|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jo A krom financí je to ještě nevýhodnější dělba času mezi potomky
Aha... takže ti, kterým "ty "parohy" vadí" mají kdejakou sviňárnu omluvenou tí, že to "dělají pro děti" 
Pravda - proti tomu není obrany...
Není tady

Milelenka napsal(a):
To Eva:
...Takže jestli ti dobře rozumím, ty bys ráda, aby manželka tvého přítele překousla v sobě žárlivost, majetnost.... a nebyla chamtivá... abyste se vy dva nemuseli skrývat a měli prostě legální trojúhelník se souhlasem jeho manželky....
My se nijak zvlášť neskrýváme. Jenom to všude netroubíme. O našem vztahu ví jen nejbližsí okolí - moje.
A s tím osvícením právě té "naší" manželky to nevidím nijak dobře, ale tak to prostě je. Já spíš myslím už na budoucí generace
Toto je názorná ukázka pokrytectví. 
Ty ještě nevíš (neprociťuješ), že člověk vše dělá v první řadě pro sebe. tak se nevymlouvej na budoucí generace. Pravda, máš tam slůvko spíš. 
Není tady
To Eva: jak tě tady tak čtu, tak u tebe si člověk musí dávat pozor na slůvka.
Tak si to užij 
Není tady
helena napsal(a):
Jo A krom financí je to ještě nevýhodnější dělba času mezi potomky
Aha... takže ti, kterým "ty "parohy" vadí" mají kdejakou sviňárnu omluvenou tí, že to "dělají pro děti" http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Pravda - proti tomu není obrany...
Já ty parohy použila v souvislosti s ženami, protože nevím, co se říká o podváděných ženách (co vyroste na hlavě jim).
Myslíš sviňárnu ze strany ženy? No pak asi ano, sviňárny dělávají asi obě strany, když se chleba začne lámat..
U Milelenky 20 let něco fungovalo a jak jsem pochopila, tak manželka s tím má teď nějaký problém.
A zřejmě se to promítá i do vztahu zakladatelky a milence. Po 20 (asi) klidných letech je to nepříjemné no :-)
Není tady
Jak to tady tak čtu, tak vidím, že jsme každá jiná. Někomu nevadí, když má jejich muž více žen, někomu to vadí, ale dokáže to snést a někdo by to nesnesl. Ale kde je to pokrytectví? To jsem nepochopila.
Není tady
nevím, co se říká o podváděných ženách (co vyroste na hlavě jim)
Nic... ale něco přihodím, byť mírně 
Paroháč je expresívní pojmenování klamaného manžela. Parohy může nasadit, říká Slovník české frazeologie a idiomatiky stylem až příliš chladným na tak třaskavou událost, cituji: „Manželka svému manželovi v důsledku milostného styku s jiným mužem... a pohanit ho tak,“ a za druhé: „Cizí muž vůči jinému, v důsledku milostného styku s jeho manželkou... a pohanit ho tak.“ Ty dodatky, „a pohanit ho tak“ jsou důležité, parohy jsou nasazeny teprve tehdy, když se to ví, když je mimomanželský milostný styk zveřejněn. Vysvětlení, jak parohy souvisejí s milostnými styky, začnu historkou, kterou uvádí profesor MUDr. Antonín Doležal, DrSc., ve své skvělé knížce Zakázaná slova aneb (ne)pikantní jazykověda. Existoval prý jakýsi smilný feudál, který měl silný zájem o manželky svých poddaných. Byl smilný, ale fair. Za to, že byli pohaněni, dával manželům svedených žen místa hajných i s hájovnami označenými parožím. Kdo měl na domě parohy, byl nejspíš oklamaný manžel, tedy paroháč. Tato hezká historka je bohužel zjevně vymyšlená až v době, kdy slovo paroháč už mělo význam klamaný manžel. Mluví se tu totiž jen o parozích, přičemž úsloví stejného významu a stejné pojmenování pro klamané manžely mají i v jazycích, kde parohy a rohy nerozeznávají, kde pro ně mají jedno slovo, tedy roh. V řečtině, v latině, v italštině, ve francouzštině, ve španělštině, v němčině, tam všude mají rohy jak kozy a nosorožci, tak jelení, daňci a mufloni. Ženy tam svým mužům nasazují rohy a muži tam bývají roháči.
Takže nejspíš je to tak, jak se píše ve Slovníku české frazeologie a idiomatiky, že rohy i parohy jsou v mýtech mnoha národů symbolem síly a plodnosti a že nasazení parohů ve slovním spojení a označení klamaného muže slovem paroháč je vlastně ironické. Skutečné, ale tajné parohy má vlastně žena, avšak ty zjevné jen zdánlivé klamaný muž. Což je vysvětlení dost složité, ale žádné lepší není k dispozici.
Myslíš sviňárnu ze strany ženy?
Ne... na pohlaví nezáleží.
Není tady
Aha, to pak neplatí ani ten starý vtip:
"Jaký je rozdíl mezi veselým a smutným paroháčem?"
"Ten veselý to ještě neví."
Není tady

Milelenka napsal(a):
To Eva: jak tě tady tak čtu, tak u tebe si člověk musí dávat pozor na slůvka.
Tak si to užij
Člověk, nebo ty? 
Je to na tobě, jestli přemýšlíš, co píšeš a jestli posloucháš své nitro. Nebo jestli SI MUSÍŠ dávat pozor na slůvka. Neboť tvé psaní je jeho odrazem, aniž by sis to uvědomovala. 
Není tady
to pak neplatí ani ten starý vtip
Jak to, že ne? Vždyť "parohy jsou nasazeny teprve tehdy, když se to ví, když je mimomanželský milostný styk zveřejněn".
Není tady
helena napsal(a):
to pak neplatí ani ten starý vtip
Jak to, že ne? Vždyť "parohy jsou nasazeny teprve tehdy, když se to ví, když je mimomanželský milostný styk zveřejněn".
No jo vlastně... není důležité, zda to ví ten "postižený", máš pravdu 
(Muži nejsou paroháči, protože jsou jim ženy nevěrné, ale ženy jsou mužům nevěrné, protože jsou paroháči.)
Není tady
není důležité, zda to ví ten "postižený"
Ten se to přece - podle známýho pravidla - vždycky dozví až poslední... 
Není tady
helena napsal(a):
není důležité, zda to ví ten "postižený"
Ten se to přece - podle známýho pravidla - vždycky dozví až poslední... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No a stejně je to zvláštní, že pro ženy žádný ekvivalent "paroháče" neexistuje.
Na chlapa je pohlíženo ironicky jako na neschopného, co si neumí tu svou pohlídat.
Žena je pak většinou ta chuděra, co se stará o děti a nakonec zůstane sama opuštěná (za to všechno, co pro něj udělala a jak se mu obětovala).
Není tady
Na chlapa je pohlíženo ironicky jako na neschopného... Žena je pak většinou ta chuděra
To je zase historicky podmíněný... donedávna opuštěná ženská (až na výjimky s nějakým majetkem) skutečně chudinka byla - s dětma, ale bez peněz, bez nějaký extra možnosti vejdělku, často i bez střechy nad hlavou, zatímco mužskej se vždycky někde chytil.
Není tady

helena napsal(a):
Myslim, ze s temi vyjmenovanymi zalezitosmi byl problem, uz kdyz lidi zili v jeskyni.
Myslím, že pračlověková Janečková při hlídání mláďat, péči o oheň, sbírání bobulí, žvejkání kůží a nepřetržitý snaze o to, aby přežila ona i potomci, na podobný "problémy" ani nevzdechla...
mně by ubližovalo, kdyby kromě mne miloval ještě někoho jiného
Celej život se to nemusíš dozvědět... i když s ním budeš lehat vstávat...
to je ještě horší
Není tady
elena007 napsal(a):
Zena v jeskyni nejspis nebyla tak "zjemnela"
Rodova linie po matce, ktera je, jak sama rikas, vzdy znama, jeste neznamena matriarchat Jestli matriarchat, tak jak je popularne znamy, vubec kdy existoval, je otazne.
Vsak tim hasterenim o kus zvance to zacaloa i dnes je to casto o nem.
Nevim, proc se vsechno hazi na krestanska dogmata, kdyz postaveni zen bylo neutesene uz pred nim. Hodne zen ve starovekem Rime konvertovalo dobrovolne a radostne, protoze se jim jevilo, ze se jejich postaveni zlepsi.
- žena v jeskyni byla možná mnohem jemnější žena, než to cosi, co dnes jako žena VYPADÁ
- rodová linie po matce pochopitelně NEZNAMENÁ matriarchát. To, že ten existoval v dobách, kdy lidé žili v jeskyních, je celkem bez diskuze. Je to celkem míně zpochybnitelné než "fakt", že člověk pochází z opice.
- nemyslím si, že kdy v hašteření šlo hlavně o "kus žvance". Když lidé nemají co jíst, obvykle se nehašteří, ale spojí, aby něco ulovili nebo vypěstovali. Obvykle se nehašteří z hladu, ale z rozežranosti.
Není tady
Pandorro, kdyz matriachat bez diskuze, to potom nic ovsem. 
Nemam v umyslu hrabat ti do tveho filozofickeho konstruktu. A bylo by to i zbytecne vzhledem k hloubce tveho presvedceni.
No ja v te jeskyni nesedela, tak presne nevim, kdo se s kym hasteril, ale jsem presvedcena, ze rozezranost nam byla dana jaksi do vinku, je taky nutna k preziti.
Upravil(a) elena007 (11. 9. 2013 16:26)
Není tady
sahleb napsal(a):
Tohle je kardinalni blbost.
Mohou to byt uplne jine duvody. Tahkle jsou dost divne. Zesmesnuji partnera, ktery je podvaden.
CO je spravny zpusob lasky.
Kardinální blbost je to pro tebe.
Pochopitelně, že to mohou být i JINÉ důvody, těch je téměř tolik, jako je podvedených manželek a manželů, i když gró je většinou stejné - nízké sebevědomí, nezvládnuté ego, nedostatek sebelásky a sebeúcty.
Takže partnera, který je podváděn netřeba zesměšňovat, ten se svým hledáním viníka zesměšňuje obvykle sám.
Pokud to někdo ovšem jako zesměšňování vnímá.
Já to tak nevnímám.
Pro mne je to volání o pomoc. Možná trochu neohrabané, ale tak jako tak volání zraněného člověka o pomoc.
Není tady
elena007 napsal(a):
Pandorro, kdyz matriachat bez diskuze, to potom nic ovsem.
No ja v te jeskyni nesedela, tak presne nevim, kdo se s kym hasteril, ale jsem presvedcena, ze rozezranost nam byla dana jaksi do vinku, je taky nutna k preziti.
Vidíš, já jsem přesvědčená o naprostém opaku 
Rozežranost = mít víc než ten druhý, mít jen to lepší než ten druhý, mít víc, než skutečně potřebuji - je nám cizí a byla nám následně implantována. K přežití ji nepotřebujeme, snad jen jako životní lekci o prioritách.
Podle mého názoru je člověk primárně dobrý.
Nebo ty snad znáš KONKRETNÍHO člověka - NORMÁLNÍHO FYZICKY A PSYCHICKY ZDRAVÉHO - který chce zabíjet, chce války, chce krást a loupit, ubližovat druhým, vyžívá se v ničení a boření toho, co jiný vybudoval? Někoho, kdo se těší na to, že bude moci vzít zbraň a jít zabíjet? Krást, ohlupovat a podvádět lidi?
Já nikoho takového neznám.
Tím ovšem nevylučuji, že i takoví lidé jsou,ale rozhodně nejsou zdraví a už vůbec ne normální a není jich většina.
Není tady
Ale ano, taky si myslim, ze clovek je primarne vetsinou dobry, po dobru touzici
. Jen mezi idealem a realizaci byva znacny rozdil. Neni nutno sahat k epickym cinum, staci ty male kazdodenni drobne "valky"
Rozezranost ve smyslu mit vic nez ten druhy, protoze jinak zemreme oba, nam byla dana od prirody.
Kym nam to byla implantovana?
Není tady
Milelenko, s tim dobrem pro budouci generace musi nekdo zacit, nejlepe ten kdo veri, ze to skutecne dobro je. Na tvem miste bych nevahala.
Není tady
elena007 napsal(a):
. Jen mezi idealem a realizaci byva znacny rozdil. Neni nutno sahat k epickym cinum, staci ty male kazdodenni drobne "valky"
Rozezranost ve smyslu mit vic nez ten druhy, protoze jinak zemreme oba, nam byla dana od prirody.
Kym nam to byla implantovana?
S tím se právě neztotožňuju.
Kým? Mimozemšťany? 

Co je to za otázku.
Stačí přece jeden blbec, aby nakazil ostatní.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
elena007 napsal(a):
Kym nam to byla implantovana?S tím se právě neztotožňuju.
Kdyz myslis.
Kým? Mimozemšťany?
Co je to za otázku.
Stačí přece[b] jeden blbec, aby nakazil ostatní.
[/b]
Nepredpokladala jsem, ze veris na zelene muzicky.
Jeden nestaci.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Já řekla, že na ně věřím? Na zelené? Kde?
Někdy stačí, jindy nestačí
Nejake sumy na lince nekde.
Tam kde staci jeden, je to s tim dobrem varchlate. 
Ale uz zaciname silne plevelit.
Není tady
to je ještě horší
Proč myslíš, Grainne? Co oči nevidí... 
Jak může bejt "ještě horší" něco, o čem se nikdy nedozvíš?
Ale prd a vořech... přežívají ti, kteří jsou lépe přizpůsobeni, nebo jsou schopni se rychleji přizpůsobit změnám, ne ti "rozežranější" - a dokonce existuje altruismus jako forma obětování ve prospěch celku či jedince, nebo darování bez jakéhokoliv nároku na reciproční jednání či odměnu - a to nejen u lidí... 
Upravil(a) helena (11. 9. 2013 19:18)
Není tady