylézt na balkon a sousedkou drbat lidi. Ale to není normální , normální lidi jsou na výlet, jedou na hrad , jedou k vodě a tam si koupí zmrzku , pití ..užívají života .Že ty žiješ nenormálně neznamená že každej bude mít tak mizernej život taky .
A UZ JE TADY ZASE........
Není tady