Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 9. 2013 13:47

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

jsem k nicemu

Ahojte vsichni, po letech se zase vracim na babinet a uvedomuju si, ze ac se za poslednich 6 let (tehdy jsem si tady zalozila ucet) totalne zmenil muj zivot, resim vlastne porad tytez potize. Opet mam pritele, ktereho zboznuju a ktereho povazuju za jedinecneho chlapa, a vedle ktereho si pripadam uplne bezvyznamna a mam hruzu, kdy me opusti, protoze mu nesaham ani po kotniky. Uspela jsem jako kandidatka na jisty profesne velice zajimavy pracovni pobyt, coz mi chvilkove zvedlo sebevedomi a tesim se tam, ovsem ve chvili, kdy jsem se pred nastupem mela seznamit s ostatnimi spolupracovniky (kazdy se predstavil ve stylu ahoj, jsem ten a ten, delam to a to, bavi me to a ono..), doslo mi, ze vlastne nemam co rict...nevynikam (krome oboru, ktereho se ta prace tyka, coz logicky sdilim se vsemi kolegy) v nicem, nemam zadnou zvlastni zalibu, nejsem dobra v navazovani kontaktu s lidmi, nevim, o cem mluvit s lidmi, ktere neznam, protoze nemam dostatecne fundovany nazor na nic... kdyz jsem si vybavila, co tak delam ve volnem case a co zajimaveho muzu rict, doslo mi, ze veskere namety na podnetny rozhovor se tykaji meho pritele a toho, co me naucil a predal mi on... mam hruzu, ze je se mnou jenom proto, ze zatim nepotkal nikoho jineho, a proto, ze jsem verna a milujici jako malokdo... casto upadam do silene pasivity, mam chut akorat zalezt pod perinu a ve snu uniknout do sveta, ve kterem sama o sobe nevim...
jasne, ve sve nejoptimisticejsi nalade dokazu objektivne rict, ze jsou lidi, kteri jsou hloupejsi, skaredsi a nemoznejsi nez ja, ale to ze me porad jeste nedela chytrou, krasnou a schopnou osobu...
mate prosim nekdo nejakou radu, jak z toho ven?
navic muj prispevek pusobi dojmem, ze jsem takova ta klasicka zakomplexovana pubertacka, co se nevyzna sama v sobe a hleda se.. ovsem na to jaksi uz davno nemam vek.

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#2 13. 9. 2013 14:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: jsem k nicemu

Přečti si, co ti radili tenkrát. Zřejmě jsi nic z toho neudělala. Především najít dobrého psychologa.
A opět vstupuješ do stejné řeky. A budeš vstupovat dál, dokud to nezměníš.
Až se přijmeš a budeš mít ráda taková, jaká jsi, přestaneš se srovnávat a přestaneš toužit, abys byla chytrou, krásnou... atd. , pak se tvůj život změní k lepšímu. Mᚠto vše ve své vlastní hlavě.

Upravil(a) Eva. (13. 9. 2013 14:14)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#3 13. 9. 2013 14:49

XYZ
♥♥♥♥♥--

Radili zmenit partnera, coz jsem udelala...ale v tom klic nebude. K psychologovi jsem chodila 4 roky, bohuzel pokracovat v terapii nemuzu, ponevadz jsem se odstehovala do zahranici, kde zatim nemam pojisteni a hradit ho z vlastni kapsy je tady pro me dost nerealne... Chapu, ze se mam mit rada a prijmout se, ale nevim, jak to udelat a jak se smirit s tim, ze se ani z dalky nepodobam tomu, jaka bych chtela byt...

Není tady

#4 13. 9. 2013 14:51

XYZ
♥♥♥♥♥--

Jinak podotykam, ze kdyz jsem sveho psychologa videla naposledy, rekl mi, ze mu pripadam daleko vyrovnanejsi, moudrejsi apod. nez drive, ale mi spis pripada, ze jsem jen apatictejsi, proto hazu veci za hlavu jednoduseji nez drive...

Není tady

#5 13. 9. 2013 14:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No a čo? Tak sa nauč zži so sebou takou, aká si... Aj ja by som chcela vyzera ako Hale Berry alebo Andie MacDowell (a nemusím asi hovori, že som skôr niečo medzi Marilyn Monroe a Stellou Zázvorkovou big_smile), chcela by som by taká ako Matka Tereza, chytrá ako Mária Curie-Sklodowska a hovori desiatimi jazykmi, spieva ako Janis Joplyn a písa ako Virginia Woolfová - tongue a hádaj, kožko z toho je realita? Ale to mi nebráni fajn si ži s tou osobou, ktorou som.
Mmch, myslím, že porovnávanie sa s druhými je tá pravá, rovná cesta do pekla. Pri predstavovaní sa povedz pravdu, tá je väčšinou najlepšia vožba, a netýraj sa tým, čo o sebe hovoria iní... (Každý je v kútiku srdca so sebou nespokojný, niekto s jednou vecou, iný so všetkým... Ver mi.)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 13. 9. 2013 14:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Apatia môže by správne riešenie... poznᚠto - pokiaž nejde o život, ide o ....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 13. 9. 2013 16:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

Radili zmenit partnera, coz jsem udelala...ale v tom klic nebude. K psychologovi jsem chodila 4 roky, bohuzel pokracovat v terapii nemuzu, ponevadz jsem se odstehovala do zahranici, kde zatim nemam pojisteni a hradit ho z vlastni kapsy je tady pro me dost nerealne... Chapu, ze se mam mit rada a prijmout se, ale nevim, jak to udelat a jak se smirit s tim, ze se ani z dalky nepodobam tomu, jaka bych chtela byt...

Proč chceš být jiná, než jsi?  Přestaň tohle chtít, přijmi se taková, jaká jsi a bude to v pořádku. Proč sama sebe zbytečně a nesmyslně trápíš nereálnými představami? Sama sobě dělᚠpeklo.
Dívala jsem se, co jsme ti psaly. Ty sis z toho vzala jen jedno - změnit partnera. Přečti si to znovu pořádně. Jak jsi psala po rozchodu o těch knížkách, které vyhodíš a co jsme ti tam psaly. K psychologovi nestačí jenom chodit. Je třeba na sobě pracovat.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#8 13. 9. 2013 16:36

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

XYZ napsal(a):

Ty se povazujes za neuspesneho cloveka  a to pracujes v zahranici? To moc neuspesne neni.  Jinak kde je problem si zaridi zdravotni pojisteni ?

A nyni k otazce, nemyslim si, ze jsi nejaa divna, neuspesna. Jsi daleko od nejakych idealu, ktere sis vytvorila. No to ja taky a zrejme kazdy clovek. Ovsem existuji jedinci, kteri si o sobe mysli janevimco. A v podstate jsou to nuly. To se pozna pozdeji.  Sebevedomi neni vsechno, je nebezpecne, kdyz se jedna o prilisne sebevedpomi. Pad z vysky dost boli.

Nevim jake mas idealy, kterym by ses chtela podobat. Urcite neco umis co jini ne.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#9 13. 9. 2013 17:52

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

XYZ napsal(a):

Ahojte vsichni, po letech se zase vracim na babinet a uvedomuju si, ze ac se za poslednich 6 let (tehdy jsem si tady zalozila ucet) totalne zmenil muj zivot, resim vlastne porad tytez potize....  ve chvili, kdy jsem se pred nastupem mela seznamit s ostatnimi spolupracovniky mi doslo, ze vlastne nemam co rict...
1) nevynikam (krome oboru, ktereho se ta prace tyka, coz logicky sdilim se vsemi kolegy) v nicem,
2) nemam zadnou zvlastni zalibu, nejsem dobra v navazovani kontaktu s lidmi,
3) nevim, o cem mluvit s lidmi, ktere neznam, protoze nemam dostatecne fundovany nazor na nic...
4) kdyz jsem si vybavila, co tak delam ve volnem case a co zajimaveho muzu rict - jen to, co me naucil a predal mi muj pritel...
5) mam hruzu, ze je se mnou jenom proto, ze zatim nepotkal nikoho jineho, a proto, ze jsem verna a milujici jako malokdo...
6) casto upadam do silene pasivity, mam chut akorat zalezt pod perinu a ve snu uniknout do sveta, ve kterem sama o sobe nevim...
mate prosim nekdo nejakou radu, jak z toho ven?

Tak hele: zrovna dneska jsem jel domů z práce s kolegou, který má o sobě velice vysoké mínění - přesto ve srovnání s Tebou to vypadá, že je vlastně přesně jako Ty! - Tak to shrnu:
1) bavit se umí jen o oboru, ve kterém pracuje
2) nevím o žádné jeho zálibě - nikdy se o žádné nezmínil
3) kromě práce se taky neumí bavit o ničem jiném - je jak kolovrátek - mele a mele o detailech svého oboru, až tím musí být každému posluchači nesmírně protivný
4) co dělá ve volném čase - nevím - má ženu a dítě - to je vše, co o něm mohu říci
5) po nikom se nepídí, žádné hrůzy nepociuje, jak jsem už napsal, on je velice sebevědomý, libuje si ve svém oboru...
6) o tom, co se děje v jeho hlavě nic nevím - z přesně stejných důvodů jak vysvětluji výše...
dumbom ... Co ještě dodat? .. Nestačí to, nevypovídá to DOSTATEČNĚ samo za sebe? - Nevím, proč lidi mají záliby, nevím, proč někteří je nemají, proč se upínají na své partnery, nevím, proč pak mají o sobě nízké mínění...
Jak jsem napsal zkraje, můj kolega má o sobě NAOPAK velmi vysoké mínění!!!
Takže závěr? - Není zbytečné (a vlastně hodně divné) se tím takto trápit???  stolt

Upravil(a) Vachu (13. 9. 2013 17:57)

Není tady

#10 13. 9. 2013 18:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

to ze me porad jeste nedela chytrou, krasnou a schopnou osobu
Jakýsi "to" ji z tebe dělat nebude... píšeš "si pripadam uplne bezvyznamna... nemam co rict... nevynikam... nejsem dobra..." - zkus si přečíst tohle (protože naštěstí nepíšeš "jsem tupá" http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png, možná ti něco dojde):

"Matka mě má ráda.
Je mi dobře.
Je mi dobře, protože mě má ráda.
Matka mě nemá ráda.
Cítím se špatně.
Cítím se špatně, protože mě nemá ráda.
Jsem špatný, protože se cítím špatně.
Cítím se špatně, protože jsem špatný.
Jsem špatný, protože mě nemá ráda.
Nemá ráda, protože jsem špatný."

R. D. Laing, "Uzly" ("Knots", Vintage Books, New York, 1970)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#11 15. 9. 2013 19:40

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

ovsem ve chvili, kdy jsem se pred nastupem mela seznamit s ostatnimi spolupracovniky (kazdy se predstavil ve stylu ahoj, jsem ten a ten, delam to a to, bavi me to a ono..), doslo mi, ze vlastne nemam co rict...

a co třeba "Ahoj, jsem XYZ a těším se na naši spolupráci" ??? To je naprosto neutrální a nic tím nezkazíš. Když o svých problémech víš, proč si něco nepřipravíš dopředu? Však jsi věděla že jdeš do nového a bude se představovat.

Strach je malá smrt...

Není tady

#12 20. 9. 2013 20:10

kreativna
♥------

Přesně tak se to stalo i se mnou..Asi potřebuju pomoc psychologa

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí