6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Deneb napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Mám stejný názor jako Pan. Jak někomu chybí retrospektiva, tj. podívat se za sebe a říct: ok, tak tohle jsem zvorala, přítě u to udělám jinak, tak je v podstatě duevně mrtvý.
jene nejtěí je to dodret a opravdu se z vlastních chyb poučit....kolikrát se nachytám, e jedu jaksi v zajetém vzorci a koleje jsou pořádně vyjeté a hluboké
Není důleité, e se ti to nepodaří, je důleitá snaha
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Deneb napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Mám stejný názor jako Pan. Jak někomu chybí retrospektiva, tj. podívat se za sebe a říct: ok, tak tohle jsem zvorala, přítě u to udělám jinak, tak je v podstatě duevně mrtvý.
jene nejtěí je to dodret a opravdu se z vlastních chyb poučit....kolikrát se nachytám, e jedu jaksi v zajetém vzorci a koleje jsou pořádně vyjeté a hluboké
Není důleité, e se ti to nepodaří, je důleitá snaha
Příliná snaha větinou kodí ...
Není tady
Já bych to viděla tak, e záleí jednak na hloubce přísluných kolejí a druhak na pouité technice
Ale víc ne snaha se mi líbí "uvědomit si to".
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tuli, "dát se na duchovno", to je super výraz. To mě hodně pobavilo, díky )))
Bohuel takhle to chápe mnoho lidí - dát se na duchovno je pro někoho berlička, pro jiného něco jako dostat lepru, pro dalího poza,pro jiného vstupenka do blázince, blá blá.
Duchovní podstatu máme vichni. Jen někteří u to vědí, tak sami sebe nepotlačují, ale rozvíjejí
Učí se nepouívat jen levou - rozum, ale i pravou - intuice a cit - hemisféru. A uvést je do rovnováhy. Být sami sebou a stále se učit.
Napsala jsi to hezky
Ete sa mi páčilo, ako Jitka Vodňanská, ktorá kadoročne strávi niekožko mesiacov v árame a pouíva rôzne duchovné princípy pri terapii, napísala, čo jej povedala jedna známa "Jé, ty má ale hezkého koníčka!"
Není tady
Není tady
Omlouvám se, nepročítala jsem ve. Duchovně zaloený člověk věří v dobro a lásku. Láska je ve - ivot, víra, naděje.
Není tady
Co je být duchovně zaloený,je věc plná otázek.Obecně člověk který chce po této nelehké cestě jít,musí přijmout sebe,jako to,co je mu vlastě nejblií...Včetně nedostatků,pozitiv prostě veho.Pokud si ale člověk přizná,a uvědomí své nedostatky,je jen krok od toho,jak je odstranit.
Pokud si myslí e ve co dělá je ok,tak nemůe nic zlepit,či odstranit.Dále pak musí přijmout nějaký morální kodex,a ten pokud mono dodrovat,snait se v běném ivotě být dobrým člověkem,zbytečně neubliovat,a snait se kontrolovat celou bytost na různých urovních.Ono to není lehké,ale jde to.Je mnoho cest,ale větinou je to podobné.Jen maminky které majé děti,tím spíe malé,se musí maximálně věnovat dítěti,aby jej nijak nepokodily pokusy v oblasti meditací a duchovna...Prostě dítě musí být v této části ivota to hlavní...
ít podle kodexu,neubliovat,relaxovat,cvičit,ale hlubí věci které mohou véct k odosobnění,nechat na pozdějí dobu.
Upravil(a) wuti (14. 7. 2014 7:53)
Myslím, e materstvo je jedna z najhlbích vecí a obsahuje prakticky vetko: zázrak ivota, sebaobetovanie, meditácie, koncentráciu, a nesmierne veža lásky. Akékožvek umelé tanečky mi prídu úplne zbytočné...
Není tady
wuti napsal(a):
1. Co je být duchovně zaloený,je věc plná otázek.Obecně člověk který chce po této nelehké cestě jít,musí přijmout sebe,jako to,co je mu vlastě nejblií...Včetně nedostatků,pozitiv prostě veho.Pokud si ale člověk přizná,a uvědomí své 2. nedostatky,je jen krok od toho,jak je odstranit.
Pokud si myslí e ve co dělá je ok,tak nemůe nic 3. zlepit,či odstranit.Dále pak musí přijmout nějaký 4. morální kodex,a ten pokud mono dodrovat,snait se v běném ivotě být dobrým člověkem,zbytečně 5. neubliovat,a snait se kontrolovat celou bytost na různých urovních.Ono to není lehké,ale jde to.Je mnoho cest,ale větinou je to podobné.Jen maminky které majé děti,tím spíe malé,se musí maximálně věnovat dítěti,aby jej nijak nepokodily pokusy v oblasti meditací a duchovna...Prostě dítě musí být v této části ivota to hlavní...
ít podle kodexu,neubliovat,relaxovat,cvičit,ale hlubí věci které mohou véct k 6. odosobnění,nechat na pozdějí dobu.
ad 1. Nejen otázek...je to věc projekcí, ehm, takzvaného ega (co je kapitola stejně velká jako celé "duchovno" , vlastně není duchovna bez ega... )
ad 2. Nedostatky? Není nedostatků! Jen nechápeme sílu a perspektivu toho, co je nám vyčítáno, protoe výčitka vychází ze strachu. Ale je to něčí (vlastní nebo cizí) strach, co nám vyčítá nepravost. "Ve slabosti síla" ...!
ad 3. Není co odstraňovat či zlepovat... jsem, kdo jsem. A kdo jsi Ty/Kdo jste Vy?
ad 4. Morální kodex
a/ je fajn, protoe poskytuje bezpečí komunikace (a jde o komunikaci jakoukoli)
b/ ne-omezuje chápání skutečnosti.. nachází neznámé způsoby
c/ můe být omezen danou kulturou. Je dobré vědět, jak a proč jednotlivé prvky kodexu vznikly. Kodex je bezpečí... Ne-kodex je liknavost a svévole, nebo poznání a vědění a čin.
ad 5. Co je ubliování? Hysterka je ublíená kdykoli a připravená osočit kohokoli z nepravostí.
Moná náááhodou se najde vratké místo v "systému"... je to ublíení, nebo nová cesta?
ad 6. Odosobnění? Jsem osobní, maximálně, a co to dá... protoe v podstatě jsme stejní... bolest, strach, nenávist, vyhýbání se... váeň, vztek, ignorace... Tak se/nás poznávám/poznáváme.
V lásce, nebo bez ní...
Poznání samo je změna
Upravil(a) gymnasión (18. 7. 2014 9:37)
Není tady
Selima napsal(a):
Myslím, e materstvo je jedna z najhlbích vecí a obsahuje prakticky vetko: zázrak ivota, sebaobetovanie, meditácie, koncentráciu, a nesmierne veža lásky. Akékožvek umelé tanečky mi prídu úplne zbytočné...
Tak.
Není tady
Ad Morálny kódex - treba ho, ale aj tak sa v kadom okamihu treba nanovo, úplne od začiatku rozhodnú, čo je správne a dobré.... ani Desatoro, ani iadne iný kódex nepomôe, lebo ivot je vdy o krok vpredu pred vetkými pravidlami (napr. keď sa dve prikázania z desatora postavia proti sebe - ktorým sa riadi primárne? apod).
Není tady
Selima napsal(a):
Ad Morálny kódex - treba ho, ale aj tak sa v kadom okamihu treba nanovo, úplne od začiatku rozhodnú, čo je správne a dobré.... ani Desatoro, ani iadne iný kódex nepomôe, lebo ivot je vdy o krok vpredu pred vetkými pravidlami (napr. keď sa dve prikázania z desatora postavia proti sebe - ktorým sa riadi primárne? apod).
Pravidla jsou náhodou úasně srandovní . Taková mnika má 365 pravidel. ádný neporuit a přece udělat, co je třeba, to chce fakt filipa :-D. Tomu říkám kreativita
Není tady
Selima napsal(a):
Ja nevim, nemam moc zkusenosti s krestanstvim a okolim. Ale rekla bych, ze je treba zacit od prvniho... ty ostatni to prvni pak vysvetlujou... si myslim....
Upravil(a) gymnasión (18. 7. 2014 10:44)
Není tady
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Ja nevim, nemam moc zkusenosti s krestanstvim a okolim. Ale rekla bych, ze je treba zacit od prvniho... ty ostatni to prvni pak vysvetlujou... si myslim....
Od prvního? Zná je aspoň?
Není tady
Eva. napsal(a):
Desatero? No tak trochu... zhruba. Zná to: realizace je o něco náročnějí ne paměová schopnost
Není tady
Eva. napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Kdy tohle napsala, tak je jasné, e zná.
Není tady
BI - proč tahle reakce?
Není tady
helena napsal(a):
BI - proč tahle reakce?
Vono zas se ňák musí ověřit, esli lautr nemlátim prázdnou slámu, co je místné
Není tady
gymnasión napsal(a):
heleno, pro tohle.
Ani je nezná, ale hlavně, e si myslí...
Nemám tohle ráda. Tak proto.
Není tady
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Ja nevim, nemam moc zkusenosti s krestanstvim a okolim. Ale rekla bych, ze je treba zacit od prvniho... ty ostatni to prvni pak vysvetlujou... si myslim....Od prvního? Zná je aspoň?
Ale jen tomu, kdo zná taky ...
Není tady
Nemůu říct, e něco znám, pokud to stoprocentně neiju... mno, a pak u bych o tom fakt krafat ani nemusela
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
Ale jen tomu, kdo zná taky ...
Nu, kdy někdo napíe, e nemá zkuenosti a následně jetě e zná desatero tak trochu, zhruba, tak jsi Mío dost mimo se svou poznámkou. Protoe já na rozdíl od ní znám. A nejenom desatero.
Upravil(a) Eva. (18. 7. 2014 12:04)
Není tady
Eva. napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Barča napsal(a):
Kdy tohle napsala, tak je jasné, e zná.Ale jen tomu, kdo zná taky ...
Nu, kdy někdo napíe, e nemá zkuenosti a následně jetě e zná desatero tak trochu, zhruba, tak jsi Mío dost mimo se svou poznámkou. Protoe já na rozdíl od ní znám. A nejenom desatero.
Větina moudrých lidí si společně s přibývajícím mnostvím vědomostí uvědomuje i přibývající mnoství toho, co jetě nevědí ... a e i to, co vědí nemusí mít skutečnou platnost ...
Naopak o vědomostech lidí, kteří jsou si svými znalostmi příli jistí a zhusta na ně neváhají poukazovat, mohu vcelku s úspěchem pochybovat.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Větina moudrých lidí si společně s přibývajícím mnostvím vědomostí uvědomuje i přibývající mnoství toho, co jetě nevědí ... a e i to, co vědí nemusí mít skutečnou platnost ...
Naopak o vědomostech lidí, kteří jsou si svými znalostmi příli jistí a zhusta na ně neváhají poukazovat, mohu vcelku s úspěchem pochybovat.
Mohe. To je tvé.
Není tady
Ani je nezná, ale hlavně, e si myslí
No... myslet si a říkat lze cokoli o čemkoli... i o tom, co není známo... třeba o cizím ivotě.. a jak "zasvěceně".
Ostatně pouhá znalost desatera je platná stejně, jako umění rozdělat oheň třením dvou dřev, kdy je člověk nedovede pouívat.
Není tady