Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 22. 9. 2013 1:40

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Re: MOJE DĚTI, JEHO DŮM! JAK ŘEŠIT FINANCE?

Podstatne ani neni, jestli pan zaplati listky do zoo nebo ne. Podstatne je, proc je pani s partnerem a uz druhym, ktery  nevyhovuje. Od setrilka, o kterem to vi uz od zacatku, asi nemuze ocekavat velkorysost  Ano, pan investuje do sveho, ale pani taky - deti jsou jeji a limonadu pro neho kupovat nemusi, kdyz se ji to prici.  Pro mne by tento druh souziti nebyl a partnera podobneho razeni bych si nevybrala, ale i kdyby v nejakem pominuti mysli predsi jen, neocekavala bych, ze jej predelam.

Pan se nepotrebuje bavit, chodit do zoo, tocit panaky... a jeste to ma platit. Sara sama vidi, ze se potkaly dva odlisne svety. Mozna by to chtelo vratit se zpet do sveho bytu, protoze pan nevypada, ze by chtel ulehcit, aspon financne ne.

Upravil(a) elena007 (22. 9. 2013 2:55)

Není tady

#27 22. 9. 2013 14:08

sara2004
♥------

Milé dámy, děkuji za názory a rady, ať už pozitivní nebo negativní. Ráda bych ujasnila některá fakta, Ano, nájem z bytu mám. Jak jsem již zmínila, mladší dceři byl rok když jsem se vrátila do práce. Platím ji již dva roky chůvu, nejprve jsem to táhla z mateřské, posléze z výplaty (to bylo kruté období) a teď tedy z toho nájmu, Jak dostanu dceru do školky, bude jistě lépe :-). S přítelem jsme se nejprve scházeli u mě doma, potom jsme začali k němu jezdit na víkendy a před půl rokem jsme se sestěhovali. Jelikož bydlíme kousek od sebe, návštěvy byli u mě doma časté a velmi často u mě také jedl, řekněme skoro každý den, ale nikdy ho nanapdlo nakoupit. To mě štvalo už tenkrát. Proto jsem si také mnohokrát říkala, že třeba, když někam jdeme nás na oplátku může pozvat třeba na zmrzlinu. To vysvětluji jen z toho důvody, že jsem se dočetla názory jako že mi vadí že nekoupí lístky do ZOO. Nejde jen o tohle, celé je to složitější. Možná je jedno to co bylo, jsem tady protože spíše potřebuji poradit jak to řešit v budoucnu. Chápejte, já si nestěžuji protože platím potraviny ať už je to deset, dvanáct nebo dvcet tisíc. Tady je domluva jasná. Jde mi o to, jak řešit dovolenou, nákupy mimo potraviny atd. Jsem prostě jen unavená z toho že pro něj jsou tyto věci asi automatický  (asi už z domova). Jak mám řešit dovolenou třeba - on si na ni naštěří - já ne, protože musím našetřit 1 x tolik pro dvě děti. Jedeme na hory - on jde lyžovat se starší dcerou - já mu dám peníze na její skipas. Holky mají chuť na zmrzku, já jim dám peníze a oni koupí i jemu protože má chuť. Jdeme do Ikey, chceme se tam najíst - já to zaplatím. Je to komplexně složitější, nejde jen o jednotlivé příklady. Nevadí to jednou, dvakrát ale mě přijde že už je toho prostě moc. V létě chodíme na zahrádku, pořád tam platím já, už i kamarádka se mě na to ptala. Všichni chlapi tam vytáhnou peneženky když se platí, platí za svoje ženy a s nima já! Tak to je trapné ne? Nikdy jsme neviděla svoji mámu platit v hospodě, táta vydělával, máma taky a měli společný účet, táta ani nevěděl kolik na něm je.... Prosšla jsem si takovým větším peklem, s novým chlapem jsem doufala v lepší budoucnost. Nechci tady z něj dělat monstrum, on není vůbec zlý člověk, miluji ho a děti také, je to sportovec, pořád jsme na kolách, v zimě lyžujeme, holkám se jinak věnuje. Je schopný a spolehlivý. jen ty podělané peníze nás nestále rozdělují. A já jsem tady, abych zjistila, jestli možná nechci už od života moc. Nevím jak to dělat v budoucnosti. Chce si mě vzít, chce mít další dítě? Minule jsme se pohádali, protože jsem mu řekla, že nepůjdu na mateřskou protože tímto budou moje dvě děti strádat, jak jim jako zaplatím třeba kroužky, nebo nové boty? Z čeho? z té mateřské? Kdyby třeba přišel a řekl " hele tak já ji zaplatím tanečky aspoň na to první pololetí" hned mě zahřeje u srdce a vídím zájem na tom aby to nějak fungovalo. Nejde jen o jídlo, jste ženský, spousta z Vás máte děti, víte kolik co stojí. A já jsem na to pořád sama i když vlastně mám chlapa. Ale ve stejnou dobu nevím, co vlastně po něm můžu chtít? Když jsme přijeli z dovolené, byla jsem totálně vycucnutá z peněz, nešla jsem nakoupit protože jsem čekala na výplatu a když jsem mu řekla že nemám on mi odvětil "a co budeš dělat"????? tak to mě zarazilo! Já? Co Já budu dělat? Snad my, ne? Pak mi dal peníze, ale ještě dva dny o tom mluvil. Jsou chvíle kdy si z něj udělám i srandu, že je lakomec jsem mu už řekla několkrát, několikrát jsme se kvůli tomu štěkli (myslím kvůli penězům) Můžeš mu vyčíst co chceš, mě přijde, že nad tím ani nepřemýšlí. Často splu chodíme na obědy (v práci), nikdy mi ho celý dva roky nezaplatil, ale já, když měl dovolenou nebo byl nemocnej jsem mu ten oběd koupila a odvezal domů. Chápete to? Já to udělám ráda, nevadí mi to, ale musím mít sakra nějakou zpětnou vazbu. Moje narozeniny? On nestíhal mi koupit dárek. Svátek? Poukázka co vyhrál na golfu. Valentýn? 3 kuličky Rafaela. Tak já nevím, nikdy bych na něj nezapoměla a moje dárky jsou velkorysé. Ráda dávám, nevadí mi to, ale prostě tohle mě na něm strašně mrzí. A nevím jak dál. Fakt ho nechci opustit, ale ani nevím jak řešit peníze dál v budoucnu. Nejsem mladá, jak psala nějaká pisatelka výše. Ani líná ani blbá. Pracuji jako šroub a doma mě každý den čeká druhá směna. Vařím jak Ďas a uklízím barák 8+1. Svoje děti zbožňuji a chco rpo ně to nejlepší. Poradila jsem si ve spoustě situací, ale tady jsem fakt v koncích.

Není tady

#28 22. 9. 2013 15:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

I tak ,kdyz si vse vysvetlila si myslim,ze si zijes nad pomery.To se vubec nedivim,ze te penize nestaci.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#29 22. 9. 2013 15:41

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

sara2004 napsal(a):

moje dárky jsou velkorysé. Ráda dávám, nevadí mi to, ale prostě tohle mě na něm strašně mrzí. A nevím jak dál. Fakt ho nechci opustit, ale ani nevím jak řešit peníze dál v budoucnu. Nejsem mladá, jak psala nějaká pisatelka výše. Ani líná ani blbá. Pracuji jako šroub a doma mě každý den čeká druhá směna. Vařím jak Ďas a uklízím barák 8+1. Svoje děti zbožňuji a chco rpo ně to nejlepší. Poradila jsem si ve spoustě situací, ale tady jsem fakt v koncích.

Proč to děláš? Jedině, že by tě to bavilo. Ale pak si nestěžuj.
Má rada je pořád stejná. Vrať se s dětmi do svého bytu a přítele si nech na hezké chvilky. A neživ ho, když se k tobě přijde najíst.
Tohle není muž, který by ti byl oporou. Tak to vidím.
Jestli chceš v budoucnu opravdového muže, musíš ho hledat někde jinde.

Upravil(a) Eva. (22. 9. 2013 15:41)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#30 22. 9. 2013 16:21

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Saro, pokud je tvuj partner lakomec a tak trochu vyzirka, kdyz mu nikdy ani nenapadlo, ze by mozna mohl i necim prispet, kdyz u tebe jedl, neni to partner pro spolecny zivot. Zivot s takovym clovekem je hodne tezky, lakomstvi je zavazna charakterova vada. Budes s tim pravdepodobne bojovat cely spolecny zivot a holky budou po financni strance nejspis trvale tvuj problem.

Není tady

#31 22. 9. 2013 16:29

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

I tak ,kdyz si vse vysvetlila si myslim,ze si zijes nad pomery.To se vubec nedivim,ze te penize nestaci.

nad poměry va ? nestačí va ?

Není tady

#32 22. 9. 2013 16:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Áno, Aprill, aj mne sa zdá, že žena, ktorá SAMA bez alimentov živí dve deti vrátane opatrovateľky, by musela mať ministerský plat, aby si mohla dovoliť pravidelne hospody, zoologické, lyžovačky, dovolenky, drahé darčeky partnerovi (ktorý nie je zvyknutý a možno na ne ani nečaká)...
Sara, mne sa takto zvonka vidí, že on nie je veľmi taktný a empatický typ, ale stále nevidím nejakú veľkú vinu... Proste ste si výdavky rozdelili a to sa dodržiava. Úprimne: keď vezme TVOJU dcéru lyžovať so sebou (ak si jej to teda celé nezaplatila ty), tak skipas by som jej už naozaj kúpila s radosťou, že sa dievča dostane na lyže... Sorry, ale on nie je zákonne ani morálne povinný starať sa o tvoje dve deti... Mohol by a keby bol láskavý a veľkorysý človek od prirodzenia big_smile , tak by to asi robil, ale holt nie je - a nečakala by som, že sa to nejako prudko zmení. Skús sa s ním viac rozprávať o financiách, vysvetliť mu svoje pocity (tie darčeky by ma mrzeli, ale nie kvôli financiám, ale skôr preto, že na teba nemyslí - v tom sa my dve líšime), ale ak sa nechytí, nedúfala by som v nejaké radikálne zmeny do budúcna. A dieťa by som s ním neriskla, byť finančne závislá niekoľko rokov od takéhoto škudlila kapitulation - nič moč.

Upravil(a) Selima (22. 9. 2013 18:47)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#33 22. 9. 2013 16:55

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Áno, Aprill, aj mne sa zdá, že žena, ktorá SAMA bez laimentov živí dve deti vrátane opatrovateľky, by msuela mať minoterský plat, aby si mohla dovoliť pravidelne hospody, zoologické, lyžovačky, dovolenky, drahé darčeky partnrovi (ktorý nie je zvyknutý a možno na ne ani nečaká)...
Sara, mne sa takto zvonka vidí, že on nie je veľmi taktný a empatický typ, ale stále nevidím nejakú veľkú vinu... Proste ste si výdavky rozdelili a to sa dodržiava. Úprimne: keď vezme TVOJU dcéru lyžovať so sebou (ak si jej to teda celé nezaplatila ty), tak skipas by som jej už naozaj kúpila s radosťou, že sa dievča dostane na lyže... Sorry, ale on nie je zákonne ani morálne povinný starať sa o tvoje dve deti... Mohol by a keby bol láskavý a veľkorysý človek od prirodzenia big_smile , tak by to asi robil, ale holt nie je - a nečakala by som, že sa to nejako prudko zmení. Skús sa s ním viac rozprávať o financiách, vysvetliť mu svoje pocity (tie darčeky by ma mrzeli, ale nie kvôli financiám, ale skôr preto, že na teba nemyslí - v tom sa my dve líšime), ale ak sa nechytí, nedúfala by som v nejaké radikálne zmeny do budúcna. A dieťa by som s ním neriskla, byť finančne závislá niekoľko rokov od takéhoto škudlila kapitulation - nič moč.

já taky ne....

Není tady

#34 22. 9. 2013 18:01

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Takového chlapa bych si nevzala a ještě s ním mít dítě ? Bože chraň.  Žila jsem s držgrešlákem a ´byla to hrůza. Bohužel se projevil až po svatbě. Předtím byl docela grant.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#35 22. 9. 2013 18:02

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Saro, mně se jeví tvůj partner jako lakomec a rozhodně bych s ním nepočítala jako s budoucím manželem či dokonce otcem společného dítěte. On bude pořád dělit na "moje" a "tvoje", nedá ti ani korunu navíc. Jasně, není povinen, ale tady nejde o povinnost, tady jde o přirozenou velkorysost a toho on není schopen. Není to partner pro společný život, byla bys s ním nešťastná.

Není tady

#36 22. 9. 2013 19:34

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

A ne?Restaurace,lyzovani,chuva,vylety.Kdo si tohle v dnesni dobe dovoli?Verim,ze jeste ke vsemu chodi cela rodina ve znackovych hadrech.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#37 22. 9. 2013 20:08

mokory
♥♥♥----

Absolutní souhlas s názorem Pandory...
ale lehce se to napíse..hůř udělá.
Spočítej si to, co dáváš Ty a to, co dává on..jaký je poměr?
Mně osobně(ale může to mít každý jinak) by vadilo vytáhnout v restauraci, v Zoo, kdekoliv- peněženku a platit za všechny.
taky mě zarazilo, že on je šetřílek a Ty samozřejmě chceš, aby holky šly do Zoo, výlety, atd...on, páč nemá děti by klidně zůstal doma na zahradě..zadarmo..vlastně tyhle atrakce navštěvuje kvůli Tobě..ale dal se na tuhle cestu a musí počítat s tím, že ho o bude něco stát. Já bych s ním o tom dala řeč- třeba tohle Tvý trápení vůbec nevidí.

Není tady

#38 22. 9. 2013 20:17

holcina
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

A ne?Restaurace,lyzovani,chuva,vylety.Kdo si tohle v dnesni dobe dovoli?Verim,ze jeste ke vsemu chodi cela rodina ve znackovych hadrech.

erem, nad čí poměry?

Není tady

#39 22. 9. 2013 20:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

erem, nad čí poměry?

Nad pomery vetsiny lidi.

Není tady

#40 22. 9. 2013 20:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

erem, nad čí poměry?

Nad pomery vetsiny lidi.

erem, normální rodiny jezdí na výlety, sportují (lyžují) , jenom ta chůva je zatím něco co ještě není až tak běžné . nesmíš všechno soudit podle sebe.

Není tady

#41 22. 9. 2013 20:25

Mandragorasa
♥♥-----

Každý zde odpovídá jen na tvoje pocity. Skutečnost je taková, že neznáme názor a důvod chování tvého partnera.
Jak jednoduché je odsoudit a poradit jen podle mínění někoho jiného.  Musíš se řídit svým citem. V životě nejde jen o peníze, ale o pochopení a lásku mezi partnery, a to tu nezaznělo. Osobně bych nedala jen na to, co by mi někdo poradí. srdce je zde  největším rádcem spolu s rozumem.

Není tady

#42 22. 9. 2013 20:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

erem, nad čí poměry?

Nad pomery vetsiny lidi.

erem, normální rodiny jezdí na výlety, sportují (lyžují) , jenom ta chůva je zatím něco co ještě není až tak běžné . nesmíš všechno soudit podle sebe.

Nesoudim podle sebe.Takova lyzovacka cele rodiny vyjde na pekne penize a to nemluvim o vybaveni.

Není tady

#43 22. 9. 2013 22:18

christana
♥------

Pokud chce s tebou mít dítě, bude si tě muset vzít a počítat s tím, že přijdeš o svůj nynější plat.
Pak bude muset hradit veškeré náklady převážně on. Ty už teď přispíváš do domácnosti tím, že se
mu o ni staráš. Promluvili jste si už někdy o této možné situaci? Kdo bude financovat domácnost, když
ty zůstaneš na mateřské? Příchodem dalšího dítěte se poměry přece změní, je on ochoten akceptovat
tyto změny? A jakým způsobem?
Dokud nebudeš znát odpovědi na tyto otázky, nemůžeš se rozhodnout nikdy správně, musíte si
mezi sebou ujasnit, co jeden od druhého očekáváte do budoucna.
Co se týká výletů a placení, jsem toho názoru, že platit má on. Už nevytahuj svoji peněženku, jen
mu s úsměvem poděkuj, že je tak hodný a zaplatí to.smile

Není tady

#44 22. 9. 2013 22:31

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

erem, nad čí poměry?

Nad pomery vetsiny lidi.

Myslím, že se Er pleteš. Mně přijde, že většina lidí si života užívá.. Jezdí na výlety, na hory, chodí do restaurací...

Není tady

#45 22. 9. 2013 22:32

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

erem, nad čí poměry?

Nad pomery vetsiny lidi.

Možná ta chůva vyjde levněji, než nedostatkové jesle.

Není tady

#46 22. 9. 2013 22:58

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

to s tím snad vůbec nesouvisí

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#47 22. 9. 2013 22:58

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

sara2004: jak tady někdo přede mnou trefně napsal, není povinností Tvého přítele finančně se podílet na nákladech, vynakládaných především na blaho Tvých dětí. Tvoje děti by měl živit - a podílet se - především jejich biologický tatínek, pro cizího člověka to skutečně není žádná povinnost, pouze dobrá vůle.

Jak jsem pochopila, od biologického otce dětí žádné výživné nedostáváš a veškeré náklady na děti tak musíš táhnout sama, což bys ale stejně musela, i kdyby žádný přítel neexistoval. Možná to bude znít tvrdě, ale mužů, ochotných si nastěhovat do luxusního domu přítelkyni se dvěma malými dětmi a starat se o ně jako o vlastní - takových zas až tak moc po světě neběhá. Na Tvém místě bych byla ráda, že se přítel podílí alespoň péči o dvě cizí děti, protože podílet se ještě k tomu finančně, to opravdu není jeho povinností smile

Jestli se Ti nedostává peněz, hleděla bych upravit rodinný rozpočet a začala bych trochu více šetřit. Jak jsem to tak četla, tak Ty převážnou část peněz rozfrncáváš "za zážitky", t.j. za věci naprosto zbytné. Pochopím hory, pochopím i ZOO pro děti, pochopím chůvu, ale nepochopím drahé stravování se v IKEI pro čtyři lidi, zmrzliny a pravidelné letní posedávání na zahrádkách. To se potom nediv, že peníze jen lítají a Ty se na konci měsíce nemůžeš dopočítat hmm

Nehledě na to, že bych na Tvém místě byla velmi opatrná a myslela bych především na zadní kolečka: lidé se scházejí, ale také se rozcházejí a kdyby Ti nedejbože současný vztah nevyšel, budeš se muset vrátit nazpět do svého bytu s dětmi bez jediné koruny úspor, což je situace velmi nepříjemná. Nevšimla jsem si, že bys sem psala něco o tom, že si peníze z pronájmu bytu šetříš na horší časy, naopak jsem si všimla, že sem spíš píšeš o tom, jak ty peníze bohatýrsky utrácíš a můžu Ti upřímně napsat, že tohle je po Tebe v Tvé situaci dost nebezpečný postoj stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#48 22. 9. 2013 22:59

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

sara2004 napsal(a):

moje dárky jsou velkorysé. Ráda dávám, nevadí mi to, ale prostě tohle mě na něm strašně mrzí. A nevím jak dál. Fakt ho nechci opustit, ale ani nevím jak řešit peníze dál v budoucnu. Nejsem mladá, jak psala nějaká pisatelka výše. Ani líná ani blbá. Pracuji jako šroub a doma mě každý den čeká druhá směna. Vařím jak Ďas a uklízím barák 8+1. Svoje děti zbožňuji a chco rpo ně to nejlepší. Poradila jsem si ve spoustě situací, ale tady jsem fakt v koncích.

Proč to děláš? Jedině, že by tě to bavilo. Ale pak si nestěžuj.
Má rada je pořád stejná. Vrať se s dětmi do svého bytu a přítele si nech na hezké chvilky. A neživ ho, když se k tobě přijde najíst.
Tohle není muž, který by ti byl oporou. Tak to vidím.
Jestli chceš v budoucnu opravdového muže, musíš ho hledat někde jinde.

přesně tak , a o dítěti bych ani omylem neuvažovala

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#49 22. 9. 2013 23:01

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

to by mělo být naprosto normální , že si to spousta lidí nemůže dovolit znamená , že je tu něco špatně

Není tady

#50 22. 9. 2013 23:03

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Saro, mně se jeví tvůj partner jako lakomec a rozhodně bych s ním nepočítala jako s budoucím manželem či dokonce otcem společného dítěte. On bude pořád dělit na "moje" a "tvoje", nedá ti ani korunu navíc. Jasně, není povinen, ale tady nejde o povinnost, tady jde o přirozenou velkorysost a toho on není schopen. Není to partner pro společný život, byla bys s ním nešťastná.

To jsem videla v praxi. Pani mela dve deti s chudsim partnerem a pak se provdala za bohateho pana, s kterym mela dceru. V rodine potom byly dve chude a jedno bohate dite, protoze pan pokroucene do pismene  aplikoval, ze zivotni uroven deti, ma odrazet zivotni uroven rodicu. usch Vyzenenym nezafinancoval nic. Rozvedli se.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí