29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jj,je to prašť jako uhoď,zaplatíme to tak,nebo tak,to je přece všeobecně známé.Na rovinu o poplatcích(a nejen o nich) mluvil pan Koskuba při mých oblíbených rozhovorech s panem Kuberou.
Poplatky a regulační? Omyl - sloužily jen jako záplata...
Dodal, že dnešní pravicová opozice nemá pravdu v tom, že jimi stvořené poplatky byly nějaké „regulační“.
„Nebyly! Jejich zavedením se jenom záplatoval nedostatek financí zdravotními pojišťovnami vyplácených zdravotnickým zařízením. Z praxe vím, že neregulovaly vůbec nic. Zřejmě i proto si na ně lidé dokonce zvykli. Pacientům se sluší za toto sponzorování systému z vlastní kapsy poděkovat. Ale třeba díky opakovanému navýšení DPH to ani tak nestačilo. To pomíjím čtyři ‚gentlemany‘ z vedení ČNB, kteří ‚výrazným‘ přehlasováním zbývajících tří členů bankovní rady tak ‚moudře‘ zdevalvovali korunu. S ohledem na obrovský rozsah dovozu materiálu to pro zadlužené zdravotnictví totiž vůbec nebude sranda,“ upozorňuje Koskuba. http://www.parlamentnilisty.cz/parlamen … uve-296924 Jo a pohybuju se hodně mezi lidmi,ale žádný lid jsem tleskat neviděla.
Upravil(a) taonata (16. 12. 2013 8:30)
Není tady
Petře, já rozlišuji mezi státem a těmi, kdo ho vede. Snad i proto jsem pro přímou demokracii
Není tady
tao, tak nějak. Mně se zdá, že se ti politici vážně snaží ten stát zlikvidovat, aby tu zavládl zákon džungle, jak si zde někteří přejí.
Není tady
KALIK napsal(a):
tao, tak nějak. Mně se zdá, že se ti politici vážně snaží ten stát zlikvidovat, aby tu zavládl zákon džungle, jak si zde někteří přejí.
Jo,taky mám ten dojem,že některým politikům,ale i některým podnikatelům,by vyhovoval zákon džungle.
Není tady
taonata napsal(a):
Jj,je to prašť jako uhoď,zaplatíme to tak,nebo tak,to je přece všeobecně známé.Na rovinu o poplatcích(a nejen o nich) mluvil pan Koskuba při mých oblíbených rozhovorech s panem Kuberou.
Dodal, že dnešní pravicová opozice nemá pravdu v tom, že jimi stvořené poplatky byly nějaké „regulační“.
„Nebyly! Jejich zavedením se jenom záplatoval nedostatek financí zdravotními pojišťovnami vyplácených zdravotnickým zařízením. Z praxe vím, že neregulovaly vůbec nic. Zřejmě i proto si na ně lidé dokonce zvykli. Pacientům se sluší za toto sponzorování systému z vlastní kapsy poděkovat. Ale třeba díky opakovanému navýšení DPH to ani tak nestačilo. To pomíjím čtyři ‚gentlemany‘ z vedení ČNB, kteří ‚výrazným‘ přehlasováním zbývajících tří členů bankovní rady tak ‚moudře‘ zdevalvovali korunu. S ohledem na obrovský rozsah dovozu materiálu to pro zadlužené zdravotnictví totiž vůbec nebude sranda,“ upozorňuje Koskuba. http://www.parlamentnilisty.cz/parlamen … uve-296924 Jo a pohybuju se hodně mezi lidmi,ale žádný lid jsem tleskat neviděla.
Tao teď bude lid konečně tleskat až půjde s menší výplatou domů díky vyšším odvodům na zdravotní.
Není tady
Dorka napsal(a):
Jestli tomu rpzumim, tak kdyby zakon stanovil 300 (3.000, 30.000 atd.) Kc poplatek, tak by se tomu taky rikalo bezplatna pece?
To je dobre!
Ne ne pokud zákon stanoví 300,- jako poplatek tak je to poplatek.
Není tady
Petr100 napsal(a):
taonata napsal(a):
„Nebyly! Jejich zavedením se jenom záplatoval nedostatek financí zdravotními pojišťovnami vyplácených zdravotnickým zařízením. Z praxe vím, že neregulovaly vůbec nic. Zřejmě i proto si na ně lidé dokonce zvykli. Pacientům se sluší za toto sponzorování systému z vlastní kapsy poděkovat. Ale třeba díky opakovanému navýšení DPH to ani tak nestačilo. To pomíjím čtyři ‚gentlemany‘ z vedení ČNB, kteří ‚výrazným‘ přehlasováním zbývajících tří členů bankovní rady tak ‚moudře‘ zdevalvovali korunu. S ohledem na obrovský rozsah dovozu materiálu to pro zadlužené zdravotnictví totiž vůbec nebude sranda,“ upozorňuje Koskuba. http://www.parlamentnilisty.cz/parlamen … uve-296924 Jo a pohybuju se hodně mezi lidmi,ale žádný lid jsem tleskat neviděla.Tao teď bude lid konečně tleskat až půjde s menší výplatou domů díky vyšším odvodům na zdravotní.
A na to jsi přišel jak,že bude lid konečně tleskat?
Není tady
taonata napsal(a):
Petr100 napsal(a):
taonata napsal(a):
„Nebyly! Jejich zavedením se jenom záplatoval nedostatek financí zdravotními pojišťovnami vyplácených zdravotnickým zařízením. Z praxe vím, že neregulovaly vůbec nic. Zřejmě i proto si na ně lidé dokonce zvykli. Pacientům se sluší za toto sponzorování systému z vlastní kapsy poděkovat. Ale třeba díky opakovanému navýšení DPH to ani tak nestačilo. To pomíjím čtyři ‚gentlemany‘ z vedení ČNB, kteří ‚výrazným‘ přehlasováním zbývajících tří členů bankovní rady tak ‚moudře‘ zdevalvovali korunu. S ohledem na obrovský rozsah dovozu materiálu to pro zadlužené zdravotnictví totiž vůbec nebude sranda,“ upozorňuje Koskuba. http://www.parlamentnilisty.cz/parlamen … uve-296924 Jo a pohybuju se hodně mezi lidmi,ale žádný lid jsem tleskat neviděla.Tao teď bude lid konečně tleskat až půjde s menší výplatou domů díky vyšším odvodům na zdravotní.
A na to jsi přišel jak,že bude lid konečně tleskat?
Všechno co udělala pravicová vláda bylo špatné, všechno co udělá levicová vláda bude dobré. Proto bude lid tleskat.
Není tady
Petře,nikde jsem nečetla,že levicová vláda udělala všechno dobře a pravicová špatně.Judyna to v pohodě napsala,když se jí nelíbilo co ČSSD udělala.Já jsem ČSSD nikdy nevolila i když se mi dost věcí u nich líbilo,ale bohužel taky dost nelíbilo.I pan Koskuba v tom článku přiznává,že rušení poplatků není dobré,ale píše,že poplatky nejsou jediný průšvih.Všechny vlády společně to přivedly tam,kde jsme a tleskat asi moc lidí nebude,možná jen ti,co se připravili a mají konta v cizině.Njn,zase jsi to nečetl,viď.
Není tady
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Čl.31
Každý má právo na ochranu zdraví. Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky ZA PODMINEK, KTERÉ STANOVÍ ZÁKON.
A zákon stanovil 30,- kaček poplatků. Můžeš naznačit rozpor s ústavou?Petře, mám dojem, že Dorka je chápavější než ty
Jinak pokud ti není zřejmý rozpor, tak věz, že bezplatná zdravotní péče je v rozporu právě s oním poplatkem, protože pak už ta péče není bezplatná. Ten dovětek "ZA PODMÍNEK, KTERÉ STANOVÍ ZÁKON" je v pořádku, pokud zákon neupravuje zrovna to, že máš zaplatit za ošetření 30 Kč. Těch poplatek je evidentní nesmysl a je v rozporu s bezplatnou péčí. Nic víc, nic méně. Budeš totéž tvrdit o bezplatné zdravotní péči, i když onen "regulační" poplatek bude 500, 5000, 50 000, 500 000 Kč atd.?
To bude asi tim, ze bezplatna zdravotni pece je iluze a utopie, ne? Proste politici si s tim nechteji delat hlavu, a nechteji rici primo, ze neni bezplatna. Nebo si myslis, ze musi vsechno hradit pojisteni do posledni koruny?
Není tady
sahleb napsal(a):
To bude asi tim, ze bezplatna zdravotni pece je iluze a utopie, ne? Proste politici si s tim nechteji delat hlavu, a nechteji rici primo, ze neni bezplatna. Nebo si myslis, ze musi vsechno hradit pojisteni do posledni koruny?
Nevidím na bezplatném zdravotnictví žádnou utopii. Bylo to tak dřív, nevím, proč by to nemohlo být zase. Je to jen o prioritách. Nemyslím si, že pojištění musí hradit vše, což nebylo pravidlem před 30 Kč. Nicméně ústava hovoří jasně. Pokud si politici myslí, že zdravotním hrazená zdravotní péče není dobrá věc, tak ať vyškrtnou z ústavy větu o bezplatném zdravotnictví. Jak jednoduché.
Upravil(a) KALIK (16. 12. 2013 16:01)
Není tady
Kaliku kdy bylo zdravotnictví bezplatné?
Není tady
taonata napsal(a):
Petře,nikde jsem nečetla,že levicová vláda udělala všechno dobře a pravicová špatně.Judyna to v pohodě napsala,když se jí nelíbilo co ČSSD udělala.Já jsem ČSSD nikdy nevolila i když se mi dost věcí u nich líbilo,ale bohužel taky dost nelíbilo.I pan Koskuba v tom článku přiznává,že rušení poplatků není dobré,ale píše,že poplatky nejsou jediný průšvih.Všechny vlády společně to přivedly tam,kde jsme a tleskat asi moc lidí nebude,možná jen ti,co se připravili a mají konta v cizině.Njn,zase jsi to nečetl,viď.
Tao o vládě levice jsem psal o budoucím čase. Četl jsem jen to, co jsi sem dala.
Upravil(a) Petr100 (16. 12. 2013 16:57)
Není tady
Nechci se dohadovat,ale v tom článku nevidím nic k tleskání.Petře tahle vláda má levicový program,ale jestli bude levicová,se teprve ukáže,kdo ví jestli budou mít dost peněz.
Upravil(a) taonata (16. 12. 2013 17:58)
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kaliku kdy bylo zdravotnictví bezplatné?
Z hlediska regulačního poplatku ano
Není tady
taonata napsal(a):
Nechci se dohadovat,ale v tom článku nevidím nic k tleskání.Petře tahle vláda má levicový program,ale jestli bude levicová,se teprve ukáže,kdo ví jestli budou mít dost peněz.
Penízky levicová vláda nikdy nemá. Ale peníze rozdává.
Není tady
Tak to si s pravicí může podat ruce. Rozdíl je jen v tom, že levice myslí i trochu na obyčejné lidi, kdežto pravice jen na své kamarády
Není tady
KALIK napsal(a):
sahleb napsal(a):
Nevidím na bezplatném zdravotnictví žádnou utopii. Bylo to tak dřív, nevím, proč by to nemohlo být zase. Je to jen o prioritách. Nemyslím si, že pojištění musí hradit vše, což nebylo pravidlem před 30 Kč. Nicméně ústava hovoří jasně. Pokud si politici myslí, že zdravotním hrazená zdravotní péče není dobrá věc, tak ať vyškrtnou z ústavy větu o bezplatném zdravotnictví. Jak jednoduché.
Jo tak tohle běž vykládat doktorům. Určitě si tě rádi a s úsměvem vyslechnou, zvlášť v situaci, kdy byly poplatky jejich jediným příjmem nezávislým na zdr. pojišťovnách. Pojišťovny totiž hradí veškeré úkony zpětně - což znamená, že např. praktici platí mnoho věcí ze svého, dokud se jim to pojišťovny neuráčí proplatit ... Takže až tě jednou bude nedejbože něco bolet, a doktor ti nedá injekci, protože měl jen pro šest pacošů (a pojišťovna mu stejnak sedmého neproplatí, tak co by se snažil), tak se nediv - to je jen důsledek rozhodnutí idiotů, kteří mají podobné uvažování jako všichni ti, co tu hlásají, že poplatky jsou v podstatě zbytečné a zdravotnictví má být bezplatné.
Není tady
KALIK napsal(a):
Tak to si s pravicí může podat ruce. Rozdíl je jen v tom, že levice myslí i trochu na obyčejné lidi, kdežto pravice jen na své kamarády
Jasně třeba Rath myslel na obyčejného Kotta.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Jo tak tohle běž vykládat doktorům. Určitě si tě rádi a s úsměvem vyslechnou, zvlášť v situaci, kdy byly poplatky jejich jediným příjmem nezávislým na zdr. pojišťovnách. Pojišťovny totiž hradí veškeré úkony zpětně - což znamená, že např. praktici platí mnoho věcí ze svého, dokud se jim to pojišťovny neuráčí proplatit ... Takže až tě jednou bude nedejbože něco bolet, a doktor ti nedá injekci, protože měl jen pro šest pacošů (a pojišťovna mu stejnak sedmého neproplatí, tak co by se snažil), tak se nediv - to je jen důsledek rozhodnutí idiotů, kteří mají podobné uvažování jako všichni ti, co tu hlásají, že poplatky jsou v podstatě zbytečné a zdravotnictví má být bezplatné.
Já jim nemusím nic vykládat, to ať jim zdůvodní politici, jako jim zdůvodnili poplatky, na které si tenkrát stěžovali, že je to administrativně zatěžuje Proplácení zpětně je celkem běžná věc. Měli jim taky vysvětlit, že když zpoplatní zdravotnictví, že jim část peněz vezmou atd.
Není tady
KALIK napsal(a):
Trochu jsi to s těmi obyčejnými lidmi a pravicí popletl.
Stavbu za stamiliony narušil člen ČSSD, skoupil pozemky.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … ?id=797638
Není tady
Petře, vůbec ne.
Není tady
Je fakt, že peníze z poplatků budou chybět. Ale daleko víc peněz ze zdravotnictví odsává zvýšené DPH.
Není tady
Petr100 napsal(a):
taonata napsal(a):
Penízky levicová vláda nikdy nemá. Ale peníze rozdává.
Proč musí být vláda levá nebo pravá či nějaká středová?
Mluvit o orientaci vlády podle prosazované politiky je přežitek. Není dobrá ani jedna cesta. Správná je jedině ta verze, kde se nekrade a krádež se trestá spravedlivě, stejně jako jiné zločiny, pracuje se a poctivě se platí pohledávky.
.....Ale člověk pro ideální život má dvě ruce. Levou a pravou. Jedna bez druhé to má problematické. Když spolupracují, dá se udělat leccos. A když i udělají něco pro někoho jiného…
P.S. … bude mi jedno, jestli to bylo udělané pravicí nebo levicí.
http://alesbaloun.blog.idnes.cz/c/38771 … edova.html
Upravil(a) taonata (17. 12. 2013 23:01)
Není tady
Tak jak jste na tom letos? Koho volit? Máte jasno, nebo ještě váháte?
Není tady