Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 24. 8. 2013 9:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Dítě s novým partnerem

Zvedavka napsal(a):

Myslim si, ze kdyby manzel chtel,  sla bych do toho. Ale nechce. A ja kdyz vidim jak se stavi k domacnosti, starsim detem a vibec k povinnostem vim, ze bych na vse byla sama a jen poslouchala kecy ze prcek rve, ze se nevyspal, ze se mu na prochazku nechce atd. Ano, bylo by to nezodpovedne. Nejen z duvodu veku. U me se jedna asi o vedomi, ze uz mi moznost materstvi klesa a mozna podvedome hledam duvody, proc to jeste zvazovat

aha, takže jde jen o tohle.
zvědavko, tvůj muž nechce, já ho v tomhle úplně chápu. zas - ty si umíš opravdu představit, že bys celý to kolečko od probdělých nocí, školy, puberty, absolvovala znovu ? ony děti jsou moc pěkný, ale taky je to s nimi pěknej záhul a leží to především na ženský.
já si strašně ráda nějáké půjčím, pochovám, pohraju, pomazlím, ale moc ráda zase vrátím smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#52 24. 8. 2013 10:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Frigo napsal(a):

Pavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc.  Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60   va     Takže se může velmi snadno stát, že krátce po dospělosti se bude starat o nemohoucí rodiče nebo bude sirotek. Krásné mládí. To mu budou přátelé závidět. Ale zas na druhou stranu má velkou šanci, že přijde brzo k bydlení a nebude muset celý život platit hypotéku.

Tohle je i muj nazor.A predstava,ze bych v 60 letech resila pubertaka.....va

Možno by si ho riešila menej, ako riešiš svojho syna teraz - keby si si počkala na poriadneho partnera, napríklad a nevychovávala obe deti sama, bez peňazí...

V tom to nebude.Vidim to ve svem okoli.Rodice vzorny dve deti vyborne vychovany a treti smazka.....

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#53 24. 8. 2013 10:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

er, ty máš kolem sebe tolik feťáků va já teda znám taky dost děcek, co dělají psí kusy, ale že by to všichni do jednoho byli feťáci ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#54 24. 8. 2013 10:55

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že sis odpověděla sama. S manželem jste se dohodli, že společné dítě nebude, manžel není zrovna rodinný typ ..... myslím, že tě to napadá spíš z toho důvodu, že cítíš tzv.poslední šanci. Taky jsem to tak před pár lety měla. Ale teď jsem ráda, že mám klid, děti dospělé, pohoda. A s radostí si počkám na vnoučky, ty si půjčím a vrátím :-)

Není tady

#55 24. 8. 2013 11:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

er, ty máš kolem sebe tolik feťáků va já teda znám taky dost děcek, co dělají psí kusy, ale že by to všichni do jednoho byli feťáci ..

Vidim jich dost,uz jako prodavacka vidim co jich je.Tech slusnejsich je hodne malo. A to i deti ucitelu sami travkari.

Upravil(a) eremuruss (24. 8. 2013 11:14)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#56 24. 8. 2013 11:13

zelvicka177
♥♥♥----

No teda...

Osobně se nebráním třetímu dítěti klidně ve 40, když to půjde.

A když to tady čtu... no jestli toto je nějaký názorový vzorek naší dnešní společnosti, tak to teda potěškoště :-)

Ve 40 miminko a v 60 už pomalu, abych si balila kufry do LDN :-))

No ale o tom téma není že.

Je super, že zakladatelka ví, jaké jsou názory jejího partnera na další otcovství.

A tím  asi (s tímto partnerem) téma miminka vyřešeno. Nic dalšího tam k řešení vlastně není :-)

Není tady

#57 24. 8. 2013 11:18

šestka
♥♥♥----

Zvědavko, psala jsem, zda ses ptala zbytku rodiny na názor. odpověděla jsi, že tvé děti s tím souhlasí, to znamená, že ses jich ptala. Manželových dětí se ptát nebudeš, on zřejmě také ne, jelikož odpověď asi zná dopředu.Dále si myslím, že mateřství  či otcovství nekončí vypipláním voňavého miminka, ale pokračuje staráním se o školáky, puberťáky, vysokoškoláky a dokonce i  děti, které mají školy za sebou a nepodařilo se jim sehnat zaměstnání.Bohužel. A ty teď myslím máš doma 2 školáky. Já myslím, že se můžeš stále velmi hodně realizovat.

Není tady

#58 24. 8. 2013 11:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

tazatelka na začátku položila tyto dvě otázky:  Jak jste to měly vy co máte druhého partnera, jak jste se rozhodovaly? A nelitujete svého rozhodnutí? tuším, že jsem byla jediná  kdo ji na tyto otázky odpověděl....

Není tady

#59 24. 8. 2013 11:31

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem si třetí dítě přála asi od svých 30 let. S nynějším partnerem jsem se už nijak nerozhodovala. Bylo mi 45, když jsme se seznámili, což jsem pro plánované rodičovství  pokládala za příliš vysoký věk. Přítel má jedno dítě a přál si mít jich víc. Před dvěma lety to vypadalo, že jsem neplánovaně těhotná. Pokud by nebyly zdravotní problémy, s největší pravděpodobností bychom si přáli, aby se děťátko narodilo. To mi bylo 48 let. Těhotenství se pak nepotvrdilo.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#60 24. 8. 2013 11:51

zelvicka177
♥♥♥----

aprill napsal(a):

tazatelka na začátku položila tyto dvě otázky:  Jak jste to měly vy co máte druhého partnera, jak jste se rozhodovaly? A nelitujete svého rozhodnutí? tuším, že jsem byla jediná  kdo ji na tyto otázky odpověděl....

No to máš aprill pravdu.

Já mám kolem sebe akorát dva případy, kdy žena si po rozvodu našla výrazně mladšího muže (o 6 a 8 let), vzali se, on žádné děti ještě neměl a tak k jejím pubertálním dětem přibylo ještě miminko, v jednom případě dvě další miminka s ročním odstupem. Je tam spokojenost, protože všichni to tak chtěli. Jen člověk nikdy neví, co bude... za pět, deset let.. těžko říct...

Není tady

#61 24. 8. 2013 12:10

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

No, mně měli za exota, když jsem čekala druhé dítko ve 30ti.  Takže si prostě nedovedu představit, že bych čekala dítě o 10 let později.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#62 24. 8. 2013 12:15

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Mám kamaráda, vdovec lehce nad 40, dvě dospělé děti. Všechny jeho dosavadní vztahy skončily na tom, že na začátku jasně řekl, že další děti nechce, partnerka souhlasila a po čase obrátila. Už je z toho tak otrávený, že prý počká až mu bude 50 a potenciální partnerka bude věkově blízko, aby měla také jasno a tohle nehrozilo.
Další případ - v rodině, holka 30 let, vzala si chlapíka 45 se třema dětma. Domluva byla jasná, on už děti nechce. Po roce se rozvedli, protože trval na svém, kdežto ona si myslela, že změní názor. Vůbec nechápu, proč si ho brala.
Oba jsou to zabezpečení chlapi, takže o finance nejde, jen prostě už nechtějí další děti.

Není tady

#63 24. 8. 2013 12:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

hele, jednou za sto let se drží tématu a neřeší ptákoviny okolo a co je teď kolem toho řečí lol

Není tady

#64 24. 8. 2013 12:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

zelvicka177 napsal(a):

aprill napsal(a):

No to máš aprill pravdu.

Já mám kolem sebe akorát dva případy, kdy žena si po rozvodu našla výrazně mladšího muže (o 6 a 8 let), vzali se, on žádné děti ještě neměl a tak k jejím pubertálním dětem přibylo ještě miminko, v jednom případě dvě další miminka s ročním odstupem. Je tam spokojenost, protože všichni to tak chtěli. Jen člověk nikdy neví, co bude... za pět, deset let.. těžko říct...

já vidím okolo celkem běžně, že v dalším vztahu mají spolu dítě. pokud ne, je to spíš z důvodu, že se nedaří, jak proto, že nechtějí.

Není tady

#65 24. 8. 2013 12:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Mám kamaráda, vdovec lehce nad 40, dvě dospělé děti. Všechny jeho dosavadní vztahy skončily na tom, že na začátku jasně řekl, že další děti nechce, partnerka souhlasila a po čase obrátila. Už je z toho tak otrávený, že prý počká až mu bude 50 a potenciální partnerka bude věkově blízko, aby měla také jasno a tohle nehrozilo.
Další případ - v rodině, holka 30 let, vzala si chlapíka 45 se třema dětma. Domluva byla jasná, on už děti nechce. Po roce se rozvedli, protože trval na svém, kdežto ona si myslela, že změní názor. Vůbec nechápu, proč si ho brala.
Oba jsou to zabezpečení chlapi, takže o finance nejde, jen prostě už nechtějí další děti.

no ale to si můžou pánové ještě celkem i gratulovat. já znám kolem sebe pár případů, kdy pánové už taky nechtěli a vůbec nemsuelo jít o to, že by šlo o novou partnerku, někteří měli pořád jednu a tu samou, tak se prostě ženská tak jako rozhodla sama a pak chlapa postavila před hotovou věc.

Není tady

#66 24. 8. 2013 12:55

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Kamarád má natolik jasno, že poté co mu první přítelkyně řekla, že chápe, že nechce už další děti, ale kdyby se náááhodou zadařilo.....že od té doby používá kondom a nevěří žádným pilulkám apod. Hlavně už nevěří těm ženským .-( Jinak je přesvědčen o tom, že kdyby se podařilo i přesto, nejspíš by miminko bylo

Není tady

#67 24. 8. 2013 12:56

holcina
♥♥♥♥♥♥-

A ano, tihle pánové si můžou gratulovat, ale kolik takových je? Kolik je takových, ktěří nechtějí, antikoncepci nechají na ženě a pak miminko je?

Není tady

#68 24. 8. 2013 13:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jo to už je na těch dvou, jak se s antiko domluví. a i když to nechali na ženský, nebo to ženská převzala na sebe, tak přece jen vysadit antiko, bez toho, aby ten druhej něco věděl rollhmm

Není tady

#69 24. 8. 2013 14:22

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

jo to už je na těch dvou, jak se s antiko domluví. a i když to nechali na ženský, nebo to ženská převzala na sebe, tak přece jen vysadit antiko, bez toho, aby ten druhej něco věděl rollhmm

dobrej podraz  tummenupp

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#70 24. 8. 2013 22:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Frigo napsal(a):

Pavlo, promiň, ale jediný, kdo to tu hrotí, jsi bohužel ty. A po tvém předposledním příspěvku už chápu proč tak startuješ.
OK, ty jsi to prožila.  Máš štěstí. A tví rodiče mají pravnoučata, super, ale ne z tvé linie.
A vrátím se k tomu, co jsem já napsala v prvním příspěvku. MNĚ to přijde nezodpovědné,  ale ať si každý žije jak chce.

Mne zas príde nezodpovedné mať dieťa v 18, s prvým, kto ma prekotí, a môže to byť kľudne floutek z alkoholickej rodiny - hlavne, že máme primernaý vek na plodenie... roll Ale ako hovoríš, okrem situácie, že matka je ešte pod zákonom, je to v zásade každého vec - resp. vec OBOCH rodičov. Proti vôli ani jedného z nich by som nešla. Ostatným je do toho prd, či a kedy spolu dieťa majú.

Upravil(a) Selima (24. 8. 2013 22:40)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#71 24. 8. 2013 22:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

zelvicka177 napsal(a):

aprill napsal(a):

No to máš aprill pravdu.

Môj brat si zobral o dosť staršiu rozvedenú ženu s jednou dcérou a súc sám slobodný, mali ešte spolu jedno dieťa - on mal 31, švagriná 42. Sú spolu furt, dieťa vychovávajú pomerne jednotne a spolu... A švagriná má viac energie (a niekedy aj  pôsobí rovnako staro, resp. mladšie ako on) než bracho. Ale oni boli v tom želaní pomerne jednotní. Staršia dcéra (o 21 rokov staršia) bola proti, ale márne. Už sa zmierila, ale vzťah majú skôr vlažný, ako dve jedináčky...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#72 25. 8. 2013 11:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak mě to sel, přijde celkem pochopitelný. při tak velkém věkovém rozdílu mezi sourozenci bych asi nečekala extra blízkej vztah. to už je jedna generace a tak je každej jinde.

Není tady

#73 26. 8. 2013 7:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A ty si sa pýtala svojho najstaršieho, či smiete mať ďalšie (dve!)?
Moje nejstarší bylo ve věku, kdy jsem si mohla dovolit se neptat... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Ale kdyby bylo větší = schopný chápat, minimálně bych s ním o tomhle oumyslu předem promluvila (i když "rozhodovací právo" by samozřejmě zůstalo na rodičích), protože patří do rodiny, tudíž by nemělo být postavený před hotovou věc.
Dodnes si pamatuju, jak jsem těžce nesla, když se máma podruhý vdala a sdělili mi to až poté... nevadila mi svatba jako taková, nevadilo mi, že jsem tam nebyla, nevadil mi (tenkrát) dokonce ani její novej muž - ale vadilo mi strašně, že jsem nic nevěděla...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#74 26. 8. 2013 8:58

Zvedavka
♥♥♥----

helena napsal(a):

A ty si sa pýtala svojho najstaršieho, či smiete mať ďalšie (dve!)?
Moje nejstarší bylo ve věku, kdy jsem si mohla dovolit se neptat... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Ale kdyby bylo větší = schopný chápat, minimálně bych s ním o tomhle oumyslu předem promluvila (i když "rozhodovací právo" by samozřejmě zůstalo na rodičích), protože patří do rodiny, tudíž by nemělo být postavený před hotovou věc.
Dodnes si pamatuju, jak jsem těžce nesla, když se máma podruhý vdala a sdělili mi to až poté... nevadila mi svatba jako taková, nevadilo mi, že jsem tam nebyla, nevadil mi (tenkrát) dokonce ani její novej muž - ale vadilo mi strašně, že jsem nic nevěděla...

Taky jsme se s druhym muzem vzali a nikomu nic nerekli. Predem jsme se deti zeptali, zda by jim nevadilo, kdybychom se vzali a sestehovali. Vsichni souhlasili tak jsme se vzali, jen my a svedci a pak udelali oslavu. A prestehovali se. Dite uz nechceme, ja nad tim ted trochu premyslela, nijak konkretne, spis zda jednou nebudu litovat. Myslim, ze nebudu.

Není tady

#75 26. 8. 2013 9:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsme se s druhym muzem vzali a nikomu nic nerekli.
Ano - ale "Predem jsme se deti zeptali, zda by jim nevadilo, kdybychom se vzali a sestehovali."
To je podstatnej rozdíl.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí