Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 12. 3. 2006 8:49

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2073

Re: duse vers realita (pro salvatora)

Salve, tohle je přeci samozřejmé a chápe to prakticky každý člověk. Protože naše intuice na onu skutečnost poukazuje den za dnem a tak, možná v neuvědomělé formě, ale je to v nás, vždy vlastně sama Duše nám radí, jak se k ní dostat.

Jasně že na různých úrovních je tomu různě. Ale kdyby nic jiného, naše podvědomí s tím souhlasí, proto je potom každý člověk s tímto poznáním v souladu. Každopádně díky za Tvá slova, každým niterným souladem s druhým jedincem bytost doslova pookřeje, obzvláště pokud je celá znavená marným úsilím překonávání nekonečných výpadů vlastního já. styrka


Crabat

Není tady

 

#52 12. 3. 2006 17:32

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: duse vers realita (pro salvatora)

sovickamoudra napsal(a):

Tak jsem trochu zmatená.Čtu diskusi - lépe řečeno samomluvy.Mluvíte spolu a každý o něčem jiném.
Slova, slova,slova.Psal jsi Salvatore doslova-nevšímám si lidského ega a jeho fines-přečti si prosím své diskusní příspěvky - kolikrát tam mluvíš o sobě. Z celého toho rozhovoru, který by byl jistě vzrušený by bylo dobré si vzít ponaučení - víc poslouchat názor a bolest druhých než prezentovat své názory.Dělᚠastrologii - umění nad umění - jistě ses musel setkat s lidmi, kteří trpí a nevědí kudy kam a proto přijdou za tebou.A je na tobě, jak jim ukázat cestu,řešení i možný způsob života, který povede k lepšímu.Ne je soudit,na to je tu někdo jiný, ale vyslechnout a poradit-pokud možno srozumitelně. Mám pocit, že trochu tou přemírou slov zakrývᚠsvoji bezradnost - možná se mýlím - nemám patent na rozum.
Chápu Blážu, potřebovala spíše potvrzení nebo teplé podání ruky-každý své problémy řešíme,tak jak umíme.Není špatné se zastavit - přehlédnout z výšky bojiště a pak napřít  síly tam, kde je protivník / deprese, neúspěch/ nejslabší.
Je mi velmi líto a doufám, že není pravidlem takovýhle konec diskuse,měla jsem pocit, že jsem se konečně dostala mezi lidi, kteří se navzájem chápou a pomáhají si.

Tak, jak je čas na mlčení, stejně tak je i čas na slova. Mluvím hlavně o svých zkušenostech - co myslíš, jakými zkušenostmi mám argumentovat?

Bezradnost? Zajímavé. Z čeho tak usuzuješ? Z "přemíry slov"? Mohu ti říct, že když něco napíšu, není tam ani slůvko, které by bylo navíc... což se nedá říct o některých dalších členech této diskuse...
Poslouchat názor a bolest druhých? Ano, mohu, ale nemusím. Je to jenom má dobrá vůle. Bolesti druhých řeším při své práci a není důvod proč bych musel naslouchat a řešit bolesti druhých právě zde. Neříkám, že neposlouchám ale ty to nemůžeš objektivně posoudit. Mimochodem, jsme v duchovní diskusi a řešení osobnostních problémů se týká spíše duchovní "předsíně" než "hlavního sálu".

Kdo říká, že diskuse s Blážou je konec? Taky ji chápu a doufám, že se nenechá odradit tím, že jsme se pro jednou trochu nepohodli. Je možná poněkud poplašená a někdy chycená ve svých emocích, ale v zásadě je dobrý člověk. A proto si ji vážím. Není účelem vždy a za každých okolností "mazat med kolem pusy". Přátelství se projevuje hlavně tím, že člověk má odvahu říkat příteli i nepříjemné věci.

Ostatně, ty si taky nebereš servítky na mne a to není důvodem, abych se tím nějak trápil... :-))


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#53 12. 3. 2006 18:09

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: duse vers realita (pro salvatora)

sovickamoudra napsal(a):

Ano to mᚠpravdu,není důvod se ned tím trápit-proto jsem to také nepsala.Říkáte své názory,radíte ze srdce.Já to udělala taky.
Hodnotila jsem podle svých představ o tom, jak by měl duchovně zaměřený člověk reagovat na dotaz nebo stesk druhých.I to je subjektivní.
Dělám dlouhá léta astrologii-jako ty- a nedovedu si představit, že bych tímto způsobem jednala s klientem-ne že je to za peníze nebo zadarmo-ale mám prostě jiný přístup k lidem.

"Jak by měl reagovat duchovní člověk..." ne, tuto hru nehraji. Nikde není napsáno, kdo je duchovní člověk ani jak by měl reagovat. Pokud dodržíme základní pravidla slušnosti, mohu reagovat jakkoli.

Klienty bych do toho nepletl. Nejsme v astrologické poradně nýbrž v diskusi. Také si neumím představit, že bych s klienty probíral věci, které se jich netýkají...
Podobný přístup jako jsi naznačila, mi silně připomíná nějaké moralizující vzorce chování. Nemyslím, že by byly v této diskusi relevantní. Ale díky za tvůj osobní názor - plénum si určitě vybere...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů