Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 16. 4. 2014 12:47

Wikina
♥♥♥♥♥--

Re: Nevím jak dál

l1012 napsal(a):

Tak teď jste ze mě udělali analfabeta, který neumí ani příborem. dudlik  smile
Sbalit si umím, nakoupit si umím, najíst se také umím. Prostě mě to jenom přišlo takové divné. wink

lupina montana:
Děkuji za poklonu wink

ale kdepak, to psaní o balení se vlastně vůbec netýkalo tebe, ale pohledu každé z nás na situaci, kterou jsme zažily, nebo si představily. Já osobně nemám pochybnost, že příbor zvládneš big_smile

Jen nevím proč tě tak dojme zrovna blbý balení do tašky, když jsem ti nařídila částečnou amnézii v rámci rekonvalescence roll

Není tady

#127 16. 4. 2014 13:27

l1012
♥♥-----

rudolf:
Připojuji se k otázkám Wikiny. To teda nejsem chlap, když jí nenamlátil, něco nerozflákal a mrzí mě, že se po 20 letech rozvádím? hmm

Wikina:
Proč jsem pořád montujete to balení tašky. To je pro mě to nejpochopitelnější. (dobře neměl jsem to psát) smile
Prostě jsem si takhle odchod od manželky, která podala návrh na rozvod nepředstavoval. Rozvádím se poprvé. smile
Musím říct, že ta amnézie je setsakra těžká věc.

Není tady

#128 16. 4. 2014 13:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Prostě jsem si takhle odchod od manželky, která podala návrh na rozvod nepředstavoval.
A jak sis ho prosm tě představoval?
To není rejpanec ale otázka k věci... cos ne/čekal?
Jo - a taška - to je symbol - tak možná proto nás zaujala.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#129 16. 4. 2014 15:40

Maciik
♥♥-----

Já z toho mám pocit, že se o tebe tvoje manželka (ex-manželka) chtěla ještě naposledy postarat. Že i když už spolu nejste, tak tě má pořád ráda a není jí jedno co s tebou bude a jak budeš žít.
Taková tečka - podle mě hezká, skoro až dojemná (ale já jsem citlivka, tak to ber kdyžtak s rezervou wink )

Už bych se v tom nevrtala. Jsou to takový otázky, proč a co tím myslela - ale to tě nikam neposune, spíš naopak.

Není tady

#130 16. 4. 2014 16:04

Adela11
♥♥-----

A já si zas myslím, že to jsou od paní pootevřený vrátka. Co kdyby, že....

Není tady

#131 16. 4. 2014 16:57

Wikina
♥♥♥♥♥--

l1012 napsal(a):

rudolf:
Připojuji se k otázkám Wikiny. To teda nejsem chlap, když jí nenamlátil, něco nerozflákal a mrzí mě, že se po 20 letech rozvádím? hmm

Wikina:
Proč jsem pořád montujete to balení tašky. To je pro mě to nejpochopitelnější. (dobře neměl jsem to psát) smile
Prostě jsem si takhle odchod od manželky, která podala návrh na rozvod nepředstavoval. Rozvádím se poprvé. smile
Musím říct, že ta amnézie je setsakra těžká věc.

ok tašku necháme být, nějak jsem třeba neporozuměla.
Odchod od ženy sis asi nepředstavoval vůbec, natož takto, ale vidím, už lehké zlehčení, což ti prospěje nejvíce.  big_smile Víš jakej budeš po takových 3-4 rozvodech mazák? Pche...to si sám nadiktuješ co má dát baba do tašky! A nebo se vypracuješ tak, že budeš pakovat dámu svého aktuálního života ty.
Ale vážněji - jo první dny a týdny si člověk vzpomene x krát a bolavé téma  naskakuje á 5 min, bo vlastně  , ani člověka neopouští. Ale dá se tomu pomoci.
Copak sis dal do svého krátkodobého plánu? Jestli už sis ho vytvořil, a taky dlouhodobej?? vissla

Víš, že teď máš "novej" život v ruce? Podíval ses už na to takto? Že si ho můžeš založit úplně znovu- asi jako novou zahrádku? smile Mě tato představa kdysi hodně potěšila, přímo mě nadchla, protože jsem si říkala, jo! to je ono -a strašně jsem se na to začla těšit a uvědomila jsem si tu obrovskou sílu a moc ve svých rukou. Prostě to byl pro mě nový hnací motor, motivace.

Není tady

#132 16. 4. 2014 19:01

l1012
♥♥-----

Možná jsem pro někoho slaboch a nejsem ten správný pán tvorstva. Ale prostě jsem takový jaký jsem a nehodlám na tom nic měnit. Zrovna přemýšlím, že mám před sebou 4 dny volna. Momentálně né nejlepší představa. Ale nějak se zabavím. wink

helena:
Čekal jsem chladné rozloučení, bez větších emocí. Prostě tady máš zbytek, měj se hezky a čau. A né takové manévry. Notabene, které nás oba ještě víc emočně rozhodili. To se blbě popisuje, no.

Adela11:
Také jsem na to pomyslel, ale to vidím tak na 1%, na to jak znám ženu, tak jak se rozhodne, tak přes to vlak většinou nejde. wink

Wikina:
Ty můj psychoterapeute, ani nevíš jak mě tvoje přízpěvky pomáhají. Fakt. godlike
Díky wink

Ale samozřejmě jsem vděčný všem za jejich názory. wink

Upravil(a) l1012 (16. 4. 2014 19:02)

Není tady

#133 18. 4. 2014 18:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

wiki, já teda musím říct, že mě kdysi žádná představa budování čehokoliv znovu, nenadchla vůbec. nebaví mě pořád něco od začátku znovu budovat, spíš unavuje.
ale každej tohle máme jinak, to je jasný.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#134 20. 4. 2014 8:14

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kdyz jsem odesla po dlouhem premysleni od muze, nebylo to proto, ze bych ho nemela rada, ale proto, ze jsem s nim neumela a nedokazala dal zit. Potrebovala jsem od zivota neco jineho, nedokazala jsem mu davat, co potreboval a on mne taky ne ... clovek pak nechce zpretrhat vsechny vazby, alespon ne ty kamaradske a tak se snazi vyjit vstric, jak muze, jak je v jeho silach ... muzeme jit dal kazdy jinou cestou, ale to prece neznamena, ze nemuzeme zustat prateli ... az tedy odejde takova ta horskost a zklamani, ze to nedopadlo podle nasich predstav ... Proste mi to sbaleni tasky vubec neprijde divne smile

Mnoho stesti v dalsi zivotni etape ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#135 20. 4. 2014 16:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak to mě míšo, mrzí. kdysi jsem od tebe četla něco myslím na psychu?, že to mezi vámi bylo takový jo a ne.
ale myslela jsem, že jste to ustáli.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#136 20. 4. 2014 22:12

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sedime sice kazdy v jinem vlaku ... ale snad uz oba spokojene smile

Upravil(a) Míša Kulička (20. 4. 2014 22:14)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#137 21. 4. 2014 12:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak to potom jo :-)

Není tady

#138 21. 4. 2014 17:13

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

l1012 napsal(a):

rudolf:

No, to určitě coollol
Ujišťuju tě, že z toho, co prozatím čtu mi připadáš jako daleko víc chlap, než všichni bouchači do stolu storstark

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#139 30. 4. 2014 9:58

l1012
♥♥-----

Zdravím,
tak, první měsíc odloučení za mnou. Jak to shrnout? První týden byl samozřejmě neskutečně krutý. Nevěděl jsem co dělat dál, kam jít dál, jakým směrem se vydat. Vytvořil si profil na seznamce, snad jenom, aby jsem byl v kontaktu s nějakou ženou (vrbou). Seznamky byly vždycky pro mě něco, co se mě nemůže týkat, ale musím říct, že jsem tam asi za 4 dny po registraci objevil osůbku (o 11 let mladší), která mě neskutečně psychicky pomáhá a drží mě nad vodou. Snad proto, že si prožila něco podobného. Už pomaličku domlouváme setkání (jsme od sebe 60 km), tak snad to vyjde. A i kdyby ne, tak jí budu do smrti vděčný, že mě takto pomohla a pomáhá.
Dělám si řidičák na motorku, kterou si chci potom koupit a jezdit na výlety.
A co se týká manželky? Tvrdí, že mosty nespálila, že kdykoliv mě bude ouvej, tak můžu přijet na kávu si popovídat. Ví, že mě ublížila, že jsem zůstal sám, přišel o rodinu, domov, všechno. Je jí mě líto. A co se týká "kamaráda", tak nevím nic.  Kdykoliv manželku potkám, tak vypadá dost spokojeně, tak asi dobrý. Jediné co mě zbylo jsou obě moje skvělý holky.  Chodí za mnou, občas někam vyrazíme. V pátek u mě spala mladší a já byl nejšťastnější člověk na světě a snesl bych jí modré z nebe. Na chvilku jsem i zapomněl na tu samotu.
Už se smiřuji s tím, že je konec, ale manželka mě strašně schází i přesto co mi udělala.

Není tady

#140 30. 4. 2014 10:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

líbí se mi, že jste se rozešli beze scén a berete to tak, jak to berete. nejvíc to pak odnesou děcka, pro který je tahle situace už tak těžká.

Není tady

#141 30. 4. 2014 11:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To věřím, že ti manželka schází, vždyť jste spolu byli docela dlouho a není tedy možné to jen tak ustřihnout. Přesto - podle toho co píšeš a jak to píšeš - to vypadá, že je to na dobré cestě.Věřím, že po čase budeš spokojený. Držím palce i na to setkání, i když podle mého názoru je na to ještě příliš brzy, ale uvidí se.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#142 30. 4. 2014 11:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

brzy možná, ale pokud mu to pomůže překlenout tohle období, proč ne. spousta lidí si někoho narazilo brzy po rozchodu s partnerem. tyhle vztahy nebývají většinou na trvalo, ale člověku pomůžou.
to já mu celkem schvaluju.

Není tady

#143 30. 4. 2014 11:57

l1012
♥♥-----

Abych byl upřímný, tak momentálně mě nejvíc tíží to, že nemám rodinu, domov a s manželkou už prožívá hezké chvilky, užívá života, objímá jí "on". I když spolu nebydlí a asi hned tak nebudou. Jsou od se 20 km a její rodiče u kterých jsme bydleli a ona stále bydlí vůbec netuší pravý důvod rozchodu, znají pouze oficiální verzi, která je samozřejmě jiná.

Není tady

#144 30. 4. 2014 15:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a kdyby se k tobě chtěla žena vrátit, tak bys to s ní dal opět dohromady ?

Není tady

#145 30. 4. 2014 18:24

l1012
♥♥-----

PPavlaa napsal(a):

a kdyby se k tobě chtěla žena vrátit, tak bys to s ní dal opět dohromady ?

Já nevím. Rozum samozřejmě křičí, že ne. Ale srdce? Srdce bohužel jde zatím proti rozumu, ale jeho síla slábne. Jsou chvilky, kdy ji chci strašně zpět, někdy si říkám "proč se vracet" a někdy si říkám, že už nikdy. Zatím je to tak 50/50, ale jak se odloučení prodlužuje, tak se ty procenta pro ne pomaličku zvyšují.
Pořád hledám důvody, abych ji začal "nenávidět". Jak už asi po desáté píšu. Kdyby jsme se rozcházeli ve zlém, asi by to bylo o něco snažší.
Občas mám stavy zoufalství, kdy si říkám, že to nevydržím. Nad vodou mě drží moje nová "kamarádka" zatím na netu.

Dám vám sem odkaz na neskutečný článek. U toho jsem přes slzy od bodu 8 už skoro neviděl na písmenka.
http://www.firstclass.cz/2014/04/10-kro … lDt30.dpbs

A je hodně jiných skvělých článků
http://www.firstclass.cz/2014/01/jak-zm … LVk3i.dpbs
A další

Není tady

#146 30. 4. 2014 18:39

l1012
♥♥-----

A k tomu ještě soužití s matkou byť v rodinném domě. To je další věc, která mě ničí.

Není tady

#147 30. 4. 2014 18:47

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ten článek s tou ZRADOU partnera je hrozný. Potřebuješ sebelítost?
A s mámou přece bydlet nemusíš. Jsi dospělý chlap. Můžeš si najít byt a pronajmout si ho nebo koupit. Můj syn to udělal ve 22 letech... Ty bys to jistě taky zvládl.  Já bych se k rodičům nevracela. Nejsem žádná chudinka, co se o sebe nedovede postarat.
Pozor na kamarádky. Jedné už jsi naletěl... Neupínej se na to příliš.
Postav se na své vlastní nohy. Držím palce.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#148 30. 4. 2014 18:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mě v tom článku přišly některý věci dobrý.
a některý zase příšerný, protože některá moudra tam řečená, kolují pořád dokola na fb a tam se mi to do toho prostě něják nehodí.
ty stavy se budou časem lepšit, je to čerstvý, dej tomu čas.

Není tady

#149 30. 4. 2014 19:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Nestačil jsem žasnout: Co způsobilo takový veletoč? Kam zmizela nádherná energie? Jak se mohl smích za 72 hodin přetočit v slzy?

No jasně!
Za každým zklamaným obličejem hledej člověka, který ho způsobil.
Rozchod. Bezcitný. Dechberoucí. Nepublikovatelný.

Vztah není jen o polibcích, vodění se za ruku po ulici a společném usínání. Je o tom mít osobu, která Vás dokáže udělat tak šťastnými jako nikdo jiný. Buďte takovou osobou i Vy. Umožněte druhému, ať je šťastný. Ať může kdykoli odejít. Ať je pouze na něm, zda se večer vrátí, zda připraví večeři, zda se přitulí. Nedělejte z lásky povinnost. Odstraníte-li povinnost, získáte upřímnost. Každý den se bojte, zda se partner vrátí. Alespoň o něj budete bojovat. A on o Vás. A každý den si važte, že se vrátil. Ne proto, že musel, ale proto, že chtěl.

Upravil(a) Eva. (30. 4. 2014 19:10)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#150 30. 4. 2014 20:00

l1012
♥♥-----

Eva. napsal(a):

A s mámou přece bydlet nemusíš. Jsi dospělý chlap. Můžeš si najít byt a pronajmout si ho nebo koupit. Můj syn to udělal ve 22 letech... Ty bys to jistě taky zvládl.  Já bych se k rodičům nevracela. Nejsem žádná chudinka, co se o sebe nedovede postarat.

Ten odchod k matce byl uspěchaný, teď to vím. Původně jsme se s manželkou domluvili, že budeme spolu do konce školního roku, ale po týdnu už to nešlo, tak jsem začal balit a odešel k matce, to bylo samozřejmě první možný řešení. Po týdnu mi bylo jasný, že to bylo špatný rozhodnutí.
Jelikož před třemi lety zemřel otec, tak matka (je jí 73 let) byla v domě sama a nakonec byla ráda, že tam není sama.
A tím jsem spadl do pasti. Nevím jak by unesla moje odstěhování, už takhle je špatná z našeho rozvodu. Já vím, můžete říct, že jsem dospělý a můžu si žít jak chci já a ne jak musím.
O sebe se postarat dovedu, s tím nemám problém. Před svatbou jsem také bydlel sám 3 roky a přežil jsem.
Nájem bych ještě nějak utáhl, na koupi bytu nemám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí