1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tak to ber ako dočasné a pomaly si hžadaj finančne primerané vlastné bývanie... Nie je to hanba uchýli sa k takémuto rieeniu (Eve sa to píe, keď ostala najprv býva v dome a potom dostala peniaze na byt pri delení majetku - navye má rodičov v inom táte, tam sa odchádza aie...), ale natrvalo to asi fakt nie je ideál. Pozri si ponuky na internete, za to nič nedá.... Ad citová situácia: od nového vzahu netreba očakáva rovno spasenie, ale je fajn porozpráva sa s niekým, kto to zail, a je pritom tak trochu "mimo" alebo na "nad situáciou". Buď rád, e je ena OK, to sa potom odrazí aj na tvojich deoch a ich spokojnosti.
Není tady
Eva. napsal(a):
Nestačil jsem asnout: Co způsobilo takový veletoč? Kam zmizela nádherná energie? Jak se mohl smích za 72 hodin přetočit v slzy?
No jasně!
Za kadým zklamaným obličejem hledej člověka, který ho způsobil.
Rozchod. Bezcitný. Dechberoucí. Nepublikovatelný.
Vztah není jen o polibcích, vodění se za ruku po ulici a společném usínání. Je o tom mít osobu, která Vás dokáe udělat tak astnými jako nikdo jiný. Buďte takovou osobou i Vy. Umoněte druhému, a je astný. A můe kdykoli odejít. A je pouze na něm, zda se večer vrátí, zda připraví večeři, zda se přitulí. Nedělejte z lásky povinnost. Odstraníte-li povinnost, získáte upřímnost. Kadý den se bojte, zda se partner vrátí. Alespoň o něj budete bojovat. A on o Vás. A kadý den si vate, e se vrátil. Ne proto, e musel, ale proto, e chtěl.
Kam se podívá vude jen buď tastný sám ze sebou ... u se z toho stává nudná, nicneříkající fráze ... nějaká psych módá poslední doby
Není tady
Selima napsal(a):
Tak to ber ako dočasné a pomaly si hžadaj finančne primerané vlastné bývanie... Nie je to hanba uchýli sa k takémuto rieeniu (Eve sa to píe, keď ostala najprv býva v dome a potom dostala peniaze na byt pri delení majetku - navye má rodičov v inom táte, tam sa odchádza aie...), ale natrvalo to asi fakt nie je ideál. Pozri si ponuky na internete, za to nič nedá.... Ad citová situácia: od nového vzahu netreba očakáva rovno spasenie, ale je fajn porozpráva sa s niekým, kto to zail, a je pritom tak trochu "mimo" alebo na "nad situáciou". Buď rád, e je ena OK, to sa potom odrazí aj na tvojich deoch a ich spokojnosti.
Já znám dost chlapů , kteří se takhle po rozvodu vrací k rodičům.... vzájemná výpomoc se hodí .. nevidím na tom nic patného
Není tady
A tím jsem spadl do pasti.
Nesna se urvat vechno najednou... já samozřejmě nevím, jak to mezi tebou a maminkou je, ale pokud to jen trochu funguje, měl by ses nejdřív v rámci moností srovnat s rozchodem a bejt rád, e (jako mnozí jiní) nemusí shánět jetě střechu nad hlavou teď hned okamitě. Ber jako plus, e to není ani ubytovna ani noclehárna od charity, e si má kam vzít děti, e má čas na hledání jinýho bydlení... a nakonec i to, e máma ma případnou pomoc na dosah ruky.
Kam se podívá vude jen buď tastný sám ze sebou
Grainne, není dobře mít vlastní těstí závislý JEN na existenci někoho/něčeho druhýho... protoe pokud o to přijde, jsi v... háji. A kdy člověk nevydrí sám se sebou, jak by mohl vydret s jinejma - a oni s ním.
Není tady
Grainne napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nestačil jsem asnout: Co způsobilo takový veletoč? Kam zmizela nádherná energie? Jak se mohl smích za 72 hodin přetočit v slzy?
No jasně!
Za kadým zklamaným obličejem hledej člověka, který ho způsobil.
Rozchod. Bezcitný. Dechberoucí. Nepublikovatelný.
Vztah není jen o polibcích, vodění se za ruku po ulici a společném usínání. Je o tom mít osobu, která Vás dokáe udělat tak astnými jako nikdo jiný. Buďte takovou osobou i Vy. Umoněte druhému, a je astný. A můe kdykoli odejít. A je pouze na něm, zda se večer vrátí, zda připraví večeři, zda se přitulí. Nedělejte z lásky povinnost. Odstraníte-li povinnost, získáte upřímnost. Kadý den se bojte, zda se partner vrátí. Alespoň o něj budete bojovat. A on o Vás. A kadý den si vate, e se vrátil. Ne proto, e musel, ale proto, e chtěl.
V tom článku je zbytečně moc slov o zradě a zbytečně moc neupřímné sladkosti.Kam se podívá vude jen buď tastný sám ze sebou ... u se z toho stává nudná, nicneříkající fráze ... nějaká psych módá poslední doby
grainne, jene ono to tak opravdu je.
Není tady
helena napsal(a):
Nesna se urvat vechno najednou... já samozřejmě nevím, jak to mezi tebou a maminkou je, ale pokud to jen trochu funguje, měl by ses nejdřív v rámci moností srovnat s rozchodem a bejt rád, e (jako mnozí jiní) nemusí shánět jetě střechu nad hlavou teď hned okamitě. Ber jako plus, e to není ani ubytovna ani noclehárna od charity, e si má kam vzít děti, e má čas na hledání jinýho bydlení... a nakonec i to, e máma ma případnou pomoc na dosah ruky.
Grainne, není dobře mít vlastní těstí závislý JEN na existenci někoho/něčeho druhýho... protoe pokud o to přijde, jsi v... háji. A kdy člověk nevydrí sám se sebou, jak by mohl vydret s jinejma - a oni s ním.
to chápu ... ale , kadý je jiný a potřebuje k tomu pocitu něco jiného ..... někdo někoho k sobě, někomu stačí úspěchy v práci , zajímavý koníček .... ale pochybuju , e je moc lidí , které vidí těstí v tom být jen sám ze sebou
Není tady
pochybuju , e je moc lidí , které vidí těstí v tom být jen sám ze sebou
Nikdo neříká "jen" - samozřejmě, e člověk musí mít i něco jinýho... ale pokud není astnej = spokojenej = srovnanej sám se sebou, pak ho stejně nepotěí "úspěchy v práci , zajímavý koníček" ani cokoliv dalího. Nebo aspoň ne na dlouho.
Není tady
Selima napsal(a):
To jsi dost zjednoduila. U nás jsem neměla milence já, ale milenku měl můj BM. A peníze jsem nedostala při dělení majetku. To zní, jako kdyby někdo přiel a řekl - tady má peníze... My jsme si na barák s BM vydělali a kdy BM odeel, dům jsme prodali a kadý dostal půlku ceny domu a kadý si koupil svůj byt. Já jsem se do mého odstěhovala s dětmi z naeho domu po jeho prodeji. A k rodičům bych se nejspí nevracela, ani kdyby bydleli ve stejné ulici.
Ale 1012, pokud si dokáe při bydlení s matkou v jednom domě vymezit hranice, případně oddělit bydlení tak, aby měl kadý své pod vlastním uzavřením, můe zvládnout takovéto bydlení. S občasnou výpomocí matce, kdy bude potřebovat.
Není tady
1012, proč jsi odeel ze společné domácnosti ty? Ty přece nechce ít s jinou enou.Tvá manelka s tebou nechce ít, má jiného, tak se měla odstěhovat ona. To mi přijde normální.
Jo, u jsem si přečetla, e jste bydleli u jejich rodičů. Tak to je jasný, e zůstala ona u svých rodičů. Kdoví, moná kdybyste se byli postavili na vlastní nohy a bydleli sami, bez rodičů... Ale to u je pozdě bycha honit. Tak by tě mohla aspoň vyplatit, dát ti peníze, které máte na hotovosti, ve výi tvého podílu na vaí společné domácnosti. Aby sis mohl zařídit bydlení. Tak by to bylo spravedlivé.
Upravil(a) Eva. (1. 5. 2014 14:22)
Není tady
Grainne napsal(a):
to chápu ... ale , kadý je jiný a potřebuje k tomu pocitu něco jiného ..... někdo někoho k sobě, někomu stačí úspěchy v práci , zajímavý koníček .... ale pochybuju , e je moc lidí , které vidí těstí v tom být jen sám ze sebou
Nevím, e by tady někdo psal tohle. To jsi nesprávně pochopila.
Být astný sám se sebou neznamená, e se zavřu doma mezi čtyři stěny. Je samozřejmé, e mám koníčky, nebo mě třeba baví má práce, mám přátele... Ale k tomu, abych byla astná sama se sebou, nepotřebuji nutně partnera a vztah.
Není tady
Eva. napsal(a):
Grainne napsal(a):
Nevím, e by tady někdo psal tohle. To jsi nesprávně pochopila.
Být astný sám se sebou neznamená, e se zavřu doma mezi čtyři stěny. Je samozřejmé, e mám koníčky, nebo mě třeba baví má práce, mám přátele... Ale k tomu, abych byla astná sama se sebou, nepotřebuji nutně partnera a vztah.
Já psala jen, e kadý k tomu můe potřebovat něco jiného .. někdo je v pohodě bez koníčků a pro někoho je to třeba zásadní
Není tady
Pokud je pro někoho zásadní, e je mu dobře pouze ve vztahu, e potřebuje ke svému těstí partnera, a jinak je neastný, to není v pořádku. Člověk nemůe chtít od ádného jiného člověka, aby zajioval jeho vlastní těstí.
Není tady
Eva. napsal(a):
Ale k tomu, abych byla astná sama se sebou, nepotřebuji nutně partnera a vztah.
a zrovna v tvém případě mám dojem, e potřebuje.......
Není tady
mio, tvé dojmy jsou tvé dojmy. Skutečnost se od nich můe hodně liit. ila jsem dost dlouho sama a ostatně, iju sama i teď, take vím, e se mýlí.
Není tady
kadý k tomu můe potřebovat něco jiného .. někdo je v pohodě bez koníčků a pro někoho je to třeba zásadní
Tak potřetí... naposledy... a p o m a l u ...
Ano, kadej to má/me jinak... ovem nic z toho, co "potřebujeme ke těstí", nám to "těstí" nepřinese samo na stříbrným tácu.
Kdy budu mít metrák a jako koníčka plavání, můu se k tomu postavit čelem a nějakou tu "velrybu" přeslechnout... nebo budu v letních vedrech sedět doma a fňukat, e bych se tak ráda la koupat, ale...
Kdy potřebuju přátele, musím se chovat tak, aby i oni "chtěli" mě - take kadý setkání neotrávím stínostma na to, co mi zas svět provedl hnusnýho...
a tak dál...
Není tady
helena napsal(a):
Kdy potřebuju přátele, musím se chovat tak, aby i oni "chtěli" mě - take kadý setkání neotrávím stínostma na to, co mi zas svět provedl hnusnýho...
a tak dál...
No tak to je základ. Já jsem dokonce cíleně měnila hlas, gesta a mimiku - z tého důvodu Byla to pro zaměstnanou matku dvou malých dětí a zvěřince dost perná práce - ale takhle to vypadá, kdy člověk opravdu chce.
Kdy opravdu nechce, neměl by se nutit, ale spíe se poohlédnout po tom, co opravdu chce
Co mě zavádí k Ivetě B. Kdesi v Blesku jsem ulovila nějaké video, (ano, čtu semtam bulvár zvlátě, kdy se jedná o někoho tak hraničního, jako popová princezna) asi dva roky staré - někdo amatérsky natočil Ivetu a Rychtáře, jak se vlastně docela normálně bavili před nějakým koncertem/vystoupením. No........Rychtář je z mého pohledu magor, ale tady s ní měl přesvatou trpělivost......já bych to kňourající a trucinkující stvořeníčko dáávno nechala stát na schodech. Čím chci říct, e měla nejspí talent dělat (si) potíe, jako na běícím pásu. Takovému člověku není moné nabízet nějaká řeení, přátelství a pomoc věčně.
Ne e bych jí přála, aby takto skončila.....ono to vypadalo u dlouho, e to nemůe jinak dopadnout, ale já jsem jí docela drela palce, aby nala nějaké rozumné východisko - no, nepovedlo se.....
Není tady
Jei, pardon, e jsem se tak bulvárně rozepsala- popletla jsem vlákno, myslela jsem, e jsem jinde
Není tady
helena napsal(a):
kadý k tomu můe potřebovat něco jiného .. někdo je v pohodě bez koníčků a pro někoho je to třeba zásadní
Tak potřetí... naposledy... a p o m a l u ... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ano, kadej to má/me jinak... ovem nic z toho, co "potřebujeme ke těstí", nám to "těstí" nepřinese samo na stříbrným tácu.
Kdy budu mít metrák a jako koníčka plavání, můu se k tomu postavit čelem a nějakou tu "velrybu" přeslechnout... nebo budu v letních vedrech sedět doma a fňukat, e bych se tak ráda la koupat, ale...
a tak dál...
tak to je snad jasný ... nejsem tak nechápavá, jak si asi myslí
Není tady
Eva. napsal(a):
1012, proč jsi odeel ze společné domácnosti ty? Ty přece nechce ít s jinou enou.Tvá manelka s tebou nechce ít, má jiného, tak se měla odstěhovat ona. To mi přijde normální.
Jo, u jsem si přečetla, e jste bydleli u jejich rodičů. Tak to je jasný, e zůstala ona u svých rodičů. Kdoví, moná kdybyste se byli postavili na vlastní nohy a bydleli sami, bez rodičů... Ale to u je pozdě bycha honit. Tak by tě mohla aspoň vyplatit, dát ti peníze, které máte na hotovosti, ve výi tvého podílu na vaí společné domácnosti. Aby sis mohl zařídit bydlení. Tak by to bylo spravedlivé.
moná, e kdyby jste se nepotkali... ale to u je pozdě bycha honit... tak jsi to majko myslela?
Není tady
moná, e kdyby jste se nepotkali... ale to u je pozdě bycha honit...
"e jsem si já nebohá nevzala Pitu Hufnágla!"
Není tady
helena napsal(a):
moná, e kdyby jste se nepotkali... ale to u je pozdě bycha honit...
"e jsem si já nebohá nevzala Pitu Hufnágla!" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Není tady
Zdravím,
Tak jsem začal hledat byt. Rozhodl jsem se, e musím otočit kormidlo jiným směrem a vyrazit. Jinými slovy. Začít znova od nuly, začít pokud mono bez mylenek na minulost (i kdy to samozřejmě nebude tak jednoduché) a přemýlet o současnosti, o budoucnosti a začít taky myslet na sebe. RESTART.
Bude to samozřejmě na úkor finančních ztrát, ale jinak mi hrábne.
helena napsal(a):
Samozřejmě, e jsem o těchto věcech také přemýlel, ale vůle být samostatný byla silnějí. A stejně budu bydlet maximálně 1 km od matky. Před tím jsem to měl kilometry 4 a taky se dalo vechno vyřeit.
Eva. napsal(a):
Kdoví, moná kdybyste se byli postavili na vlastní nohy a bydleli sami, bez rodičů... Ale to u je pozdě bycha honit. Tak by tě mohla aspoň vyplatit, dát ti peníze, které máte na hotovosti, ve výi tvého podílu na vaí společné domácnosti. Aby sis mohl zařídit bydlení. Tak by to bylo spravedlivé.
O tomto jsem přemýlel snad 1000x. Nikdo mě nikdy neřekl, e ije s rodiči a je to paráda. pořád tam byly nějaké třecí plochy. I kdy u nás to nikdy nevygradovalo v nějaké rozbroje, tak to tam pořád bylo. Původně jsme bydleli v bytovce, kdy manelka poprvé otěhotněla, tak ji začali rodiče přemlouvat, aby jsme se přestěhovali k nim. Velký dvoupatrový dům, který se stavěl v 70 letech. Take hrad.
Mě se nechtělo, ale znáte to, prostě mě ukecali a tak jsme li. Pár výhod to mělo, ale ty nevýhody, které postupně přibývaly začínali lehce převaovat. Mě nejvíc trápila ta částečná ztráta skoukromí, kdo takhle bydlí, ví o čem mluvím. A nějaké návrhy o přestěhování nepřicházely v úvahu. Nevím, co by bylo, kdyby jsme zůstali sami.
Od loňského jara se u nás začaly prodávat zasíované pozemky na stavbu řadových domků. Chtěl jsem jeden koupit a postavit domek buď pro jednu holku, nebo pro nás a budeme starý a nebudeme zvládat ten velký dům. Z počátku byla manelka nadená. Jak el čas, tak její nadení postupně opadalo, a se o tom u nechtěla bavit vůbec. Nechápal jsem to. A nedávno jsem pochopil proč.
Jetě jeden článeček. Moná se vám líbit nebude, mě ano.
http://www.firstclass.cz/2014/05/8-vyho … YCyeY.dpbs
Upravil(a) l1012 (2. 5. 2014 18:29)
Není tady
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
Grainne, není dobře mít vlastní těstí závislý JEN na existenci někoho/něčeho druhýho... protoe pokud o to přijde, jsi v... háji. A kdy člověk nevydrí sám se sebou, jak by mohl vydret s jinejma - a oni s ním.to chápu ... ale , kadý je jiný a potřebuje k tomu pocitu něco jiného ..... někdo někoho k sobě, někomu stačí úspěchy v práci , zajímavý koníček .... ale pochybuju , e je moc lidí , které vidí těstí v tom být jen sám ze sebou
Úprimne: keby bol chlap so mnou LEN PRETO, e proste nevydrí sám so sebou a ja mám dieru a dýcham (a stačilo by mu to), tak by som, veru z toho astná nebola. A myslím, e ani on nie. Vzah je taký, akí sú OBAJA partneri, len sa to znásobí. A keď sú obidvaja závisláci neschopní i sami, tak sa znásobí nie ich astie, ale ich zúfalstvo. Vedie by astný aj sám práve neznamená, e musím by sám/sama a do smrti, ale e si viem počka na pekný vzah s niekým kompatibilným aj nejaký čas ako single.
Není tady
Selima napsal(a):
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
Grainne, není dobře mít vlastní těstí závislý JEN na existenci někoho/něčeho druhýho... protoe pokud o to přijde, jsi v... háji. A kdy člověk nevydrí sám se sebou, jak by mohl vydret s jinejma - a oni s ním.to chápu ... ale , kadý je jiný a potřebuje k tomu pocitu něco jiného ..... někdo někoho k sobě, někomu stačí úspěchy v práci , zajímavý koníček .... ale pochybuju , e je moc lidí , které vidí těstí v tom být jen sám ze sebou
Úprimne: keby bol chlap so mnou LEN PRETO, e proste nevydrí sám so sebou a ja mám dieru a dýcham (a stačilo by mu to), tak by som, veru z toho astná nebola. A myslím, e ani on nie.
Vzah je taký, akí sú OBAJA partneri, len sa to znásobí. A keď sú obidvaja závisláci neschopní i sami, tak sa znásobí nie ich astie, ale ich zúfalstvo. Vedie by astný aj sám práve neznamená, e musím by sám/sama a do smrti, ale e si viem počka na pekný vzah s niekým kompatibilným aj nejaký čas ako single.
A to je nějak v rozporu , s tím co jsem napsala ? Ono ti ani nic jiného nezbývá , at se v té samotě nějak rochní nebo ne ..
Není tady
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
[b]Kam se podívá vude jen buď tastný sám ze sebou
Grainne, naučit se ít sám se sebou je základní věc. Je to dřina a zhusta to i bolí. Kdysi jsem brečela na privátu s větou: "tak tohle je domov důchodců" ... prostě bolest samoty. Dneska jsem straně ráda, e jsem se samotě naučila relativně včas... je to velký těstí, tohle umět. Neříkám, e je to nějaká echt sranda, ale je to holá nezbytnost stejně jako si umět vyprat a uvařit.
Nějak mi to nedalo... i kdy vím, e jsem
... a panu l1012 se tímto omlouvám.
Není tady