6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
Me pripada pokrytectvi chodit se zenatym muzem
A e ti to tak nepřipadá u toho pána... proč?
se zenatym bych nechodila
Někdy se můe stát, e dotyčná o jeho enatosti ani neví...
Pan je v jine situaci, od nej mi to pripada hori nez pokrytctvi.
Ano to je pravda, nekdy to ten druhy nevi.
Není tady
Milelenka napsal(a):
To LENNNA: Já směrem k fiktivní Alici nic nepředpokládám. Jenom se ptám, proč by se ena, která ví, na čem je (její druh jí má rád, zajiuje ji , spí s ní a nele jí) měla cítít poníená. Vynech předsudky a rutinu, vem to jenom logicky.
Je jasny, ze nejen zena ale i muz nechcce byt LOGICKY podvadeny. Je teda jedno, zda je v paru milenec nebo milenka.
A to jsem vynechala predsudky a rutinu. Zcela.
Klidne to zazij na vlastni kuzi, az bude nekd, koho mas rada spat s nekym jinym. Az ti to rekne do oci. Treba se nebudes citit poniuzena a budes mu to prat. Vezmes to jak to je, bez rutiny a logicky. Pak napis.
Není tady
dycinky napsal(a):
sahleb napsal(a):
Me vernost jako pokrytectvi vibec nepripada.
Me pripada pokrytectvi chodit se zenatym muzem, kdyz jeho partnerka trpi a trapi se. Ja mam svou hrdost a se zenatym bych nechodila.Jak to ví, e se kadá trápí a trpí? Je to dost časté klie a černobílý pohled.
TO myslis vazne? Mas hodne malo informaci o realnem zivote.
Ja jsem presvedcena, ze patrneri, kterym manzel nebo manzelka zahyba, nejsou zrovna stastni a trapi se. Mam pocit, ze je malokdo rozradostnen. Vetsina manzelstvi se rozpadne.
Neumim si predstacit nekoho, koho to nechava chladnym.
Není tady
Milelenka napsal(a):
To Eva: To jsme se asi nepochopily. Nebo jsem to patně napsala, resp. označila. Pokud někdo má pocit, e pro něj je jen ten jediný (jediná) , který ije právě jen pro něj (pro ni) a ije podle toho a jsou oba spokojení, pak je to ok.
Pokud vak někdo s ohledem na historické nastavení předstírá, e ije monogamní ivot a přitom ije se dvěma enami souběně, před oběma zatajuje a kvůli etiketě nejde s pravdou ven, tak to je pro mně pokrytectví.
Nebo naopak - ena, která ije dlouhá léta s manelem, se kterým si nějakou dobu nerozumí, ale jsou spolu kvůli dětem, majetku , sociálnímu postavení - tak pokud taková ena začne při objevení milenky vyilovat, ačkoli mu nabízí dalí běné souití (někdy i kvalitnějí), tak to je pro mně pokrytectví.
Já jsem zvolila patný příklad fiktivní Alice. Tam to tak opravdu z její strany asi není, tak je spí pokrytecká odpověď paní doktorky.
To Helena: Ano - druhýmu "nechám právo na to , aby jednal ve prospěch sebe"... ale jen do určitý míry. Do tý, kdy to nebude jakkoli ohroovat "prospěch" můj.
A toto není pokrytectví? Předstírat, e jde o jeho zájem : já ho (ji) přece miluju, tak on musí milovat jen mně ( jinak ohrouje můj prospěch).
TAk tohle jsou fak nesmysly.
Není tady
patrneri, kterym manzel nebo manzelka zahyba, nejsou zrovna stastni a trapi se
Vdy se trápit nemusí... není přece nutný bejt dobrovolně s někým, kdo mi ubliuje...
Není tady
sahleb napsal(a):
e ho nenechá chladným, nemusí nutně znamenat, e se tím bude trápit. Třeba bude juchat, e teď si najde milence i on, nebo bude mít důvod k rozchodu, nebo to můe znamenat spoustu jiných věcí.
Není tady
sahleb napsal(a):
Klidne to zazij na vlastni kuzi, az bude nekd, koho mas rada spat s nekym jinym. Az ti to rekne do oci. Treba se nebudes citit poniuzena a budes mu to prat. Vezmes to jak to je, bez rutiny a logicky. Pak napis.
No , vdy píu.
Není tady
I milenka můe zaívat na vlastní kůi, e někdo, koho miluje, spí s někým jiným.
Není tady
To sahleb: Ví, já píu o situaci, kdy není nikdo podváděný - o situaci, kdy je trojúhelník ji odhalen.
Tak proč pořád ty výkřiky o zradě a podvádění?
Je mi jasné, e málokdo tady vstoupí do ivota s prohláením, e bude ít věrně se vemi svými enami.
To je u o jiném zřízení /náboenství.
Spí mi není jasné, proč se z toho taková ena hroutí, kdy musí cítit, e NĚCO dlouhodobě není v pořádku.
A mu přijde s tím, e na to něco, co mu chybí, má někoho jiného, ale to druhé něco doma - to chce ponechat taky.
Asi si ta ena nechce uvědomit, e je konec předstírání - a to je pokrytectví.
P.S. Zapomeň na Alici, to byl fakt blbý příklad.
Není tady
Spí mi není jasné, proč se z toho taková ena hroutí, kdy musí cítit, e NĚCO dlouhodobě není v pořádku.
Tak oni se hroutí pánové taky... a moná hůř a víc. Jen se tolik nesvěřujou veřejně.
Nehledě k tomu, e ono "NĚCO" můe klidně v pořádku bejt... i "dlouhodobě"
Není tady
Milelenko, kolik je ti let? Bylas - jsi vdaná? Má děti?
Já zase nerozumím, e ti není jasné, e manelku můe bolet a můe se hroutit, i kdy cítí, e něco není v pořádku. Bolest není závislá na tom, e je nebo není něco ve vztahu v pořádku. Tebe by nebolelo ani troku, kdyby se s tebou tvůj milenec rozeel? Jsi bez-citná?
Jetě mám dotaz. Proč v názvu vlákna píe - pokrytectví 21. století? Tohle se neděje pouze ve 21. století.
Upravil(a) Eva. (10. 9. 2013 13:42)
Není tady
To Eva: Táhne mi na 50. Byla jsem vdaná.
Parnterský vztah se enatým udruji přes dvě desítky let.
Dnes u vím, e pokud by se se mnou můj druh rozeel, protoe nechce dále udrovat ná vztah, tak bych se mně to bolelo, ale nezhroutila bych se. Nevím, jestli jsem bezcitná. Ale občas mně trápí to, e se trápí můj přítel nebo v případě provalení naeho vztahu by se trápili dalí. Rozhodně bych si nepřála, aby se cokoli provalilo a abychom to museli nějak řeit. Mám ten vztah ráda, jak je.
Proč 21.století? Protoe aktuálně je toto století, ale jsou pro něj nastaveny standardy minulých století.
Není tady
Děkuji za odpovědi.
Mám vztah se enatým muem téměř 5 let s několika přestávkami. Já i můj partner ho časem řeit chceme.
Upravil(a) Eva. (10. 9. 2013 14:18)
Není tady
Milelenka napsal(a):
Dnes u vím, e pokud by se se mnou můj druh rozeel, protoe nechce dále udrovat ná vztah, tak bych se mně to bolelo, ale nezhroutila bych se. Nevím, jestli jsem bezcitná. Ale občas mně trápí to, e se trápí můj přítel nebo v případě provalení naeho vztahu by se trápili dalí. Rozhodně bych si nepřála, aby se cokoli provalilo a abychom to museli nějak řeit. Mám ten vztah ráda, jak je.
Proč 21.století? Protoe aktuálně je toto století, ale jsou pro něj nastaveny standardy minulých století.
Píe o pokrytectví. Tvůj přítel se podle tebe pokrytecky nechová, jestli vá vztah své manelce tají?
Není tady
To Eva: já jsem ale nidke nepsala, e se já nebo partner nechováme pokrytecky.
Nebo tady řeíte povídání stylem - kdo jsi bez viny, hoď po mně kamenem?
Jsem vinna - podle současných soudů společnosti.
Není tady
To Eva: a můu se zeptat, proč vám současný stav nevyhovuje? nebylo by lepí, kdyby tvůj přítel měl čas na tebe a na rodinu a dělil to tak, e by nikdo nebyl ukrácen?
Není tady
Milelenka napsal(a):
Milelenko, nikdo nema rad predstavu, ze by jeho vyhovujici vztah mohl byt ohrozen. Jak vidim, ani ty ne.
Partnerske vztahy jsou predevsim o citech, logika tady moc nefunguje.
Není tady
Předpokládám Milelenko, e cituje z poradny paní doktorky Douchové
Spíe ne pokrytectví, řekla bych, e za ní mluví mnohaletá zkuenost s klienty a denní řeení takových problémů. Holt někomu asi ty "parohy" vadí, jsou těké (nevím co se nasazuje v opačném případě enám tedy..)
Jo tohle by se ti zakladatelko té líbilo:
http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vzt … dravi-muzu
Není tady
Holt někomu asi ty "parohy" vadí
Shodou okolností jsem nedávno pouila tenhle citát - "Lépe mít na hlavě parohy ne máslo." (V. Vančura) - a vida, u je to tu zas...
Nicméně musím opakovat i to, e pokud někomu vadí, má monost je "shodit" - nemusí je nosit, pokud ho tíí.
Není tady
Milelenka napsal(a):
To LENNNA: Já směrem k fiktivní Alici nic nepředpokládám. Jenom se ptám, proč by se ena, která ví, na čem je (její druh jí má rád, zajiuje ji , spí s ní a nele jí) měla cítít poníená. Vynech předsudky a rutinu, vem to jenom logicky.
No právě kdy to vezmu logicky, tak logicky předpokládám, e na světě jsou lidé různí a tak co jednomu nevadí (necítí se být tou situací poníen, dokonce to můe vyhledávat a být tak spokojen), tak logicky budou na druhou stranu existovat lidé, kteří to mají přesně naopak. Dokonce bych si troufla tipnout, e těchto druhých bude více.
Není tady
Eva. napsal(a):
sahleb napsal(a):
e ho nenechá chladným, nemusí nutně znamenat, e se tím bude trápit. Třeba bude juchat, e teď si najde milence i on, nebo bude mít důvod k rozchodu, nebo to můe znamenat spoustu jiných věcí.
AHa....to musi byt fakt vesely zivot.
Není tady
Milelenka napsal(a):
... Jenom se ptám, proč by se ena, která ví, na čem je (její druh jí má rád, zajiuje ji , spí s ní a nele jí) měla cítít poníená. Vynech předsudky a rutinu, vem to jenom logicky.
Proč?
Protoe například:
- podléhá staletému úzusu - představě o spokojené rodině
- zaměňuje svoji hodnotu jako člověka s tím, jak naplňuje společenská pravidla a očekávání
- má strach z oputění
- svoji vlastní hodnotu odvozuje od toho, jak je jako manelka úspěná
- se bojí o sebe a také o děti
- ji válcuje její ego
- ze sebe přece nenechá dělat blbce
- toho pána hrozně miluje a to tak, e hrozně
- v podstatě netuí, co je láska, potamo láska vypadá přesně tak, jak ona si ji představuje a ne jinak
- má na toho pána přece papír a někdo jiný zpochybnil jeho platnost
- si přece u oltáře svatosvatě slíbili, e... a to navěky
- nějaká jiná paní je úspěnějí ne ona sama a to si teda dovolila hodně
- blá blá blá
.
.
.
.
Zkrátka protoe si vlastně vůbec nevěří...chce chlapa, který bez ní nemůe být a netuí, e by měla chtít chlapa, který bez ní klidně být můe, ale nechce
Není tady
zelvicka177 napsal(a):
Předpokládám Milelenko, e cituje z poradny paní doktorky Douchové
Spíe ne pokrytectví, řekla bych, e za ní mluví mnohaletá zkuenost s klienty a denní řeení takových problémů. Holt někomu asi ty "parohy" vadí, jsou těké (nevím co se nasazuje v opačném případě enám tedy..)
Jo tohle by se ti zakladatelko té líbilo:
http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vzt … dravi-muzu
AAAaaaaa..........sovinista Hofmann. Takze zena se redukuje na samici a jeste vice na delohu, kterou muzou muzi pouzit jako leceni - pry- rakoviny prostaty. preji MIlelence vse nejlepsi.
Není tady
Milelenka napsal(a):
To Eva: a můu se zeptat, proč vám současný stav nevyhovuje? nebylo by lepí, kdyby tvůj přítel měl čas na tebe a na rodinu a dělil to tak, e by nikdo nebyl ukrácen?
Proto, e chceme spolu normálně běně kadý den ít.
Nemyslím si, e lze mít čas na milenku i rodinu tak, aby nikdo nebyl ukrácen. U nás nejde o čas. Obzvlátě mu to má náročnějí. Třeba i citově, pokud chce ít s jinou enou, ne se kterou ije. Co myslí? Tobě by bylo fajn, kdybys uléhala vedle svého manela a touila, aby na jeho místě byl mu, kterého miluje?
Takhle materiálně můe mluvit tehdy, pokud ve vaem vztahu nejsou city. Takové rozdělování času, aby nikdo nebyl ukrácen. Kam se ztratily city?
Upravil(a) Eva. (10. 9. 2013 21:24)
Není tady
Milelenka napsal(a):
To Eva: já jsem ale nidke nepsala, e se já nebo partner nechováme pokrytecky.
Nebo tady řeíte povídání stylem - kdo jsi bez viny, hoď po mně kamenem?
Jsem vinna - podle současných soudů společnosti.
Nevymlouvej se na soudy společnosti. Jsi vinna natolik, nakolik se ty sama cítí být vinna.
Není tady