|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Míša Kulička napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Jenže ti volové jsou schopni stáhnout do análu i nás ...Neviděl bych to tak černě. Horší by bylo kdyby měla levice v parlamentu většinu. A časem budou zase další volby.
I tak nás ta nestabilita může ekonomicky sejmout. Podívej, co dělá ČNB - pro mě dárek k Vánocům, protože tržby máme v juráších ... ale současně to znamená navýšení cen u zahraničních výrobků, což zřejmě mnozí konzumenti zrovna nepoberou jako příležitost k odklonu od materiálna směrem k naší duchovní podstatě ... no hlavně je to další umělý zásah do ekonomiky, od kterého se dají očekávat tvrdé následky ... Ono to bezvládí, resp. nelegitimní vláda kamarádíčků Zemana, o jejichž činech na ministerstvech už se raději ani nepíše, nás zřejmě bude stát daleko víc, než si teď dovedeme představit ... I ty úspory, které se podařilo nastavit Kalouskovi, už jsou v čudu. Takže přejme Sobotkovi, ať urychleně sestaví vládu kontrolovanou Babišem a doufejme, že se jim podaří alespoň udržet, co se dá ...

To jako fakt myslíš, že ČNB oslabila korunu kvůli vládě, která je zde pár měsíců? Ta nenadělala takovou paseku jako vlády předchozí.
".....Před rokem začala ČNB varovat, že po vyčerpání možností pomoci ekonomice snižováním úrokových sazeb může použít k uvolnění měnové politiky devizové intervence k oslabení kurzu koruny...."
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2484 … ncich.html
Není tady

Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Neviděl bych to tak černě. Horší by bylo kdyby měla levice v parlamentu většinu. A časem budou zase další volby.I tak nás ta nestabilita může ekonomicky sejmout. Podívej, co dělá ČNB - pro mě dárek k Vánocům, protože tržby máme v juráších ... ale současně to znamená navýšení cen u zahraničních výrobků, což zřejmě mnozí konzumenti zrovna nepoberou jako příležitost k odklonu od materiálna směrem k naší duchovní podstatě ... no hlavně je to další umělý zásah do ekonomiky, od kterého se dají očekávat tvrdé následky ... Ono to bezvládí, resp. nelegitimní vláda kamarádíčků Zemana, o jejichž činech na ministerstvech už se raději ani nepíše, nás zřejmě bude stát daleko víc, než si teď dovedeme představit ... I ty úspory, které se podařilo nastavit Kalouskovi, už jsou v čudu. Takže přejme Sobotkovi, ať urychleně sestaví vládu kontrolovanou Babišem a doufejme, že se jim podaří alespoň udržet, co se dá ...
To jako fakt myslíš, že ČNB oslabila korunu kvůli vládě, která je zde pár měsíců? Ta nenadělala takovou paseku jako vlády předchozí.
".....Před rokem začala ČNB varovat, že po vyčerpání možností pomoci ekonomice snižováním úrokových sazeb může použít k uvolnění měnové politiky devizové intervence k oslabení kurzu koruny...."
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2484 … ncich.html
Judyno, kde píšu, že ČNB oslabila korunu kvůli vládě?
K ČNB - nemám co prskat, naše firma na tom krátkodobě vydělá, jako jedna z mála ... nicméně obecně všichni na této destabilizaci proděláme, protože se tím zvýší ceny nejen spotřebního zboží z dovozu, ale hlavně PHM, plynu a dalších velkoobjemových dodávek z dovozu, což významně ovlivní i ceny tuzemského zboží, protože to logicky zvýší náklady na jeho výrobu ... takže se sice nalejí korunky do ekonomiky, ale v podstatě nula od nuly pojde ... prostě se k legislativní a politické nestabilitě přidala ještě nestabilita měnová ... to jsme v tuto chvíli fakt potřebovali.
A můžeš mi vysvětlit, v čem spočívá riziko deflace? 
Není tady
Judyno jasně že za všechno špatné může pravice. Ale té levici nějak rychle došel dech.
Není tady
Vytučnila jsem to ve tvém příspěvku.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judyno jasně že za všechno špatné může pravice. Ale té levici nějak rychle došel dech.
Ještě ho nenabrala 
Není tady
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Ještě ho nenabrala
Jestli levici nestačilo 8 roků v opozici tak ať to hned zabalí.
Není tady
Toto Dluhoslav nerozchodí. A bude to začátek jeho konce.
Změna v církevních restitucích? Zapomeňte, reaguje Bělobrádek
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/81 … elobradek/
Není tady

Judyna napsal(a):
Vytučnila jsem to ve tvém příspěvku.
A jak jsi přišla na to, že to vytučněné se váže k ČNB?
A jak je to teda s tou deflací?
Není tady
Socani mají jen vynikající kandidáty na hejtmany. Jednoho vynikajícího dnes pustili z kriminálu.
Nechceme politruka hejtmanem, potvrdilo přes tisíc lidí v petici
Petice vznikla poté, co Chovanec veřejně prohlásil, že v případě složení funkce podpoří jako svého nástupce právě Šlajse.
„Václav Šlajs byl do roku 1989 členem KSČ a po dobu mnoha let i důstojníkem komunistické armády, kde vykonával funkci předsedy útvarové organizace KSČ. Ještě v roce 1989 zdárně ukončil studium na Vysoké škole politické ÚV KSČ,“ píše se v otevřeném dopise, pod kterým jsou podepsáni i antropolog a vysokoškolský učitel Tomáš Hirt nebo Silvestra Chnápková, výtvarnice a signatářka Charty 77.....
http://www.novinky.cz/domaci/318916-nec … etici.html
Není tady
Kritiky pak odmítl slovy: „Vždycky, když politik mluví, tak klame voliče.“
Dave Wilson, Houston
No..........to by mohla být pěkná tečka za zdejší politickou debatou, ne? Nebo za jakoukoliv politickou debatou......aneb, jak dneska pravil Cílek "my se totiž příliš soustředíme na ty struktury, co se rozpadají, a já si myslím, že bychom se měli soustředit na ty, co vznikají" (citováno volně)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Judyna napsal(a):
Vytučnila jsem to ve tvém příspěvku.A jak jsi přišla na to, že to vytučněné se váže k ČNB?
A jak je to teda s tou deflací?
Míšo, lehce. Vždyť věta, kterou jsem v Tvém příspěvku vytučnila, je psaná v tom samén odstavci, hned jako následující o "umělém zásahu do ekonomiky". Takže se nediv, že jsem to pochopila tak, jak to bylo po sobě napsáno - tedy že to souvisí. Proto jsem Ti taky dávala odkaz o tom, že ČNB o tomto kroku přemýšlela už před rokem. Pokud jsi to tak nemyslela, nemáme se o čem bavit.
A Tvoje druhá otázka - to mě jako zkoušíš ?
Z jakého důvodu? Určitě sis všimla, že moje reakce se ani v nejmenším netýkala činu ĆNB - nejsem ekonom, takže neodkážu říct, zda je to krok dobrý, či špatný (to asi teď ale neodhadne ani člověk ekonomicky vzdělaný), proto to nerozebírám.
Takže pokud Tvůj dotaz nebyl ironický, doporučuji najít si info na netu.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Kritiky pak odmítl slovy: „Vždycky, když politik mluví, tak klame voliče.“
Dave Wilson, Houston
No..........to by mohla být pěkná tečka za zdejší politickou debatou, ne? Nebo za jakoukoliv politickou debatou......aneb, jak dneska pravil Cílek "my se totiž příliš soustředíme na ty struktury, co se rozpadají, a já si myslím, že bychom se měli soustředit na ty, co vznikají" (citováno volně)
Obávám se že bez politiky se ještě chvilku neobejdeme, ale ono by možná stačilo, kdybychom nekoukali jenom jedním směrem a ještě k tomu úzkou trubkou.
Není tady
Já bych se toho nebála; kdo kouká úzkou trubkou dlouho, zákonitě si s ní jednou vyrazí voko 

A souhlasím s Cílkem, že čím méně na ni budeme myslet, tím kratší dobu ji ještě budeme potřebovat......tedy tu politiku, ne tu trubku
Není tady
my se totiž příliš soustředíme na ty struktury, co se rozpadají
Politický nebo geologický? 
Není tady
helena napsal(a):
Politický nebo geologický? http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
To je přece jasné, Cílek je geolog. 
Není tady
Já bych se toho nebála; kdo kouká úzkou trubkou dlouho, zákonitě si s ní jednou vyrazí voko
A souhlasím s Cílkem, že čím méně na ni budeme myslet, tím kratší dobu ji ještě budeme potřebovat......tedy tu politiku, ne tu trubku
Asi tak 
Já vůbec nemám žádné potěšení, že mnohé "konspirační teorie", kterým se mnozí smáli, se dnes naplňují, žijeme je všichni.
Nikdo tomu neuteče, nicméně někdo se v tom plácá víc, někdo míň 
http://zen.e15.cz/pribehy/g-edward-grif … ez-1035752
Není tady

Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Judyna napsal(a):
Vytučnila jsem to ve tvém příspěvku.A jak jsi přišla na to, že to vytučněné se váže k ČNB?
A jak je to teda s tou deflací?Míšo, lehce. Vždyť věta, kterou jsem v Tvém příspěvku vytučnila, je psaná v tom samén odstavci, hned jako následující o "umělém zásahu do ekonomiky". Takže se nediv, že jsem to pochopila tak, jak to bylo po sobě napsáno - tedy že to souvisí. Proto jsem Ti taky dávala odkaz o tom, že ČNB o tomto kroku přemýšlela už před rokem. Pokud jsi to tak nemyslela, nemáme se o čem bavit.
A Tvoje druhá otázka - to mě jako zkoušíš ?Z jakého důvodu? Určitě sis všimla, že moje reakce se ani v nejmenším netýkala činu ĆNB - nejsem ekonom, takže neodkážu říct, zda je to krok dobrý, či špatný (to asi teď ale neodhadne ani člověk ekonomicky vzdělaný), proto to nerozebírám.
Takže pokud Tvůj dotaz nebyl ironický, doporučuji najít si info na netu.
Jsem myslela, že většinou stačí, když jednotlivé věty (myšlenky) oddělím tečkou ... nebo třemi ... Tvůj odkaz byl poněkud irelevantní - před rokem byla v celé Evropě i u nás úplně jiná situace, než dnes. Tady Markéta popisuje celý problém velice přehledně a jasně ... můj dotaz směřoval k tomu, že je někdy lépe obeznámit se s významem toho kterého pojmu, než se rozhodneš použít ho v argumentaci 
Není tady
Míšo, však nemusíš pořád vysvětlovat. Pokud došlo k nedorozumnění, tak je to už vyřešeno, ne?
Není tady
helena napsal(a):
Politický nebo geologický? http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Člověčenčí 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
A souhlasím s Cílkem, že čím méně na ni budeme myslet, tím kratší dobu ji ještě budeme potřebovat......tedy tu politiku, ne tu trubkuAsi tak
Já vůbec nemám žádné potěšení, že mnohé "konspirační teorie", kterým se mnozí smáli, se dnes naplňují, žijeme je všichni.
Konspiracni teorie budou stale existovat, nekteri jedinci jim veri.
Upravil(a) sahleb (12. 11. 2013 14:52)
Není tady
sahleb napsal(a):
Věří. Nenechají se totiž oblbnout oficiální propagandou a koukají se na svět otevřenýma očima. Probudili se 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
sahleb napsal(a):
Věří. Nenechají se totiž oblbnout oficiální propagandou a koukají se na svět otevřenýma očima. Probudili se
Nene, ti, kteří koukají na svět otevřenýma očima, probudili se, nevyznávají teorii spiknutí, ale teorii chaosu 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Asi tak
Bohužel je tu stále spousta zaslepenců a to nejen zde na fóru
Ono to chce hodně odvahy, upřímnosti k sobě samému a hodně práce, aby člověk poznal pravdu a ne každý je nejen ochotný, ale mnohdy schopný trošku na sobě zapracovat 
Není tady
KALIK napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Asi tak
http://zen.e15.cz/pribehy/g-edward-grif … ez-1035752Bohužel je tu stále spousta zaslepenců a to nejen zde na fóru
Ono to chce hodně odvahy, upřímnosti k sobě samému a hodně práce, aby člověk poznal pravdu a ne každý je nejen ochotný, ale mnohdy schopný trošku na sobě zapracovat
Kdy začneš ty na sobě pracovat? Je již nejvyšší čas.
Není tady
Axi napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
sahleb napsal(a):
Nene, ti, kteří koukají na svět otevřenýma očima, probudili se, nevyznávají teorii spiknutí, ale teorii chaosu
No a jelikož já koukám na svět otevřeným nosem, tak vidím zase cosi jiného 

Není tady