|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Důvod byl, že rodina byla věřící a chodila do kostela.
Není tady
sahleb napsal(a):
helena napsal(a):
Moje rodina v KSC nebyla a nikdo ji nestihal.
Vždyť jo... ono pouhý nečlenství v partaji nikdy nebylo jediným důvodem k nějaký šikaně, postihu či znepříjemňování života. Vždycky tam bylo ještě něco dalšího.Neclenstvi v KSC bylo i jedinnym duvodem nedostat se na skolu. Tedy na stredni skolu. Coz je muj pripad, ja jsem udelal prijimacky a v posudku bylo napsano, ze rodina se neangazuje..neni ve strane...tak jsem sla rovnou v patnacti do prace.
Meli jsme sousedku,ktera na zakladce po celou dobu mela same jednicky.Ta rodina byla hluboce verici chodili do kostela.Zaroven jsme meli v ulici udavace ktery byl komunista diky nemu se tahle holcina nedostala na skolu.Nakonec se holcina nahlasila k trvalemu pobytu ke sve tete v Praze a na skolu se dostala udelala si i vysokou skolu.
Není tady
sahleb napsal(a):
helena napsal(a):
Vždyť jo... ono pouhý nečlenství v partaji nikdy nebylo jediným důvodem k nějaký šikaně, postihu či znepříjemňování života. Vždycky tam bylo ještě něco dalšího.Neclenstvi v KSC bylo i jedinnym duvodem nedostat se na skolu. Tedy na stredni skolu. Coz je muj pripad, ja jsem udelal prijimacky a v posudku bylo napsano, ze rodina se neangazuje..neni ve strane...tak jsem sla rovnou v patnacti do prace.
Sahleb sice nevim kolik te je,ale treba my jsme v 15 do prace nemohli.
Není tady
eremuruss napsal(a):
sahleb napsal(a):
helena napsal(a):
Meli jsme sousedku,ktera na zakladce po celou dobu mela same jednicky.Ta rodina byla hluboce verici chodili do kostela.Zaroven jsme meli v ulici udavace ktery byl komunista diky nemu se tahle holcina nedostala na skolu.Nakonec se holcina nahlasila k trvalemu pobytu ke sve tete v Praze a na skolu se dostala udelala si i vysokou skolu.
erem, to není možné, že by v tak úžasné a pro tebe skvělě době nebylo všechno košer?
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
sahleb napsal(a):
Neclenstvi v KSC bylo i jedinnym duvodem nedostat se na skolu. Tedy na stredni skolu. Coz je muj pripad, ja jsem udelal prijimacky a v posudku bylo napsano, ze rodina se neangazuje..neni ve strane...tak jsem sla rovnou v patnacti do prace.Meli jsme sousedku,ktera na zakladce po celou dobu mela same jednicky.Ta rodina byla hluboce verici chodili do kostela.Zaroven jsme meli v ulici udavace ktery byl komunista diky nemu se tahle holcina nedostala na skolu.Nakonec se holcina nahlasila k trvalemu pobytu ke sve tete v Praze a na skolu se dostala udelala si i vysokou skolu.
erem, to není možné, že by v tak úžasné a pro tebe skvělě době nebylo všechno košer?
I tak jsem tu dobu mela rada.Sousedka,kdyz se prestehovala skolu si udelala.Ted i kdyby si se stehovala 10x tak pokud nemas penize skolu neudelas, takze za me to bylo drive lepsi.
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Meli jsme sousedku,ktera na zakladce po celou dobu mela same jednicky.Ta rodina byla hluboce verici chodili do kostela.Zaroven jsme meli v ulici udavace ktery byl komunista diky nemu se tahle holcina nedostala na skolu.Nakonec se holcina nahlasila k trvalemu pobytu ke sve tete v Praze a na skolu se dostala udelala si i vysokou skolu.erem, to není možné, že by v tak úžasné a pro tebe skvělě době nebylo všechno košer?
I tak jsem tu dobu mela rada.Sousedka,kdyz se prestehovala skolu si udelala.Ted i kdyby si se stehovala 10x tak pokud nemas penize skolu neudelas, takze za me to bylo drive lepsi.
zase kecáš :-)
od známých syn studuje v Cambridge, ona pracuje na poště, tatínek ne fabrice. A víš proč? protože je klučík dobrej a dostal stipendium. Vím, že takových moc není, ale když vidím složení dnešních studentů jsem ráda, že ti co na to nemají stejně studovat můžou, např. VUT v Brně má i sociální stipendium, budou ho mít určitě i jiné školy. Studijní stipendium taky. Ono se to dá :-) ale není to pro studenty, kterým se nechce do práce a studují jen proto, že studují. A to je dobře
Není tady
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
erem, to není možné, že by v tak úžasné a pro tebe skvělě době nebylo všechno košer?I tak jsem tu dobu mela rada.Sousedka,kdyz se prestehovala skolu si udelala.Ted i kdyby si se stehovala 10x tak pokud nemas penize skolu neudelas, takze za me to bylo drive lepsi.
od známých syn studuje v Cambridge, ona pracuje na poště, tatínek ne fabrice. A víš proč? protože je klučík dobrej a dostal stipendium. Vím, že takových moc není, ale když vidím složení dnešních studentů jsem ráda, že ti co na to nemají stejně studovat můžou, např. VUT v Brně má i sociální stipendium, budou ho mít určitě i jiné školy. Studijní stipendium taky. Ono se to dá :-) ale není to pro studenty, kterým se nechce do práce a studují jen proto, že studují. A to je dobře
to erem nevysvětlíš, víš, že má svoji pravdu 
Není tady

Ivana napsal(a):
Nečlenství rodičů v KSČ nebyl důvod, proč se nedostat na střední školu. Hodně pomohl dělnický původ, to bylo dokonce lepší než KSČ. A taky stačilo, že byli rodiče v ROH a plnili tam nějakou, byť nepatrnou funkci, nebo byli v SČSP, Svazarmu nebo jiné podobné organizaci. Zkrátka se hledělo na "společenskou angažovanost". Z mých spolužáků z devítky se dostali na střední všichni, kromě jedné holky, jejíž otec byl v 50. letech režimní spisovatel, poté se angažoval v roce 68 a podepsal 2000 slov. Ta chtěla jít na gympl a pak na medicínu, dostala se "jen" na zdrávku a poté na nějakou jinou VŠ, ale tu si musela dělat až při zaměstnání. V 50. a možná i v 60. letech to bylo asi horší, poté se to už tak přísně nebralo. Ovšem míst na středních i vysokých školách bylo málo, takže se zdaleka nedostali všichni, kteří tam chtěli a přednost se dávala dětem dělníků a "společensky angažovaným".
Ako kedy a ako kde, Ivi. Malomesto bolo určité iné ako dedina - a ešte úplne iné bolo veľkomesto. Nehovoriac už o tom, že tí, čo by si v 70-tych rokoch ani neškrtli, už o 5 rokov mohli mať oveľa lepšiu situáciu....
Upravil(a) Selima (1. 9. 2013 13:06)
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
I tak jsem tu dobu mela rada.Sousedka,kdyz se prestehovala skolu si udelala.Ted i kdyby si se stehovala 10x tak pokud nemas penize skolu neudelas, takze za me to bylo drive lepsi.zase kecáš :-)
od známých syn studuje v Cambridge, ona pracuje na poště, tatínek ne fabrice. A víš proč? protože je klučík dobrej a dostal stipendium. Vím, že takových moc není, ale když vidím složení dnešních studentů jsem ráda, že ti co na to nemají stejně studovat můžou, např. VUT v Brně má i sociální stipendium, budou ho mít určitě i jiné školy. Studijní stipendium taky. Ono se to dá :-) ale není to pro studenty, kterým se nechce do práce a studují jen proto, že studují. A to je dobřeto erem nevysvětlíš, víš, že má svoji pravdu
Ani nevím proč mě se vždycky, když podobný kecy slyším, vztekám :-) Chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat....uááá

Není tady

No, ťažšie to asi majú - ale zasa si to potom viac vážia, vedia sa presadiť, sú pracovité... U Erem ma to rozčuľuje preto, že tým akoby vysvetľuje svoje deti, chudinky, čo nemôžu dnes študovať, kdežto za toho dobrého socíku.... by jej syn asi sedel a po prepustení by síce ofiko mal prácu, ale nikdy by sa už nemohol stať ničím poriadnym a mal by nálepku. A súdruhovia by si naňho dali bacha a sedovali by celú rodinu...
Není tady
holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
od známých syn studuje v Cambridge, ona pracuje na poště, tatínek ne fabrice. A víš proč? protože je klučík dobrej a dostal stipendium. Vím, že takových moc není, ale když vidím složení dnešních studentů jsem ráda, že ti co na to nemají stejně studovat můžou, např. VUT v Brně má i sociální stipendium, budou ho mít určitě i jiné školy. Studijní stipendium taky. Ono se to dá :-) ale není to pro studenty, kterým se nechce do práce a studují jen proto, že studují. A to je dobřeto erem nevysvětlíš, víš, že má svoji pravdu
Ani nevím proč mě se vždycky, když podobný kecy slyším, vztekám :-) Chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat....uááá
![]()
A co samozivitelky.To co si uvedla za priklad jsou oba rodice a klidne daji 30 tisic mesicne dohromady.Samozivitelka muze dat dohromady 10 tisic pokud ji otec neplati alimenty v tom je podstatny rozdil.Takove dite je ztraceny.Me kdyby obe deti nastejne chodili do ucnaku,uz by byl u me obrovsky problem jim zaplatit cestovne.
Není tady
Selima napsal(a):
No, ťažšie to asi majú - ale zasa si to potom viac vážia, vedia sa presadiť, sú pracovité... U Erem ma to rozčuľuje preto, že tým akoby vysvetľuje svoje deti, chudinky, čo nemôžu dnes študovať, kdežto za toho dobrého socíku.... by jej syn asi sedel a po prepustení by síce ofiko mal prácu, ale nikdy by sa už nemohol stať ničím poriadnym a mal by nálepku. A súdruhovia by si naňho dali bacha a sedovali by celú rodinu...
Mych deti se vysoka skola netyka,ale znam tu 2 rodiny kde deti studovat jit nemohli kvuli financim.
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
to erem nevysvětlíš, víš, že má svoji pravduAni nevím proč mě se vždycky, když podobný kecy slyším, vztekám :-) Chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat....uááá
![]()
A co samozivitelky.To co si uvedla za priklad jsou oba rodice a klidne daji 30 tisic mesicne dohromady.Samozivitelka muze dat dohromady 10 tisic pokud ji otec neplati alimenty v tom je podstatny rozdil.Takove dite je ztraceny.Me kdyby obe deti nastejne chodili do ucnaku,uz by byl u me obrovsky problem jim zaplatit cestovne.
zase výmluva....
Není tady
znám x případů studentů, ktečí pocházejí z nemajetných rodin, většinou žijí jen s matkou a otec je neplatič......s úspěchem studují VŠ, během studia si přivydělávají, dostávají stipendium atd......jen chtít
chtít a všechno jde......jo, nespadne TO samo do klína.....musí se NĚCO udělat
ne jen nadávat
chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat.......naprosto neplatí a každý to ví.....to je jiný problém
dnes může studovat každý.....jsou to jen výlmluvy
ale vystuduje VŠ a nenajde místo....a když je neprůbojný skončí v úklidové četě....jako můj synovec už 15 let a nikoho to nezajímá, je to jeho problém......musí se postarat sám a je to tak
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
to erem nevysvětlíš, víš, že má svoji pravduAni nevím proč mě se vždycky, když podobný kecy slyším, vztekám :-) Chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat....uááá
![]()
Ty mě asi nečteš....existují různá stipendia. Tahle rodina rozhodně 30tis.měsíčně dokupy nedá, navíc školné na univerzitě v UK stojí 1000liber měsíčně, kolik stojí na cambridgské netuším, předpokládám, že víc. To by opravdu nedali :-) ale kluk má stipendium. Ale toty číst nechceš, já vím
Není tady
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Ani nevím proč mě se vždycky, když podobný kecy slyším, vztekám :-) Chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat....uááá![]()
Ty mě asi nečteš....existují různá stipendia. Tahle rodina rozhodně 30tis.měsíčně dokupy nedá, navíc školné na univerzitě v UK stojí 1000liber měsíčně, kolik stojí na cambridgské netuším, předpokládám, že víc. To by opravdu nedali :-) ale kluk má stipendium. Ale toty číst nechceš, já vím
pro erem , libra je cca 30 Kč
Není tady
stipendia, různé programy, projekty EU a jiné.......jen chtít
jen se o to zajímat, sledovat, být informován.....ale hlavně chtít
pomáhala jsem jedné holčině se stáží v zahraničí.....dostala ji, já jásala a měla obrovskou radost
a ona......lekla se a odřekla ji.....že o tom přemýšlela a že by si nevěděla rady a že....
šla jsem k nim do rodiny a chtěla promluvit s matkou......matka řekla, že je ráda, že to odřekla, ať se vdá a má děti, že to je život......ne nějaké stáž, na co
tož tak
Není tady

vera napsal(a):
znám x případů studentů, ktečí pocházejí z nemajetných rodin, většinou žijí jen s matkou a otec je neplatič......s úspěchem studují VŠ, během studia si přivydělávají, dostávají stipendium atd......jen chtít
chtít a všechno jde......jo, nespadne TO samo do klína.....musí se NĚCO udělat
ne jen nadávat
chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat.......naprosto neplatí a každý to ví.....to je jiný problém
dnes může studovat každý.....jsou to jen výlmluvy
ale vystuduje VŠ a nenajde místo....a když je neprůbojný skončí v úklidové četě....jako můj synovec už 15 let a nikoho to nezajímá, je to jeho problém......musí se postarat sám a je to tak

Není tady

eremuruss napsal(a):
Selima napsal(a):
Mych deti se vysoka skola netyka,ale znam tu 2 rodiny kde deti studovat jit nemohli kvuli financim.
pretoze tvoje deti na vysku proste nemali hlavu.
Není tady

eremuruss napsal(a):
Selima napsal(a):
Vysoká? To už je fakt výhovorka, tá sa dá väčšinou - s výnimkou hádam medicíny a architektúry - študovať popri zamestnaní. Ja som myslela strednú školu....
Upravil(a) Selima (1. 9. 2013 15:55)
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Ani nevím proč mě se vždycky, když podobný kecy slyším, vztekám :-) Chudák dítě z chudé rodiny, které nemůže studovat....uááá![]()
zase výmluva....
Zadna vymluva,ale realita.Ja zila s detma sama a vim jaky problem byl s penezma,kdyz se zaplatilo bydleni moc toho nezbylo.Kdybych byla kuracka mohli by jsme se jit past.Kdybych zaplatila cestovne oboum detem do skoly na jidlo by nezbylo nic.Nikdo z vas to nezil tak vite prdlajs.
Proto treba nechci slyset od kluka,ze mu 2000 kc na jidlo na mesic nestaci.
Není tady
kvietok medovy napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Selima napsal(a):
pretoze tvoje deti na vysku proste nemali hlavu.
Tak nemeli.Vysoka neni vsechno.Dcera ma praci i bez vysoke a je v ni dobra coz potesi.
Není tady
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Stipendium maji jen ty dobry zaci a co ty prumerny??Ty maji smulu.....
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
A co samozivitelky.To co si uvedla za priklad jsou oba rodice a klidne daji 30 tisic mesicne dohromady.Samozivitelka muze dat dohromady 10 tisic pokud ji otec neplati alimenty v tom je podstatny rozdil.Takove dite je ztraceny.Me kdyby obe deti nastejne chodili do ucnaku,uz by byl u me obrovsky problem jim zaplatit cestovne.Ty mě asi nečteš....existují různá stipendia. Tahle rodina rozhodně 30tis.měsíčně dokupy nedá, navíc školné na univerzitě v UK stojí 1000liber měsíčně, kolik stojí na cambridgské netuším, předpokládám, že víc. To by opravdu nedali :-) ale kluk má stipendium. Ale toty číst nechceš, já vím
Stipendium maji jen ty dobry zaci a co ty prumerny??Ty maji smulu.....
Erem proc by meli danovi poplatnici platit studia prumernym studentum? Ti nemaji na stredni ani vysoke skole co pohledavat. A nebo si ji halt musi zaplatit sami. Tak to proste je. Nakonec sikovnych remeslniku je taky treba, tak nac se cpat nekam, kde na to nemam.
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
![]()
taky jsem samozivitelka, taky ex neplatil alimenty. A dcera studuje vysokou - vzala si pujcku. Protoze studuje pri zamestnani, zvlada ji platit. Totez syn. Jel do ciziny, nasetril si na skolne, vratil se a pri praci studuje.
Takze tak.
Není tady