29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Deneb napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Mám stejný názor jako Pan. Jak někomu chybí retrospektiva, tj. podívat se za sebe a říct: ok, tak tohle jsem zvorala, příště už to udělám jinak, tak je v podstatě duševně mrtvý.
jenže nejtěžší je to dodržet a opravdu se z vlastních chyb poučit....kolikrát se nachytám, že jedu jaksi v zajetém vzorci a koleje jsou pořádně vyjeté a hluboké
Není důležité, že se ti to nepodaří, je důležitá snaha
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Deneb napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Mám stejný názor jako Pan. Jak někomu chybí retrospektiva, tj. podívat se za sebe a říct: ok, tak tohle jsem zvorala, příště už to udělám jinak, tak je v podstatě duševně mrtvý.
jenže nejtěžší je to dodržet a opravdu se z vlastních chyb poučit....kolikrát se nachytám, že jedu jaksi v zajetém vzorci a koleje jsou pořádně vyjeté a hluboké
Není důležité, že se ti to nepodaří, je důležitá snaha
Přílišná snaha většinou škodí ...
Není tady
Já bych to viděla tak, že záleží jednak na hloubce příslušných kolejí a druhak na použité technice
Ale víc než snaha se mi líbí "uvědomit si to".
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tuli, "dát se na duchovno", to je super výraz. To mě hodně pobavilo, díky
)))
Bohužel takhle to chápe mnoho lidí - dát se na duchovno je pro někoho berlička, pro jiného něco jako dostat lepru, pro dalšího poza,pro jiného vstupenka do blázince, blá blá.
Duchovní podstatu máme všichni. Jen někteří už to vědí, tak sami sebe nepotlačují, ale rozvíjejí
Učí se nepoužívat jen levou - rozum, ale i pravou - intuice a cit - hemisféru. A uvést je do rovnováhy. Být sami sebou a stále se učit.
Napsala jsi to hezky
Ešte sa mi páčilo, ako Jitka Vodňanská, ktorá každoročne strávi niekoľko mesiacov v ášrame a používa rôzne duchovné princípy pri terapii, napísala, čo jej povedala jedna známa "Jé, ty máš ale hezkého koníčka!"
Není tady
Není tady
Omlouvám se, nepročítala jsem vše. Duchovně založený člověk věří v dobro a lásku. Láska je vše - život, víra, naděje.
Není tady
Co je být duchovně založený,je věc plná otázek.Obecně člověk který chce po této nelehké cestě jít,musí přijmout sebe,jako to,co je mu vlastě nejbližší...Včetně nedostatků,pozitiv prostě všeho.Pokud si ale člověk přizná,a uvědomí své nedostatky,je jen krok od toho,jak je odstranit.
Pokud si myslí že vše co dělá je ok,tak nemůže nic zlepšit,či odstranit.Dále pak musí přijmout nějaký morální kodex,a ten pokud možno dodržovat,snažit se v běžném životě být dobrým člověkem,zbytečně neubližovat,a snažit se kontrolovat celou bytost na různých urovních.Ono to není lehké,ale jde to.Je mnoho cest,ale většinou je to podobné.Jen maminky které majé děti,tím spíše malé,se musí maximálně věnovat dítěti,aby jej nijak nepoškodily pokusy v oblasti meditací a duchovna...Prostě dítě musí být v této části života to hlavní...
Žít podle kodexu,neubližovat,relaxovat,cvičit,ale hlubší věci které mohou véct k odosobnění,nechat na pozdější dobu.
Upravil(a) wuti (14. 7. 2014 7:53)
Myslím, že materstvo je jedna z najhlbších vecí a obsahuje prakticky všetko: zázrak života, sebaobetovanie, meditácie, koncentráciu, a nesmierne veľa lásky. Akékoľvek umelé tanečky mi prídu úplne zbytočné...
Není tady
wuti napsal(a):
1. Co je být duchovně založený,je věc plná otázek.Obecně člověk který chce po této nelehké cestě jít,musí přijmout sebe,jako to,co je mu vlastě nejbližší...Včetně nedostatků,pozitiv prostě všeho.Pokud si ale člověk přizná,a uvědomí své 2. nedostatky,je jen krok od toho,jak je odstranit.
Pokud si myslí že vše co dělá je ok,tak nemůže nic 3. zlepšit,či odstranit.Dále pak musí přijmout nějaký 4. morální kodex,a ten pokud možno dodržovat,snažit se v běžném životě být dobrým člověkem,zbytečně 5. neubližovat,a snažit se kontrolovat celou bytost na různých urovních.Ono to není lehké,ale jde to.Je mnoho cest,ale většinou je to podobné.Jen maminky které majé děti,tím spíše malé,se musí maximálně věnovat dítěti,aby jej nijak nepoškodily pokusy v oblasti meditací a duchovna...Prostě dítě musí být v této části života to hlavní...
Žít podle kodexu,neubližovat,relaxovat,cvičit,ale hlubší věci které mohou véct k 6. odosobnění,nechat na pozdější dobu.
ad 1. Nejen otázek...je to věc projekcí, ehm, takzvaného ega (což je kapitola stejně velká jako celé "duchovno" , vlastně není duchovna bez ega...
)
ad 2. Nedostatky? Není nedostatků! Jen nechápeme sílu a perspektivu toho, co je nám vyčítáno, protože výčitka vychází ze strachu. Ale je to něčí (vlastní nebo cizí) strach, co nám vyčítá nepravost. "Ve slabosti síla" ...!
ad 3. Není co odstraňovat či zlepšovat... jsem, kdo jsem. A kdo jsi Ty/Kdo jste Vy?
ad 4. Morální kodex
a/ je fajn, protože poskytuje bezpečí komunikace (ať jde o komunikaci jakoukoli)
b/ ne-omezuje chápání skutečnosti.. nachází neznámé způsoby
c/ může být omezen danou kulturou. Je dobré vědět, jak a proč jednotlivé prvky kodexu vznikly. Kodex je bezpečí... Ne-kodex je liknavost a svévole, nebo poznání a vědění a čin.
ad 5. Co je ubližování? Hysterka je ublížená kdykoli a připravená osočit kohokoli z nepravostí.
Možná náááhodou se najde vratké místo v "systému"... je to ublížení, nebo nová cesta?
ad 6. Odosobnění? Jsem osobní, maximálně, a co to dá... protože v podstatě jsme stejní... bolest, strach, nenávist, vyhýbání se... vášeň, vztek, ignorace... Tak se/nás poznávám/poznáváme.
V lásce, nebo bez ní...
Poznání samo je změna
Upravil(a) gymnasión (18. 7. 2014 9:37)
Není tady
Selima napsal(a):
Myslím, že materstvo je jedna z najhlbších vecí a obsahuje prakticky všetko: zázrak života, sebaobetovanie, meditácie, koncentráciu, a nesmierne veľa lásky. Akékoľvek umelé tanečky mi prídu úplne zbytočné...
Tak.
Není tady
Ad Morálny kódex - treba ho, ale aj tak sa v každom okamihu treba nanovo, úplne od začiatku rozhodnúť, čo je správne a dobré.... ani Desatoro, ani žiadne iný kódex nepomôže, lebo život je vždy o krok vpredu pred všetkými pravidlami (napr. keď sa dve prikázania z desatora postavia proti sebe - ktorým sa riadiť primárne? apod).
Není tady
Selima napsal(a):
Ad Morálny kódex - treba ho, ale aj tak sa v každom okamihu treba nanovo, úplne od začiatku rozhodnúť, čo je správne a dobré.... ani Desatoro, ani žiadne iný kódex nepomôže, lebo život je vždy o krok vpredu pred všetkými pravidlami (napr. keď sa dve prikázania z desatora postavia proti sebe - ktorým sa riadiť primárne? apod).
Pravidla jsou náhodou úžasně srandovní . Taková mniška má 365 pravidel. Žádný neporušit a přece udělat, co je třeba, to chce fakt filipa :-D. Tomu říkám kreativita
Není tady
Selima napsal(a):
Ja nevim, nemam moc zkusenosti s krestanstvim a okolim. Ale rekla bych, ze je treba zacit od prvniho... ty ostatni to prvni pak vysvetlujou... si myslim....
Upravil(a) gymnasión (18. 7. 2014 10:44)
Není tady
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Ja nevim, nemam moc zkusenosti s krestanstvim a okolim. Ale rekla bych, ze je treba zacit od prvniho... ty ostatni to prvni pak vysvetlujou... si myslim....
Od prvního? Znáš je aspoň?
Není tady
Eva. napsal(a):
Desatero? No tak trochu... zhruba. Znáš to: realizace je o něco náročnější než paměťová schopnost
Není tady
Eva. napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Když tohle napsala, tak je jasné, že zná.
Není tady
BI - proč tahle reakce?
Není tady
helena napsal(a):
BI - proč tahle reakce?
Vono zas se ňák musí ověřit, esli lautr nemlátim prázdnou slámu, což je místné
Není tady
gymnasión napsal(a):
heleno, pro tohle.
Ani je nezná, ale hlavně, že si myslí...
Nemám tohle ráda. Tak proto.
Není tady
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Ja nevim, nemam moc zkusenosti s krestanstvim a okolim. Ale rekla bych, ze je treba zacit od prvniho... ty ostatni to prvni pak vysvetlujou... si myslim....Od prvního? Znáš je aspoň?
Ale jen tomu, kdo zná taky ...
Není tady
Nemůžu říct, že něco znám, pokud to stoprocentně nežiju... mno, a pak už bych o tom fakt krafat ani nemusela
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
Ale jen tomu, kdo zná taky ...
Nu, když někdo napíše, že nemá zkušenosti a následně ještě že zná desatero tak trochu, zhruba, tak jsi Míšo dost mimo se svou poznámkou. Protože já na rozdíl od ní znám. A nejenom desatero.
Upravil(a) Eva. (18. 7. 2014 12:04)
Není tady
Eva. napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Barča napsal(a):
Když tohle napsala, tak je jasné, že zná.Ale jen tomu, kdo zná taky ...
Nu, když někdo napíše, že nemá zkušenosti a následně ještě že zná desatero tak trochu, zhruba, tak jsi Míšo dost mimo se svou poznámkou. Protože já na rozdíl od ní znám. A nejenom desatero.
Většina moudrých lidí si společně s přibývajícím množstvím vědomostí uvědomuje i přibývající množství toho, co ještě nevědí ... a že i to, co vědí nemusí mít skutečnou platnost ...
Naopak o vědomostech lidí, kteří jsou si svými znalostmi příliš jistí a zhusta na ně neváhají poukazovat, mohu vcelku s úspěchem pochybovat.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Většina moudrých lidí si společně s přibývajícím množstvím vědomostí uvědomuje i přibývající množství toho, co ještě nevědí ... a že i to, co vědí nemusí mít skutečnou platnost ...
Naopak o vědomostech lidí, kteří jsou si svými znalostmi příliš jistí a zhusta na ně neváhají poukazovat, mohu vcelku s úspěchem pochybovat.
Moheš. To je tvé.
Není tady
Ani je nezná, ale hlavně, že si myslí
No... myslet si a říkat lze cokoli o čemkoli... i o tom, co není známo... třeba o cizím životě.. a jak "zasvěceně".
Ostatně pouhá znalost desatera je platná stejně, jako umění rozdělat oheň třením dvou dřev, když je člověk nedovede používat.
Není tady