Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#151 30. 4. 2014 23:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Nevím jak dál

Tak to ber ako dočasné a pomaly si hžadaj finančne primerané vlastné bývanie... Nie je to hanba uchýli sa k takémuto riešeniu (Eve sa to píše, keď ostala najprv býva v dome a potom dostala peniaze na byt pri delení majetku - navyše má rodičov v inom štáte, tam sa odchádza ažšie...), ale natrvalo to asi fakt nie je ideál. Pozri si ponuky na internete, za to nič nedáš.... Ad citová situácia: od nového vzahu netreba očakáva rovno spasenie, ale je fajn porozpráva sa s niekým, kto to zažil, a je pritom tak trochu "mimo" alebo na "nad situáciou". Buď rád, že je žena OK, to sa potom odrazí aj na tvojich deoch a ich spokojnosti. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#152 1. 5. 2014 0:00

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Nestačil jsem žasnout: Co způsobilo takový veletoč? Kam zmizela nádherná energie? Jak se mohl smích za 72 hodin přetočit v slzy?

No jasně!
Za každým zklamaným obličejem hledej člověka, který ho způsobil.
Rozchod. Bezcitný. Dechberoucí. Nepublikovatelný.

Vztah není jen o polibcích, vodění se za ruku po ulici a společném usínání. Je o tom mít osobu, která Vás dokáže udělat tak šastnými jako nikdo jiný. Buďte takovou osobou i Vy. Umožněte druhému, a je šastný. A může kdykoli odejít. A je pouze na něm, zda se večer vrátí, zda připraví večeři, zda se přitulí. Nedělejte z lásky povinnost. Odstraníte-li povinnost, získáte upřímnost. Každý den se bojte, zda se partner vrátí. Alespoň o něj budete bojovat. A on o Vás. A každý den si važte, že se vrátil. Ne proto, že musel, ale proto, že chtěl.

Kam se podívᚠvšude jen buď štastný sám ze sebou ... už se z toho stává nudná, nicneříkající fráze ... nějaká psych módá poslední doby

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#153 1. 5. 2014 0:02

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Tak to ber ako dočasné a pomaly si hžadaj finančne primerané vlastné bývanie... Nie je to hanba uchýli sa k takémuto riešeniu (Eve sa to píše, keď ostala najprv býva v dome a potom dostala peniaze na byt pri delení majetku - navyše má rodičov v inom štáte, tam sa odchádza ažšie...), ale natrvalo to asi fakt nie je ideál. Pozri si ponuky na internete, za to nič nedáš.... Ad citová situácia: od nového vzahu netreba očakáva rovno spasenie, ale je fajn porozpráva sa s niekým, kto to zažil, a je pritom tak trochu "mimo" alebo na "nad situáciou". Buď rád, že je žena OK, to sa potom odrazí aj na tvojich deoch a ich spokojnosti. stolt

Já znám dost chlapů , kteří se takhle po rozvodu vrací k rodičům.... vzájemná výpomoc se hodí .. nevidím na tom nic špatného

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#154 1. 5. 2014 8:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A tím jsem spadl do pasti.
Nesnaž se urvat všechno najednou... já samozřejmě nevím, jak to mezi tebou a maminkou je, ale pokud to jen trochu funguje, měl by ses nejdřív v rámci možností srovnat s rozchodem a bejt rád, že (jako mnozí jiní) nemusíš shánět ještě střechu nad hlavou teď hned okamžitě. Ber jako plus, že to není ani ubytovna ani noclehárna od charity, že si mᚠkam vzít děti, že mᚠčas na hledání jinýho bydlení... a nakonec i to, že máma ma případnou pomoc na dosah ruky.

Kam se podívᚠvšude jen buď štastný sám ze sebou
Grainne, není dobře mít vlastní štěstí závislý JEN na existenci někoho/něčeho druhýho... protože pokud o to přijdeš, jsi v... háji. A když člověk nevydrží sám se sebou, jak by mohl vydržet s jinejma - a oni s ním.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#155 1. 5. 2014 10:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

Eva. napsal(a):

Nestačil jsem žasnout: Co způsobilo takový veletoč? Kam zmizela nádherná energie? Jak se mohl smích za 72 hodin přetočit v slzy?

No jasně!
Za každým zklamaným obličejem hledej člověka, který ho způsobil.
Rozchod. Bezcitný. Dechberoucí. Nepublikovatelný.

Vztah není jen o polibcích, vodění se za ruku po ulici a společném usínání. Je o tom mít osobu, která Vás dokáže udělat tak šastnými jako nikdo jiný. Buďte takovou osobou i Vy. Umožněte druhému, a je šastný. A může kdykoli odejít. A je pouze na něm, zda se večer vrátí, zda připraví večeři, zda se přitulí. Nedělejte z lásky povinnost. Odstraníte-li povinnost, získáte upřímnost. Každý den se bojte, zda se partner vrátí. Alespoň o něj budete bojovat. A on o Vás. A každý den si važte, že se vrátil. Ne proto, že musel, ale proto, že chtěl.

Kam se podívᚠvšude jen buď štastný sám ze sebou ... už se z toho stává nudná, nicneříkající fráze ... nějaká psych módá poslední doby

grainne, jenže ono to tak opravdu je.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#156 1. 5. 2014 12:24

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Nesnaž se urvat všechno najednou... já samozřejmě nevím, jak to mezi tebou a maminkou je, ale pokud to jen trochu funguje, měl by ses nejdřív v rámci možností srovnat s rozchodem a bejt rád, že (jako mnozí jiní) nemusíš shánět ještě střechu nad hlavou teď hned okamžitě. Ber jako plus, že to není ani ubytovna ani noclehárna od charity, že si mᚠkam vzít děti, že mᚠčas na hledání jinýho bydlení... a nakonec i to, že máma ma případnou pomoc na dosah ruky.

Grainne, není dobře mít vlastní štěstí závislý JEN na existenci někoho/něčeho druhýho... protože pokud o to přijdeš, jsi v... háji. A když člověk nevydrží sám se sebou, jak by mohl vydržet s jinejma - a oni s ním.

to chápu ... ale , každý je jiný a potřebuje k tomu pocitu něco jiného ..... někdo někoho k sobě, někomu stačí úspěchy v práci , zajímavý koníček .... ale pochybuju , že je moc lidí , které vidí štěstí v tom být jen sám ze sebou

Není tady

#157 1. 5. 2014 12:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pochybuju , že je moc lidí , které vidí štěstí v tom být jen sám ze sebou
Nikdo neříká "jen" - samozřejmě, že člověk musí mít i něco jinýho... ale pokud není šastnej = spokojenej = srovnanej sám se sebou, pak ho stejně nepotěší "úspěchy v práci , zajímavý koníček" ani cokoliv dalšího. Nebo aspoň ne na dlouho.

Není tady

#158 1. 5. 2014 14:01

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

To jsi dost zjednodušila. U nás jsem neměla milence já, ale milenku měl můj BM. A peníze jsem nedostala při dělení majetku. To zní, jako kdyby někdo přišel a řekl - tady mᚠpeníze...  My jsme si na barák s BM vydělali a když BM odešel, dům jsme prodali a každý dostal půlku ceny domu a každý si koupil svůj byt. Já jsem se do mého odstěhovala s dětmi z našeho domu po jeho prodeji. A k rodičům bych se nejspíš nevracela, ani kdyby bydleli ve stejné ulici.
Ale 1012, pokud si dokáže při bydlení s matkou v jednom domě vymezit hranice, případně oddělit bydlení tak, aby měl každý své pod vlastním uzavřením, může zvládnout takovéto bydlení. S občasnou výpomocí matce, když bude potřebovat.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#159 1. 5. 2014 14:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

1012, proč jsi odešel ze společné domácnosti ty? Ty přece nechceš žít s jinou ženou.Tvá manželka s tebou nechce žít, má jiného, tak se měla odstěhovat ona. To mi přijde normální.

Jo, už jsem si přečetla, že jste bydleli u jejich rodičů. Tak to je jasný, že zůstala ona u svých rodičů. Kdoví, možná kdybyste se byli postavili na vlastní nohy a bydleli sami, bez rodičů... Ale to už je pozdě bycha honit. Tak by tě mohla aspoň vyplatit, dát ti peníze, které máte na hotovosti, ve výši tvého podílu na vaší společné domácnosti. Aby sis mohl zařídit bydlení. Tak by to bylo spravedlivé.

Upravil(a) Eva. (1. 5. 2014 14:22)

Není tady

#160 1. 5. 2014 14:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

to chápu ... ale , každý je jiný a potřebuje k tomu pocitu něco jiného ..... někdo někoho k sobě, někomu stačí úspěchy v práci , zajímavý koníček .... ale pochybuju , že je moc lidí , které vidí štěstí v tom být jen sám ze sebou

Nevím, že by tady někdo psal tohle. To jsi nesprávně pochopila.
Být šastný sám se sebou neznamená, že se zavřu doma mezi čtyři stěny. Je samozřejmé, že mám koníčky, nebo mě třeba baví má práce, mám přátele... Ale k tomu, abych byla šastná sama se sebou, nepotřebuji nutně partnera a vztah.

Není tady

#161 1. 5. 2014 14:33

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

Nevím, že by tady někdo psal tohle. To jsi nesprávně pochopila.
Být šastný sám se sebou neznamená, že se zavřu doma mezi čtyři stěny. Je samozřejmé, že mám koníčky, nebo mě třeba baví má práce, mám přátele... Ale k tomu, abych byla šastná sama se sebou, nepotřebuji nutně partnera a vztah.

Já psala jen, že každý k tomu může potřebovat něco jiného .. někdo je v pohodě bez koníčků a pro někoho je to třeba zásadní

Není tady

#162 1. 5. 2014 14:36

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud je pro někoho zásadní, že je mu dobře pouze ve vztahu, že potřebuje ke svému štěstí partnera, a jinak je nešastný, to není v pořádku. Člověk nemůže chtít od žádného jiného člověka, aby zajišoval jeho vlastní štěstí.

Není tady

#163 1. 5. 2014 14:37

mia
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Ale k tomu, abych byla šastná sama se sebou, nepotřebuji nutně partnera a vztah.

a zrovna v tvém případě mám dojem, že potřebuješ.......

Není tady

#164 1. 5. 2014 14:40

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mio, tvé dojmy jsou tvé dojmy. Skutečnost se od nich může hodně lišit. Žila jsem dost dlouho sama a ostatně, žiju sama i teď, takže vím, že se mýlíš.

Není tady

#165 1. 5. 2014 16:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

každý k tomu může potřebovat něco jiného .. někdo je v pohodě bez koníčků a pro někoho je to třeba zásadní
Tak potřetí... naposledy... a   p o m a l u ... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ano, každej to má/me jinak... ovšem nic z toho, co "potřebujeme ke štěstí", nám to "štěstí" nepřinese samo na stříbrným tácu.
Když budu mít metrák a jako koníčka plavání, můžu se k tomu postavit čelem a nějakou tu "velrybu" přeslechnout... nebo budu v letních vedrech sedět doma a fňukat, že bych se tak ráda šla koupat, ale...
Když potřebuju přátele, musím se chovat tak, aby i oni "chtěli" mě - takže každý setkání neotrávím stížnostma na to, co mi zas svět provedl hnusnýho...
a tak dál...

Není tady

#166 1. 5. 2014 17:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

Když potřebuju přátele, musím se chovat tak, aby i oni "chtěli" mě - takže každý setkání neotrávím stížnostma na to, co mi zas svět provedl hnusnýho...
a tak dál...

No tak to je základ. Já jsem dokonce cíleně měnila hlas, gesta a mimiku - z téhož důvodu smile Byla to pro zaměstnanou matku dvou malých dětí a zvěřince dost perná práce - ale takhle to vypadá, když člověk opravdu chce.
Když opravdu nechce, neměl by se nutit, ale spíše se poohlédnout po tom, co opravdu chce smile
Což mě zavádí k Ivetě B. Kdesi v Blesku jsem ulovila nějaké video, (ano, čtu semtam bulvár wink zvláště, když se jedná o někoho tak hraničního, jako popová princezna)  asi dva roky staré - někdo amatérsky natočil Ivetu a Rychtáře, jak se vlastně docela normálně bavili před nějakým koncertem/vystoupením. No........Rychtář je z mého pohledu magor, ale tady s ní měl přesvatou trpělivost......já bych to kňourající a trucinkující stvořeníčko dáávno nechala stát na schodech. Čímž chci říct, že měla nejspíš talent dělat (si) potíže, jako na běžícím pásu. Takovému člověku není možné nabízet nějaká řešení, přátelství a pomoc věčně.
Ne že bych jí přála, aby takto skončila.....ono to vypadalo už dlouho, že to nemůže jinak dopadnout, ale já jsem jí docela držela palce, aby našla nějaké rozumné východisko - no, nepovedlo se.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#167 1. 5. 2014 17:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ježiš, pardon, že jsem se tak bulvárně rozepsala- popletla jsem vlákno, myslela jsem, že jsem jinde gloria

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#168 1. 5. 2014 18:40

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

každý k tomu může potřebovat něco jiného .. někdo je v pohodě bez koníčků a pro někoho je to třeba zásadní
Tak potřetí... naposledy... a   p o m a l u ... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ano, každej to má/me jinak... ovšem nic z toho, co "potřebujeme ke štěstí", nám to "štěstí" nepřinese samo na stříbrným tácu.
Když budu mít metrák a jako koníčka plavání, můžu se k tomu postavit čelem a nějakou tu "velrybu" přeslechnout... nebo budu v letních vedrech sedět doma a fňukat, že bych se tak ráda šla koupat, ale...
a tak dál...

tak to je snad jasný ... nejsem tak nechápavá, jak si asi myslíš

Není tady

#169 1. 5. 2014 18:44

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

1012, proč jsi odešel ze společné domácnosti ty? Ty přece nechceš žít s jinou ženou.Tvá manželka s tebou nechce žít, má jiného, tak se měla odstěhovat ona. To mi přijde normální.

Jo, už jsem si přečetla, že jste bydleli u jejich rodičů. Tak to je jasný, že zůstala ona u svých rodičů. Kdoví, možná kdybyste se byli postavili na vlastní nohy a bydleli sami, bez rodičů... Ale to už je pozdě bycha honit. Tak by tě mohla aspoň vyplatit, dát ti peníze, které máte na hotovosti, ve výši tvého podílu na vaší společné domácnosti. Aby sis mohl zařídit bydlení. Tak by to bylo spravedlivé.

možná, že kdyby jste se nepotkali... ale to už je pozdě bycha honit... tak jsi to majko myslela?

Není tady

#170 1. 5. 2014 18:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

možná, že kdyby jste se nepotkali... ale to už je pozdě bycha honit...
"Že jsem si já nebohá nevzala Pištu Hufnágla!" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

#171 1. 5. 2014 18:51

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

helena napsal(a):

možná, že kdyby jste se nepotkali... ale to už je pozdě bycha honit...
"Že jsem si já nebohá nevzala Pištu Hufnágla!" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

tummenupp

Není tady

#172 2. 5. 2014 18:28

l1012
♥♥-----

Zdravím,
Tak jsem začal hledat byt. Rozhodl jsem se, že musím otočit kormidlo jiným směrem a vyrazit. Jinými slovy. Začít znova od nuly, začít pokud možno bez myšlenek na minulost (i když to samozřejmě nebude tak jednoduché) a přemýšlet o současnosti, o budoucnosti a začít taky myslet na sebe. RESTART. wink
Bude to samozřejmě na úkor finančních ztrát, ale jinak mi hrábne. wink

helena napsal(a):

Samozřejmě, že jsem o těchto věcech také přemýšlel, ale vůle být samostatný byla silnější. A stejně budu bydlet maximálně 1 km od matky. Před tím jsem to měl kilometry 4 wink a taky se dalo všechno vyřešit.

Eva. napsal(a):

Kdoví, možná kdybyste se byli postavili na vlastní nohy a bydleli sami, bez rodičů... Ale to už je pozdě bycha honit. Tak by tě mohla aspoň vyplatit, dát ti peníze, které máte na hotovosti, ve výši tvého podílu na vaší společné domácnosti. Aby sis mohl zařídit bydlení. Tak by to bylo spravedlivé.

O tomto jsem přemýšlel snad 1000x. Nikdo mě nikdy neřekl, že žije s rodiči a je to paráda. pořád tam byly nějaké třecí plochy. I když u nás to nikdy nevygradovalo v nějaké rozbroje, tak to tam pořád bylo. Původně jsme bydleli v bytovce, když manželka poprvé otěhotněla, tak ji začali rodiče přemlouvat, aby jsme se přestěhovali k nim. Velký dvoupatrový dům, který se stavěl v 70 letech. Takže hrad. smile
Mě se nechtělo, ale znáte to, prostě mě ukecali a tak jsme šli. Pár výhod to mělo, ale ty nevýhody, které postupně přibývaly začínali lehce převažovat. Mě nejvíc trápila ta částečná ztráta skoukromí, kdo takhle bydlí, ví o čem mluvím. A nějaké návrhy o přestěhování nepřicházely v úvahu. Nevím, co by bylo, kdyby jsme zůstali sami.
Od loňského jara se u nás začaly prodávat zasíované pozemky na stavbu řadových domků. Chtěl jsem jeden koupit a postavit  domek buď pro jednu holku, nebo pro nás až budeme starý a nebudeme zvládat ten velký dům. Z počátku byla manželka nadšená. Jak šel čas, tak její nadšení postupně opadalo, až se o tom už nechtěla bavit vůbec. Nechápal jsem to. Až nedávno jsem pochopil proč.

Ještě jeden článeček. Možná se vám líbit nebude, mě ano. wink
http://www.firstclass.cz/2014/05/8-vyho … YCyeY.dpbs

Upravil(a) l1012 (2. 5. 2014 18:29)

Není tady

#173 5. 5. 2014 8:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

Úprimne: keby bol chlap so mnou LEN PRETO, že proste nevydrží sám so sebou a ja mám dieru a dýcham (a stačilo by mu to), tak by som, veru z toho šastná nebola. A myslím, že ani on nie. wink Vzah je taký, akí sú OBAJA partneri, len sa to znásobí. A keď sú obidvaja závisláci neschopní ži sami, tak sa znásobí nie ich šastie, ale ich zúfalstvo. Vedie by šastný aj sám práve neznamená, že musím by sám/sama až do smrti, ale že si viem počka na pekný vzah s niekým kompatibilným aj nejaký čas ako single.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#174 5. 5. 2014 9:45

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

Úprimne: keby bol chlap so mnou LEN PRETO, že proste nevydrží sám so sebou a ja mám dieru a dýcham (a stačilo by mu to), tak by som, veru z toho šastná nebola. A myslím, že ani on nie. wink Vzah je taký, akí sú OBAJA partneri, len sa to znásobí. A keď sú obidvaja závisláci neschopní ži sami, tak sa znásobí nie ich šastie, ale ich zúfalstvo. Vedie by šastný aj sám práve neznamená, že musím by sám/sama až do smrti, ale že si viem počka na pekný vzah s niekým kompatibilným aj nejaký čas ako single.

A to je nějak v rozporu , s tím co jsem napsala ? Ono ti ani nic jiného nezbývá , at se v té samotě nějak rochníš nebo ne ..

Není tady

#175 5. 5. 2014 12:25

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Grainne napsal(a):

helena napsal(a):

[b]Kam se podívᚠvšude jen buď štastný sám ze sebou

Grainne, naučit se žít sám se sebou je základní věc. Je to dřina a zhusta to i bolí. Kdysi jsem brečela na privátu s větou: "tak tohle je domov důchodců" ... prostě bolest samoty. Dneska jsem strašně ráda, že jsem se samotě naučila relativně včas... je to velký štěstí, tohle umět. Neříkám, že je to nějaká echt sranda, ale je to holá nezbytnost stejně jako si umět vyprat a uvařit.
Nějak mi to nedalo... i když vím, že jsem offtopic
... a panu l1012 se tímto omlouvám.

Zpomal.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí