3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Potřebovala bych chytré hlavy.
Na co si dát pozor při prodeji bytu jak s realitkou, tak bez ní.
Funguje někde nějaký obecně platný formulář prodejní nebo kupní smlouvy?
Zatím informaci o prodeji jen tak volně ířím mezi známými, jetě mi nehoří koudel u zadku, ale moná budu muset zapojit i realitku . Názory jsou různé a hrůzné.
O prázdninách jsem byla v Chebu a trochu jsem pátrala po něčem mením, protoe z Karviné mám v plánu odejít do Chebu.
potí je v tom, e větí část peněz na koupi meního bytu mám vázané právě ve stávajícím bytě. Co samozřejmě situaci komplikuje.
Jednu anci jsem provihla u v květnu. Bylo to moc rychlé, padl tam pojem Smlouva o smlouvě budoucí. Hmmm.
Docela z toho mám těkou hlavu.
Jaké máte zkuenosti vy s prodejem či koupí bytu ?
Není tady
Pane jo, z Karviné do Chebu - a tady si se jistá,e nejde z detě pod okap při nejlepím?Neměly by tvoje otázky začínat u tohoto faktu či pochybnosti?
Ale k jádru pudla: se tě zeptám,jestli se podruhé na netu,kdy se ptá,jestli jsou zde nějaké formuláře na Kupní smlouvy apod.?POprvé jsi byla určitě při registraci tady,ne
S RK má dalí ance,e byt prodá rychleji,mohou dovést více zájemců,ale okaučuj si,at vodí skutečné zájemce,ne bytové turisty.
Jestli nechce přijít o byt a také o peníze za něj,doporučuji úschovu peněz v bance(ádnou úschovu v rk či u advokáta),kam kupující sloí celou částku a a jim tam předloí originál výpisu z katastru o převodu bytu,potvrzení o zapl.daně z fú + příp.dalí nutné dokumenty(kupní smlouvu).V kadé bance tuto slubu poskytují,ceny různé,poplatek dle uváení je mono rozdělit mezi obě strany nebo bude platit jen ty,ale má tady jistotu,e s tvými penězi ádný advokát nepláchne do čuda.
Není tady
Jaku, za radu moc děkuji, ve světě financí tancuji na tenkém ledě. Budu na to pamatovat . Nenapadlo mě, e by se mi to mohlo stát- teda e RK občas klienta podfouknou vím, jen jsem nepřemýlela nad tím, jak. Tak u to vím a dám si pozor.
Na netu samoe nejsem podruhé, ale já postaru řeím nejraději věci z oka do oka , s papírem , poznámkami, dotazy v ruce.
Nemám ani e-banking a neumím ani nakupovat třeba z Aukra , či jiných obchodů. Pokud jsem to udělala, tak to bylo na dobírku. Tomu rozumím, to mi vyhovuje.
Take tvá lehce jedovatě-posměná poznámka mě trochu mrzí. Ten umí to a ten zas tohle a o tom to je.
Z Karviné do Chebu -no, doufám, e to mám promylené dobře, seznámit se s novými lidmi mi nedělá problém a rozhodla jsem se to pojmout jako nové dobrodrůo. Nějaké drobné kontakty u jsou.
Dcera chodí s fenkami na agillity a docela natvrdo mě na jejich jedné soutěi zapojila do pořadatelských povinností. Take to bylo pro mě jako vítaná seznamka a taky jako nový člověk jsem mohla ukázat, e jsem ikovná a pouitelná důchodkyně . prospěch pro obě strany.
Dokonce mi dcera v Chebu domluvila i brigádu.
Byla u ní v srpnu asi tři týdny a měla jsem dost času i prostoru si Cheb hezky projít a moc se mi líbí jeho památky, uličky a musím říct, e i lidé jsou tam nějak méně vystresovaní ve srovnání s lidmi tady u nás.
Jaku, jaký rozdíl je mezi bytovým turistou a někým, kdo váně chce koupit byt a chce si ho nejprve prohlédnout?
Moná i já jsem se podle tebe chovala jako ten turista, protoe jsem si tam pár bytů, které mě zaujaly, nechala ukázat buď makléřem, nebo stávajícími majiteli.
Nechala jsem ten byt na sebe působit, představovala jsem si různé situace, porovnávala jsem stav těch bytů, vyhodnocovala, co to bude stát, ne bude obyvatelný, v jakém prostředí je.
Třeba se mi líbil 1+1, dezolátní stav není překákou. úpravy by proběhly a měla bych to podle svých představ a to je plus. Kdy byla okna zavřená, ve bylo OK, ale nechala jsem si otevřít okna a blízkost křiovatky se projevila. Občas se musí i větrat(makléř mi navrhl, a je tedy nechám zavřené), v létě mám alespoň na straně od slunce něco otevřeného, ale tady jsou okna jen ke křiovatce. Sice nějaký odstup a keře tam jsou, ale co mě a vyděsilo a to rozhodlo, e nejen průběný hluk aut , tůrujících motorek, ale ty vibrace, ty to rozhodly.
Jinak- zvýené přízemí je pro starí lidi ideální. irí centrum města- ideální, kousek k dceři do jejího salonu- ideální, ve potřebné v dosahu. Poměrně velká předsíň, fakt se mi líbil a dovedla jsem si ho představit po opravě. Ani cena nebyla patná.
Kdybych tam nevlezla , asi bych po zbytek ivota naříkala, e to nebyla dobrá volba.
Taky slyím auta za okny, ale nedá se to srovnat.
Není tady
Tak to je jiná,kdy tam má dceru - a v chebu je známá restaurace palíček,není-li pravda?Sorry za tu trochu kousavou poznámku o netu,jsem si myslela,e píe mlaďoch,tak to tě obratem chválím a jako důchodkyně u jsi za vodou.
Se dobrá,jak sis chytře v bytě otevřela okna - a hned si věděla,co bude za problém.Taky je dobré právě i proto chodit na prohlídky bytů radi přes den,přes prac.dobu,kdy je nejvíc ivo,ne v neděli vpodvečer,ejo?To by ti moná a tak ten hluk nepřiel,ale má naprostou pravdu,je to netěqstné umístění bytu-na křiovatce.
Pokud by to lo,lepí je byt kupovat přímo od majitele,nechci házet vechny makléře do jednoho pytle,ale...Navíc provize minimálně 30tis.,o kterou se ti navyuje cena bytu za jejich neadekvátní úkony je také neadekvátní.Vyjde to mnohem u levněji toto řeit přímo přes právníka a jak jsem psala - nejjistějí je Jistotní účet v bance na úschovu peněz ne dojde k převodu nemovitosti.
Někdy je s koupí nevyhnutelné začít přes makléře, - ale a bude vědět jeho přesnou adresu+číslo bytu,lehce se na katastru dopátrá majitele....
Tak ti přeji astnou ruku při výběru bytu
Není tady
Ahoj, tuhle jsem broudala po netu a hledala nejaky byty v dobre cene, mate s drabami bytu či domů nekdo zkusenosti? Jak to funguje?
Upravil(a) Moderátorka (11. 2. 2015 16:23)
Není tady
Veriseek - Tuhle mi manzel taky neco ukazoval na netu, zpocatku jsem tomu moc neverila, ale kdyz jsem si tam zavovali vse nam vysvetlili, tak uz jen cekame na konecnou cenu, domecek budeme mit jako prazdninovou chatu.
Není tady
Aha a je to bezpecne? Nemuze se pri tom neco stat? Jezdite na aukce jako takove ci byva primo neco jen na netu?
Není tady
Ja myslim ze ne, zalezi asi u jake spolecnosti nebo kde ty aukce probihaji, ale co jsem se nato koukali doma my, tak ty domy na prodej jsou uz ve vlastnictvi statu, tak to me zaujalo.
Není tady
Jo jo, diky za info. kdyztak mi na mejl posli prosim nejaky blizsi info o te firme ci spolecnosti co tohle dela.
Není tady
No nemas zaco, rada pomuzu, uz jsem ti nektere veci poslala na mejl, tak nato jukni a uvidis zda do toho pujdete. Ale maji tam obcas opravdu dobre kousky.
Není tady
Jo diky, vse mi doslo. Uz jsem to ukazovala i manzelovi a byl z toho nadseny jake veci v te drazbe nabizeji..
Není tady
Jo jo, nekdy tam clovek najde dobry kousky. Zvlaste pokud ti nejde o to, aby to zbozi bylo uplne nove.
A je fain, ze vsechny ty veci co jdou do drazby, jsou uz v rukach statu.
Není tady
Taky jsem se s manzelem uz bavili o koupi ojeteho auta, v autobazarech to sidej, pretahuji kilometry, tak to jsme zamitly uplne.
Není tady
No auto z bazaru jsem uz uplne zavrhla! Po tom co si od tamtud kamarad koupil a za pul roku tolik opravdu, ja bych do toho nikdy nesla!
Není tady
To je pravda, clovek si nato musi davat pozor. Co jsem ale hledala na netu, tak jsou v mode koupe automobilu z aukce, jsou ve vlastnictvi statu, tak to by se nic menit nemuselo.
Není tady
Co koupe nizkoenergetickeho bytu uvazoval jste o tom uz nekdo?
Není tady
Ahoj babice. Potreboval bych info, ve ktere casti Usti nad Labem by jste doporucovaly koupit byt. V podstae by se melo jednat o cast mesta pokud mozno bez nasich snedych spoluobcanu, nestojim o konflikty se zakonem Diky.
Není tady