6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milelenka napsal(a):
Konkrétně teď mně zajímá, kdy si lidi uvědomí, e ijí podle zajetých standardů a to je pro ně moná příčina jejich trápení.
No řekla bych e ve chvíli, kdy jim ty standardy zkomlikují ivot dostatečně na to, aby se rozhoupali k nějaké změně
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Milelenka napsal(a):
... Jenom se ptám, proč by se ena, která ví, na čem je (její druh jí má rád, zajiuje ji , spí s ní a nele jí) měla cítít poníená. Vynech předsudky a rutinu, vem to jenom logicky.
Proč?
Protoe například:
- podléhá staletému úzusu - představě o spokojené rodině
- zaměňuje svoji hodnotu jako člověka s tím, jak naplňuje společenská pravidla a očekávání
- má strach z oputění
- svoji vlastní hodnotu odvozuje od toho, jak je jako manelka úspěná
- se bojí o sebe a také o děti
- ji válcuje její ego
- ze sebe přece nenechá dělat blbce
- toho pána hrozně miluje a to tak, e hrozně
- v podstatě netuí, co je láska, potamo láska vypadá přesně tak, jak ona si ji představuje a ne jinak
- má na toho pána přece papír a někdo jiný zpochybnil jeho platnost
- si přece u oltáře svatosvatě slíbili, e... a to navěky
- nějaká jiná paní je úspěnějí ne ona sama a to si teda dovolila hodně
- blá blá blá
.
.
.
.
Zkrátka protoe si vlastně vůbec nevěří...chce chlapa, který bez ní nemůe být a netuí, e by měla chtít chlapa, který bez ní klidně být můe, ale nechce
Myslim, ze s temi vyjmenovanymi zalezitosmi byl problem, uz kdyz lidi zili v jeskyni. A jeste nejmin stejne dlouho bude, protoze ten spravny zpusob lasky jim jaksi nejde.
Upravil(a) elena007 (10. 9. 2013 21:46)
Není tady
elena007 napsal(a):
Myslim, ze s temi vyjmenovanym zalezitosmi byl problem, uz kdyz lidi zili v jeskyni. A jeste nejmin stejne dlouhou bude, protoze ten spravny zpusob lasky jim jaksi nejde.
To se mýlí.
Kdy lidé ili v jeskyni, tyhle věci neřeili. Nebyli pro ně zdaleka tak podstatné, jako pro lidi dnes, protoe aby vůbec přeili, museli úzce spolupracovat, děti patřily matce, který jediná byla vdy jistá a na soukromý majetek a dědictví se nehrálo.
Tehdy lidé vztahové problémy určitě tak na dřeň neřeili, neměli na takové "prkotiny" čas.
Nebo si umí představit enu v té době, která se hroutí, nejí, nespí, pláče, hubne, naříká a to celé dlouhé dny...není vlastně k ničemu, je nepouitelná, nefunguje na svém místě tak, jak by měla - prostě vypadne z "týmu"?
Myslím, e tehdy eny o nějakém "poníení" vůbec nepřemýlely, protoe ony svého partnera nevlastnily a ani on je nevlastnil. Tehdejí úzus byl prostě jiný. Nejspí se taky hateřily, ale asi spí o to, která dostala větí kus úlovku ne o to, na kterou se mu směje víc a na kterou míň.
Kdy lidé jeskyně opustili, usadili se, patriarchát smetl dosavadní matriarchát, věci se podstatně změnily a křesanství tomu svými dogmaty nasadilo korunu.
Taky si nemyslím, e lidem nejde "ten správný způsob lásky". Nakonec: který to je? Třeba ten křesanský, který nabádá: miluj bliního svého jako sebe samého? Pokud ano, tak se větina, DRTIVÁ větina, lidí, kteří odhalili partnerovu nevěru a mají se s ní nějak vyrovnat, příli nemiluje...
Není tady
Milelenka napsal(a):
To LENNNA: Já směrem k fiktivní Alici nic nepředpokládám. Jenom se ptám, proč by se ena, která ví, na čem je (její druh jí má rád, zajiuje ji , spí s ní a nele jí) měla cítít poníená. Vynech předsudky a rutinu, vem to jenom logicky.
To Grianne: Zrovna ty má motto Větina lidí se domnívá, e láska znamená být milován. Avak pravda je opakem: láska znamená milovat..
Prosím vysvětlení : Pokud někoho miluji, tak mu ubliuji, kdy miluji jetě někoho jiného?
To Helena: pokud se dotyčnej hédonista dokáe udret na uzdě tak, aby neublíil nikomu dalímu - a to je sakra těký
Moná by se to dalo obrátit pokud uznám svobodnou mysl toho druhého (té druhé) , tak mu (jí) nechám právo na to , aby jednal ve prospěch sebe. Pak to není nastaveno tak, e on (ona) ubliuje mně, ale e on (ona) neubliuje sobě.
To Sahleb: Ja mam svou hrdost a se zenatym bych nechodila.
Já bych se ráda zeptala, co je podstata takové hrdosti. Logicky, nikoli psycho-logicky, prosím.
podle mne ano ... mně by ubliovalo, kdyby kromě mne miloval jetě někoho jiného ... a to motto já chápu tak , e co to znamená pozná a tehdy, kdy miluje ty ,....ne kdy miluje někdo tebe
Není tady
Zena v jeskyni nejspis nebyla tak "zjemnela" Rodova linie po matce, ktera je, jak sama rikas, vzdy znama, jeste neznamena matriarchat Jestli matriarchat, tak jak je popularne znamy, vubec kdy existoval, je otazne.
Vsak tim hasterenim o kus zvance to zacalo a i dnes je to casto o nem.
Nevim, proc se vsechno hazi na krestanska dogmata, kdyz postaveni zen bylo neutesene uz pred nim. Hodne zen ve starovekem Rime konvertovalo dobrovolne a radostne, protoze se jim jevilo, ze se jejich postaveni zlepsi.
Není tady
Myslim, ze s temi vyjmenovanymi zalezitosmi byl problem, uz kdyz lidi zili v jeskyni.
Myslím, e pračlověková Janečková při hlídání mláďat, péči o oheň, sbírání bobulí, vejkání kůí a nepřetritý snaze o to, aby přeila ona i potomci, na podobný "problémy" ani nevzdechla...
mně by ubliovalo, kdyby kromě mne miloval jetě někoho jiného
Celej ivot se to nemusí dozvědět... i kdy s ním bude lehat vstávat...
Není tady
Milelenka napsal(a):
To sahleb: Ví, já píu o situaci, kdy není nikdo podváděný - o situaci, kdy je trojúhelník ji odhalen.
Tak proč pořád ty výkřiky o zradě a podvádění?
Je mi jasné, e málokdo tady vstoupí do ivota s prohláením, e bude ít věrně se vemi svými enami.
To je u o jiném zřízení /náboenství.
Spí mi není jasné, proč se z toho taková ena hroutí, kdy musí cítit, e NĚCO dlouhodobě není v pořádku.
A mu přijde s tím, e na to něco, co mu chybí, má někoho jiného, ale to druhé něco doma - to chce ponechat taky.
Asi si ta ena nechce uvědomit, e je konec předstírání - a to je pokrytectví.
Mám pocit, e se to tady ji víckrát řeilo. Proč eně, ijící ve vztahu vadí dalí ena, a proč je milenka s existencí manelky srozuměna? A někdy tatá ena?
Milelenko, zkus si představit, e dotyčný mu ukončí vztah s manelkou a odejde ít s tebou. Vypadalo by pak tvoje psaní stejně? Tolerovala bys případnou dalí enu, která by do tvého vztahu vstoupila (odhalený trojúhelník ty+tvůj mu+jeho milenka/ky), nebo má pocit, e tobě by se to nestalo, protoe s tebou by mu nic nechybělo?
Není tady
Daphné napsal(a):
Mám pocit, e se to tady ji víckrát řeilo. Proč eně, ijící ve vztahu vadí dalí ena, a proč je milenka s existencí manelky srozuměna? A někdy tatá ena?
Milelenko, zkus si představit, e dotyčný mu ukončí vztah s manelkou a odejde ít s tebou. Vypadalo by pak tvoje psaní stejně? Tolerovala bys případnou dalí enu, která by do tvého vztahu vstoupila (odhalený trojúhelník ty+tvůj mu+jeho milenka/ky), nebo má pocit, e tobě by se to nestalo, protoe s tebou by mu nic nechybělo?
To je zajímavá otázka. Moná proto, e ena ijící ve vztahu, do něj nevstupuje s tím, e by měla (časem) existovat jetě jiná ena? e si nemůe jistým způsobem rozhodnout předem, nebo jak to říct? Taky můe a můe odejít, ale hůř se odchází manelce ne milence. Kdeto milenka předem ví, do čeho jde a vybrala si to sama?
Hezky jsi napsala, e je milenka s existencí manelky srozuměna.
To ale někdy neznamená, e by nechtěla ten stav změnit.
Není tady
má pocit, e tobě by se to nestalo, protoe s tebou by mu nic nechybělo?
A na výjimky tenhle pocit máme vechny a vichni... souvisí s tím, jak se manelství z původně "pouhý" smlouvy relativně výhodný pro obě strany zromantizovalo...
Proč eně, ijící ve vztahu vadí dalí ena, a proč je milenka s existencí manelky srozuměna?
Protoe ena "ijící ve vztahu" cejtí ohroení (viz Pandorraa plus X dalích důvodů), zatímco milenka můe jen "vydělat". Krom toho některým milenkám "existence manelky" paradoxně vyhovuje... zase z mnoha důvodů, od "nudné, leč nutné" péče a třeba proto, e se nechtějí vázat.
Není tady
elena007 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Milelenka napsal(a):
... Jenom se ptám, proč by se ena, která ví, na čem je (její druh jí má rád, zajiuje ji , spí s ní a nele jí) měla cítít poníená. Vynech předsudky a rutinu, vem to jenom logicky.
Proč?
Protoe například:
- podléhá staletému úzusu - představě o spokojené rodině
- zaměňuje svoji hodnotu jako člověka s tím, jak naplňuje společenská pravidla a očekávání
- má strach z oputění
- svoji vlastní hodnotu odvozuje od toho, jak je jako manelka úspěná
- se bojí o sebe a také o děti
- ji válcuje její ego
- ze sebe přece nenechá dělat blbce
- toho pána hrozně miluje a to tak, e hrozně
- v podstatě netuí, co je láska, potamo láska vypadá přesně tak, jak ona si ji představuje a ne jinak
- má na toho pána přece papír a někdo jiný zpochybnil jeho platnost
- si přece u oltáře svatosvatě slíbili, e... a to navěky
- nějaká jiná paní je úspěnějí ne ona sama a to si teda dovolila hodně
- blá blá blá
.
.
.
.
Zkrátka protoe si vlastně vůbec nevěří...chce chlapa, který bez ní nemůe být a netuí, e by měla chtít chlapa, který bez ní klidně být můe, ale nechceMyslim, ze s temi vyjmenovanymi zalezitosmi byl problem, uz kdyz lidi zili v jeskyni. A jeste nejmin stejne dlouho bude, protoze ten spravny zpusob lasky jim jaksi nejde.
Tohle je kardinalni blbost.
Mohou to byt uplne jine duvody. Tahkle jsou dost divne. Zesmesnuji partnera, ktery je podvaden.
CO je spravny zpusob lasky.
Upravil(a) sahleb (11. 9. 2013 9:01)
Není tady
sahleb, zesmění jen toho partnera, který má v sobě nastaveno, e to je zesměnění.
Není tady
Eva. napsal(a):
sahleb, zesmění jen toho partnera, který má v sobě nastaveno, e to je zesměnění.
Ty vety nejsou realisticke ale ty vety (ne ta osoba) maji snahu zesmesnit podvadeneho partnera.
Není tady
Neřekla bych... "chlap, který bez ní klidně být můe, ale nechce" toti tak snadno a lehce neodchází...
Ty vety nejsou realisticke
Prosím? Co je nerealistického a zesměňujícího na tom, e "podléhá představě o spokojené rodině... má strach z oputění... se bojí o sebe a také o děti... ze sebe přece nenechá dělat blbce"?
Ty dalí výroky vypadají poněkud zlehčující... ale jen na první pohled. Jinak jsou to toi zcela reálný věty podváděnejch manelek, potamo milenek.
Není tady
helena napsal(a):
Neřekla bych... "chlap, který bez ní klidně být můe, ale nechce" toti tak snadno a lehce neodchází...
Ty vety nejsou realisticke
Prosím? Co je nerealistického a zesměňujícího na tom, e "podléhá představě o spokojené rodině... má strach z oputění... se bojí o sebe a také o děti... ze sebe přece nenechá dělat blbce"?
Ty dalí výroky vypadají poněkud zlehčující... ale jen na první pohled. Jinak jsou to toi zcela reálný věty podváděnejch manelek, potamo milenek.
přesně tak.
Větu - Nemiluju ho, ale kdyby mě podváděl, tak mu to neodpustím a zničím ho, protoe je můj majetek a já jsem hodně majetnická.- mi řekla moje dobrá kamarádka. A věřím, e to myslela zcela váně. Na rozdíl od jiných asi byla i upřímná.
Není tady
To Pandorra: Píe to jinak ne já, ale mám pocit, e ty jediná jsi dokázala uchopit téma.
Vypadá to, e u má spoustu věcí zpracovaných. Líbí se mi.
To Zelvicka: Ten článek jsem četla ji dříve. Nelíbí se mi, ale kdy si to přečtu bez citu (jak zde píete), tak jistou logiku to má. Je to provokativní a současnou společností neúnosný pohled na enu, ale ono to spíe má být míněno pro zviditelnění autora.
To Daphne: Kdysi jsem to chtěla řeit jako Eva. Ale bránila nám v tom nedospělost naich dětí (obou stran). Ani jeden z naich oficiálních partnerů nám nebyl věrný a obě nae oficiálních manelství vykazovalo více závad ne kladů.
To, e jsem rozvedená, je proto, e bývalá milenka mého mue nechtěla více úhelník. To , e on není rozvedený, je proto, e já jsem nechtěla řeit situaci násilím. Pak jsme si zvykli (spí asi já, pro něj se nic vlastně nemění) a začali jsem vnímat více výhody tohoto vztahu.
Ani jedno z řeení (rozvod nebo souití na tajno) není ideální a to je to, co mně občas přiměje zamyslet se nad tím, proč by to nelo nějak "zlegalizovat".
To all: omlouvám se za chybně nebo nepřesně pouívané příměry.
Omlouvám se fiktivní Alici (chápu, e jí situace ubliuje) , ale zkusila jsem řeení.
Omlouvám se doktorce z blogu, e zrovna ji jsem pouila jako příklad pro prezentaci pokrytectví, ale tak to cítím.
Tím nechci říct, e já jsem bezchybná a na dr poctivá.
Není tady
Nemiluju ho, ale kdyby mě podváděl, tak mu to neodpustím a zničím ho
Znám jednu, která se přiznala, jak při domácí "Itálii" seděla v okně a v duchu si říkala "kdy skočím, nanejvej si zlomím nohy, ale vdycky budu tvrdit, e mě shodil on"...
To , e on není rozvedený, je proto, e já jsem nechtěla řeit situaci násilím.
Taky se to dá číst jako "on se rozvádět nechce"...
Upravil(a) helena (11. 9. 2013 9:54)
Není tady
To helena: Taky se to dá číst jako "on se rozvádět nechce"...
Ano. A já se nedivím. Ale nechce se "rozvést" ani se mnou.
Není tady
Ale nechce se "rozvést" ani se mnou.
Zřejmě mu to vyhovuje... a víc ne tobě, s ohledem na tvoji poznámku o "řeení násilím".
Není tady
Milelenka napsal(a):
Moje odpověď (č2) :
Milá Alice, pokud vám doma vechno klape, překousněte v sobě árlivost, majetnost a předsudky. Vyhrála jste první výhru máte doma chlapa, který vás na rukou nosí, ve svém věku máte i pěkný sex, jste výhodně majitelově zajitěná a vá partner vám nele. Otevřete oči a nechte nekonečnou lásku nebeskou v TV seriálech, podívejte se na svět realisticky a uívejte toho veho. Kdy to vyhovuje vaemu manelovi, proč by takový vztah měl být poniující? Kdyby tomu bylo naopak, jistě byste toto uvítala. Představte si dvojí otevřenou milující náruč, představte si ty rozličné ivotní záitky s jedním zajdete na příjemnou večeři, druhý vám ji připraví. S jedním absolvujete záitkový zájezd, s druhým se o dovolené válíte u moře. S jedním projedete Český ráj na kolech, s druhým si uijete koncert. A ani jeden není unavený a znuděný, protoe si váí toho, e jste mu věnovala právě tento čas. Jene , tak to nebude, protoe muů ve vaem věku je málo a je o ně rvačka. Take nebude tak chamtivá a věnujte svému mui jetě hezký kus ivota včetně sebe
Ptejte se mně, na co chcete, já na co chci, odpovím.
Take jestli ti dobře rozumím, ty bys ráda, aby manelka tvého přítele překousla v sobě árlivost, majetnost.... a nebyla chamtivá... abyste se vy dva nemuseli skrývat a měli prostě legální trojúhelník se souhlasem jeho manelky.
Upravil(a) Eva. (11. 9. 2013 10:40)
Není tady
Milelenko, já ti rozumím. Moná kdy enská přestane vyilovat (a vyilovat začne ta druhá), tak se trojúhelník rozbije tak nějak časem sám...
Mně osobně by to v klidu nenechalo i z praktických důvodů. Mu je poskytovatelem zdrojů (finance, bydlení, zaopatření dětí) - jo vím, v dnení době i eny jsou schopny se materiálně postarat. Ale ve chvíli, kdy by tu druhou přivedl do jiného stavu, tak dojde k jejich dělení minimálně mezi dalí děti. Prostě ta původní rodina a potomci na tom tratí, někdy docela výrazně.
Není tady
Ale ve chvíli, kdy by tu druhou přivedl do jiného stavu, tak dojde k jejich dělení minimálně mezi dalí děti.
Hm... koukám, e ten partnerskej vztah se z toho nějak vytratil a zůstává jen "matka-lvice"
Není tady
To Zelvicka:
Ad finance - Ano, já jsem psala, e tento "nadstandard" ohledně počtu en by si měli uívat pouze takoví mui, kteří jsou schopni se o rodinu postarat tak, aby nepocítila nedostatek.
Ad děti - nám je dohromady cca 160 let. V takovém věku u nové přírustky neočekáváme
Není tady
To Eva:
...Take jestli ti dobře rozumím, ty bys ráda, aby manelka tvého přítele překousla v sobě árlivost, majetnost.... a nebyla chamtivá... abyste se vy dva nemuseli skrývat a měli prostě legální trojúhelník se souhlasem jeho manelky....
My se nijak zvlá neskrýváme. Jenom to vude netroubíme. O naem vztahu ví jen nejblisí okolí - moje.
A s tím osvícením právě té "naí" manelky to nevidím nijak dobře, ale tak to prostě je. Já spí myslím u na budoucí generace
Není tady
helena napsal(a):
Ale ve chvíli, kdy by tu druhou přivedl do jiného stavu, tak dojde k jejich dělení minimálně mezi dalí děti.
Hm... koukám, e ten partnerskej vztah se z toho nějak vytratil a zůstává jen "matka-lvice" http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Jo A krom financí je to jetě nevýhodnějí dělba času mezi potomky
A jinak tedy Milelenko, řeí ty nějaký problém, nebo co ti vadí?
Já to chápala tak, e si z milence vezme, co potřebuje a dál netřeba řeit.
Tedy e problémy jeho manelky jsou ti vcelku jedno...
A z jakého zdroje má ty informace o ní? Od milence?
Ví chlapi (a enatí zvlá) toho nakecaj...
Není tady
To Zelvicka:
Ví, mně je to celkem fuk, zda jsou vechny informace pravdivé. Ony se ke mně občas dostaly, ani bych se po nich pídila. Za těch cca 20 let se to tak nějak nastřádá...
Problém neřeím, jak jsem psala , nemá ideální řeení. Vdycky by bylo někomu ublíeno.
A u nás s dospělými dětmi jsme oba spí rádi, kdy se potomci ozvou a věnujou nám chvilku - take se vzájemně o monost s nima vídat neokrádáme.
Není tady