1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
sipova, bohuel jsem to řeila těce asi rok, ne jsem byla z nejhorího venku. Byl to otec naich dvou dětí a byli jsme spolu přes 20 let. Díkybohu jsem si nenaběhla na finanční problémy, tam jsem přemýlela a dávala si pozor. I kvůli dětem, nelze je poslat, aby se ly pást... Ani jsem nesmyslně neopustila dobře placenou práci.
A ano, vztah mám teď kvalitní, ale a po letech. Nehrnula jsem se hned do vztahu, aby mě někdo zachraňoval. Protoe kdy se nezachráníme sami, nikdo jiný nás nezachrání.
Ale ty bys to mohla zvládnout líp, ne já, nemusela by ses v tom tolik plácat. Věř mi, e teď si říkám, e jsem to mohla zvládnout líp a rychleji.
A počkat na lásku.
Upravil(a) Eva. (29. 8. 2013 19:09)
Není tady
helena napsal(a):
proto jsem tady. jestli lze něco dělat.
Ale prd a vořech... před pár hodinama jsi prohlásila, e si právníka brát nebude... co je jediná monost, jak skutečně "něco dělat" - do čeho se ti zjevně nechce. OK - tvoje volba. Pak ovem nechápu, proč je k tomu potřeba tolik keců okolo.
no já také ne
Není tady
sipova napsal(a):
Eva. napsal(a):
sipova napsal(a):
byla jsem zlomená alem, nepřemýlela jsem. to dítě je jako jeho. vnímáme to tak vichni tři - byl se mnou od 4 měsíce těhotenství.
Plete se, neřeím jeho - ale ty prachy. A to je pro mne mnohem jednoduí, ne kdy jsem řeila jeho - to jsem nezvládala. toto je proti tomu nic. trvalý příkaz v bance (kdy není vyhnutí)Zlomeny alem stojí národy nad rakví svého císaře...
jsi úasná. tys to přela určitě pouze nadzvednutím obočí a teď má kvalitní vztah, viď?
Nemá, má enáče, co nikdy neodejde od rodiny, tak jen sedí celé dny a noci na netu
Není tady
sipova napsal(a):
zjistila jsem, e bránit se nelze, e pokud mne bude chtít BM takto vysát, tak nic neudělám. dobrá, zaplatím. mne to neublíí, jemu to nepomůe. on s tím bude ít - já si myslím, e mu to jednou dojde.
tak proč jsi skuhrala, e sama má málo? psala jsi, e nemá práci a ije z podpory.....
Není tady
Eva. napsal(a):
sipova, bohuel jsem to řeila těce asi rok, ne jsem byla z nejhorího venku. Byl to otec naich dvou dětí a byli jsme spolu přes 20 let. Díkybohu jsem si nenaběhla na finanční problémy, tam jsem přemýlela a dávala si pozor. I kvůli dětem, nelze je poslat, aby se ly pást... Ani jsem nesmyslně neopustila dobře placenou práci.
A ano, vztah mám teď kvalitní, ale a po letech. Nehrnula jsem se hned do vztahu, aby mě někdo zachraňoval. Protoe kdy se nezachráníme sami, nikdo jiný nás nezachrání.
Ale ty bys to mohla zvládnout líp, ne já, nemusela by ses v tom tolik plácat. Věř mi, e teď si říkám, e jsem to mohla zvládnout líp a rychleji.
A počkat na lásku.
Děkuji za pěkná slova. Také to řeím rok. Lásku jsem nehledala. On mne ani nechtěl zachraňovat! Neřekla jsem mu o bm jediné slovo. Jen jsme si oba řekli, e jsme po rozchodu dlouholetého vztahu. Nic víc. Práci musím opustit. Dusím se tam. Ale mám to spočítané tak, abych se neutopila + penzion jen jako bonus a rezerva. Mám také velmi vysoké alimenty na syna (vyí ne plat BM).
Já to nedokáu zvládnout rychleji. Ale to nevadí!!! Je to za mnou, sousedé mi říkají e to poznali podle toho, jak mne zase slyí se na zahradě smát. Ale občas mi je ouvej. To nezapírám. A přijde mi to v pořádku.
Nejvíc mi pomohl čas.
Není tady
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
zjistila jsem, e bránit se nelze, e pokud mne bude chtít BM takto vysát, tak nic neudělám. dobrá, zaplatím. mne to neublíí, jemu to nepomůe. on s tím bude ít - já si myslím, e mu to jednou dojde.
tak proč jsi skuhrala, e sama má málo? psala jsi, e nemá práci a ije z podpory.....
no to je pravda. oficiální a částečná. to ostatní je moje věc. a není to černota.
Není tady
Mám také velmi vysoké alimenty na syna... to ostatní je moje věc. a není to černota.
Buď neví, co mluví nebo ádnou radu nepotřebuje... nebo si na to, e jsi bez práce a na podpoře stěuje jen proto, abys BM nemusela splácet...
Není tady
sipova napsal(a):
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
no to je pravda. oficiální a částečná. to ostatní je moje věc. a není to černota.
take zase jenom půl pravdy, dělej jak myslí......
Není tady
helena napsal(a):
Mám také velmi vysoké alimenty na syna... to ostatní je moje věc. a není to černota.
Buď neví, co mluví nebo ádnou radu nepotřebuje... nebo si na to, e jsi bez práce a na podpoře stěuje jen proto, abys BM nemusela splácet...
ano -protoe mi vzal motorku a nechal dluhy - proto
Není tady
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
aprill napsal(a):
tak proč jsi skuhrala, e sama má málo? psala jsi, e nemá práci a ije z podpory.....no to je pravda. oficiální a částečná. to ostatní je moje věc. a není to černota.
take zase jenom půl pravdy, dělej jak myslí......
tady to není finančák, ne? přiznala jsem ve!!!
Není tady
sipova napsal(a):
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
no to je pravda. oficiální a částečná. to ostatní je moje věc. a není to černota.take zase jenom půl pravdy, dělej jak myslí......
tady to není finančák, ne? přiznala jsem ve!!!
Kali na ně.. Tohle je právní poradna, myslela jsi správně, e ti tu poradí někdo fundovaný. Já se tady na psychologické radila o tom, jak se zachovat, kdy jsem zjistila manelovu nevěru. Jetě, e jsem se zachovala, dle svého selského rozumu a ne dle rad odtud, nedělat nic.. a tak dále.
Není tady
A ty ani na chvíli nepřipustí, es mu to umonila...
Tohle je právní poradna
Milá Kely, jestli sis nevimla, dostala informace hned jak se poprvý zeptala... přinejmením přesně k tomu, na co se ptala.
To, e a posléze(!) začali vypadávat kostlivci, to se včera fakt nedalo tuit.
Jestlie prvotní sdělení zní "motorka prokazatelně koupená za moje peníze" a následně(!) se dozví, e je psaná na jeho jméno a není uvedená v dohodě o vyrovnání... to pak těko radit.
Pro advokáta by to mohl být důvod k vypovězení smlouvy o právním zastoupení... a nebylo by moný se mu divit.
Upravil(a) helena (29. 8. 2013 19:49)
Není tady
Eva. napsal(a):
Kely, kdy je sipova k tobě tak hodná, co takhle kromě jejího skutečného jména a příjmení uvést jetě přesnou adresu, telefonní číslo, číslo konta, platební karty, PIN,... e bys byla hodná i ty k ní... Vy jste evidentně obě stejné....naivky...
Ty taky pises Evi ,ty Tvoje rady stoji za H....
Není tady
helena napsal(a):
Tohle je právní poradna
Milá Kely, jestli sis nevimla, dostala informace hned jak se poprvý zeptala... přinejmením přesně k tomu, na co se ptala.
Jestlie prvotní sdělení zní "motorka prokazatelně koupená za moje peníze" a následně(!) se dozví, e je psaná na jeho jméno a není uvedená v dohodě o vyrovnání... to pak těko radit
kostlivci? o ádném nevím. do dotazu jsem napsala ve
umonila. je divné e jsem důvěřovala manelovi?
Není tady
helena napsal(a):
Tohle je právní poradna
Jestlie prvotní sdělení zní "motorka prokazatelně koupená za moje peníze" a následně(!) se dozví, e je psaná na jeho jméno a není uvedená v dohodě o vyrovnání... to pak těko radit.
Pro advokáta by to mohl být důvod k vypovězení smlouvy o právním zastoupení... a nebylo by moný se mu divit.
od právníka vím, e je jedno na koho je motorka psaná. je to jen administr. úkon. je toho, kdo ji bude mít po 3 letech v drení
Není tady
myslela jsem e toto někdo blí zná a poradí
Není tady
podobně je to i s trvalým pobytem
Není tady
blí jsem to nezkoumala
Není tady
do dotazu jsem napsala ve
Ale nenapsala...
je toho, kdo ji bude mít po 3 letech v drení
Jestlie bývalí manelé ve lhůtě tří let od právní moci rozvodového rozsudku neuzavřou o vypořádání SJM dohodu, ani ádný z nich nezahájí soudní řízení o vypořádání SJM, pak uplynutím této lhůty se kadý z manelů stává výlučným vlastníkem těch movitých věcí, které má ke dni uplynutí lhůty ve faktickém drení.
Jene ty popírá, e motorka do společnýho jmění spadá.
Není tady
Heleno,
tvoje rady jsem brala. Některé ostatní tady ale jen začnou útočit, jak je ípová blbá atd. Ano myslím si, e pokud byla motorka SJM a nebyla někde uvedená v jednání o vypořádání majetku. Je půl motorky ípové, půl ex. Tudí tím, e si motorku odvezl, musí poloviny její hodnoty odečíst z dluhu ípové.
Není tady
pokud byla motorka SJM
ípová říká, e ne... ale to taky nevíme jistě.
Tudí tím, e si motorku odvezl, musí poloviny její hodnoty odečíst z dluhu ípové.
Nemusí. Aspoň do tý doby ne, ne by se buď dohodli nebo by ona nepodala alobu, kde by dostatečně prokázala, e motorka byla pořízena výlučně(!) z jejích před svatbou získaných peněz a na jméno BM zapsána dejme tomu z nějakých administrativních důvodů. Do tý doby... a klidně i před soudem... můe on tvrdit, e se jednalo o dar. Zvlá pikantní by bylo, kdyby na ni ípová neměla řidičák...
On má v ruce lejstro, kterým se ona zavazuje cosi splácet - na rozdíl od ní, která (zatím) nemá nic - a vzhledem k tomu, e dohoda (pokud se tedy fakt jedná o řádnou dohodu o vypořádání SJM ) je od slova "dohodnout" se, soud nebude zkoumat, co komu zůstalo a co ne. Ten zajímá právě jen ten papír s podpisy obou účastníků.
Upravil(a) helena (29. 8. 2013 20:27)
Není tady
Mě jen zaráí, sipova, e jsi nejdřív zaloila vlákno o tom, jak Ti BM vyhrouje exekutorem a vzápětí z Tebe po několika stranách vyleze, e vlastně k ádnému právníkovi jít ani nechce. Já si nemůu pomoci, já bych ve Tvém situaci asi hrůzou nespala a místo zakládání vláken na Babinetu bych hleděla, jak z té kae za pomoci právníka vybřednout co nejrychleji ven.
Moná je to trochu off- topic, ale mně nedalo nepovimnout si, jak do výčtu svého "zabezpečení" zahrnuje i vysoké výivné na syna. Milá zlatá, výivné na dítě jsou peníze, které jsou určeny výhradně dítěti a nejsou Ti poukazovány od jeho otce za účelem lepení děr v rodinném rozpočtu, které sis napáchala tím, e ses zavázala sedm let platit exmanelovi apaná !!! Navíc jsem si povimla, e Ty má ke svým financím - velmi kulantně řečeno - neuvěřitelně blahosklonný vztah, okolo Tebe lítají stovky tisíc korun, které ses zavázala splácet jak exmanovi, tak dalím institucím a Ty nemá zatím vytvořen ádný finanční plán, kterým bys svoje závazky hodlala oetřit!!!
Řeknu Ti jednu věc: já bych na Tvém místě celé noci strachem nespala a koukala bych si najít jak právníka, tak finančního poradce, aby mi předestřeli alespoň nějaké řeení, jak z těchto problémů ven a hledala bych ze své neutěené situace co nejrychlejí východisko. Místo toho tady, sipova, řeí chlapy jednoho po druhém, co je v Tvé situaci naprosto absurdní a já se obávám, e jestli takhle neuváeně bude pokračovat dál, dopadne tak, e Ti bude nakonec uvalena exekuce jak na penzion, tak na vekerý Tvůj majetek a Ty se synem skončí nakonec někde na ubytovně pro sociálně slabé
Není tady
sipova napsal(a):
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
Řeila jsem to právě s BM - vyčetl mi, e jsem to podepsala, protoe jsem se chtěla co nejdříve rozvést, vyhodila ho a on
mi můe odpřisáhnout, e mne nepodvedl. A vynadal mi jetě, e ubliuji a ničím syna, protoe slyí jak se dohadujeme!!!! To není moné!!! Proč to hází na mne? S tou paní je! Vrátili se právě z Chorvatska. U mne to nebolí, ale rozhodilo mne to. Já nakonec můu za rozvod. On je čistý.hmmmmmmm, pořád si myslím, e ses rozvedla ukapeně. a ty taky někoho má, tak mu nevyčítej, e se vrátil z chorvatska. kdy u to tak dopadlo, udělej tlustou čáru a nedělej ve svém dalím zájmu dalí kopance.
já mu to nevyčítám, já jen konstatuji. je mi to úplně jedno. já mu jsem nyní za rozvod vděčná dokonce. zůstat s ním by pro mne nebylo dobré. a neumím si představit se rozvádět a teď. takto to bylo super. bolelo to fest, ale přebolelo, netáhlo se to jak smrad. tlustou čáru jsem udělala, řeíme u jen prachy (to nebolí). právě proto, aby nebyly dalí kopance to řeím i s ním.
jen nechápu, proč se po roce znova vrací k rozvodu, vyčítá mi rozchod a brání syna, kterému ublíil ON a na kterého kale. dokonce se s ním chce najednou sejít (dnes mu řekl)!!!
toto u dávno neřeím - nás dva. já mám co dělat sama se sebou - nové plány, cíle, partner, penzion, práce - na něj nemám opravdu čas ani chu přemýlet co dělá a jak se má. snad dobře. má to, po čem touil - enu do které se před rokem tak zamiloval, e zahodil ve a odeel, získal ji. já kráčím pomaleji, ale snad dojdu ke stejnému těstí. a oba si uvědomíme, e ten rozvod byl začátkem těstí. já bych ho dotovala furt - takto to mám jen na 7 let.
není mi pořád dobře, občas si popláču, bojím se co bude ..., ale myslím si, e to je normální. věřím, e po tomto příerném období přijde nové, lepí.
kdy na něj kale je to patně , kdy se s ním chce sejít - je to taky patně.
Není tady