Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 9. 2013 13:09

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Tryzneni partnera

Pro mem pobytu v Praze jsem byla s dlouholetou kamaradnou Jarkou na obede. Vypada to u nich spatne.

Je vdana a jeji manzel ji fakt dela to, co bych napsala tryzneni. Sama je v domacnosti a nema svuj prijem. Maji dve deti o kterese stara prevazne ona sama. Muz, jak mi rikala, ji nedava zadne extra penize. Na dovolenou spis jel sam, jinak je to drahe. Deti byly u babicky. Jeji.

Jinak ma jeji muz problemy s placenim zakladnich veci, za topeni, za najem, plati pry pozde, stale se vymlouva, ze nevi zda mu dosly penize, nemuze tolik vybrat z ban^komatu najednou.....sama JArka ma neco nasporeno a z toho zije. Teda konkretne si plati  telefon a vse pro sebe. Drobnosti . Ale zasoby ji dosly. Ted nema skoro nic. Nakupy dela zasadne on a neda ji na ankup zadne penize. Tudiz nemuze moc nakupovat , to co chce.  Sama by uz odesla. Alespon to rika, j a ji neverim, nema ani kam.  Dnesk ajsem se dozvedela, ze vi, ze si pise s minulou partnerkou. Ta vi, ze je nove zenat, samozrejme. A to , jak mi rekla, je to jasna zamilovanost. Ja bych dodala, ze je na ni zvlasne psychicky zavisly .

Ted mi rekla, ze se s opozdenim dozvedela, ze jemu zemrel otec: Manzelce tro nerekl a le probiral to s byvalou . Pry mu bylo strasne smutno. I ostatni to vedeli, ale ji jako zivotni partnerce to nerekl. jako kdyby mu za to nestala.

Kafe i obed jsem ji zaplatila. On ji nepozve ani do kina, nebo na vylet, nebo na tu dovolenou a dokonce ji ani to kafe nezaplati. Musi sama, dokonce i jeho. S autem jezdit nemuze, presto, ze ho kpoupili dohromady, on tam neni benzin. To je teda chytry.
Nevim co ji poradit, rozvest by se mohla ale nema kam jit. To tak byva a nema zadny plat. Musela by sehna t praci a to nevim.
Moje rada je odejit od nej. technicky snad proveditelne ale ona ho ma stale  strasne rada a nemuze podat zadost o rozvod. Podle me ale nepomuze ani partnerska poradna. Tohle nema smysl.  Mozna bych ji ubytovala ja, ale nevim....

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#2 2. 9. 2013 13:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Tryzneni partnera

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 2. 9. 2013 13:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ty ji znas nejlip,ty vis jestli nahodou nekeca.Take jsem mela kamaradku stezovatelku co si casto stezovala,ze ma 14 dni do vyplaty a ma 7 korun v penezence,kdyz jsem ji rekla,ze s tim nemuze vyjit ona me rekla,ze musi.Za 3 dny se me prisla ukazat jak ma udelane vlasy,ze byla u holice a koupila si novou kabelku......

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#4 2. 9. 2013 13:27

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Ty ji znas nejlip,ty vis jestli nahodou nekeca.Take jsem mela kamaradku stezovatelku co si casto stezovala,ze ma 14 dni do vyplaty a ma 7 korun v penezence,kdyz jsem ji rekla,ze s tim nemuze vyjit ona me rekla,ze musi.Za 3 dny se me prisla ukazat jak ma udelane vlasy,ze byla u holice a koupila si novou kabelku......

Ja ji mozna neznam nejli. Ale proc by mela kecat? Ja vim, ze nekeca.

Ona k holici nechodi, ma dvoje kalhoty, na novou kabelku nema. Obleceni jsem ji nejake dala ja i s kabelkou.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#5 2. 9. 2013 13:29

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

http://www.rosa-os.cz/

DIky za linkj, spis bych to chtela resit mezi nami a ne ji nekam poslat. Nejak ji pomoct. Problemy uz ma par let. Jeji manzel ocividne odklani penize.

Mu problem je, ze mi tvrdi, ze ho ma stale rada a ten rozvod mu nemuze "udelat"...... to je tak, kdyz je nekdo tyran, nedovede uvazovat a videt problem z jineho uhlu.

Upravil(a) sahleb (2. 9. 2013 13:30)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#6 2. 9. 2013 13:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

spis bych to chtela resit mezi nami a ne ji nekam poslat
Jenže ty jí těžko pomůžeš... zvlášť na vzdálenost X kilometrů.
Zkus, jestli by se nešla aspoň poradit... třeba aby ji tam doprovodila jiná kamarádka.

Není tady

#7 2. 9. 2013 13:38

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Kamarádka ať si najde přivýdělek a kouká od manžela zmizet. Asi bych se od takového chlapa odstřihla emočně a brala ho po dobu mateřské jen jako spolubydlícího někoho kdo platí to základní (t.j. bydlení atd.) a hledala si vlastní výdělek.
Jaké má vzdělání kamarádka a co dělala před MD? Třeba ji tu vymyslíme práci.

Není tady

#8 2. 9. 2013 13:42

Zvedavka
♥♥♥----

Musi si najit praci at se deje co se deje. Jinak se nepohne z mista. Manzel je evidentne zahackovany jinde, z toho bych vychazela.

Není tady

#9 2. 9. 2013 13:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

brala ho po dobu mateřské jen jako spolubydlícího někoho kdo platí to základní
Jenže on ani to základní neplatí... nebo blbě - "ma jeji muz problemy s placenim zakladnich veci, za topeni, za najem, plati pry pozde... Nakupy dela zasadne on a neda ji na ankup zadne penize. Tudiz nemuze moc nakupovat , to co chce"
Asi by spíš měla uvažovat o stěhování... než je vystěhuje někdo jinej.

Upravil(a) helena (2. 9. 2013 13:43)

Není tady

#10 2. 9. 2013 14:02

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

DIky za linkj, spis bych to chtela resit mezi nami a ne ji nekam poslat. Nejak ji pomoct. Problemy uz ma par let. Jeji manzel ocividne odklani penize.

Mu problem je, ze mi tvrdi, ze ho ma stale rada a ten rozvod mu nemuze "udelat"...... to je tak, kdyz je nekdo tyran, nedovede uvazovat a videt problem z jineho uhlu.

Jak bys to chtěla řešit? Jak pomoct?
Pokud nebude sama chtít, ty budeš jen zbytečně vyvíjet iniciativu, vydávat energii a - nic. Dala bych jí nějaké "ultimátum" typu - do tehdy a tehdy se rozhodni,zda to chceš řešit (popř. nějaké konkrétní kroky) a pak ti bude pomáhat. jinak ne

Není tady

#11 2. 9. 2013 14:32

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Zkus, jestli by se nešla aspoň poradit... třeba aby ji tam doprovodila jiná kamarádka.

POmoci ji muzuz treba s tim, ze s ni budu mluvit o problemech.  Mylsim, ze se musi nekomu vypovidat apod. Nejvic mi vadi, ze ho ma tak rada, ze je na nem psychicky zavisla. Rikala, mi napriklad, ze prej ji prinesl domu nakladany okurky a ona se rozbrecela stestim, ze na ni mysli a tudiz je presvedcena, ze ji ma taky moc rad. Stejne jako ona jeho,a le trapi se.

kazdemu je jasne, ze ona pro nej nema valnou cenu, jen na uklid, domacnost a opatrovatelku deti, aby mel chlapec volno.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#12 2. 9. 2013 14:36

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

eva4444 napsal(a):

Kamarádka ať si najde přivýdělek a kouká od manžela zmizet. Asi bych se od takového chlapa odstřihla emočně a brala ho po dobu mateřské jen jako spolubydlícího někoho kdo platí to základní (t.j. bydlení atd.) a hledala si vlastní výdělek.
Jaké má vzdělání kamarádka a co dělala před MD? Třeba ji tu vymyslíme práci.

Je vyucena z tiskarny. Sazecka , ale uz 10 let nepracovala.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#13 2. 9. 2013 14:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

POmoci ji muzuz treba s tim, ze s ni budu mluvit o problemech.
To taky... ale její skutečný problémy to nevyřeší... zvlášť když myslíš, že "nepomuze ani partnerska poradna"

Není tady

#14 2. 9. 2013 14:55

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

POmoci ji muzuz treba s tim, ze s ni budu mluvit o problemech.  Mylsim, ze se musi nekomu vypovidat apod. Nejvic mi vadi, ze ho ma tak rada, ze je na nem psychicky zavisla. Rikala, mi napriklad, ze prej ji prinesl domu nakladany okurky a ona se rozbrecela stestim, ze na ni mysli a tudiz je presvedcena, ze ji ma taky moc rad. Stejne jako ona jeho,a le trapi se.

kazdemu je jasne, ze ona pro nej nema valnou cenu, jen na uklid, domacnost a opatrovatelku deti, aby mel chlapec volno.

jenže mluvit nestačí. Vypovídá se a?
přijde zase za měsíc, dva, tři .....a co se změní?

Není tady

#15 2. 9. 2013 14:56

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Sahleb, ona tě o nějakou pomoc kamarádka požádala?
Pokud ano, tak ji v rámci svých možností pomož právě v té oblasti.
Pokud ne, tak jí skutečně můžeš pomoci "jenom" tím vyslechnutím.
Píšu to v uvozovkách, protože to není jenom, to je hodně a je to od tebe rozumné.

Ale to ostatní - to si musí zařídít sama. Ty jí můžeš být spíš morální oporou a případně jí občas pozvat na oběd.
Tady jde ale o dost choulostivou věc - asi jako se nevyřeší hlad v zemích třetího světa pouhým zasláním peněz, tak ani ty nevyřešíš finanční tíseň své kamarádky občasnou dotazí.  Pes je zakopán poněkud hlouběji, ale to ty víš.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#16 2. 9. 2013 15:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

kazdemu je jasne, ze ona pro nej nema valnou cenu
, jen na uklid, domacnost a opatrovatelku deti, aby mel chlapec volno.

- A proč ti to vadí? to je přece tvůj problém, to nikdo jiný než ty nevyřeší a ty to řešit můžeš, protože to vadí TOBĚ.
- Každému ne. Jí to evidentně jasné není. A dokud ji to jasní nebude, NIKDO ji nepomůže.

Pokud ho má tak strašně ráda, jak říkáš, a při tom si na něj tak stěžuje, je sama se sebou v rozporu.
Věř mi, že s tím nikdo jiný, než ona sama, nic nenadělá.
A ona evidentně nechce nic dělat, ji stačí se vypovídat. Vypovídat někomu, kdo se tím bude trápit - zabývat místo ní - energetické upírství se tomu říká.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#17 2. 9. 2013 16:29

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Když s něčím chci něco dělat, tak s tím něco udělám. Ptám se tak dlouho, až najdu odpovědi a řešení. Když si stěžuju, cítím to jako nespravedlivost a chci, aby to změnil někdo jiný. Pak nad situací nemám kontrolu a nemůžu ji vyřešit. Až ti tvá kamarádka zavolá a porosí tě, jestli nevíš, kam by mohla s dětmi jít, pak to chce ona vyřešit a taky to vyřeší. Časem k tomu třeba dospěje smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#18 2. 9. 2013 17:58

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb, myslím si, že je to z tvé strany páchání dobra. Dokud ona sama nechce odejít.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#19 2. 9. 2013 18:32

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

sahleb, myslím si, že je to z tvé strany páchání dobra. Dokud ona sama nechce odejít.

Nemyslim si , ze delam neco negativniho. Jsem clovek, ktery muze bez problemu nekoho vyslechnout.
Ona nema kam odejit, kdyz nema penize ani praci, ale ja bych ji to radila taky . Rady - odejdi- jsou v jejim pripade k nicemu. 

Jeji hlavni problem je ten, ze ho miluje (ja bych rekla, ze je psychicky zavisla), boji se byt sama. Nema energii.

Snazila jsem se ji naznacit, ze chovani jejiho partnera neni v poradku, ona se tim trapi hodne, ale jak pro ni neco udela, staci, kdyz ji prinesl ty pitomy okurky a ona je stastna.  To je hrozny.  Ale ja verim, ze jednou odejde, az prohledne a bude mit dostatek energie. Proste to jednoho dne prijde.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#20 2. 9. 2013 18:33

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Když s něčím chci něco dělat, tak s tím něco udělám. Ptám se tak dlouho, až najdu odpovědi a řešení. Když si stěžuju, cítím to jako nespravedlivost a chci, aby to změnil někdo jiný. Pak nad situací nemám kontrolu a nemůžu ji vyřešit. Až ti tvá kamarádka zavolá a porosí tě, jestli nevíš, kam by mohla s dětmi jít, pak to chce ona vyřešit a taky to vyřeší. Časem k tomu třeba dospěje smile

To si myslim taky. Nevim co s jeji zavoslosti. Strasne ho miluje. ja to nechapu.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#21 2. 9. 2013 18:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nevim co s jeji zavoslosti.
Ty nic... ty jí můžeš nanejvejš navrhnout, aby se šla někam poradit - když bude chtít.
Ale myslím, že jádro pudla je " ja to nechapu"...

Není tady

#22 2. 9. 2013 18:50

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

sahleb napsal(a):

Eva. napsal(a):

Nemyslim si , ze delam neco negativniho. Jsem clovek, ktery muze bez problemu nekoho vyslechnout.
Ona nema kam odejit, kdyz nema penize ani praci, ale ja bych ji to radila taky . Rady - odejdi- jsou v jejim pripade k nicemu. 

Jeji hlavni problem je ten, ze ho miluje (ja bych rekla, ze je psychicky zavisla), boji se byt sama. Nema energii.

Snazila jsem se ji naznacit, ze chovani jejiho partnera neni v poradku, ona se tim trapi hodne, ale jak pro ni neco udela, staci, kdyz ji prinesl ty pitomy okurky a ona je stastna.  To je hrozny.  Ale ja verim, ze jednou odejde, az prohledne a bude mit dostatek energie. Proste to jednoho dne prijde.

bydlí v místě s nejnižší nezaměstnaností a je 10 let bez práce???. pomůžeš ji tím, že najdeš práci a o víc se nestarej......

Není tady

#23 2. 9. 2013 18:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

sahleb napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

To si myslim taky. Nevim co s jeji zavoslosti. Strasne ho miluje. ja to nechapu.

pamatuj si: jsou věci , které nemůžeme pochopit, ale musíme se s tím smířit....
třeba ona (kdokoliv jiný) nemůže pochopit, že žiješ v zahraničí a tahal/a by tě vší silou zpátky....

Není tady

#24 2. 9. 2013 20:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

Nemôžeš jej pomôcť, kým ONA nechce - a ona asi zasa až tak veľmi nechce. A zaujalo ma, či bol tkaý vždy, alebo či sa zmenil až po druhom dieťati...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#25 2. 9. 2013 20:56

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Nevim presne jestli se zmenil. Myslim, ze ne. Je k ni strasne lakomy. nedava ji penize ani na nakupy. Svoje vydaje si musi nejak  hradit sama. Treba se nekomu neco presije, nebo jde ke kamaradce umejt okna v byte: a to za par stovek.

Proste uz nic nema. Par let si nekpoupila nic na sebe. 

Je mi ji lito. Jak ji nadhodit, ze by si mela rict o vic penez. A on si je nekam leta odklani.. doporucila jsem ji nejakou manzelskou poradnu. Ale to uz jednou absolvovala, a nic ji to neprineslo. Manzel s ni nikdy nesel. Propda si jako pate kolo u vozu. Depresivni je taky. Coz je logicke.

Me hrozne zarazila ne ta jeho lakomost, ale ze ji an nerekl, ze mu zemrel otec. Ze mu za to ani nestala.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí