|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Mate na to nejake svoje tipy? Obcas mne prepadaji negativni myslenky , mam sklon k depresim ,ale snazim se to ustat bez antidepresiv .Je to moc fajn ,kdyz mam v hlave uplne cisto ,bohuzel se mi to ale nedari porad ,casto se nejaka ta negativni emoce snazi muj klid narusit .Pomaha mi na zbaveni se techto myslenek , cist knihy ,sport .Jak to resite vy?Chtela bych tohoto stavu , kdy na nic nemyslim docilit dlouhodobe
Není tady

Kdo by nechtěl? Kdo chce, ten to zkouší. Pořád, donekonečna.
Sklony k depresím ovšem mohou mít i jiný důvod než negativní myšlenky.
Je otázka, co se dá ustát a čím je zbytečné se trápit a sáhnout po medikamentu.
Pokud skutečně máš sklony ke klinickým depresím (ne chmurnou náladu), pak to snažením neovlivníš.
Se zeptej Ivany, ta by ti mohla vyprávět.
A co se týká mně - občasné spleeny nezaháním, ale užívám si je. Abych si potom užila ten pocit, když odejdou.
Víš - neco jako rovnováha.
Ale negativní myšlenky zaháním hned, jak se obejví. Hned, nenechám je běhat volně, přiškrtím jim klapku a konec 
Není tady
Jessika napsal(a):
tohle mi zní teda strašně 
Není tady

Já se osobně snažím vyčistit hlavu sportem. Doporučuji pravidelné návštěvy fitka nebo posilovny, dobrá je také sauna, ale vše záleží jaké jsou možnosti. Každopádně někdy stačí i trochu se proběhnout, zaplavat atd. V žádném případě alkohol, prášky atd., to je krok do pekel.
Není tady

Nemam sklon ke klinickym depresim .Takovy ten normal ,splin ,spatna nalada , obcas .Sport opravdu pomaha ,to vim sama a muzu doporucit
Není tady

Ptáš se na duchovním, tak posílám odkaz na duchovní cestu ...
"Vezměte si ale jakékoliv noviny a uvidíte, jak ve světě dominuje týrání, napadání, vraždy a války. Prostupuje to pak našimi životy. Otráví nás, když začne pršet, právě když chceme jít na procházku. Jsme zklamaní, když nevyhrajeme v loterii (i když jsme si nevsadili). Zlobí nás, že nás naši rodiče dost nemilují anebo milují příliš. Zlobí nás, když se náš život neodehrává tak, jak bychom chtěli, nebo jak věříme, že by se odehrávat měl. Někteří si tu zlost nepřiznáme, potlačujeme ji a deprimuje nás to, nebo se ji snažíme vyléčit alkoholem, jídlem nebo nakupováním - nebo utečeme. (Pokud pochybujete, že pod vaší každodenní zkušeností je nepřiznaná zlost, všimněte si, jak vzplanete, když vám někdo blokuje silnici, nebo vám ukradne parkovací místo. Objevila se zničehonic, nebo zde už byla?)
...
Jak jsem pokračoval v praxi, došel jsem k poznání, že moje pocity zklamání, zranění a nespravedlnosti pramení ze stejné příčiny: ze silného pocitu nadřazenosti mých potřeb a žádostí - buddhisté to nazývají sebeláskou. Moje zlost byla v podstatě infantilní stížností: A co JÁ?
..."
Samozřejmě, že mám zlost!
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Jessika napsal(a):
Myslela jsem tím, že opravdová deprese se nedá zahnat pouhým snažením.
A myslím, že právě Ivana to zažila na vlastní triko.
Není tady
Jessika napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Jessika napsal(a):
A myslím, že právě Ivana to zažila na vlastní triko.
já jsem to tak jess pochopila. jen ten příklad ivany mě zarazil, jako kdyby patřila za někoho, kdo je prostě tady jako depkař a hotovo.
Není tady
Mě pomáhá být se svým psem. Ten mi zahnal mé deprese.
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Jessika napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tohle mi zní teda strašněMyslela jsem tím, že opravdová deprese se nedá zahnat pouhým snažením.
A myslím, že právě Ivana to zažila na vlastní triko.já jsem to tak jess pochopila. jen ten příklad ivany mě zarazil, jako kdyby patřila za někoho, kdo je prostě tady jako depkař a hotovo.
No, jo, tak mi tak napadla ...
Ale ona je depkař - ale rozumný. Nehraje si na nic a nic si nenamlouvá.
Není tady
Jessika napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Jessika napsal(a):
A myslím, že právě Ivana to zažila na vlastní triko.já jsem to tak jess pochopila. jen ten příklad ivany mě zarazil, jako kdyby patřila za někoho, kdo je prostě tady jako depkař a hotovo.
No, jo, tak mi tak napadla ...
Ale ona je depkař - ale rozumný. Nehraje si na nic a nic si nenamlouvá.
tak tady se shodneme
Není tady
Já to řeším pobytem venku. Proběhnu se nebo jen projdu, dost dobře mi vyčistí hlavu kolo. A přitom si zpívám - v duchu a někdy i nahlas, když jedu lesem.
Taky hudba. Poslech pro mě příjemných písniček, nebo si něco zabrnkám sama. Plánování malých radostí.
No a někdy je to v háji a chvíli to prostě trvá.
Není tady
Nojo, jsem depkař, ale snad už stabilizovaný. A blbé nálady a negativní myšlenky mám pořád - občas. S pravou depresí se to ale nedá srovnávat. Když mě napadne něco negativního, snažím se vzpomenout si na to pozitivní, co mě v životě potkalo a potkává a v duchu si to vyjmenovat a poděkovat za to. Horší jsou občasné splíny, ty se nedají rozumem jen tak přebít. Většinou je nejlepší je zaspat. Taky mi pomáhá jít se projít do přírody, zaplavat si, přečíst si nějakou knížku nebo časopis, sníst si čokoládu (jen ty výčitky pak kvůli linii!). Každý má podle mě občas blbou náladu, je smutný, otrávený nebo ho napadjí negativní myšlenky. Prima je, že to většinou do 2,3 dnů přejde a je zase fajn.
Není tady
To je všechno dost dočasné; ale začla bych zaprvé si pokud možno přestat pouštět negativa do života. Tak moc, jak jen to jde. A když to zvládneš bravurně, tak poohlížet se spíš po zprávách legračních, přívětivých, které oznamují něco fajn. Nevypadá to, ale objeví se 
Je dobré si třeba nějakou dobu večer psát, co hezkého/dobrého mě potkalo/jsem udělala. Uvidíš, jak překvapivě moc toho je.
A jako třešničku nesmrtelný návod skvělého dua Capponi/Novák - jak pracovat s myšlenkou:
jde o to, že s myšlenkou se dá pracovat docela stejně, jako s filmem a v praxi to znamená, že u negativních myšlenek cíleně jakoby "stáhneš barvu" a ztišíš zvuk - taky můžeš jakoby poodjet kamerou, čímž se ta negativní myšlenka stane menší....někdy začne sama mizet, jak "poodjíždíš kamerou".
Ty, co si chceš pěstovat, s těmi samosebou naopak - vybarvit, přiblížit, přidat volume, případně nějakou pěknou hudbičku 
Mmch - slovo "pěstovat" se neužívá náhodně - je to podobné, jako s pěstováním dejme tomu rajčat.....vybav si, jak se to dělá a skoro to máš na tácu 
Není tady