|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
práce kvapná, málo platná
To snad ani ne... spíš si spousta lidí (nejen tazatelka) myslí, jak to zvládnou sami a ušetří za "drahýho právníka" 
Není tady
helena napsal(a):
To snad ani ne... spíš si spousta lidí (nejen tazatelka) myslí, jak to zvládnou sami a ušetří za "drahýho právníka" http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
jj, jsou do všeho hrrrrrrrrrrr a pak ještě si pro korunu nechají koleno vrtat a tak to dopadá....
Není tady
helena napsal(a):
jak to bude, když nebudu mít příjem tak vysoký, abych mu to mohla platit?
Jak jsem říkala - dohoda soudem schválená JE exekuční titul se vším, co z toho vyplývá.
ostatní jsme se domlouvali mimo
Jenže, moje milá, to je tvůj problém a tvoje, s odpuštěním a slušně řečeno naivita.
Zvlášť když víš, jakej je.
Možná hodně šikovnej advokát by něco dokázal... ale na toho - podle toho, co píšeš - asi nebudeš mít...
budu - díky za radu
Není tady
budu - díky za radu
Pro takovouhle radu sis musela přijít sem? To tě nenapadlo?
Není tady
helena napsal(a):
To snad ani ne... spíš si spousta lidí (nejen tazatelka) myslí, jak to zvládnou sami a ušetří za "drahýho právníka" http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
ne - já mu furt věřila !!! netušila jsem, že se k tomu takto postaví
Není tady
helena napsal(a):
budu - díky za radu
Pro takovouhle radu sis musela přijít sem? To tě nenapadlo?
jo - protože jsem si myslela, že uvedu motorku a dluhy a bude na to brán zřetel
Není tady
protože jsem si myslela, že uvedu motorku a dluhy a bude na to brán zřetel
Kde uvedeš? Když "ostatní jsme se domlouvali mimo"?
Není tady
sipova napsal(a):
helena napsal(a):
budu - díky za radu
Pro takovouhle radu sis musela přijít sem? To tě nenapadlo?jo - protože jsem si myslela, že uvedu motorku a dluhy a bude na to brán zřetel
uvedeš kde?
Není tady
JDU ZA PRÁVNÍKEM
Není tady
sipova napsal(a):
JDU ZA PRÁVNÍKEM
jdi....
chápu správně, že o motorce NIKDE v NIČEM nebyla ani zmínka? a že jako majitel je zapsán BM?
Není tady
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
JDU ZA PRÁVNÍKEM
jdi....
chápu správně, že o motorce NIKDE v NIČEM nebyla ani zmínka? a že jako majitel je zapsán BM?
ano
Není tady
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
JDU ZA PRÁVNÍKEM
jdi....
ani o dluhu
Není tady
sipova napsal(a):
aprill napsal(a):
sipova napsal(a):
JDU ZA PRÁVNÍKEM
jdi....
chápu správně, že o motorce NIKDE v NIČEM nebyla ani zmínka? a že jako majitel je zapsán BM?ani o dluhu
takže on byl a je majitelem motorky a ty jsi byla a jsi stále majitelka dluhů 
Není tady

sipova napsal(a):
Prosím o radu:
v majetkovém vyrovnání (k po*nému rozvodu) jsem podepsala manželovi, že mu vyplatím 250 000 Kč v měsíčních splátkách po 3 000 Kč. On si ale poté odvezl z domu motorku koupenou z prokazatelně mých peněz (získaných prodejem nemovitosti kterou jsem vlastnila před sňatkem) v hodnotě 150 000 Kč a odmítl zaplatit půlku dluhu vzniklého v manželství (půjčka od banky) v celkové výši asi 120 000 Kč.
Proto mu nesplácím 3 000 Kč a požaduji odečtení ceny motorky a poloviny dluhu z jím požadované částky 250 000 Kč. Manžel celou dobu nepracoval.
Nyní mi vyhrožuje, že předá věc exekutorovi pokud mu nezačnu posílat 3 000 Kč k čemu jsem se zavázala.
Já jsem navíc nyní přišla o práci, žiji z podpory a živím syna který studuje.
Prosím vás co mám dělat?
sipova, jestli je motorka zakoupena sice z Tvých peněz, ale zapsána na jméno Tvého bývalého chotě, podle mého skromného mínění se na ni ze zákona pohlíží jako na dar. Něco jiného by bylo, kdyby byla motorka zapsána na Tvoje jméno, pak by tady existovala určitá možnost obrany, ale jakmile jsi motorku zakoupila sice za své, ale napsala jsi ji na manžela, z pohledu zákona jsi motorku manželovi darovala.
A dar - jak je známo - nemůžeš chtít nazpátek, leda z důvodů citovaných v zákoně a ty důvody Tvůj manžel zatím nesplňuje, protože jste se "pouze" rozvedli a pouhý rozvod sám o sobě není důvodem k tomu, aby po sobě manželé navzájem požadovali darované věci.
Za tím právníkem určitě zajdi, ale podle toho, jak jsi zde celou situaci předestřela se obávám, že už v momentě podpisu oné nevýhodné smlouvy sis pod sebou tak trochu podřezala větev a že ani dobrému právníkovi nezbude příliš prostoru k tomu, aby Tě z celé situace zdárně vysekal
Nezlob se na mě, ale upsat se manželovi, že mu de-facto budu po dobu téměř sedmi let (!) vyplácet každý měsíc apanáž ve výši 3.000,- Kč, to bych bez důkladné konzultace se svým právníkem asi těžko učinila a pokud bych i nakrásně byla okonostmi přinucena něco takového podepsat, celou situaci bych si velmi pečlivě právně ošetřila tak, aby ze mě exman kromě této částky nemohl vyrazit už ani haléř 
Upravil(a) Kiara (28. 8. 2013 22:43)
Není tady
Abych to shrnula - on má v ruce "papír", na jehož základě může - zřejmě i exekučně - požadovat čtvrt melounu a legální "papíry" od motorky za dalších stopadesát tisíc... a naopak nemá "papír", podle kterýho by se měl podílet na splácení společnýho dluhu - a kdo ví, jak je to s vyrovnáním ohledně nemovitosti.
Obávám se, že ani ten doporučovanej šikovnej právník toho v ruce moc mít nebude...
To, že "Manžel celou dobu nepracoval" zas moc velkej argument není, protože byl "v domácnosti" na základě dohody nebo aspoň tichýho souhlasu, stejně jako nelze operovat tím, že "jsem navíc nyní přišla o práci, žiji z podpory a živím syna", protože "z práce odcházím ze své vůle" - tady si nejsem jistá, zda by to nebylo možný kvalifikovat jako "poškozování věřitele".
Není tady

Podej na nej trestni oznameni ,ze motorku ukradl a se zbytkem bez za pravnikem .Evo ,Ty Tvoje rady pisou ,umis akorat vytahovat minulust a ve vsem se pitvat
Není tady
mikuelini napsal(a):
Podej na nej trestni oznameni ,ze motorku ukradl a se zbytkem bez za pravnikem .Evo ,Ty Tvoje rady pisou ,umis akorat vytahovat minulust a ve vsem se pitvat
jaká krádež
? on je majitelem motorky
Není tady
mikuelini napsal(a):
opět - vše souvisí se vším, bohužel tak to je
Není tady
Podej na nej trestni oznameni ,ze motorku ukradl
To jsem původně radila taky... jenže později z tazatelky vylezlo, "že jako majitel je zapsán BM" - to pak těžko něco podávat, víš.
Není tady

helena napsal(a):
Podej na nej trestni oznameni ,ze motorku ukradl
To jsem původně radila taky... jenže později z tazatelky vylezlo, "že jako majitel je zapsán BM" - to pak těžko něco podávat, víš.
No tk to je potom jasny ,motorka je jeho .Zbytek resit s pravnikem
Není tady
sipova. Neznám tě osobně, ale musím ti říct, že mám o tebe strach. Máš už nějaké roky, hloupá určitě nejsi, protože bys nemohla pracovat tam, kde jsi pracovala. Ale co děláš se svým životem kvůli jednomu chlapovi je nebezpečné pro celou tvoji rodinu. A mám obavy, že jednou fakt skončíš bez baráku, bez penzionu a pořád ještě nebudeš vědět, co se stalo. Dávej si prosím moc velký pozor komu tu svou důvěru dáváš a buď trochu sobec. Máš syna a toho teď postav do života a kašli na nějaký vztah s movitým mužem. Co o něm víš? Přijde ti normální, že muž zřejmě tvého věku, bohatý, bude házet jiskry zrovna na tebe, když může mít kdejakou zlatokopku? Zázraky jsou jen ve filmu. Ty prostě chceš za každou cenu exovi dokázat, že máš na to někoho sbalit a ještě pracháče. Dávej si velký pozor, aby tě někdo neobral. Jsi dokonalá oběť. Omlouvám se za 
Není tady

Mám o tebe taky strach, sipova. Jak píše jarena.
Pořád dochází bohužel na naše slova, co jsme ti tady psaly mnohé od začátku.
Vůbec nejsi praktická, za jakou se vydáváš a lítáš s hlavou v oblacích. Aby ses finančně nezruinovala. Dávej si pozor. I na toho bohatého muže. Máš syna, který je na tebe odkázaný.
Není tady

sipova napsal(a):
No, dokud jsi byla sama, tak by ti to "prominul"...
Ale když jsi s bohatým novým přítelem? To se nediv...
Skoro bych se vsadila, že jsi ho svému EX již představila 
Není tady
Jessika napsal(a):
sipova napsal(a):
No, dokud jsi byla sama, tak by ti to "prominul"...
Ale když jsi s bohatým novým přítelem? To se nediv...
Skoro bych se vsadila, že jsi ho svému EX již představila
nepředstavila, ale ví o něm. vědí o něm všichni, znají ho. náš vztah je teprve na začátku a není to jednoduché, on je také asi rok po rozchodu dlouholetého vztahu. zatím za mnou jezdí když může, pomáhá mi s penzionem (inzerce, stránky). je zvláštní, velmi. je o 9 let mladší (ale je úplně šedivý a nevypadá mladší než já). teď jsme se chytli a trucujeme oba. je to velitel a já nerada poslouchám. asi bych se musela hodně podřizovat. možná to bude jen převozníček.
Není tady
jarena napsal(a):
sipova. Neznám tě osobně, ale musím ti říct, že mám o tebe strach. Máš už nějaké roky, hloupá určitě nejsi, protože bys nemohla pracovat tam, kde jsi pracovala. Ale co děláš se svým životem kvůli jednomu chlapovi je nebezpečné pro celou tvoji rodinu. A mám obavy, že jednou fakt skončíš bez baráku, bez penzionu a pořád ještě nebudeš vědět, co se stalo. Dávej si prosím moc velký pozor komu tu svou důvěru dáváš a buď trochu sobec. Máš syna a toho teď postav do života a kašli na nějaký vztah s movitým mužem. Co o něm víš? Přijde ti normální, že muž zřejmě tvého věku, bohatý, bude házet jiskry zrovna na tebe, když může mít kdejakou zlatokopku? Zázraky jsou jen ve filmu. Ty prostě chceš za každou cenu exovi dokázat, že máš na to někoho sbalit a ještě pracháče. Dávej si velký pozor, aby tě někdo neobral. Jsi dokonalá oběť. Omlouvám se za
já ho nebalila a nezbalila. naopak. ten vztah nešponuju. já ani nevím jestli na vztah mám. je mi s ním dobře. budoucnost neznáme. netuším, co se vyvine. jak jsem psala předtím, nyní jsme ve válce. tak nic neřeším.
ale v tom ostatním máš pravdu.
Není tady