Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 2. 9. 2013 7:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Chodily jste za komunistu do nabozenstvi?

spousta lidí studuje, protože na to má prachy a nemusí na to mít hlavu
To máš sice pravdu - taky znám pana podnikatele, co si diplom "koupil" (skoro bych řekla, že proto, jak se pěkně vyjímá na vizitkách http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif) - ale na druhou stranu stoprocentně neplatí ani, to co říká erem, tedy "pokud nemas penize skolu neudelas".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#127 2. 9. 2013 7:29

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

Ziki napsal(a):

dycinky napsal(a):

eremuruss napsal(a):

A co samozivitelky.To co si uvedla za priklad jsou oba rodice a klidne daji 30 tisic mesicne dohromady.Samozivitelka muze dat dohromady 10 tisic pokud ji otec neplati alimenty v tom je podstatny rozdil.Takove dite je ztraceny.Me kdyby obe deti nastejne chodili do ucnaku,uz by byl u me obrovsky problem jim zaplatit cestovne.

taky jsem samozivitelka, taky ex neplatil alimenty. A dcera studuje vysokou - vzala si pujcku. Protoze studuje pri zamestnani, zvlada ji platit. Totez syn. Jel do ciziny, nasetril si na skolne, vratil se a pri praci studuje.
Takze tak.

No pokud může studovat při zaměstnání, tak to je výhoda. Dcera mé bývalé kolegyně měla při vš jen v létě brigádu.

moje dcera chodila už na střední 3-4 týdně na brigádu. dělala v mekáči.a do školy i do mekáče dojížděla.

Není tady

#128 2. 9. 2013 7:30

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ale do náboženství jsem za komunistů nechodila, staršího kluka jsem v roce 1988 nechala pokřtít v kostele wink
Musela jsem podepsat nějakej papír, protože já jsem byla křtěná v církvi Československé husitské a kluka jsme křtili v Římskokatolickým kostele.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#129 2. 9. 2013 7:32

dycinky
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

ono nejde o to kolo, erem možná síš myslela, že maminka tu půjčku platila. Ale ta půjčka je snad právě pro děti ne? S možností odkladu splátek. Neříkám, že to je super řešení, ale řešení to je. Takže studovat opravdu může každý, narozdíl od dob minulých

Jo, muzou s hrozbou stat se bezdomovcem,az ztrati diky pujce strechu nad hlavou.

Ted jsem si vzpomnela na synovo kolegu z prace,kdyz se u nich hodne propoustelo,ze prisel o praci i jeho kolega co splacel hypoteku a mel doma zenu na materske.Ze zoufalstvi strcil ruku do stroje,aby si udelal pracovni uraz.....

jestli to není zase JPP.
Můj ex byl truhlář a když přišel o prsty na ruce - taky se povídalo, že to udělal schválně kvůli pojistce.

Není tady

#130 2. 9. 2013 7:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

moje dcera chodila už na střední 3-4 týdně na brigádu
Moje děti taky znaly brigády důvěrně... a chodily dobrovolně...

že to udělal schválně kvůli pojistce
Jak pojišťovny, tak zaměstnavatelé si sakra prověřujou všechny okolnosti úrazu - přece v tom jsou jejich peníze...

Není tady

#131 2. 9. 2013 8:33

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Frigo napsal(a):

eremuruss napsal(a):

I tak jsem tu dobu mela rada.Sousedka,kdyz se prestehovala skolu si udelala.Ted i kdyby si se stehovala 10x tak pokud nemas penize skolu neudelas, takze za me to bylo drive lepsi.

Er, to nemyslíš vážně, že ?  Dnes záleží pouze na tom, jestli se učíš nebo neučíš.

Frigo, ta poslední věta není až tak pravda, spousta lidí studuje, protože na to má prachy a nemusí na to mít hlavu. Kolegyně byla ing a byla tupá jak ojetá brusle, skončila jako prodavačka v oděvech. Další kolegyně, zapaltila si vysokou, je taky ing, u nás byla neschopná, nechápala úplný základy, když ji vyhodili a šla někam na konkurz, s tím, že  má VŠ, tak s ní vytřeli, protože je prostě blbá, jen má peníze. Další u nás v práci, taky ing, chlap, po půl roce ho vyhodili pro neschopnost, prostě byl tupec. Tak jak studoval?
Za komunistů ti, co měli dobrej kádrovej profil a dnes hodně studují i ti, co mají hlavu blbou, ale mají na to peníze.
Je to nějakej rok zpátky, vyšel v novinách článek, kde nějakej docent psal, že úroveň vysokýho školství hodně klesla, protože VŠ studují i ti, co by dřív nrdali ani maturitu a že je to, bohužel, hodně o penězích.

Modroočko, myslela jsem na státních školách. Jasně, že soukromé vejšky musí udělat každý, pokud tam jen trochu chodí.
Za komunistů měli studovat naopak jen chudí, ne ? lol   
No a co se týká střední, to je dnes šílené. Jen málokterý rodič připustí, že jeho dítě není žádný lumen a školy jsou rády za každého člověka. Třídní na základce sama řekla, že 1/2 třídy má maximálně na 3 letý učňák, ale tam nešel nikdo,
I když, ono je to těžké. Holka nebyla na základce žádný zázrak a teď má nejlepší průměr ze třídy. Má lepší známky než na základce a učí se.. fakt se denně odborné předměty učí. Prostě jí to baví.  I na té praxi si jí pochvalovali a že prý Němci píšou posudky opravdu pravdivě.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#132 2. 9. 2013 8:35

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

spousta lidí studuje, protože na to má prachy a nemusí na to mít hlavu
To máš sice pravdu - taky znám pana podnikatele, co si diplom "koupil" (skoro bych řekla, že proto, jak se pěkně vyjímá na vizitkách http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif) - ale na druhou stranu stoprocentně neplatí ani, to co říká erem, tedy "pokud nemas penize skolu neudelas".

Na vizitku si můžeš dát cokoliv ani nemusíš mít koupený diplom. lol   Jeden pán si nechal dělat během dvou let vizitky postupně ... Bc, Mgr. , ing....  :-)

Není tady

#133 2. 9. 2013 8:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Modroočka napsal(a):

Frigo napsal(a):

eremuruss napsal(a):

I tak jsem tu dobu mela rada.Sousedka,kdyz se prestehovala skolu si udelala.Ted i kdyby si se stehovala 10x tak pokud nemas penize skolu neudelas, takze za me to bylo drive lepsi.

Er, to nemyslíš vážně, že ?  Dnes záleží pouze na tom, jestli se učíš nebo neučíš.

Frigo, ta poslední věta není až tak pravda, spousta lidí studuje, protože na to má prachy a nemusí na to mít hlavu. Kolegyně byla ing a byla tupá jak ojetá brusle, skončila jako prodavačka v oděvech. Další kolegyně, zapaltila si vysokou, je taky ing, u nás byla neschopná, nechápala úplný základy, když ji vyhodili a šla někam na konkurz, s tím, že  má VŠ, tak s ní vytřeli, protože je prostě blbá, jen má peníze. Další u nás v práci, taky ing, chlap, po půl roce ho vyhodili pro neschopnost, prostě byl tupec. Tak jak studoval?
Za komunistů ti, co měli dobrej kádrovej profil a dnes hodně studují i ti, co mají hlavu blbou, ale mají na to peníze.
Je to nějakej rok zpátky, vyšel v novinách článek, kde nějakej docent psal, že úroveň vysokýho školství hodně klesla, protože VŠ studují i ti, co by dřív nrdali ani maturitu a že je to, bohužel, hodně o penězích.

Fakt je, že môžeš kúpiť vzdelanie, ale nie múdrosť - ale to nebude zriadením alebo štátom, to je proste všeobecná pravda. V USA si zasa kdejaký vcelku simplexný športovec môže študovať len vďaka športovému štipendiu - a nerobím si ilúzie, čo sa asi môže naučiť niekto, kto preháňa namiesto štúdia loptu po ihrisku... Za socíku stačilo nabifliť sa "pravdy" o KSČ, urobiť si VÚML a tiež bol hneď zo šustra či krajčíra intelektuál big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#134 2. 9. 2013 8:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jen málokterý rodič připustí, že jeho dítě není žádný lumen
Nejen na SŠ... už na základce. A hádej, kdo za to "může"?

Není tady

#135 2. 9. 2013 8:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dycinky napsal(a):

Ziki napsal(a):

dycinky napsal(a):

taky jsem samozivitelka, taky ex neplatil alimenty. A dcera studuje vysokou - vzala si pujcku. Protoze studuje pri zamestnani, zvlada ji platit. Totez syn. Jel do ciziny, nasetril si na skolne, vratil se a pri praci studuje.
Takze tak.

No pokud může studovat při zaměstnání, tak to je výhoda. Dcera mé bývalé kolegyně měla při vš jen v létě brigádu.

moje dcera chodila už na střední 3-4 týdně na brigádu. dělala v mekáči.a do školy i do mekáče dojížděla.

Ja som si za socíku vybavila brigádu na prázdniny... Ocko Harpagon a lákadiel dosť... aká som bola na seba hrdá! Na výške som sa už snažila brigádovať vo fachoch blízkych študijnému smeru, a vychádzalo mi to! A to som mala aj prospechové štipko (je fakt, že to už chudáci dnešní študáci nemajú....).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#136 2. 9. 2013 8:47

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Ja som si za socíku vybavila brigádu na prázdniny... Ocko Harpagon a lákadiel dosť... aká som bola na seba hrdá! Na výške som sa už snažila brigádovať vo fachoch blízkych študijnému smeru, a vychádzalo mi to! A to som mala aj prospechové štipko (je fakt, že to už chudáci dnešní študáci nemajú....).

Syn mého přítele na soukromé střední škole prospěchové stípko má.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#137 2. 9. 2013 8:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

je fakt, že to už chudáci dnešní študáci nemajú
Ale majú...

Není tady

#138 2. 9. 2013 10:05

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

Syn mého přítele na soukromé střední škole prospěchové stípko má.

Moje sestřenka taktéž a je to docela znát,

Není tady

#139 2. 9. 2013 11:59

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

uklizecku co jeji dcera studovala v Arabsky zemi na doktorku take si vzala pujcku.
A jak to - "Pani mela takovou bidu,ze nemela ani na jizdenku na autobus a jezdila denne celkem 30 km do prace na kole" - souvisí s dceřiným studiem, když říkáš, že "neplatila ta pani pujcku za dceru"?

Jo, muzou s hrozbou stat se bezdomovcem,az ztrati diky pujce strechu nad hlavou.
Pokud někdo díky půjčce na studia dodělá školu, hrozí mu "stat se bezdomovcem" podstatně míň, než když si nabere půjčky na zbytečnosti...

Jak to souvisi?Asi tim,ze ta dcera musela necim rucit ne?Zrejme barackem ve kterem s matkou bydlela.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#140 2. 9. 2013 12:10

Ziki
♥♥♥♥♥--

Holka nebyla na základce žádný zázrak a teď má nejlepší průměr ze třídy. Má lepší známky než na základce a učí se.. fakt se denně odborné předměty učí. Prostě jí to baví.  I na té praxi si jí pochvalovali a že prý Němci píšou posudky opravdu pravdivě.
To je klidně možný, můj spolužák na střední taky nic moc známky, taky mu nikdo nevěřil, že má na vysoký šanci, no dokončil jí bez problémů, a dneska je jeden z nejuznávanějších profíků u velké firmy..

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#141 2. 9. 2013 12:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jak to souvisi?Asi tim,ze ta dcera musela necim rucit ne?Zrejme barackem ve kterem s matkou bydlela.
Jenže o tom ses nezmínila... jen o chudý matce, co neměla ani na autobus...

Není tady

#142 2. 9. 2013 18:30

holcina
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Jenže o tom ses nezmínila... jen o chudý matce, co neměla ani na autobus...

U půjček o kterých vím já se neručí nemovitostí, od určité výše jen chtějí spoludlužníka.
erem, ty jsi fakt hrozná:-) věříš kdejakýmu drbu, ale abys něco našla na netu a přečetla si o tom něco to tě ani nenapadne

Není tady

#143 2. 9. 2013 20:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

je fakt, že to už chudáci dnešní študáci nemajú
Ale majú...

Na vysokej? Na štátnej filde, kde som študovala ja, už nie... inde neviem.

Brita

Není tady

#144 2. 9. 2013 20:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Není tady

#145 2. 9. 2013 20:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

tak tým lepšie...

Brita

Není tady

#146 3. 9. 2013 9:50

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

offtopic že se vracím k tomu VUMLu, jeden známej mýho nevlastního otce to měl "vystudovaný", říkali jsme mu gynekolog lol protože, jak se tehdy mezi normálníma lidma vědělo, VUML byla škola na 3.14ču

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#147 3. 9. 2013 10:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

říkali jsme mu gynekolog
Jojo... vzhledem k dosaženýmu titulu RSDr. se jim taky říkalo "rozhodnutím strany doktor" http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Není tady

#148 4. 9. 2013 21:28

Mandragorasa
♥♥-----

Ano, chodila jsem na náboženství a dokonce na katolické i evangelické, než na to přišli a moc mi to dalo, protože jsem doma k tomu nebyla vedená!

Není tady

#149 5. 9. 2013 0:26

elena007
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

říkali jsme mu gynekolog
Jojo... vzhledem k dosaženýmu titulu RSDr. se jim taky říkalo "rozhodnutím strany doktor" http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Jenom technicka. VUML byla bez titilu. RSDr. byl titul absolventu Vysoke skoly politicke UV KSC prezdivane tez Vokovicka Sorbona. Bylo to kousek od nas. Po '89 z toho udelali FTVS UK.

Není tady

#150 18. 10. 2013 1:25

c4ni
♥------

Nechceme komunisty !
Srovnání jak to bylo za komunistů se současností. S tímto opravdu někdo souhlasí? Napište Váš názor! http://www.nechcemekomunisty.cz/

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí