Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 28. 8. 2013 17:14

sipova
♥♥♥♥♥♥-

Bývalý manžel vyhrožuje exekutorem

Prosím o radu:
v majetkovém vyrovnání (k po*nému rozvodu) jsem podepsala manželovi, že mu vyplatím 250 000 Kč v měsíčních splátkách po 3 000 Kč. On si ale poté odvezl z domu motorku koupenou z prokazatelně mých peněz (získaných prodejem nemovitosti kterou jsem vlastnila před sňatkem) v hodnotě 150 000 Kč a odmítl zaplatit půlku dluhu vzniklého v manželství (půjčka od banky) v celkové výši asi 120 000 Kč.
Proto mu nesplácím 3 000 Kč a požaduji odečtení ceny motorky a poloviny dluhu z jím požadované částky 250 000 Kč. Manžel celou dobu nepracoval.
Nyní mi vyhrožuje, že předá věc exekutorovi pokud mu nezačnu posílat 3 000 Kč k čemu jsem se zavázala.
Já jsem navíc nyní přišla o práci, žiji z podpory a živím syna který studuje.
Prosím vás co mám dělat?

Není tady

#2 28. 8. 2013 17:35

sipova
♥♥♥♥♥♥-

Re: Bývalý manžel vyhrožuje exekutorem

Kdyby BM předal věc exekutorovi - jak se mohu bránit?

Není tady

#3 28. 8. 2013 17:39

sipova
♥♥♥♥♥♥-

Kdyby BM předal věc exekutorovi - jak se mohu bránit?

Není tady

#4 28. 8. 2013 19:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jak se mohu bránit?
Těžko.
Předpokládám-li, že "v majetkovém vyrovnání jsem podepsala manželovi, že mu vyplatím" znamená, že jde o dohodu schválenou soudem/sepsanou u notáře. V takovém případě by byla exekučním titulem se všemi důsledky.
Otázka je, zda když "odmítl zaplatit půlku dluhu vzniklého v manželství", je tato částka ve zmiňované dohodě nějak zohledněna nebo ne. Pak by to byl dluh proti dluhu.
odvezl z domu motorku koupenou z prokazatelně mých peněz
Trestní oznámení podle § 207 tr. z. - pokud to tedy skutečnš můžeš prokázat.
Upozorňuju, že byly-li byť i jen částečně na její pořízení použity prostředky ze SJM, stala se celá jeho součástí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#5 28. 8. 2013 19:04

jarena
♥♥♥----

No pěkný. Je mi líto, že jsi přišla o práci. Doufám, že to nebylo kvůli tomu, jak jsi na tom byla psychicky po jeho odchodu. Já si myslím, že ta smlouva, kterou jste si majetek rozdělili prostě platí a ty mu budeš muset ty  3 000 platit. Když si odvezl tu motorku, měla jsi zavolat policajty, že ti ji ukradl. Vydržovala jsi si ho celou dobu a on se jen tak nevzdá. Tohle by chtělo asi právníka. Je mi moc líto že to u tebe dopadlo takhle a doufám, že ti konečně došlo, že on za to nestál a že jsi si celou dobu hřála na prsou hada. Ale je to pro tebe kruté.

Není tady

#6 28. 8. 2013 19:48

sipova
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

jak se mohu bránit?
Těžko.
Předpokládám-li, že "v majetkovém vyrovnání jsem podepsala manželovi, že mu vyplatím" znamená, že jde o dohodu schválenou soudem/sepsanou u notáře. V takovém případě by byla exekučním titulem se všemi důsledky.
Otázka je, zda když "odmítl zaplatit půlku dluhu vzniklého v manželství", je tato částka ve zmiňované dohodě nějak zohledněna nebo ne. Pak by to byl dluh proti dluhu.
odvezl z domu motorku koupenou z prokazatelně mých peněz
Trestní oznámení podle § 207 tr. z. - pokud to tedy skutečnš můžeš prokázat.
Upozorňuju, že byly-li byť i jen částečně na její pořízení použity prostředky ze SJM, stala se celá jeho součástí.

dluh ve smlouvě zmíněný není - tak ho platit napůl se mnou nemusí?

Není tady

#7 28. 8. 2013 19:51

sipova
♥♥♥♥♥♥-

jarena napsal(a):

No pěkný. Je mi líto, že jsi přišla o práci. Doufám, že to nebylo kvůli tomu, jak jsi na tom byla psychicky po jeho odchodu. Já si myslím, že ta smlouva, kterou jste si majetek rozdělili prostě platí a ty mu budeš muset ty  3 000 platit. Když si odvezl tu motorku, měla jsi zavolat policajty, že ti ji ukradl. Vydržovala jsi si ho celou dobu a on se jen tak nevzdá. Tohle by chtělo asi právníka. Je mi moc líto že to u tebe dopadlo takhle a doufám, že ti konečně došlo, že on za to nestál a že jsi si celou dobu hřála na prsou hada. Ale je to pro tebe kruté.

ne - z práce odcházím ze své vůle
snad se nějak ubráním
mám už přítele a pomohl mi zapomenout na toho chudáka BM. i kdyby nám to nevyšlo, pomohl mi. moc.

Není tady

#8 28. 8. 2013 19:52

Kely
♥♥♥♥---

Pověsit za koule do průvanu. Příživníka jednoho. A dovoluje si dál roll

Není tady

#9 28. 8. 2013 20:00

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

sipova, neděláš dobře s tou prací. Jenže ty si stejně nedáš říct. Musíš si prostě natlouct. sad

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#10 28. 8. 2013 20:07

sipova
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

sipova, neděláš dobře s tou prací. Jenže ty si stejně nedáš říct. Musíš si prostě natlouct. sad

podnikám. vždycky jsem to chtěla zkusit. já se v poho uživím.chtělo to prostě změnu. udusila bych se tam. netvrdím, že se nevrátím. jen si chci odpočinout.

Není tady

#11 28. 8. 2013 20:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tak podnikáš, nebo jsi na pracáku a žiješ z podpory? hm.
Kdysi jsi psala, jak jste se skvěle a rychle vypořádali s majetkem, a teď z toho vylézá, jak špatnou smlouvu o vypořádání jsi podepsala. Za co by dostal čtvrt milionu, když nepracoval, když jste byli manželé? chjo.
Nu, pozdě bycha honit. Snad už budeš rozumnější a opatrnější a poučíš se. Doufám, že přítel není opět další vyžírka, co se přiživí na tvé naivitě.
Ty 3 tisíce platit evidentně musíš.

Upravil(a) Eva. (28. 8. 2013 20:15)

Není tady

#12 28. 8. 2013 20:15

Kely
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Kdysi jsi psala, jak jste se skvěle a rychle vypořádali s majetkem, a teď z toho vylézá, jak špatnou smlouvu o vypořádání jsi podepsala. Za co by dostal čtvrt milionu, když nepracoval, když jste byli manželé? chjo.
Nu, pozdě bycha honit. Snad už budeš rozumnější a opatrnější a poučíš se.

Ty umíš člověka podpořit, když hledá radu vissla

Není tady

#13 28. 8. 2013 20:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Kely napsal(a):

Podpořit? Nebo mazat med kolem pusy?
Tady je právní, ne místo na podporování. Čtvrt milionu není malá částka. Snad už příště bude moudřejší... Myslím si, že to je rada, aby si už dala příště pozor a pořádně si promyslela, než něco podepíše.

Upravil(a) Eva. (28. 8. 2013 20:17)

Není tady

#14 28. 8. 2013 20:18

Kely
♥♥♥♥---

Eva. napsal(a):

Kely napsal(a):

Podpořit? Nebo mazat med kolem pusy?

Ona chtěla radu ohledně dluhu a jak na vyděrače ne, že jí tady bude někdo diktovat její profesní život. Čím se bude živit, to je její věc, nebo ne?

Není tady

#15 28. 8. 2013 20:21

sipova
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Nu, pozdě bycha honit. Snad už budeš rozumnější a opatrnější a poučíš se. Doufám, že přítel není opět další vyžírka, co se přiživí na tvé naivitě.

přítel je velmi bohatý muž. byl mi představen. okamžitě to zajiskřilo.

Není tady

#16 28. 8. 2013 20:21

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Platila bych to co je ve smlouvě, víc ani ň. Proč jsi odvoz motorky nehlásila jakokrádež? Kdo byl majitelem? Mimochodem, tak strašně se mi chce říct "já to říkala"

Není tady

#17 28. 8. 2013 20:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Možná že i nemusí...
V dohodě je nutno přesně a konkrétně uvést, komu které movité i nemovité (a další, např. pohledávky - ale to se tě zřejmě netýká) věci, úspory atd. připadají do výlučného vlastnictví. To se týká i dluhů a závazků ze společného jmění, protože i ty jsou předmětem vypořádání.
Ale nevím, zda dohodu ne/máte schválenou soudem a co vůbec jsi "mu podepsala", takže to ber jako obecný informace.

Není tady

#18 28. 8. 2013 20:23

sipova
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Platila bych to co je ve smlouvě, víc ani ň. Proč jsi odvoz motorky nehlásila jakokrádež? Kdo byl majitelem? Mimochodem, tak strašně se mi chce říct "já to říkala"

no jo - ale jak to bude, když nebudu mít příjem tak vysoký, abych mu to mohla platit?

Není tady

#19 28. 8. 2013 20:26

sipova
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Možná že i nemusí...
V dohodě je nutno přesně a konkrétně uvést, komu které movité i nemovité (a další, např. pohledávky - ale to se tě zřejmě netýká) věci, úspory atd. připadají do výlučného vlastnictví. To se týká i dluhů a závazků ze společného jmění, protože i ty jsou předmětem vypořádání.
Ale nevím, zda dohodu ne/máte schválenou soudem a co vůbec jsi "mu podepsala", takže to ber jako obecný informace.

dohoda byla přiložena jako součást po*ného rozvodu. soud ji nezkoumal, jen vzal na vědomí a řešila jen dům a těch 250 000 ostatní jsme se domlouvali mimo.

Není tady

#20 28. 8. 2013 20:27

holcina
♥♥♥♥♥♥-

sipova napsal(a):

holcina napsal(a):

no jo - ale jak to bude, když nebudu mít příjem tak vysoký, abych mu to mohla platit?

Pokud jsi podepsala smlouvu, že budeš platit 3tis.měs. tak nikoho tvůj příjem nejspíš zajímat nebude. Přitom jsi říkala, jak jste krásně majetkově vyrovnaní roll

Není tady

#21 28. 8. 2013 20:33

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

sipova napsal(a):

Prosím o radu:
v majetkovém vyrovnání (k po*nému rozvodu) jsem podepsala manželovi, že mu vyplatím 250 000 Kč v měsíčních splátkách po 3 000 Kč. On si ale poté odvezl z domu motorku koupenou z prokazatelně mých peněz (získaných prodejem nemovitosti kterou jsem vlastnila před sňatkem) v hodnotě 150 000 Kč a odmítl zaplatit půlku dluhu vzniklého v manželství (půjčka od banky) v celkové výši asi 120 000 Kč.
Proto mu nesplácím 3 000 Kč a požaduji odečtení ceny motorky a poloviny dluhu z jím požadované částky 250 000 Kč. Manžel celou dobu nepracoval.
Nyní mi vyhrožuje, že předá věc exekutorovi pokud mu nezačnu posílat 3 000 Kč k čemu jsem se zavázala.
Já jsem navíc nyní přišla o práci, žiji z podpory a živím syna který studuje.
Prosím vás co mám dělat?

přišla o práci, odcházím z práce, žiju z podpory, podnikám....
šipová, ten kdo je v evidenci úřadu práce (žiju z podpory) NEMUŽE podnikat.

Není tady

#22 28. 8. 2013 20:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jak to bude, když nebudu mít příjem tak vysoký, abych mu to mohla platit?
Jak jsem říkala - dohoda soudem schválená JE exekuční titul se vším, co z toho vyplývá.
ostatní jsme se domlouvali mimo
Jenže, moje milá, to je tvůj problém a tvoje, s odpuštěním a slušně řečeno naivita.
Zvlášť když víš, jakej je.
Možná hodně šikovnej advokát by něco dokázal... ale na toho - podle toho, co píšeš - asi nebudeš mít...

Upravil(a) helena (28. 8. 2013 20:42)

Není tady

#23 28. 8. 2013 20:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

sipova napsal(a):

Eva. napsal(a):

přítel je velmi bohatý muž. byl mi představen. okamžitě to zajiskřilo.

ach jo

Není tady

#24 28. 8. 2013 20:42

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

sipova napsal(a):

helena napsal(a):

Možná že i nemusí...

dohoda byla přiložena jako součást po*ného rozvodu. soud ji nezkoumal, jen vzal na vědomí a řešila jen dům a těch 250 000 ostatní jsme se domlouvali mimo.

práce kvapná, málo platná

Není tady

#25 28. 8. 2013 20:43

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

sipova napsal(a):

holcina napsal(a):

tak ti něco seberou (obstaví) tongue

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí