29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
moc nerozumím, co s tím mají co dělat jeho děti. rozhodující je, jak to vidí její muž, ne děti. to on by případné dítě živil, staral se, on by měl závazek.
Není tady
moc nerozumím, co s tím mají co dělat jeho děti
Jéje... to je věcí - od dalšího dědice až po možnost, že se budou muset podílet na péči nebo výživném, kdyby došlo na nejhorší...
Není tady
tak co se týká dědictví, je jim do toho ho :-). sami dostat nic nemusí, takový hamťáky mám nejradši.
a co se týká péče, stát se může cokoliv, i když bude rodičům daleko míň, taky to s nimi budeš konzultovat, jestli ti dovolí mít ještě dítě ? no ty vole !
Upravil(a) PPavlaa (23. 8. 2013 19:24)
Není tady
s nimi budeš konzultovat, jestli ti dovolí mít ještě dítě ?
Ptala ses, co s tím mají společnýho... tak jsem navrhla některý z možností v úvahu přicházejících...
Není tady
ale jo, dobře .. ale přes to si myslím, že rodičům není tolik, aby museli tohle řešit s dětma a čekat na jejich souhlas. navíc v případě zvědavky jde o to, že manžel už nechce, což docela chápu. děti můžou teda klidně chtít do aleluja a bude to k ničemu.
Není tady
šestka napsal(a):
Zvědavko, jeden člen rodiny- manžel Ti už odpověděl. Do rodiny patří ještě jeho dvě děti- tak se jich zeptej.
Do rodiny patri i me dve deti. Muj bm ma mladou pritelkyni a dite urcite mit budou, ani se tim netaji. Pry za par let. Chapu to a stesti jim preju, ona sve dite nema, k mym detem se chova velmi hezky a proste fajn baba. Moji kluci se vyjadruji, ze proti dalsim sourozencum nic nemaji. Manzelovych deti se ptat nebudu. Jeden uz se stehuje do sveho, druhy je mamanek a u sve matky asi brzy zustane.
Není tady
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
frigo, dneska to není nic mimořádnýho, mít dítě kolem 40. a ani nemusí jít o lidi, kteří mají novýho partnera, spousta si jich pořizuje dítě v tomhle věku, protože ty starší už jsou odrostlý a ještě mít jedno prostě chtějí.
tohle je přece každýho věcPavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc. Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60
Takže se může velmi snadno stát, že krátce po dospělosti se bude starat o nemohoucí rodiče nebo bude sirotek. Krásné mládí. To mu budou přátelé závidět. Ale zas na druhou stranu má velkou šanci, že přijde brzo k bydlení a nebude muset celý život platit hypotéku.
Tohle je i muj nazor.A predstava,ze bych v 60 letech resila pubertaka.....
Není tady
no, er, na tvým místě bych se bála, že v 60 nebudu řešit puberťáka - to mi nepřijde jako taková hrůza, jako že budu řešit dospělýho chlapa.
Není tady
Zvedavka napsal(a):
S druhým manželem jsme se domluvili, že spolu děti mít nebudeme, manželovy argumenty jsou vyšší věk, celý život dřel a chce si už více užívat, co by tomu řekly starší dvě děti?. Můj argument je hlavně věk ke čtyřicítce a také fakt, že manžel není právě rodinný typ. V poslední době přemýšlím o dítěti víc a víc, s manželem jsem o tom nemluvila. Nepřemýšlím zda mít nebo nemít, ale zda nebudu později litovat, že se současným partnerem nemám dítě. Navíc všechny naše děti z minulých vztahů už jsou odrostlé a není s nimi tedy už tolik práce. Asi jak už mám věk na hraně tak jsem zkrátka začala přemýšlet trochu jinak. Jak jste to měly vy co máte druhého partnera, jak jste se rozhodovaly? A nelitujete svého rozhodnutí?
Zvědavko, mně by na Tvém místě stačilo, že by mi manžel jasně a srozumitelně řekl, že žádné další děti už mít nechce a tím by to pro mě bylo jednou provždy jasně daný
Upravil(a) Kiara (23. 8. 2013 21:44)
Není tady
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
frigo, dneska to není nic mimořádnýho, mít dítě kolem 40. a ani nemusí jít o lidi, kteří mají novýho partnera, spousta si jich pořizuje dítě v tomhle věku, protože ty starší už jsou odrostlý a ještě mít jedno prostě chtějí.
tohle je přece každýho věcPavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc. Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60
Takže se může velmi snadno stát, že krátce po dospělosti se bude starat o nemohoucí rodiče nebo bude sirotek. Krásné mládí. To mu budou přátelé závidět. Ale zas na druhou stranu má velkou šanci, že přijde brzo k bydlení a nebude muset celý život platit hypotéku.
Presne môj prípad.
mikuelini napsal(a):
Podstatne je to ,aby dite bylo chtene a myslim ,ze mu bude ukradene ,ze ma jeho mama 40 a tata treba 50
Keď môžem hovoriť za seba, tak mne to ukradnuté nebolo.
PPavlaa napsal(a):
to se mi tááák líbí, jak na jednom vlákně se to bije v prsa, jak to ještě v 50 vypadá na 30, i se to tak pomalu cejtí, ale jak je řeč o tom, že by měl mít někdo ve 40 dítě, už mu čouhá parte z kapsy.
Pavli to nemá chybu!
Upravil(a) bellatrix (23. 8. 2013 21:43)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tohle je ale směšný. 60 letej člověk je dneska úplně jinde, než to bylo dřív. pokud ty kolem sebe vidíš šedesátníky, co jsou na smrtelný posteli, tak to teda fakt netuším, kde žiješ
co to má společného s krásným mládím, nebo závistí přátel, to už nerozumím vůbec, byly bys laskavá a mohla mi to vysvětlit ?
nikdo tě frigo nenutí v tvým věku rodit a vychovávat děti. takže pokud to považuješ za nezodpovědné, prostě to nedělej. ale ostatním bys do toho fakt pindat nemusela.
Pavlo, byla tu otázka, tak jsem napsala svůj názor. Co je na tom divného ?
Co to má společného s krásným mládím - místo aby se mohl bavit a řádit s přáteli (nebo jak bych to shrnula, prostě měl příjemné starosti), tak bude nakupovat léky, jezdit do nemocnice a pečovat o nemocné rodiče. Závist přátel - to bylo myšleno ironicky. Vidím kolem sebe padesátníky a nějaké ty choroby tam už jsou, co si budeme povídat a zlepšovat se to rozhodně nebude.
Mám třeba strýce, který se narodil svým rodičům už dost pozdě a toho to určitě poznamenalo a oni si pak moc neužili ani svá vnoučátka a těm babička s dědečkem chyběj. Vlastně jim tohle nahrazovala další teta... sestra toho strýce.
(a mně zas trochu nahrazovala mámu , ač mě měli naši velmi brzy, ale máma umřela už v 50ti, ale to už není ono. )
Není tady
PPavlaa napsal(a):
to se mi tááák líbí, jak na jednom vlákně se to bije v prsa, jak to ještě v 50 vypadá na 30, i se to tak pomalu cejtí, ale jak je řeč o tom, že by měl mít někdo ve 40 dítě, už mu čouhá parte z kapsy.
Pavlo, já jsem mezi těmi, kteří si myslí, že věk 40+ už je pro rodičovství dost rizikový a to jak u muže, tak u ženy
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Jistě, ale pocity se vzhledem a skutečnost se mohou velmi lišit. Bohužel...
Není tady
bellatrix napsal(a):
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Presne môj prípad.
mikuelini napsal(a):
Podstatne je to ,aby dite bylo chtene a myslim ,ze mu bude ukradene ,ze ma jeho mama 40 a tata treba 50
PPavlaa napsal(a):
Pavli to nemá chybu!
Predpokladam, ze tobe se na svete hodne nelibi, protoze tebe rodice mohli mit jen tehdy, kdy te meli. Kdyby meli decko o patnact let driv a tim skoncili, byl by to nekdo jiny, ty by ses nikdy nenarodila.
Není tady
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
Pavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc. Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60Takže se může velmi snadno stát, že krátce po dospělosti se bude starat o nemohoucí rodiče nebo bude sirotek. Krásné mládí. To mu budou přátelé závidět. Ale zas na druhou stranu má velkou šanci, že přijde brzo k bydlení a nebude muset celý život platit hypotéku.
tohle je ale směšný. 60 letej člověk je dneska úplně jinde, než to bylo dřív. pokud ty kolem sebe vidíš šedesátníky, co jsou na smrtelný posteli, tak to teda fakt netuším, kde žiješ
co to má společného s krásným mládím, nebo závistí přátel, to už nerozumím vůbec, byly bys laskavá a mohla mi to vysvětlit ?
nikdo tě frigo nenutí v tvým věku rodit a vychovávat děti. takže pokud to považuješ za nezodpovědné, prostě to nedělej. ale ostatním bys do toho fakt pindat nemusela.Pavlo, byla tu otázka, tak jsem napsala svůj názor. Co je na tom divného ?
Co to má společného s krásným mládím - místo aby se mohl bavit a řádit s přáteli (nebo jak bych to shrnula, prostě měl příjemné starosti), tak bude nakupovat léky, jezdit do nemocnice a pečovat o nemocné rodiče. Závist přátel - to bylo myšleno ironicky.Vidím kolem sebe padesátníky a nějaké ty choroby tam už jsou, co si budeme povídat a zlepšovat se to rozhodně nebude.
Mám třeba strýce, který se narodil svým rodičům už dost pozdě a toho to určitě poznamenalo a oni si pak moc neužili ani svá vnoučátka a těm babička s dědečkem chyběj. Vlastně jim tohle nahrazovala další teta... sestra toho strýce.
(a mně zas trochu nahrazovala mámu , ač mě měli naši velmi brzy, ale máma umřela už v 50ti, ale to už není ono. )
frigo, přeháníš když jsem se narodila, bylo mojí mámě 40, tátovi 42. měla jsem úplně normální mládí, řádila jsem stejně jako ostatní, neběhala pro žádný léky, nejezdila po nemocnicích a nepečovala o nemocné rodiče. oni jsou samostatní a nepotřebují péči ani teď, natož tenkrát. maximálně se občas přihodil nějákej trapásek, když někdo, kdo netušil, že jde o moje rodiče, řekl třeba mýmu tátovi, že má hezkou vnučku
a nevzpomínám si, že by měl někdy někdo problém s tím, kolik je mým rodičům, nebyla jsem v tom na konec sama.
že by si naši neužili vnoučat, to mi přijde taky je hloupost, oni už mají tři pravnoučata
přijde mi to tady jako nesmyslnej tyátr, sorry. úplně zbytečně přeháníš a ženeš to do extrému. neříkám, že věk kolem 40 je ideální pro to, mít dítě, ale nedělala bych z toho takový drama.
mladej má spolužáky, kteří mají taky už starší rodiče, jejich první děcka jsou pomalu v mým věku a nikdo kolem toho nenadělá takovej keců, co je tady. mají mají, no a co.
tady se to pořád řeší, to je jak ve slepičárně, fakt. drbárna hadr.
Není tady
Kiara napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Pavlo, já jsem mezi těmi, kteří si myslí, že věk 40+ už je pro rodičovství dost rizikový a to jak u muže, tak u ženy
nerozumím, co mám s touhle informací dělat. nejsi pro, tak nejsi. já přece nikoho nepřemlouvám, aby si dítě v tom věku pořídil. nebo si mám vést deníček a dělat čárky, kdo je pro, kdo proti a komu je to jedno ?
Není tady
Pavlo, promiň, ale jediný, kdo to tu hrotí, jsi bohužel ty. A po tvém předposledním příspěvku už chápu proč tak startuješ.
OK, ty jsi to prožila. Máš štěstí. A tví rodiče mají pravnoučata, super, ale ne z tvé linie.
A vrátím se k tomu, co jsem já napsala v prvním příspěvku. MNĚ to přijde nezodpovědné, ale ať si každý žije jak chce.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
nikdo tě frigo nenutí v tvým věku rodit a vychovávat děti. takže pokud to považuješ za nezodpovědné, prostě to nedělej. ale ostatním bys do toho fakt pindat nemusela.Pavlo, byla tu otázka, tak jsem napsala svůj názor. Co je na tom divného ?
Co to má společného s krásným mládím - místo aby se mohl bavit a řádit s přáteli (nebo jak bych to shrnula, prostě měl příjemné starosti), tak bude nakupovat léky, jezdit do nemocnice a pečovat o nemocné rodiče. Závist přátel - to bylo myšleno ironicky.Vidím kolem sebe padesátníky a nějaké ty choroby tam už jsou, co si budeme povídat a zlepšovat se to rozhodně nebude.
(a mně zas trochu nahrazovala mámu , ač mě měli naši velmi brzy, ale máma umřela už v 50ti, ale to už není ono. )frigo, přeháníš
když jsem se narodila, bylo mojí mámě 40, tátovi 42. měla jsem úplně normální mládí, řádila jsem stejně jako ostatní, neběhala pro žádný léky, nejezdila po nemocnicích a nepečovala o nemocné rodiče. oni jsou samostatní a nepotřebují péči ani teď, natož tenkrát. maximálně se občas přihodil nějákej trapásek, když někdo, kdo netušil, že jde o moje rodiče, řekl třeba mýmu tátovi, že má hezkou vnučku
a nevzpomínám si, že by měl někdy někdo problém s tím, kolik je mým rodičům, nebyla jsem v tom na konec sama.
že by si naši neužili vnoučat, to mi přijde taky je hloupost, oni už mají tři pravnoučata
přijde mi to tady jako nesmyslnej tyátr, sorry. úplně zbytečně přeháníš a ženeš to do extrému. neříkám, že věk kolem 40 je ideální pro to, mít dítě, ale nedělala bych z toho takový drama.
mladej má spolužáky, kteří mají taky už starší rodiče, jejich první děcka jsou pomalu v mým věku a nikdo kolem toho nenadělá takovej keců, co je tady. mají mají, no a co.
tady se to pořád řeší, to je jak ve slepičárně, fakt. drbárna hadr.
Tak to chapu,ze mas nazor jaky mas,kdyz sis to prozila.Me mela mama ve 27 letech a posmech kamaradek na zakladce jsem zazila.Jednak moje mama vypadala starsi a rodice mych spoluzacek deti meli v 19-22 letech.Ja sama si rikala,ze nikdy nechci mit deti v pozdejsim veku,protoze nazory moji matky byli hodne staromodni,usedle i co se tyce mody byl to problem.
Ja za sebe mohu rict,ze me se moda dnesnich mladych libi,az na vyjimku flese v uchu a tetovani.....
Není tady
šestka napsal(a):
Zvědavko, jeden člen rodiny- manžel Ti už odpověděl. Do rodiny patří ještě jeho dvě děti- tak se jich zeptej.
Prečo len detí? Najlepšie urobiť rodinnú radu, predložiť argumenty a dať o tom hlasovať, nie? Keby mali deti čo kecať do života svojich rodičov, tak by sa môj brat nikdy nenarodil - a bola by to fsakt škoda...
Není tady
helena napsal(a):
moc nerozumím, co s tím mají co dělat jeho děti
Jéje... to je věcí - od dalšího dědice až po možnost, že se budou muset podílet na péči nebo výživném, kdyby došlo na nejhorší...
A ty si sa pýtala svojho najstaršieho, či smiete mať ďalšie (dve!)?
Upravil(a) Selima (24. 8. 2013 9:09)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Tohle je i muj nazor.A predstava,ze bych v 60 letech resila pubertaka.....
Možno by si ho riešila menej, ako riešiš svojho syna teraz - keby si si počkala na poriadneho partnera, napríklad a nevychovávala obe deti sama, bez peňazí...
Není tady
bellatrix napsal(a):
Pavlo a napsala jsem něco jiného? Samozřejmě, že je to každého věc. Jen z mého pohledu prostě nezodpovědné vůči tomu děcku. 40+20=60
Presne môj prípad.
mikuelini napsal(a):
Mno, keď si ale vezmem, že jediná ďalšia alternatíva je, že by si tu nebola vôbec... To by si chcela radšej?
Není tady
Myslim si, ze kdyby manzel chtel, sla bych do toho. Ale nechce. A ja kdyz vidim jak se stavi k domacnosti, starsim detem a vibec k povinnostem vim, ze bych na vse byla sama a jen poslouchala kecy ze prcek rve, ze se nevyspal, ze se mu na prochazku nechce atd. Ano, bylo by to nezodpovedne. Nejen z duvodu veku. U me se jedna asi o vedomi, ze uz mi moznost materstvi klesa a mozna podvedome hledam duvody, proc to jeste zvazovat
Není tady
Frigo napsal(a):
Pavlo, promiň, ale jediný, kdo to tu hrotí, jsi bohužel ty. A po tvém předposledním příspěvku už chápu proč tak startuješ.
OK, ty jsi to prožila. Máš štěstí. A tví rodiče mají pravnoučata, super, ale ne z tvé linie.
A vrátím se k tomu, co jsem já napsala v prvním příspěvku. MNĚ to přijde nezodpovědné, ale ať si každý žije jak chce.
ano, jasně, já jsem ta, co tady řeší, že chudák děcko musí mít mládí v pr... a bude ho trávit chozením po nemocnicích a lékárnách a co tomu řeknou kamarádi frigo, ty si nevidíš do huby
neříkají ti černá kronika ?
hele, mladej bude za půl roku plnoletej, není to žádný mrně, jsem si jistá, že i jeho si užili až až.
já prostě kolem sebe neznám, že by to někdo takhle hystericky řešil. a ti, co měli před pár lety poznámky k tomu, že dítě po třicítce už je pozdě, tak teď, kdy jim táhne na 40, klidně mluví o dalším děcku a nic divnýho jim na tom nepřijde
Není tady
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
Pavlo, byla tu otázka, tak jsem napsala svůj názor. Co je na tom divného ?
(a mně zas trochu nahrazovala mámu , ač mě měli naši velmi brzy, ale máma umřela už v 50ti, ale to už není ono. )frigo, přeháníš
když jsem se narodila, bylo mojí mámě 40, tátovi 42. měla jsem úplně normální mládí, řádila jsem stejně jako ostatní, neběhala pro žádný léky, nejezdila po nemocnicích a nepečovala o nemocné rodiče. oni jsou samostatní a nepotřebují péči ani teď, natož tenkrát. maximálně se občas přihodil nějákej trapásek, když někdo, kdo netušil, že jde o moje rodiče, řekl třeba mýmu tátovi, že má hezkou vnučku
tady se to pořád řeší, to je jak ve slepičárně, fakt. drbárna hadr.Tak to chapu,ze mas nazor jaky mas,kdyz sis to prozila.Me mela mama ve 27 letech a posmech kamaradek na zakladce jsem zazila.Jednak moje mama vypadala starsi a rodice mych spoluzacek deti meli v 19-22 letech.Ja sama si rikala,ze nikdy nechci mit deti v pozdejsim veku,protoze nazory moji matky byli hodne staromodni,usedle i co se tyce mody byl to problem.
Ja za sebe mohu rict,ze me se moda dnesnich mladych libi,az na vyjimku flese v uchu a tetovani.....
erem, moji spolužáci měli kolikrát taky starší rodiče, byli třeba ze 3 - 4 dětí a ten rozdíl mezi nimi byl dost velkej, asi už nebyli plánovaní, nebo nevím. nikomu to nepřišlo divný.
co se týká vkusu, moje máma se vždycky krásně oblíkala, nechávala si věci šít, ona má celkově dobrej vkus. když mi koupila oblečení, který vybrala sama, nikdy jsem otráveně nekoulela očima, protože to vždycky bylo něco, co se nosilo, uměla mi vždycky poradit co se k čemu hodí a tak. štvala mě se spoustou věcí, ale co se týká oblíkání, na to si nemůžu stěžovat, naopak. to byly mnohem maldší matky, který se snažily svý dítě navlíct do úplně nemožných kousků
Upravil(a) PPavlaa (24. 8. 2013 9:47)
Není tady