18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte vsichni, po letech se zase vracim na babinet a uvedomuju si, ze ac se za poslednich 6 let (tehdy jsem si tady zalozila ucet) totalne zmenil muj zivot, resim vlastne porad tytez potize. Opet mam pritele, ktereho zboznuju a ktereho povazuju za jedinecneho chlapa, a vedle ktereho si pripadam uplne bezvyznamna a mam hruzu, kdy me opusti, protoze mu nesaham ani po kotniky. Uspela jsem jako kandidatka na jisty profesne velice zajimavy pracovni pobyt, coz mi chvilkove zvedlo sebevedomi a tesim se tam, ovsem ve chvili, kdy jsem se pred nastupem mela seznamit s ostatnimi spolupracovniky (kazdy se predstavil ve stylu ahoj, jsem ten a ten, delam to a to, bavi me to a ono..), doslo mi, ze vlastne nemam co rict...nevynikam (krome oboru, ktereho se ta prace tyka, coz logicky sdilim se vsemi kolegy) v nicem, nemam zadnou zvlastni zalibu, nejsem dobra v navazovani kontaktu s lidmi, nevim, o cem mluvit s lidmi, ktere neznam, protoze nemam dostatecne fundovany nazor na nic... kdyz jsem si vybavila, co tak delam ve volnem case a co zajimaveho muzu rict, doslo mi, ze veskere namety na podnetny rozhovor se tykaji meho pritele a toho, co me naucil a predal mi on... mam hruzu, ze je se mnou jenom proto, ze zatim nepotkal nikoho jineho, a proto, ze jsem verna a milujici jako malokdo... casto upadam do silene pasivity, mam chut akorat zalezt pod perinu a ve snu uniknout do sveta, ve kterem sama o sobe nevim...
jasne, ve sve nejoptimisticejsi nalade dokazu objektivne rict, ze jsou lidi, kteri jsou hloupejsi, skaredsi a nemoznejsi nez ja, ale to ze me porad jeste nedela chytrou, krasnou a schopnou osobu...
mate prosim nekdo nejakou radu, jak z toho ven?
navic muj prispevek pusobi dojmem, ze jsem takova ta klasicka zakomplexovana pubertacka, co se nevyzna sama v sobe a hleda se.. ovsem na to jaksi uz davno nemam vek.
Není tady
Přečti si, co ti radili tenkrát. Zřejmě jsi nic z toho neudělala. Předevím najít dobrého psychologa.
A opět vstupuje do stejné řeky. A bude vstupovat dál, dokud to nezmění.
A se přijme a bude mít ráda taková, jaká jsi, přestane se srovnávat a přestane touit, abys byla chytrou, krásnou... atd. , pak se tvůj ivot změní k lepímu. Má to ve ve své vlastní hlavě.
Upravil(a) Eva. (13. 9. 2013 14:14)
Není tady
Radili zmenit partnera, coz jsem udelala...ale v tom klic nebude. K psychologovi jsem chodila 4 roky, bohuzel pokracovat v terapii nemuzu, ponevadz jsem se odstehovala do zahranici, kde zatim nemam pojisteni a hradit ho z vlastni kapsy je tady pro me dost nerealne... Chapu, ze se mam mit rada a prijmout se, ale nevim, jak to udelat a jak se smirit s tim, ze se ani z dalky nepodobam tomu, jaka bych chtela byt...
Není tady
Jinak podotykam, ze kdyz jsem sveho psychologa videla naposledy, rekl mi, ze mu pripadam daleko vyrovnanejsi, moudrejsi apod. nez drive, ale mi spis pripada, ze jsem jen apatictejsi, proto hazu veci za hlavu jednoduseji nez drive...
Není tady
No a čo? Tak sa nauč zi so sebou takou, aká si... Aj ja by som chcela vyzera ako Hale Berry alebo Andie MacDowell (a nemusím asi hovori, e som skôr niečo medzi Marilyn Monroe a Stellou Zázvorkovou ), chcela by som by taká ako Matka Tereza, chytrá ako Mária Curie-Sklodowska a hovori desiatimi jazykmi, spieva ako Janis Joplyn a písa ako Virginia Woolfová - a hádaj, kožko z toho je realita? Ale to mi nebráni fajn si i s tou osobou, ktorou som.
Mmch, myslím, e porovnávanie sa s druhými je tá pravá, rovná cesta do pekla. Pri predstavovaní sa povedz pravdu, tá je väčinou najlepia vožba, a netýraj sa tým, čo o sebe hovoria iní... (Kadý je v kútiku srdca so sebou nespokojný, niekto s jednou vecou, iný so vetkým... Ver mi.)
Není tady
Apatia môe by správne rieenie... pozná to - pokiaž nejde o ivot, ide o ....
Není tady
XYZ napsal(a):
Radili zmenit partnera, coz jsem udelala...ale v tom klic nebude. K psychologovi jsem chodila 4 roky, bohuzel pokracovat v terapii nemuzu, ponevadz jsem se odstehovala do zahranici, kde zatim nemam pojisteni a hradit ho z vlastni kapsy je tady pro me dost nerealne... Chapu, ze se mam mit rada a prijmout se, ale nevim, jak to udelat a jak se smirit s tim, ze se ani z dalky nepodobam tomu, jaka bych chtela byt...
Proč chce být jiná, ne jsi? Přestaň tohle chtít, přijmi se taková, jaká jsi a bude to v pořádku. Proč sama sebe zbytečně a nesmyslně trápí nereálnými představami? Sama sobě dělá peklo.
Dívala jsem se, co jsme ti psaly. Ty sis z toho vzala jen jedno - změnit partnera. Přečti si to znovu pořádně. Jak jsi psala po rozchodu o těch kníkách, které vyhodí a co jsme ti tam psaly. K psychologovi nestačí jenom chodit. Je třeba na sobě pracovat.
Není tady
XYZ napsal(a):
Ty se povazujes za neuspesneho cloveka a to pracujes v zahranici? To moc neuspesne neni. Jinak kde je problem si zaridi zdravotni pojisteni ?
A nyni k otazce, nemyslim si, ze jsi nejaa divna, neuspesna. Jsi daleko od nejakych idealu, ktere sis vytvorila. No to ja taky a zrejme kazdy clovek. Ovsem existuji jedinci, kteri si o sobe mysli janevimco. A v podstate jsou to nuly. To se pozna pozdeji. Sebevedomi neni vsechno, je nebezpecne, kdyz se jedna o prilisne sebevedpomi. Pad z vysky dost boli.
Nevim jake mas idealy, kterym by ses chtela podobat. Urcite neco umis co jini ne.
Není tady
XYZ napsal(a):
Ahojte vsichni, po letech se zase vracim na babinet a uvedomuju si, ze ac se za poslednich 6 let (tehdy jsem si tady zalozila ucet) totalne zmenil muj zivot, resim vlastne porad tytez potize.... ve chvili, kdy jsem se pred nastupem mela seznamit s ostatnimi spolupracovniky mi doslo, ze vlastne nemam co rict...
1) nevynikam (krome oboru, ktereho se ta prace tyka, coz logicky sdilim se vsemi kolegy) v nicem,
2) nemam zadnou zvlastni zalibu, nejsem dobra v navazovani kontaktu s lidmi,
3) nevim, o cem mluvit s lidmi, ktere neznam, protoze nemam dostatecne fundovany nazor na nic...
4) kdyz jsem si vybavila, co tak delam ve volnem case a co zajimaveho muzu rict - jen to, co me naucil a predal mi muj pritel...
5) mam hruzu, ze je se mnou jenom proto, ze zatim nepotkal nikoho jineho, a proto, ze jsem verna a milujici jako malokdo...
6) casto upadam do silene pasivity, mam chut akorat zalezt pod perinu a ve snu uniknout do sveta, ve kterem sama o sobe nevim...
mate prosim nekdo nejakou radu, jak z toho ven?
Tak hele: zrovna dneska jsem jel domů z práce s kolegou, který má o sobě velice vysoké mínění - přesto ve srovnání s Tebou to vypadá, e je vlastně přesně jako Ty! - Tak to shrnu:
1) bavit se umí jen o oboru, ve kterém pracuje
2) nevím o ádné jeho zálibě - nikdy se o ádné nezmínil
3) kromě práce se taky neumí bavit o ničem jiném - je jak kolovrátek - mele a mele o detailech svého oboru, a tím musí být kadému posluchači nesmírně protivný
4) co dělá ve volném čase - nevím - má enu a dítě - to je ve, co o něm mohu říci
5) po nikom se nepídí, ádné hrůzy nepociuje, jak jsem u napsal, on je velice sebevědomý, libuje si ve svém oboru...
6) o tom, co se děje v jeho hlavě nic nevím - z přesně stejných důvodů jak vysvětluji výe...
... Co jetě dodat? .. Nestačí to, nevypovídá to DOSTATEČNĚ samo za sebe? - Nevím, proč lidi mají záliby, nevím, proč někteří je nemají, proč se upínají na své partnery, nevím, proč pak mají o sobě nízké mínění...
Jak jsem napsal zkraje, můj kolega má o sobě NAOPAK velmi vysoké mínění!!!
Take závěr? - Není zbytečné (a vlastně hodně divné) se tím takto trápit???
Upravil(a) Vachu (13. 9. 2013 17:57)
Není tady
to ze me porad jeste nedela chytrou, krasnou a schopnou osobu
Jakýsi "to" ji z tebe dělat nebude... píe "si pripadam uplne bezvyznamna... nemam co rict... nevynikam... nejsem dobra..." - zkus si přečíst tohle (protoe natěstí nepíe "jsem tupá" , moná ti něco dojde):
"Matka mě má ráda.
Je mi dobře.
Je mi dobře, protoe mě má ráda.
Matka mě nemá ráda.
Cítím se patně.
Cítím se patně, protoe mě nemá ráda.
Jsem patný, protoe se cítím patně.
Cítím se patně, protoe jsem patný.
Jsem patný, protoe mě nemá ráda.
Nemá ráda, protoe jsem patný."
R. D. Laing, "Uzly" ("Knots", Vintage Books, New York, 1970)
Není tady
XYZ napsal(a):
ovsem ve chvili, kdy jsem se pred nastupem mela seznamit s ostatnimi spolupracovniky (kazdy se predstavil ve stylu ahoj, jsem ten a ten, delam to a to, bavi me to a ono..), doslo mi, ze vlastne nemam co rict...
a co třeba "Ahoj, jsem XYZ a těím se na nai spolupráci" ??? To je naprosto neutrální a nic tím nezkazí. Kdy o svých problémech ví, proč si něco nepřipraví dopředu? Vak jsi věděla e jde do nového a bude se představovat.
Není tady
Přesně tak se to stalo i se mnou..Asi potřebuju pomoc psychologa
Není tady